Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран

Featured Replies

Привет. Бях писал в друга тема с идеята да не създавам излишно нова такава, но явно няма как. Така като не ми се описва наново проблема директно копирам по-долу за какво иде реч:

Цитат

За да не отварям нова тема, пиша в тази. :) От около половин година компютъра ми прави проблем - появява се синия екран и се рестартира. На него има инсталирани 2 ОС (Windows XP SP3 и Windows 7 SP1). Проблема го прави и при двете ОС. Самата конфигурация е около 10-12-годишна, така че предполагам проблема може и да е от "възрастта", което е напълно нормално, но все пак искам да продължа да го ползвам безпроблемно, поне майка ми де, защото аз имам лаптоп, а и съм студент, така че по-рядко съм вкъщи. Винаги съм се грижил за компютъра си, така че отсега казвам - към момента няма подути кондензатори (всъщност преди месец смених един), няма прахоляк, няма вируси, не се ползват тежки приложения. Конфигурацията ми е следната (ако се нуждаете от допълнителна информация, пишете):

Дънна платка - Asus P5VDC-MX

Процесор - DualCore Intel Pentium D 925 3 GHz

Видеокарта - NVIDIA GeForce 7600 GS 256 MB

2 GB RAM памет

Прикачвам и изображение на програмата BlueScreenView.

BlueScreenView.JPG

Редактирано от Dancho^94 (преглед на промените)

http://www.faultwire.com/solutions-fatal_error/MACHINE-CHECK-EXCEPTION-0x0000009C-*1165.html

Проблем с драйвър - изтегли и сканирай с http://www.nirsoft.net/utils/driverview.html
Маркирай всички драйвърi (Ctrl|+A) и избери дискетката за запис. Дай име на текстовия файл и запиши. Покажи тук линк към файла, качен на някой хост.
И е проблем с RAM - направи проверка на паметта.

Може, ако имаш достъп до вътрешността на машината да извадиш и поставиш модулите памет.

• Автор

Това с премахването и поставянето на платките съм го правил, защото преди няколко седмици и аз си помислих да не би да е нещо от там, но ефект нямаше - пак си изкарва синия екран. А в предния пост спомена нещо за драйверите..? Иначе проверката на паметта тече в момента и е почти привършила (пиша от телефона, компютъра е в покой по време на теста) и засега няма грешки.

• Автор

Това ми е дъното. Понеже явно се налага да пусна по-дълготрайна проверка на RAM-та, ако се наложи все пак да я сменям, дъното ми поддържа до 533 MH/z-ова RAM, нали правилно съм разбрал? (Понеже езиците не са ми най-силното звено.)

На първо време, издърпай от сайта на асус 0809 биос за твоето дъно и го флашни с Afudos програмата.

https://www.asus.com/Motherboards/P5VDCMX/HelpDesk_Download/

Задаваш Others, теглиш биоса от BIOS и afudos от BIOS-Utilities. Работата с програмата е елементарна. Също ще е добре да върнеш фабричните настройки преди и след флаш на биоса.

http://www.geforce.com/drivers/results/82701 - това ти е последният драйвър за видеото. Изтриваш стария с display driver uninstaller под safe mode, рестартираш, инсталираш новия.

Най-вероятно няма да е зле да се направи свежа инсталация на един 7 Professional SP1 x86 - не виждам смисъл да се пази ХР на хард диска в този случай.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.