Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Увеличение на Dedicated Video Ram

Featured Replies

Както се подразбира от заглавието мога ли да увелича Dedicated Video Ram-a на Intel HD Graphics 4600 ? И ако - ДА, как да го направя ?

Specs:

Лаптоп Lenovo B5400

Intel core i5-4200M

Intel HD Graphics 4600

4 GB RAM

P.S. В момента се изписва Dedicated Video Ram: 192 MB, искам да го вдигна до около 512.

Рови в биоса на лаптопа. Ако там няма опция от този род, няма какво да направиш.

• Автор

Ами до колкото помня не съм виждал никъде :/ Друг начин с програмки или нещо подобно няма ли ?

преди 2 минути, hudyr написа:

Ако там няма опция от този род, няма какво да направиш.

По-ясно няма как да го кажа.

Не може да няма shared memory или нещо подобно

• Автор
преди 38 минути, Neext написа:

Не може да няма shared memory или нещо подобно

Shared System Memory: 1632 MB

Dedicated Video Memory: 192 MB

Total Available Graphics Memory: 1824 MB

В биос менюто няма и следа от подобна опция, с която да увелича използваната от вградената видеокарта памет.

Според мен сте поредната жертва на рекламните трикове на производителите на хардуер - в случая на Интел. Какво ще постигнете, ако сложите спойлери на стандартен Опел например(класическото сравнение беше за по-голям резервоар)? Искате с лаптоп, който "вече не се произвежда" да играете тежки игри ли? Аз виждам два варианта - да си вземете настолен или да дадете значително повече пари за по-мощен лаптоп.

• Автор
преди 1 час, sten90 написа:

Според мен сте поредната жертва на рекламните трикове на производителите на хардуер - в случая на Интел. Какво ще постигнете, ако сложите спойлери на стандартен Опел например(класическото сравнение беше за по-голям резервоар)? Искате с лаптоп, който "вече не се произвежда" да играете тежки игри ли? Аз виждам два варианта - да си вземете настолен или да дадете значително повече пари за по-мощен лаптоп.

Не, не съм никаква жертва. За времето си лаптопа си беше перфектен и ставаше за игрите, които играех тогава (2014). Но да целта ми е, ако мога да вдигна малко FPS-a и като цяло производителността, но няма да стане. Пари за нов компютър нямам (поне за момента), а и в близките 3-4 месеца едва ли ще имам, след това ще помисля за настолен, но там проблема ми, е че нямам монитор, който също си е пари (втора употреба няма да взема), а един що-годе ставащ монитор е от порядъка на 250-300 лева, тоест пак ще трябва да го карам на вградена графика, тъй като парите за видео ще отидат в монитора.

П.С. Тежки игри.. М не бих казал, най-тежката най-вероятно ще бъде h1z1 king of the kill, която мисля да купя, но за момента търся човек, който да ми даде акаунт, за да я пробвам как ще върви и дали ще може да се играе, иначе ако махнем нея, то аз играя CS:GO и League of Legends. Аз не знам дали е възможно да се добави отделна видеокарта на лаптоп, но и да е възможно едва ли ще струва евтино. В бъдеще най-вероятно ще добавя още RAM памет, че с тая вградена графика и 4 GB съм за никъде...

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

Ще добавяш РАМ на стария лаптоп? Сигурен ли си, че точно тя е проблема? Аз игри не играя, но предлагам да провериш съответните игри какви изисквания имат(мисля, че има един сайт - game-debate). И аз си помислих за добавяне на видеокарта, но нямам представа дали ще стане и колко ще струва.

Сигурно ти е известно, но пак да отбележа - лаптоп принципно не е подходящ за игри. Настолния в началото може да е по-скъп(заради периферията), но после е лесно да добавиш/сменяш части...

• Автор
току-що, sten90 написа:

Ще добавяш РАМ на стария лаптоп? Сигурен ли си, че точно тя е проблема? Аз игри не играя, но предлагам да провериш съответните игри какви изисквания имат(мисля, че има един сайт - game-debate). И аз си помислих за добавяне на видеокарта, но нямам представа дали ще стане и колко ще струва.

Сигурно ти е известно, но пак да отбележа - лаптоп принципно не е подходящ за игри. Настолния в началото може да е по-скъп(заради периферията), но после е лесно да добавиш/сменяш части...

Да, ще добавя, тъй като 4 GB като цяло са си малко, а с вградената графика са още по-малко. League of Legends си играя и сега с добро FPS на високи настройки и стабилно FPS (60-170), CS:GO не бих казал, че "играя" тъй като на 1024х768 едва хващам 60 кадъра, но пак нямам от какво да се оплача. Проблема ми идва при H1Z1 тъй като е по-нова игра и не знам дали ще мога да я играя, а пък с разни "Can I run it" от нета няма да стане, тъй като играта е Alpha и според изискванията не може да се каже дали ще мога да я играя или не. Като цяло си взех лаптопа, тъй като пътувах често и все още го правя, но да настолния определено ми липсва :D Иначе от периферията единствено монитора е по-скъп, аз мога да си карам с мишката и клавиатурата от книжарницата за 10 лева (двете :D ).

преди 22 часа, kyoshinn написа:

Да, ще добавя, тъй като 4 GB като цяло са си малко, а с вградената графика са още по-малко. League of Legends си играя и сега с добро FPS на високи настройки и стабилно FPS (60-170), CS:GO не бих казал, че "играя" тъй като на 1024х768 едва хващам 60 кадъра, но пак нямам от какво да се оплача. Проблема ми идва при H1Z1 тъй като е по-нова игра и не знам дали ще мога да я играя, а пък с разни "Can I run it" от нета няма да стане, тъй като играта е Alpha и според изискванията не може да се каже дали ще мога да я играя или не. Като цяло си взех лаптопа, тъй като пътувах често и все още го правя, но да настолния определено ми липсва :D Иначе от периферията единствено монитора е по-скъп, аз мога да си карам с мишката и клавиатурата от книжарницата за 10 лева (двете :D ).

Значи проблемната игра още не е готова официално(докато стане може да пооправят някои неща в нея), а ще наливаш пари за още памет... Относно монитора - дали ще можеш да ползваш телевизора като монитор?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.