Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Флашка - проблем.

Featured Replies

Здравейте, имам флашка "СанДиск" 8 гб. Когато искам да изпробвам някоя линукс дистрибуция, слагам я на флашката и я разглеждам. Преди няколко дни опитах да я форматирам, но не мога. Изписва ми, че дискът е защитен срещу запис. Също така не разпознава цялата памет на флашката, а показва, че е 75 мб. Четох из форумите и повечето коментари са, че се е повредила и не може да се поправи. Има ли начин да се поправи?

преди 10 минути, veneslav написа:

Здравейте, имам флашка "СанДиск" 8 гб. Когато искам да изпробвам някоя линукс дистрибуция, слагам я на флашката и я разглеждам. Преди няколко дни опитах да я форматирам, но не мога. Изписва ми, че дискът е защитен срещу запис. Също така не разпознава цялата памет на флашката, а показва, че е 75 мб. Четох из форумите и повечето коментари са, че се е повредила и не може да се поправи. Има ли начин да се поправи?

В тази тема е описано много точно как се прави всичко

линк

Редактирано от Н.Чапкънски (преглед на промените)

С промяна на регистрите няма да стане - приложимо при някои случаи , в които е забранена за запис, но размерът или се вижда реален или 0МБ.
veneslav,  виж под Линукс как се вижда флашката.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

току-що, ExaFlop написа:

С промяна на регистрите няма да стане - приложимо при някои случаи , в които е забранена за запис, но размерът или се вижда реален или 0МБ.

нищо не пречи да пробва

току-що, Н.Чапкънски написа:

нищо не пречи да пробва

нещо, което доказано не работи?

безопазно премахване на usb  направи го 

издърпай - рестартартирай- плъгни  в др usb порт и  форматирай

• Автор

Под линукс флашката излиза на два дяла. Единият е 78 мб., другият е Puppy линукс и показва, че 5.8 гб е свободен, но не мога да ги трия или форматирам.Бях забравил да спомена, че флашката я направих бутваща с Puppy линукс, с програма, която я има по подразбиране в Лубунту.

току-що, veneslav написа:

Под линукс флашката излиза на два дяла. Единият е 78 мб., другият е Puppy линукс и показва, че 5.8 гб е свободен, но не мога да ги трия или форматирам.Бях забравил да спомена, че флашката я направих бутваща с Puppy линукс, с програма, която я има по подразбиране в Лубунту.

А, ето го ключът от палатката - Windows "вижда" само този дял от 78MB. Изтрий и двата дяла под Линукс и зареди Windows

с UltraISO, може да си оправи флашката и под Windows

За моженето може и с diskpаrt  под Windows. Ама аз допусках, че е още под Линукс.

С diskpart:
Start->Search->пишеш cmd и като се появи черната иконка кликаш с десен бутон по нея и избираш Run as administrator. В черния прозорец пишеш:
diskpart
и натискаш Enter
list disk
и натискаш Enter
select disk N (за буква N избираш цифрата под която се вижда флашката)
clean
и натискаш Enter 
exit
и натискаш Enter

• Автор

Така значи, пробвах Ултра исо, не става. Пробвах Дискпарт, показва флашката като диск 1, пиша select disk=<1>  clean, натискам ентер и ми дава, че не съм селектирал диска или ми е невалидна командата. Пробвах и с  ROSA ImageWriter , пак дава грешка.

преди 11 минути, veneslav написа:

Така значи, пробвах Ултра исо, не става. Пробвах Дискпарт, показва флашката като диск 1, пиша select disk=<1>  clean, натискам ентер и ми дава, че не съм селектирал диска или ми е невалидна командата. Пробвах и с  ROSA ImageWriter , пак дава грешка.

Нали не пишеш select disk =<1> ?
Достатъчно е : select disk 1

преди 2 часа, veneslav написа:

Има. Я форматирай с тая програма и пиши пак:

http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/

• Автор
току-що, Ken написа:

Нали не пишеш select disk =<1> ?
Достатъчно е : select disk 1

И така пробвах, същата работа.

поправка на флашка или друго подобно устройство с празен запис

стартирай като администратор

Ново Bitmap изображение1.jpg

Ново Bitmap изображение2.jpg

Ново Bitmap изображение3.jpg

Ново Bitmap изображение4.jpg

след това, може да си я форматираш по начини типични за Windows

Редактирано от Гост (преглед на промените)

единствена причина да не може да се форматира флашката е защото не ме слушате .

преди 6 минути, Yvan Sergeev написа:

забравил е да включи звука, за да те чуе

:tongue2:

ps

и не знам темата защо е в "Линукс" раздела

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
току-що, Yvan Sergeev написа:

Пробвах, но пак не става, ще опитам пак с Ултра исо.

проблема е че се ползва от системата и не ти дава  да я форматираш пусни под safe mod и пробвай или проба за запис на нова OS   и като ти ги покаже дисковете от там формат и прекратяване на записа .

въх, авторът да не си е изтрил харда ве...ъ-ъ-ъ...тъй де, операционната система.

:no-no:

другото което  е не я форматираш от правилното място-  computer managment 

преди 4 часа, veneslav написа:

По-точно. какво очакваш да направи Росата?

Опитай друго - не мъчи да оправяш флашката, а с Росата опитай да запишеш нещо на нея и после опитай да стартираш от нея, ако и да е "загинала". Гледай исо-то за пробата да е хибридно. Ако тръгне - има хляб, ако не тръгне - може и вече да не може.

https://www.pendrivelinux.com/restoring-your-usb-key-partition/

Ох, стига сте го въртяли човека. Ето да пробва този линк.

100% работят двете решения, ако не работят флащката е прецакана. Изтегли SD Formatter Tool за Windows или  ползвай fdisk за Linux.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.