Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имат ли животните разум?

Featured Replies

Според мене животните са точно толкова разумни, колкото сме и ние хората.

А какво мислите вие и защо?

• Отговори 87
  • Прегледи 7,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 48 минути, karadzha написа:

Напълно сте прав, всяко живо същество на Планетата независимо какво е.... има разуъм, свой начин на мислене. Ако животните нямаха разум, те няма как да оцелеят в природата.

преди 5 часа, karadzha написа:

Те не само че имат разум, те са и най-близо до Бог, за това и не се прераждат за разлика от хората.

преди 5 часа, karadzha написа:

Следователно и те носят толкова вина за климатичните промени, колкото и ние хората.

преди 5 минути, haidukpikaso написа:

Те не само че имат разум, те са и най-близо до Бог, за това и не се прераждат за разлика от хората.

Хората прераждат ли се ? В какво ? Откъде го знаеш ?
В животни могат ли да се прераждат ?

току-що, Ken написа:

Следователно и те носят толкова вина за климатичните промени, колкото и ние хората.

интересно каква вина носят - като хората ги избиват заради зъби, кожа, месо, отсичат им дърветата в горите...

:(

току-що, haidukpikaso написа:

интересно каква вина носят - като хората ги избиват заради зъби, кожа, месо, отсичат им дърветата в горите...

:(

Не знам точно, но щом са умни колкото хората предположих, че са и толкова неразумни.

преди 6 минути, Ken написа:

Хората прераждат ли се ? В какво ? Откъде го знаеш ?
В животни могат ли да се прераждат ?

не, човек се преражда пак в човек

а се прераждаме ние хората защото сме на по-низше ниво от животните и трябва да учим много уроци за да израстнем

докато животните идват само по веднъж, живеят само един живот, те са Децата на Бога, най-близо са до Него и съответно виждат и Другото Измерение, имат сетива за него за разлика от нас

не, човек се преражда пак в човек

а се прераждаме ние хората защото сме на по-низше ниво от животните и трябва да учим много уроци за да израстнем

докато животните идват само по веднъж, живеят само един живот, те са Децата на Бога, най-близо са до Него и съответно виждат и Другото Измерение, имат сетива за него за разлика от нас

И като се прераждаме пак като човек, как ще израстем ? Нали си оставаме все на по-низше ниво ?
И откъде го знаеш това ?

преди 1 минута, Ken написа:

И като се прераждаме пак като човек, как ще израстем ? Нали си оставаме все на по-низше ниво ?
И откъде го знаеш това ?

като си научим уроците - ако не си ги научим в поредния живот много ясно че ще се връщаме пак и пак

като си научим уроците - ако не си ги научим в поредния живот много ясно че ще се връщаме пак и пак

Хубаво, но това не отговаря на въпросите.

Това са общи приказки, когато не можеш да дадеш адекватен отговор.

• Автор
преди 4 минути, haidukpikaso написа:

Не знам дали животните се прераждат, но ние се прераждаме в животни понякога. И смятам, че близки наши роднини се прераждат в котета, кучета, птички и идват при нас.

Веднъж някакво пиле горско докато не го пуснах в къщи, не спря да си бие главата в прозореца ни. Хванах го, дадох му трохи и си го пуснах. На следващата година пак същата история; не знам дали беше същото пиле.

А хората са и неразумни, и грешни, докато животните не носят грехове и са по-малко неразумни, с редки изключения. Например: кучето, за да защити стпанина си, постъпва неразумно откъм инстинкта си за самосъхранение; котките и кучетата пресичат пътищата понякога с голям риск за живота си.

току-що, karadzha написа:

Не знам дали животните се прераждат, но ние се прераждаме в животни понякога. И смятам, че близки наши роднини се прераждат в котета, кучета, птички и идват при нас.

не се прераждат

тези, които са си отишли и са в Другото измерение, много често използват животните за да ни дадат знак че са живи и че са добре

:)

не се прераждат

тези, които са си отишли и са в Другото измерение, много често използват животните за да ни дадат знак че са живи и че са добре

:)

Бре ! По-низшите използват по-висшите за да дават знак !

• Автор
преди 33 минути, Ken написа:

Бре ! По-низшите използват по-висшите за да дават знак !

Пак не позна. По-низшите сме ние. Животните са по-висшите. Това ние го възприемаме половинчато. Някак не може да го възприемем напълно.

Пак не позна. По-низшите сме ние. Животните са по-висшите. Това ние го възприемаме половинчато. Някак не може да го възприемем напълно.

Е аз какво съм казал ?

• Автор
преди 1 минута, Ken написа:

Е аз какво съм казал ?

Не съм те разбрал.

А други измерения, това си е в областта на фантастиката, няма такива. Има си една необятна Вселена с многобройни звезди, но и тя не е безкайна.

Бог може да е всемогъщ, но и той не може да създаде безкраен Космос.

А други измерения, това си е в областта на фантастиката, няма такива. Има си една необятна Вселена с многобройни звезди, но и тя не е безкайна.

Какво ти дава такава сигурност, за да твърдиш това ?

• Автор
току-що, Ken написа:

Какво ти дава такава сигурност, за да твърдиш това ?

За кое по-точно?

• Автор
току-що, Ken написа:

За това, което твърдиш в цитата.

За измеренията ли или за Вселената? За кое от двете?

преди 3 минути, karadzha написа:

За измеренията ли или за Вселената? За кое от двете?

Добре ! Отговори, за което си избереш ти.

преди 21 минути, karadzha написа:

Това ние го възприемаме половинчато. Някак не може да го възприемем напълно.

Важното е че има такива като вас дето са го възприели.

преди 12 минути, karadzha написа:

Бог може да е всемогъщ, но и той не може да създаде безкраен Космос.

Уау. Какво непротиворечиво изречение.

Като ти гледам и останалите изказвания не са особено обосновани логично, ще ме извиниш за отбелязването, надявам се...  Всичко е от типа "еди-какво-си е така, щото аз мисля така",  Което е впечатляваща аргументация.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор
преди 17 минути, Ken написа:

Добре ! Отговори, за което си избереш ти.

За измеренията не съм сигурен, но т.нар. "всемогъщ" бог (за да уйдисаме на Флеърчо) как ще успее да създаде свят в необятния мрак? В сравнение с последния Космосът, който е сътворил Твореца е едно петно (да не кажа петънце) спрямо него (мрака).

Разбира се Господ може да разшири Вселената и хиляди пъти, но тъмнината е наистина необятна обвивка около Света. А на Бог просто му отърва да контролира това, което за момента е създал и тъй си кюта човека (доколкото е само човек де).

преди 1 минута, karadzha написа:

За измеренията не съм сигурен, но т.нар. "всемогъщ" бог (за да уйдисаме на Флеърчо) как ще успее да създаде свят в необятния мрак? В сравнение с последния Космосът, който е сътворил Твореца е едно петно (да не кажа петънце) спрямо него (мрака).

Разбира се Господ може да разшири Вселената и хиляди пъти, но тъмнината е наистина необятна обвивка около Света. А на Бог просто му отърва да контролира това, което за момента е създал и тъй си кюта човека (доколкото е само човек де).

Значи за измеренията не си сигурен, но в подробности знаеш за възможностите на боговете.
Откъде ги научавате тези тайни ?

• Автор
току-що, Ken написа:

Значи за измеренията не си сигурен, но в подробности знаеш за възможностите на боговете.
Откъде ги научавате тези тайни ?

Просто чиста и железна логика. И няма богове, а има точно един Господ Бог. Казва се Господ, понеже е господар на Света. А защо го наричаме Бог, това, виж, не знам.

Съществуването на Господ може да бъде открито в математиката и по-точно в десетичната бройна система. Ние хората сме с по 10 пръста на ръцете и краката, заради математиката (явно една от любимите науки на Твореца), а не обратно – да има споменатата бройна система заради 10-те ни пръсти. Това съм го доказал и мога пак да го постна при желание от ваша страна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.