Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Уред за борба с гризачи

Featured Replies

Здравейте!

На село къщата е необитаема. Ходим там два - три пъти месечно, но има картофи в мазето, ябълки, лук..

Лошото е, че има плъх, или плъхове, които създават проблеми. Мислим да купим този уред

за да прогоним плъховете. Някой ползвал ли е уреда, и дали ще има ефект от него?

Благодаря!

Едва ли, ако имаше полза щеше да се купува и без толкова агресивна реклама по телевизията.

преди 1 час, Богатир написа:

Лошото е, че има плъх, или плъхове, които създават проблеми.

Мога да ти споделя моя опит преди години наех безработно момче от селото за една седмица със залагане на капани и денонощно присъствие ми изчисти цялото мазе от плъхове. След това с цимент и други материали оплътних цялото мазе и оттогава не е имало и един плъх или мишка това за мен е най добрия вариант

преди 1 час, Богатир написа:

Здравейте!

На село къщата е необитаема. Ходим там два - три пъти месечно, но има картофи в мазето, ябълки, лук..

Лошото е, че има плъх, или плъхове, които създават проблеми. Мислим да купим този уред

за да прогоним плъховете. Някой ползвал ли е уреда, и дали ще има ефект от него?

Благодаря!

Ефектът от подобни уреди е само временен, тъй като гризачите свикват със звука.

Do Ultrasonic Electronic Pest Repellents Really Work?

То даже не е до свикване, изредили са: • хлебарки• паяци• мравки• мухи• комари• калинки• други насекоми• мишки• дребни вредители

а аз съм пробвал подобен уред на 1 метър от него хлебарката изобщо не реагира по никакъв начин - или съм попаднал на глуха хлебарка или ултразвука изобщо не им действа.

Този уред е толкова ефективен, колкото и да сложиш на смарт фона си приложение, което гони комари. Една нощ се събрахме на нощен риболов край язовира а край нас се заобградихме с около 8 смартфона работещи с такива приложения. Приложенията имаха нулев ефект, но лагерния огън свърши по добра работа.

• Автор

Ясно. Благодаря за мненията!

Ще трябва да се залагат отрови..Обаче доколкото знам, плъховете правят тунели и маркират, така че дори да отровим тези, които сега влизат в мазето, след месец по тунелите ще дойдат други..по миризмата оставена от предишните..

Гадни същества.

Затова се надявахме, ако този уред наистина върши работа, че ще ги отблъсква, но...

Редактирано от Богатир (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравей, има едни "книжки за мишки" които представляват един много лепкав картон. Поставяш го и залагаш някаква примамка - безотказно работи. Единствения проблем е, че не е много хуманно :(

преди 23 часа, ivan343 написа:

Единствения проблем е, че не е много хуманно :(

Не го споменавай това, че от ЕС може да те чуят и да дойде директива - на всяка мишка да се осигури помещение с еди каква си площ и кубатура, храна 10 пъти на ден, приятна музика и т.н. Няма само прасетата и кокошките да са облагодетелствани.

Преди около два месеца,купих http://nuevo.bg/deal/1378-ultrazvukovo_ustroystvo_za_borba_s_vrediteli_.html

и поне за сега има ефект,мишките изчезнаха,за други гадини не знам,тъй като поне аз лично не съм ги засичал,въпреки че ако има някакво значение,живеем в къща.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.