Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за ъпгрейд на видеокарта и захранване

Featured Replies

преди 1 час, FD GOD написа:

Смених захранването с това от nikem-bg(chieftec 450W). Вентилатора въобще не стартира. Възможно ли е да има някакъв интелигентен контрол на температурата и да го пуска, когато позагрее повече?

Не се надявай и то при някой си Чифтек 450.Иначе има захранвания на нашия пазар,които са с "eko" или "hybrid" фан,ама не и 450 ватово чифте.(И се научете като питате да пишете моделите и то с линкове или пригответе торба с боб и женски пъп.)

Става дума за това Chieftec GPA-450B8 450W което му бях предложил от първи пост. Захранването има само контрол на скоростта на перката AFC. И вземи сподели повечко за това захранване какво точно се случва и как разбра че перката не се върти. Сигурно ще кажеш че си погледнал през решетката но е добре да го споделиш. Да не се окаже че старото ти е било много шумно а това да не го чуваш от вентилатора на процесора, защото както казах има AFC и при ниска консумация перката не се чува много. Стават и такива недоразумения, та за това бъди по изчерпателен. 

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

"Кюнко" - нали затова съм написал захранването, което ми беше предложено от nikem-bg.

Значи монтирах захранването и стартирах системата. Вентилатора се вижда перфектно през решетката. При пускането на компютъра, перката просто помръдва леко и дотам. След 3-тия рестарт, взе че тръгна. Сега ме е страх да затворя кутията за да не вземе да спре случайно или да не тръгне другия път, когато пускам компютъра. Проблем ли е, че компютъра работи около 40 минути без охлаждане на захранването? Като го пипнах не беше много топло.

Ако е нямало натоварване над 50% не е проблем. Но не бива да работи без охлаждане. Според мен е добре да го наблюдаваш тази вечер, и утре да споделиш с никем за проблема. Ако се наложи да го изпратиш обратно на сервиз да го погледнат. При включване всяко захранване тръгва да върти перката, а при твоята явно има дефект.

Според мен най добре им го върни да ти дадат ново 

• Автор

Мда, точно от това се опасявах. Според мен няма реален шанс да ми дадат ново. Демек сега трябва да им го пратя по куриер до селото на nikem-bg на мой разноски, да седи там 1 месец и да ми го върнат със становище - "проблем не е констатиран". Чел съм лоши неща за сервиза на nikem-bg и че ако се стигне до него, работата е много тегава. Как пък от последните 10 неща които си купих, едно нямаше да работи правилно. Няма читава стока вече... Той вентилатора може да си работи тая вечер, ама от къде да знам дали утре като затворя кутията няма да изгасне за няколко часа и да заминат и другите компоненти покрай него...

btw: ако продуктът е закупен онлайн, мога да го върна и да ми възстановят парите без да посочвам конкретна причина, нали така?

Редактирано от FD GOD (преглед на промените)

преди 31 минути, FD GOD написа:

вентилатора може да си работи тая вечер, 

Най добре сложи друго захранване ако имаш във вас недей рискува то всичко май вече е на късмет каквото купиш 

Редактирано от The-Walk!nG-Dead (преглед на промените)

Гадно е но е факт. Всичко е на късмет както се казва. Избрах монитор за 450 даже не помня марката но си беше много тъп избор и без това. Пристига монитора и що да вида. Лепнали му някакъв измислен найлон за протектор и стойката му надраскана, което ме довежда до извода че е ползван. Върнах го и поръчах монитор Acer с който съм в момента и го купих за 460лв на промоция и сега още се продава на най ниска цена от 470-80лв лошо няма. Пристигна, разопаковах го след една седмица вече нямах образ. След 15 дена ми го върнаха със сменена и нова част, старта била изгоряла. Видео картата ми която купих в началото на лятото струваше 670лв и на определени игри пищи не знам какво я кара да пещи определена игра но е факт. Това са маса пари които хвърляме и пак има дефекти. Тъка че казвам ти го да те успокоя и да знаеш че тук играе и късмета при бройката която поръчваш. Защото девет може да са наред, но десетото с дефекта да дойде при теб.

• Автор

Ето какво съм решил да направя. Връщам им стоката с протокол за отказ и да като чакам да ми пратят парите обратно, ще си поръчам захранване от друг онлайн магазин. Ще свърши ли работа това - http://www.emag.bg/zahranvasht-blok-chieftec-gpa-450s8-450w-atx-2-3-pfc-activ-bulk-pl-473660-gpa-450s8/pd/DP7J0MBBM/

По добре пазарувай от vario EVGA 430W 100-W1-0430-K2 Това чифте цената му е висока и гаранцията е 2г. В емаг е скъпо.

• Автор

Просто в емаг имам приятел и мога да забързам поръчката. Трябва ми спешно някакво захранване. Това бива ли го да го поръчвам направо и да се приключва - http://www.emag.bg/zahranvasht-blok-chieftec-gps-450w-pfc-activ-retail-cheren-gps-450a8/pd/D6SWK2BBM/ ?

Двете захранвания които си избрал от емаг са групова регулация и не е препоръчително да се закача видео към такова захранване. Става за офис без видео. Варианта на Chieftec беше това с една +12V линия което всъщност ти се падна с дефектна перка. За това или купувай EVGA или ако смяташ да пазаруваш от емаг, си поръчай Corsair VS Series CP-9020096-EU

И както споменах, в емаг е скъпо EVGA 430W 100-W1-0430-K2 това е същото което предложих от vario, но там ще имаш най много 10лв доставка.

преди 18 минути, goodly написа:

Двете захранвания които си избрал от емаг са групова регулация и не е препоръчително да се закача видео към такова захранване. Става за офис без видео. Варианта на Chieftec беше това с една +12V линия което всъщност ти се падна с дефектна перка. За това или купувай EVGA или ако смяташ да пазаруваш от емаг, си поръчай Corsair VS Series CP-9020096-EU

И както споменах, в емаг е скъпо EVGA 430W 100-W1-0430-K2 това е същото което предложих от vario, но там ще имаш най много 10лв доставка.

Хаскьой,айде стига писа идиотщини и неща,от които като @XECUTIONER-идея си нямаш:"На за хранване с групова,карта не закачай!"!!!:shock11::angry:

А и изобщо не ти е ясно,че и това VS450 и неговия Чифтек 450В8,препоръчано от теб самия,са също с групова регулация и са ЕДНО И СЪЩО захранване.:angry:

Разбирам груповата регулация когато има повече от една +12V линия. Видях в официалните сайтове и на двете захранвания че са с една +12. А ти как ги разбираш груповите регулации не те знам, поне да беше споделил. Знам че няма да споделиш, ама поне предложи на човека захранване и това не направи. Сигурен съм че си прочел темата отдавна, но чакаш само някой като мен да захапеш и тогава да пишеш в место да помогнеш на човека. Не на празно ти казвам че си безполезен.

преди 1 час, goodly написа:

Разбирам груповата регулация когато има повече от една +12V линия. Видях в официалните сайтове и на двете захранвания че са с една +12. А ти как ги разбираш груповите регулации не те знам, поне да беше споделил. Знам че няма да споделиш, ама поне предложи на човека захранване и това не направи. Сигурен съм че си прочел темата отдавна, но чакаш само някой като мен да захапеш и тогава да пишеш в место да помогнеш на човека. Не на празно ти казвам че си безполезен.

Разбираш ти колкото @XECUTIONER! Аз не разбирам,защо и ти като него-все се врете за неща,от които си нямате никаква представа,а?

• Автор

Добре, благодаря ви за препоръките и не се карайте за глупости. Върнах захранването и поръчах друго. Имам едно питане - докато тествах вече върнатия чифтек, през определени интервали от него се чуваше едно свистене. Помислих си че явно е дефектно от завода още, но днес си монтирах старото захранване и чувам същото свистене от него(даже по-силно и без прекъсване). Явно не съм му обръщал внимание преди. Това от някой дросел ли се получава и как може да бъде отстранено? Замислям се за проблем с ел. инсталацията у нас, защото от няколко години, всеки път когато някой гаси и включва лампата в килера(който се намира в другия край на къщата) мишката ми престава да работи за 3 секунди. Това не мога да си го обясня и до ден днешен.

Не се караме, с Кюнко се уважаваме! Двамата си чатим доста често по темите, и аз му пускам бисери а той ми се възхищава защото го забавлявам. Аз се опитвам да разбера, а той само ми казва колко съм тъп и неграмотен. Сещайте се!

Обичам те Кюнко, все така активен да си :)

Кефите ме и двамата, ще ви звънна XD. Вярно, не се бях сещал досега да проверя Seasonic-a  си, дали върти перката. То и някои процесори като тръгват, не въртят перки, ама не защото така им е било писано. Аз така и не разбрах в тая тема, върти ли се тая перка след зареждане на Windows  или каквото изчадие е или не. 

• Автор

Перката се развъртя чак след третия рестарт. При първите две включвания на компютъра само помръдваше.Върнах захранването, тъй като не ми се рискуваше. На четвъртото включване може да реши, че няма да завърти перката... И все пак остава мистерията с изключването на мишката и свистящия звук :D

• Автор

Новото захранване и видеокартата са монтирани, но излезе друг проблем. Тъй като видеокартата няма vga изход, трябваше да закупя dvi-vga преходник. До тук добре, но когато пусна някоя игра, виждам много бледи бели ленти в по-тъмните цветове. Например гледам сива стена в играта и виждам тия бели ленти да прелитат от горе до долу. Много е дразнещо...  Вързах телевизора с HDMI кабел и нямаше никакви ленти. Ефекта се получава само при dvi към vga. Възможно ли е това да се получава от преходника?  

П.П. - сега се разрових из чуждите форуми и попаднах на това - 
" Yes, if in your monitor is a VGA cable and in your video card is a DVI-VGA converter then you have those lines tearing the screen in happens only in dark'ish areas. You need to change to a monitor that knows only DVI-DVI cable, or only VGA-VGA cable. Don't use converters from DVI to VGA it will make those problems, there is no fix for those problems.

Basically the converter from DVI to VGA makes those problems, you need to use a monitor that has native cables DVI-DVI, without converter
s. "

Явно и монитор ще трябва да си купувам :)))

На какъв виндос си, изтегли ли последните драйвъри за видеото. Аз имах подобен проблем при вин 7. Излизаха ми хоризонтални линии на екрана. Къде ли не търсих проблема. Пробвах други драйвъри, пробвах друг виндос 7, и накрая минах на 8.1 и проблема се оправи. Но твоя проблем е различен от моя. Аз нямах такива ленти, а и не съм чул някой с преходник да се оплаква от подобно нещо. Пробвай да закачиш VGA кабел към дъното и виж дали на филм или няква по слаба игра ще ти излизат такива ленти.

• Автор

Ами когато го вържа с HDMI кабел към телевизора, няма абсолютно никакви линии. Но когато си закача LCD монитора с VGA-DVI преходник, линиите се появяват.(видеокартата няма VGA, а LCD-то има само такъв и затова ползвам преходник) Драйверите ги ъпдейтнах. Изчетох доста теми в интернет и много хора се оплаква, че когато използват преходник, линиите се появяват на тъмен фон в игрите(1 към 1 с моя случаи). Четох че проблема се появява повече при старите LCD-та (когато са вързани с такъв преходник). Все пак samsunga, който използвам е на 12 години. Може за проба да поръчам едно LCD за 140-150 лева и после да го върна :)

Ами явно ще трябва да се премериш със стария си монитор. За в бъдеще нов със DVI или HDMI или и двете. Повечето имат и двата порта, говоря за монитори с TN матрица около 19,20 инча и цената за DVI-D около 160/70лв, а за двата порта DVI-D и HMDI 200лв и нагоре. Но главно нас ни интересува монитора да има DVI-D. Те са няколко разновидности и този със D(dual channel) е този който върши най добра работа от всички останали видове DVI портове. Но най добре е със новата IPS матрица монитор. Но ако ще се дават 200 и нагоре, то най добре ще е да е IPS 22 LG 22MP48D-P има D-sub който не ти е нужен и DVI-D от който имаш нужда. Тогава вече няма да имаш проблеми с картината и разни линии.

• Автор

Аз вече му свикнах и не обръщам внимание на линиите. Важното е че постигнах това което исках. Със старата видеокарта, CS GO вадеше 30 кадъра на low настройки и 800x600 резолюция. След ъпгрейда, кадрите не падат по 70, а средно играя с 90(на по-затворени пространства стигат и до 140). Това на 1280x1024 резолюция и максимални настройки + FXAA. В CS 1.6 дори и да метна 5 димки една върху друга и да мина през тях, кадрите не мърдат от 100( а преди падаха до 20-25). Направих си и тест с Assasins creed rouge и Far Cry 3, които преди ми насичаха на най-ниски настройки и резолюция, а сега вървят на макс(без Far Cry 3, там стигам само да High, на Very High започва да накъсва). Доволен съм от покупката и ви благодаря за мненията и препоръките по темата :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.