Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неработещ Windows Update

Featured Replies

След като вчера успях да отстраня проблемът с Wi-Fi сигнала, благодарение на вас, днес пак ми се налага да се обърна към вас за помощ. След самата инсталация на Windows 7 Ultimate 64 bit, системата инсталира някъде около 20 ъпдейта посредством Windows Update, без никакъв проблем и в рамките на 30-40 минути. Днес обаче Windows Update не работи. По-конкретно имам чувството, че забива докато търси ъпдейти. Кликвам бутонът и в продължение на часове стои, търсейки ъпдейти, в момента вече трети час го прави без никакъв ефект, а искам да си ъпдейтна драйвърите посредством тях.

Някой може ли да ме ориентира на какво би могло да се дължи и как мога да го оправя?

Щом използваш Windows 7, ъпдейти не чакай. Процеса официално върви по 24 часа, по 48 часа, а понякога отнема седмица. Условието е компютъра да е постоянно включен. Успех и приятно ползване на старото демоде.

• Автор
преди 1 минута, Mlechko написа:

Щом използваш Windows 7, ъпдейти не чакай. Процеса официално върви по 24 часа, по 48 часа, а понякога отнема седмица. Условието е компютъра да е постоянно включен. Успех и приятно ползване на старото демоде.

Предположих, че там се крие проблема. За съжаление обаче не се касае за моя лаптоп, а за лаптопа, който използва майка ми. Тя от своя страна е свикнала със 7-цата и, ако и сложа 8-ца, не знам до каква степен ще успее да се оправи. Друг е въпросът, че машинката е с 2 GB Ram и не знам как ще й понесе 8-цата.

преди 1 минута, -Bobi- написа:

Слагаш 8.1 или 10 и забравяш 

Горното ми мнение важи и в този случай :)

KB3102810 - този ъпдейт инсталиран ли е? Ако не е - свали го на ръка и го инсталирай

• Автор
преди 5 минути, ExaFlop написа:

KB3102810 - този ъпдейт инсталиран ли е? Ако не е - свали го на ръка и го инсталирай

Намерих го онлайн това решение, инсталирах ъпдейта, рестартирах веднага след това както пишеше и след рестартирането нещата изглеждат по абсолютно същия начин. Кликвам на check for updates, започва да проверява и минават часове без реално да се случи нищо.

Пробвай, както е писал ExaFlop, ако не стане, пробвай така - пишеш в гугъл windows 7 rollup update и пробваш да инсталираш последния. Вариант е също да инсталираш и ъпдейт KB3083710, след което да го накараш да проверява отново. В краен случай може да пробваш и така :

1. Отваряш cmd като администратор.

2. Пишеш net stop wuauserv > enter; После net stop bits > enter;

3. Отиваш в c:\windows\softwaredistribution > триеш цялото съдържание на папката (може и направо да я преименуваш).

4. Отиваш си отново в cmd и пишеш net start wuauserv > enter; После net start bits > enter;

5. Рестартираш и пробваш пак да търсиш ъпдейти.

преди 3 минути, -Bobi- написа:

Леко с изказванията :hit:и си живуркай в миналото успех

Да, ама 20 годишното уиски е по-хубаво от чисто нов спирт. Същото е и със софтуера. Отлежава с годините, трябва поне минимум 1 service pack, докато изчистят по-голямата част от бъговете на OS. Не живея в миналото, защото нищо не ми липсва. Ти живей в бъдещето, ползвай рекламите и метросексуалният Свин10. Сигурно се бръснеш до голу и там долу?

• Автор

След всичко, което ме посъветвахте като стъпки, включително в тази и в другата тема, към която ме насочихте, резултатът е никакъв. При кликване върху check for updates се започва едно безкрайно проверяване. Очевидно ще трябва или да се примиря или да се опитам с някоя от програмките за офлайн ъпдейт.

преди 13 минути, b3s7ch0 написа:

След всичко, което ме посъветвахте като стъпки, включително в тази и в другата тема, към която ме насочихте, резултатът е никакъв. При кликване върху check for updates се започва едно безкрайно проверяване. Очевидно ще трябва или да се примиря или да се опитам с някоя от програмките за офлайн ъпдейт.

Не знам с какви параметри е машината и за какви задачи се използва, но ако няма ровене по интернет сайтове и отваряне на всеки интересен линк, можеш да забраниш обновяването и да не го разрешаваш повече.

• Автор
преди 17 минути, Ken написа:

Не знам с какви параметри е машината и за какви задачи се използва, но ако няма ровене по интернет сайтове и отваряне на всеки интересен линк, можеш да забраниш обновяването и да не го разрешаваш повече.

Машината е HP Presario CQ56(http://laptop.bg/archive/laptops-hp-Compaq_Presario_CQ56-hp_compaq_presario_cq56120sq_XL594EA)

Използва се главно за ровене в интернет и особено фейсбук, където има доста фишинг и спам, а човек, който не е запознат с него, не успява да го пропуска. От тая гледна точка ми се ще да оправя проблема, за да мога да съм спокоен, че е достатъчно защитена машинката. Разбира се за целта има инсталирана автивирусна програма и го сканирам с Malwarebytes, когато мога, но е хубаво и това да е окей.

Иначе изтеглих софтуер, който се казва WSUS Offline(http://download.wsusoffline.net/), и в момента изтегля и инсталира файловете успешно.

Редактирано от b3s7ch0 (преглед на промените)

преди 5 часа, b3s7ch0 написа:

а искам да си ъпдейтна драйвърите посредством тях.

Надолу от това няма да чета. Драйвъри НЕ СЕ обновяват с windows update. Драйвъри се теглят ОТ САЙТА НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ! Ако няма, няма. Точка по въпроса. Или пробваш с някой пакет от рода на DriverPack Solution/Snappy Driver Installer, или караш с каквото имаш.

И проумейте, че в Windows Updates вече почти няма полезни кръпки - всичко е телеметрия и шпиониране. Най-много веднъж в месеца да има един или два ъпдейта, които си заслужават. Windows 7 се инсталира и му се спират ъпдейтите от доста време насам.

преди 4 часа, hudyr написа:

Надолу от това няма да чета. Драйвъри НЕ СЕ обновяват с windows update. Драйвъри се теглят ОТ САЙТА НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ! Ако няма, няма. Точка по въпроса. Или пробваш с някой пакет от рода на DriverPack Solution/Snappy Driver Installer, или караш с каквото имаш.

И проумейте, че в Windows Updates вече почти няма полезни кръпки - всичко е телеметрия и шпиониране. Най-много веднъж в месеца да има един или два ъпдейта, които си заслужават. Windows 7 се инсталира и му се спират ъпдейтите от доста време насам.

Пълни глупости, лошите ъпдейти до момента са само 6 броя, драйверите се инсталират от уиндоус ъпдейт, или оригиналния диск.

Искам да питам автора на темата накъде си тръгнал с 2гб. рам и с какъв акъл си инсталирал 64 битова os? до 4гб. рам е добре да се инсталира 32битова os.

преди 6 минути, Highagain написа:

лошите ъпдейти до момента са само 6 броя

• KB971033 -x86-the x64 (Update for Windows Activation Technologies checking)
  • KB2952664 -x86-the x64 (System Update compatibility for migration to Windows 10)
  • KB2977759 -x86-the x64 (Diagnostics compatibility issues for upgrading to Windows 10)
  • KB3021917 -x86-the x64 (diagnostics and telemetry systems to upgrade to Windows 10)
  • KB3035583 -x86-the x64 (Update sets "Get Windows 10" application)
  • KB3068708 -x86-the x64 (Update to improve the quality of diagnostics and telemetry)
  • KB3075249 -x86-the x64 (Update adds a point telemetry consent.exe file)
  • KB3080149 -x86-the x64 (Update for CEIP program and diagnostic telemetry)
  • KB3081954 -x86-the x64 (Update to improve the working folders and telemetry)
  • KB3123862 -x86-the x64 (Updated opportunity to upgrade to Windows 10)
  • KB3139923 -x86-the x64 (Update adds a point telemetry consent.exe file)
  • KB3150513 -x86-the x64 (Updated configuration for compatibility diagnostics)
  • KB3161608 -x86-the x64 (Update adds a point telemetry consent.exe file)
  • KB3163589 -x86-the x64 (Report on the work of running an outdated version of Windows)
  • KB3172605 -x86-the x64 (Update adds a point telemetry consent.exe file)
  • KB3173040 -x86-the x64 (Notice of the expiry of the update to Windows 10)

Та колко броя са? Дори да не броим първия, който в изключително редки случаи е проблем, останалите далеч не са 6 и далеч не са полезни.

преди 7 минути, Highagain написа:

драйверите се инсталират от уиндоус ъпдейт, или оригиналния диск

Когато производителят модифицира драйвъра по една или друга причина, а този в базата на MS е генеричен, какво правим, драги? Светни ми подсветката на дисплея на съвременен лаптоп, който няма intel/amd вградено видео, с драйвър от windows updates, след това говори.

Както казах лошите ъпдейти за 7 64бит са точно 6 броя, някой от тези ъпдейти които си изброил вече не се предлагат а други точно от тях ако не са инсталирани на компютъра, ще видиш ъпдейти кога почна аз да пия Ариана без царевица и Каменица със спирт и ГМО демек никога. Това ти го казвам като Професор-Доктор по сигурност и антивирусна защита.
А и за този лаптоп задължително се слага x86.

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

И аз като обикновен студент с хоби в областта ще предпочета да не се съглася с теб, в предния пост съм обяснил защо. Също и за "задължителното" инстлиране на x86 на 2GB ram. Бавната работа на стар хард диск не е повод да инсталираш 32-битова ОС на 2GB рам - изкуствена представа за "по-тежка" архитектура. Разликата в заетата ОТ ОС рам памет е около 300-400MB, като с/без тях свободната памет пак е над 1GB. Извод - опира до личен избор и поддръжка откъм драйвъри.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.