Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съдействие относно офис конфигурация

Featured Replies

преди 8 минути, XECUTIONER написа:

Доста се чудих кого си цитирал и накрая ми светна, че ще да е някой от блокираните от мен специалисти и поради тази причина не мога да открия мнението. Реших да ги отблокирам за 2 минутки и да видя за какво иде реч. Трагедия. Най-големият форумен специалист Янко се оказа, че няма представа какво представлява Barebone система и в тема с бюджет 1250 лева предлага такава, която по спомен е 1269, но няма как да запали наистина. Като добавиш RAM и HDD/SSD сумата доста набъбва. Другото недоразумение пък тръгнал да се пъчи на младеж като flare, на който не може да стъпи на нокътя на кутрето. Нищо де. Майтап да става. :D Не им обръщай внимание, защото с всеки твой коментар подхранваш тяхната злост. Наистина има доста да учиш, но това не е проблем. Стига да имаш желание.

Лека вечер!

Другият смешник,който също не може да си различи пишката от пръста!Е,ето я темата- 

Хайде да ти прочета коментарите там,отворко!И да ти видя конфигурацията,която ще напишеш!Няма начин да не налазиш,змийо,ама не разбрах защо двамата чикиджии не пишете в самата тема,а спамите тук.Ти нито си по различен от хлапака,нито знаеш повече от него (е,ако изключим "двучиповите карти":D).

преди 1 час, Кюнко написа:

Другият смешник,който също не може да си различи пишката от пръста!Е,ето я темата- 

Хайде да ти прочета коментарите там,отворко!И да ти видя конфигурацията,която ще напишеш!Няма начин да не налазиш,змийо,ама не разбрах защо двамата чикиджии не пишете в самата тема,а спамите тук.Ти нито си по различен от хлапака,нито знаеш повече от него (е,ако изключим "двучиповите карти":D).

Чай, че те е блокирал! А рецензенте здрасти!:emoji_smiley-12:

преди 18 часа, hudyr написа:

С достатъчно пъргав процесор хард дискът не е чак такъв тормоз. В сравнение със старата ми щайга с Pentium 4 531(който все още бута), компютърът, който сглобих преди време - sandy celeron с 4GB рам - си летеше. Разлика се усеща въпреки липсата на SSD. Просто не виждам какво толкова ще се изисква от офисната машинка. Ако има някакъв излишък от пари, добре, нека отдели стотина за някакво SSD, на мен никой няма да ми спре заплата или отреже пръст, ако тази или онази конфигурация не е сглобена както аз съм казал, просто не смятам, че в офисни условия SSD е належащо. За сметка на това захранвания на raidmax ме карат да се беся с бодлива тел...

Като казах, че на майка ми бих сглобил компютър с Pentium, нямах предвид старите, да си поясня. Пък и като я чуеш как "не искала космически компютър" ти падат всякакви мераци.

Покажи скритото съдържание

Не разбирам видеото то тубата...

Не става въпрос дори за 100 лева за SSD  при офис машина, а дори за по-малко. Разлика винаги има при новоинсталиран Windows и това понякога обърква незапознатите и с малко опит, че системата била по-добра и по-жива. Аз пък мога да ти дам обратните примери. Примен са попадали за поправка различни видове компютри и лаптопи - от такива с Пентиум+HT  до най-съвременни и лаптопи със или без SSD. Не се занимавам професионално с това, но имам някакъв поглед върху конфигурациите и ползвателите. Ще ти кажа кога една конфигурация е бърза. Първо, когато е с новоинсталиран Windows. Първите дни и седмици, ако човек не се занимава постоянно с инсталации на това и онова и не посещава съмнителни торент сайтове и не само, компютъра работи добре седмици и дори месеци. Ако някой не пипа щайгата си никога, то с години може да се задържи така положението, докато вентилаторите не се напълнят с прах и някоя част не почне да грее, а от там и да работи неправилно или пък докато на хард диска не се появят няколко лоши сектори, които карат Windows  да премине в режим PIO  при зареждане и да остане на него. Тогава бързината тотално се скапва.  Една щайга работи добре, когато са инсталирани само най-нужните програми. Примерно на другата щайга, която ползва майка ми, има инсталиран Скайп, Опера, софтуер за WiFi, Steam  и това е всичко на практика. Може би пропускам нещо, но просто SSD  е само 20 GB  и не искам да инсталирам много неща, макар че това го правя на HDD. Като цяло с малко инсталирани програми, дори с най-слабото SSD,  всичко работи много бързо. Няма никакви изчаквания нито при отваряне на програми, нито при работа, нито в интернет, нито при много отворени прозорци. Но там има и 8 GB RAM. Единствено съвсем леко забавяне има при отваряне на снимки от старото HDD SATA1, но е на практика пренебрежимо. 

А за Пентиумите...ми аз както казах, съм и сглобил със Celeron, само че G1620  с вградено HD Graphics. Това е напълно достатъчно за всичко. Вече ако се и работи малко с тоя компютър, добре е да има и малко по-бърз процесор. Само че колко бърз? Аз примерно се дразня и на клокнатия ми i7 6700K  с 16GB RAM, че ми кодира видеоклип с дължина двайсетиина минути за около 10 минути. Грубо казвам, но това дразни понякога. Но къде по-нагоре и колко повече да спестя? Да я докарам до 5 минути с някоя LGA 2011  или подобна?  Всичко е въпрос на възприятие. Ако си играл една игра с 5 fps  като мен и изведнъж се сдобиеш със система, която позволява минимум 100 fps  на тая игра, какво правим? Обикновено се бием в тъпите си кратуни, ама така е!

И понеже се отплеснах, отначало щях да давам примери за добри компютри. Първия е точно със стар едноядрен Пентиум, но с HT. Системата си работеше отлично, но тя нямаше интернет и жената, дето ми я даде за поправка ( изгоряла РАМ), играе само на табла. Е, за това става перфектно! 

Втора конфигурация, която ми попадна и която работеше също толкова добре, колкото и най-модерната в момента система без SSD,  бе с един E2180. Просто разлика между тая система и най-новата възможна, няма! Разликата идва единствено от SSD, ако естествено имаме и достатъчно RAM. 

И една друга система за игри, която ме изкефи. Същио с такъв процесор, но с 8500GS:

2016-11-24_163923.jpg

Въпреки пасивното охлаждане, системката си подкарваше старите игри на до 800х600  без лаг. И всичко това заради процесора. 

Друго, което ми допадна, бе един лаптоп с i3  и GT 620M. Това за игри, не за работа. При нормална резолюция си джиткам по-новите игри ( тогава) с 30-40-50 fps  и това е много добре за 1366х768 монитора. 

А това, което най ми допадна, е лаптоп, който взех за брат ми - SSD, i3. МНого жива машинка, по-жива от всяка настолна без SSD, Която ми е попадала. Брат ми има и настолен с i5 3570 и 1 TB  обикновен хард, но там е ужас при отваряне на прозорци в браузера. 1-2 минути за примерно 20 прозореца. SSD-то прави това за не повече от 10 секунди и то ако някой сайт го забави заради лошия интернет. 

Примери много могат да се дават, но общото днес е - SSD-то в никакъв случай не е лукс. То е НЕОБХОДИМОСТ! Все едно сега да кажеш, че колата е лукс. Не, не е. Преди 15-20 години беше лукс, днес просто никой не може без автомобил. Изключенията само потвърждават правилото. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.