Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения и съвети за гейминг конфигурация

Featured Replies

В близкото бъдеще смятам да си сглобя нова конфигурация. Частите съм ги избрал, но реших да поразпитам тук, там, да получа някои и друг съвет/мнение.
 Та така компютърът ще се използва нали както всички за интернет, basic programming, филми, текстови документи и т.н., Но ще очаквам от него и да среща нуждите ми от това
 да си пусна някое от най-новите заглавия на игри като Rise of the Tomb Rider, The Division ... и да го подкарам с високо fps на прилични графики.

По повод на частите, които ще ви изложа отдолу съм напълно отворен към всякакви разумни предложения. :)

Намислил съм си да поръчам компонентите от PCR.bg Ако някой е пазарувал от тях ще се радвам да ми каже, ако хората са компетентни и може ли да се разчита на тях.

Частите са:

Дъно: Gigabyte GA-990X-Gaming SLI - http://pcr.bg/product/100580/gigabyte-ga-990x-gaming-sli.html

Процесор: AMD FX-8350 - http://pcr.bg/product/11797/amd-fx-8350.html

Видео карта: Radeon RX 470 4GB или Nvidia GTX 1060 3GB - http://pcr.bg/product/101072/gigabyte-radeon-rx-470-g1-gaming-4g.html  или http://pcr.bg/product/101057/gigabyte-geforce-gtx-1060-g1-gaming-3gd-3gb.html

RAM: 2x4GB DDR3 1866Mhz -

HDD: 1TB Sgt SATAIII 7.2k rpm - http://pcr.bg/product/10966/seagate-1tb-barracuda-sataiii-64mb.html

Захранване: RAIDMAX 635W - http://pcr.bg/product/100682/raidmax-rx-635ap-635w-80-bronze.html

Кутия: DeepCool Tesseract SW - http://pcr.bg/product/75640/deepcool-tesseract-sw-window.html

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Бюджетът ми е 1450-1500 лв. Представените компоненти се вписват в него.

Относно кутията също приемам предложения ненадхвърлящи 100-левовата граница. Или поне не много. И също така искам да попитам за тази кутия, коята съм си избрал на DeepCool дали
може да се поставят на страничния капак 2 вентилатора? И може ли да се сложат филтърчета там.

Относно горепосочените видео карти. Колебая се между тях двете, като цяло клоня към Nvidia понеже е по-добрата карта. Но тези +80 лв. сякаш ме спират.
Чудя се дали все пак да не избера RX 470? Не мисля че ще се представя по-зле от 1060-ката, в някои отношения мисля че дори мога да извадя и по-висок FPS.
Мониторът ми е с резолюция 1680X1050 , така че в това отношение няма да има натоварване. :D

преди 6 минути, Bashmachkin написа:

В близкото бъдеще смятам да си сглобя нова конфигурация. Частите съм ги избрал, но реших да поразпитам тук, там, да получа някои и друг съвет/мнение.
 Та така компютърът ще се използва нали както всички за интернет, basic programming, филми, текстови документи и т.н., Но ще очаквам от него и да среща нуждите ми от това
 да си пусна някое от най-новите заглавия на игри като Rise of the Tomb Rider, The Division ... и да го подкарам с високо fps на прилични графики.

По повод на частите, които ще ви изложа отдолу съм напълно отворен към всякакви разумни предложения. :)

Намислил съм си да поръчам компонентите от PCR.bg Ако някой е пазарувал от тях ще се радвам да ми каже, ако хората са компетентни и може ли да се разчита на тях.

Частите са:

Дъно: Gigabyte GA-990X-Gaming SLI - http://pcr.bg/product/100580/gigabyte-ga-990x-gaming-sli.html

Процесор: AMD FX-8350 - http://pcr.bg/product/11797/amd-fx-8350.html

Видео карта: Radeon RX 470 4GB или Nvidia GTX 1060 3GB - http://pcr.bg/product/101072/gigabyte-radeon-rx-470-g1-gaming-4g.html  или http://pcr.bg/product/101057/gigabyte-geforce-gtx-1060-g1-gaming-3gd-3gb.html

RAM: 2x4GB DDR3 1866Mhz -

HDD: 1TB Sgt SATAIII 7.2k rpm - http://pcr.bg/product/10966/seagate-1tb-barracuda-sataiii-64mb.html

Захранване: RAIDMAX 635W - http://pcr.bg/product/100682/raidmax-rx-635ap-635w-80-bronze.html

Кутия: DeepCool Tesseract SW - http://pcr.bg/product/75640/deepcool-tesseract-sw-window.html

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Бюджетът ми е 1450-1500 лв. Представените компоненти се вписват в него.

Относно кутията също приемам предложения ненадхвърлящи 100-левовата граница. Или поне не много. И също така искам да попитам за тази кутия, коята съм си избрал на DeepCool дали
може да се поставят на страничния капак 2 вентилатора? И може ли да се сложат филтърчета там.

Относно горепосочените видео карти. Колебая се между тях двете, като цяло клоня към Nvidia понеже е по-добрата карта. Но тези +80 лв. сякаш ме спират.
Чудя се дали все пак да не избера RX 470? Не мисля че ще се представя по-зле от 1060-ката, в някои отношения мисля че дори мога да извадя и по-висок FPS.
Мониторът ми е с резолюция 1680X1050 , така че в това отношение няма да има натоварване. :D

Компонентите са зле избрани . За магазина не знам но надценката ми излгежда голяма . 

Количка + rx 470

Това е примерен конфиг . Изчакай още малко и сигурно ще ти препоръчат по-добър и балансиран . 

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
MSI H110M PRO-D LGA1151 1 109.33 лв. 109.33 лв.
i5-6500 3.2GHz 6MB LGA1151 BOX 1 443.88 лв. 443.88 лв.
CM 120MM CASE FAN/GREENLED/SLV 2 12.85 лв. 25.69 лв.
G.SKILL DDR4 2x8 2400 RipjawsV F4-2400C15D-16GVR 1 176.95 лв. 176.95 лв.
Team Group SSD L7 EVO 120GB T253L7120GTC101 1 76.98 лв. 76.98 лв.
HDD TOSHIBA DT01ACA100 1TB 32MB SATA3 1 99.00 лв. 99.00 лв.
XFX RX 480 RS 4GB with Hard Swap - RX-480P4LFB6 1 483.60 лв. 483.60 лв.
DeepCool Case ATX - DUKASE - USB3.0 1 81.11 лв. 81.11 лв.
PSU SEASONIC SSR-430ST /430W 1 95.15 лв. 95.15 лв.
Междинна стойност: 1 591.69 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 9.76 лв.
Обща стойност: 1 581.92 лв. с ДДС

Ако е много като цена-махни ССДто и единия вентилатор.

Само да спомена , че разликата между rx470/480 не е толкова голяма и rx 470 с овърклок може да стигне rx 480 , а разликата е 70 лева , които може да вкараш в по-качествена кутия/захранване/по-силен процесор/по-добро дъно или просто да махнеш от цената и да си останеш със SSD-то и бонус вентилаторите .

Редактирано от Skygear (преглед на промените)

преди 5 минути, Skygear написа:

Само да спомена , че разликата между rx470/480 не е толкова голяма и rx 470 с овърклок може да стигне rx 480 , а разликата е 70 лева , който може да вкараш в по-качествена кутия/захранване/по-силен процесор/по-добро дъно или просто да махнеш от цената и да си останеш със SSD-то и бонус вентилаторите .

Да и като клокнеш RX480,  разликата пак същата. Да не говорим, че RX480  разполага и с два пъти повече видеопамет. А и работи по-добре с DX12. Специално за  тия игри много не съм съгласен с тия орязани Интели. FX8350  е добра алтернатива. Нали все пак говорим за две игри. А да чака Zen...докога да го чака. Ето пак чета, че отложили старта. Докога? Имам чувството, че ще се пенсионирам, докато се появи Zen  в нашите магазини. Само да не последва съдбата на Broadwell-H, дето в БГ никой не го и помириса. 

току-що, Кико написа:

Да и като клокнеш RX480,  разликата пак същата. Да не говорим, че RX480  разполага и с два пъти повече видеопамет. А и работи по-добре с DX12. Специално за  тия игри много не съм съгласен с тия орязани Интели. FX8350  е добра алтернатива. Нали все пак говорим за две игри. А да чака Zen...докога да го чака. Ето пак чета, че отложили старта. Докога? Имам чувството, че ще се пенсионирам, докато се появи Zen  в нашите магазини. Само да не последва съдбата на Broadwell-H, дето в БГ никой не го и помириса. 

Незнам нещо грешно ли разбирам , но в по-горното предложение виждам 4гб-овия модел на RX 480 . Разликата макар , че е същата , поне според мен си заслужава за ssd или i5-6600 . Поне мога да кажа , че rx 470 се представя доста добре в игрите дори с много по-стар и слаб процесор (i5-2400_

преди 3 минути, Skygear написа:

Незнам нещо грешно ли разбирам , но в по-горното предложение виждам 4гб-овия модел на RX 480 . Разликата макар , че е същата , поне според мен си заслужава за ssd или i5-6600 . Поне мога да кажа , че rx 470 се представя доста добре в игрите дори с много по-стар и слаб процесор (i5-2400_

Ти не гледай как се представя в игрите, а как се представя точно в тия игри и колко пари печелиш или губиш.

За RX480  честно казано, не погледнах предложението на Джонката. Но и така да е, пак си имаме клок и за RX480. Въпреки, че резолюцията е ниска, това ни най-малко не пречи да се ползва VSR.

И да, новите игри вече са оптимизирани и за AMD процесори, което не може да се каже за по-старите. А при DX12  вече няма значение процесора дали е на Интел или АМД, дори АМД имат по-голямо предимство за една и съща цена.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

току-що, Кико написа:

Ти не гледай как се представя в игрите, а как се представя точно в тия игри и колко пари печелиш или губиш.

За The Division не съм сигурен , защото не съм я играл , но Rise of the tomb raider , си вървеше стабилно 55-60 фпс на почти максимални настройки с SSAA (или беше някой друг AA вече забравих , защото беше преди няколко месеца и не ми се занимава да я пускам отново ) 

току-що, Skygear написа:

За The Division не съм сигурен , защото не съм я играл , но Rise of the tomb raider , си вървеше стабилно 55-60 фпс на почти максимални настройки с SSAA (или беше някой друг AA вече забравих , защото беше преди няколко месеца и не ми се занимава да я пускам отново ) 

Въпросът е, че това е игра на NVIDIA, но с процесорите нещата са различни. Тия i5 6*** без К  са пълни боклуци. Вземат ти парите за нищо. 

преди 13 минути, Skygear написа:

Само да спомена , че разликата между rx470/480 не е толкова голяма и rx 470 с овърклок може да стигне rx 480 , а разликата е 70 лева , които може да вкараш в по-качествена кутия/захранване/по-силен процесор/по-добро дъно или просто да махнеш от цената и да си останеш със SSD-то и бонус вентилаторите .

Глупости в стил @goodly и @kyoshinn! Разлика 5 лв rx470-479 лв,rx480-484 лв.Защо изобщо пускате реплики?!Стига с клок...,ей,взехте много да ги разбирате-едната е 2304 sp,другата-2048 sp.Повтаряте като папагали глупости,а като ви се каже-не си полезен за форума...

току-що, Кюнко написа:

Глупости в стил @goodly и @kyoshinn! Разлика 5 лв rx470-479 лв,rx480-484 лв.Защо изобщо пускате реплики?!Стига с клок...,ей,взехте много да ги разбирате-едната е 2304 sp,другата-2048 sp.Повтаряте като папагали глупости,а като ви се каже-не си полезен за форума...

Във варио е 414 . Виж линка , който съм дал .

преди 7 минути, Skygear написа:

Във варио е 414 . Виж линка , който съм дал .

Заеби я тая RX470. SSD  може да се добави. Освен за текста, не виждам за какво друго ще му трябва. За тия игри абсурд. още повече, че и 250 GB SSD  е малко. Аз имам такова, инсталирах две игри и до там! Assetto Corsa  и Dirt Rally. Мястото свърши. Останаха 65-70 GB. Мога да инсталирам още една по-малка игра най-много. А за процесорите...аман. Винаги ще държа на тезата, че процесорът трябва да е малко по-скъп от видеокартата. Сега препрочетох уводния пост на темата и виждам, че съм допуснал грешка. Автора иска да игра новите игри, а не само споменатите. Това обаче не противоречи на казаното от мен за AMD  процесорите. Не съм им фен, щото играя всякакви игри,м не само нови, ама трябва да призная, че точно тия процесори вече се справят добре при новите игри и при DX12. Никой нищо няма да загуби, ако предпочете FX8350  пред i5 6400/6500, работещи на доста ниска честота, която спъва видеокартата доста при някои нови игри. Имам предвид видеокарта от рода на RX480.  Но...ако съм на мястото на автора на темата, няма да взема тоя стар AMD, освен ако не съм фен на тая фирмичка, а аз не съм. 

• Автор
преди 37 минути, tux написа:

Моля те изчакай ZEN.

ZEN ще излезе след януари 2017-та и то не е сигурно. Не е сигурно, както каза и  КИКО дали изобщо ще достигне българския пазар. Също така доколкото разбрах ще излизат на цена около 300 долара.

току-що, Bashmachkin написа:

ZEN ще излезе след януари 2017-та и то не е сигурно. Не е сигурно, както каза и  КИКО дали изобщо ще достигне българския пазар. Също така доколкото разбрах ще излизат на цена около 300 долара.

Да, първо ще излязат скъпите модели с 16 нишки и ще са си доста скъпи. Четох преди седмица, че отлагат малко анонса. Смятай, че по-евтните модели ще се забавят още, а в БГ кога...

преди 46 минути, tux написа:

Моля те изчакай ZEN.

Те AMD постоянно си изкарват продуктите, че са 100% по-мощни и по добри от Intel/Nvidia. Ко стана сега викага 480 щяла да е по-добра от 1070, а на crossfire ще бие 1080, малко съмнително..Zen = i7 5960x да ама не... Може да ги изчака, но да не очаква нещо грандиозно според мен :) Всичко е маркетинг ;) 

• Автор
преди 11 минути, Кико написа:

Заеби я тая RX470. SSD  може да се добави. Освен за текста, не виждам за какво друго ще му трябва. За тия игри абсурд. още повече, че и 250 GB SSD  е малко. Аз имам такова, инсталирах две игри и до там! Assetto Corsa  и Dirt Rally. Мястото свърши. Останаха 65-70 GB. Мога да инсталирам още една по-малка игра най-много. А за процесорите...аман. Винаги ще държа на тезата, че процесорът трябва да е малко по-скъп от видеокартата. Сега препрочетох уводния пост на темата и виждам, че съм допуснал грешка. Автора иска да игра новите игри, а не само споменатите. Това обаче не противоречи на казаното от мен за AMD  процесорите. Не съм им фен, щото играя всякакви игри,м не само нови, ама трябва да призная, че точно тия процесори вече се справят добре при новите игри и при DX12. Никой нищо няма да загуби, ако предпочете FX8350  пред i5 6400/6500, работещи на доста ниска честота, която спъва видеокартата доста при някои нови игри. Имам предвид видеокарта от рода на RX480.  Но...ако съм на мястото на автора на темата, няма да взема тоя стар AMD, освен ако не съм фен на тая фирмичка, а аз не съм. 

Добре де, хем ми казваш, че 6400/6500 ще bottleneck-ват на по-мощна видео карта, хем ми казваш че 8350 е стар и не би го взел.

А що се отнася до SSD определено е чудесна идея. Но доколкото разбрах си го използвал на вместо HDD, което е доста скъпичко. Ако си взема SSD ще си сложа ОС-а само на него и това е.

преди 48 минути, Bashmachkin написа:

Добре де, хем ми казваш, че 6400/6500 ще bottleneck-ват на по-мощна видео карта, хем ми казваш че 8350 е стар и не би го взел.

А що се отнася до SSD определено е чудесна идея. Но доколкото разбрах си го използвал на вместо HDD, което е доста скъпичко. Ако си взема SSD ще си сложа ОС-а само на него и това е.

Не ме разбирай грешно. За споменатите нови игри FX8350  е добър. Както и за други нови. Не за всички обаче. И точно за това не бих си го взел никога. Примерно аз играя Project Cars,  а там се ползва PhisX  с CPU. АМД процесорите са доста слаби в тая игра и точно за това не бих взел AMD. Това е частен случай за мен, но има и други по-стари игри, където АМД не се представят добре. А i5 6400  никога не бих взел, освен ако нямам възможност за някакъв клок. Имаше и такива възможности с някои дъна. Мога веднага да ти дам пример, как моя i7 6700K,  работещ с 4 ядра и то на 4.6 GHz,  спъва моята GTX970  при опърничево ниво на Crysis 3. Разбирай, че и на други места тоя процесор, макар и Интелски, клокнат, но с 4 ядра, спъва проклетата карта и не ми позволява да хвана твърди 60  fps! За мен процесор е само такъв, който може да се клоква и който е с 8 нишки. Компромисно i5 6600K, но това е временно решение. В бъдеще просто ще стане по-слаб и ще се чудя какво да правя с тоя процесор, както се чудех с неклокърския си Xeon E3-1230V2,  работещ на 3.56 GHz. Въпреки 8-те нишки, при някои нови игри тогава, които вече не са нови, спъваше тая GTX970,  която пък е аналог на RX480.

преди 3 часа, D101149 написа:

Те AMD постоянно си изкарват продуктите, че са 100% по-мощни и по добри от Intel/Nvidia. Ко стана сега викага 480 щяла да е по-добра от 1070, а на crossfire ще бие 1080, малко съмнително..Zen = i7 5960x да ама не... Може да ги изчака, но да не очаква нещо грандиозно според мен :) Всичко е маркетинг ;) 

Знам ама...знае ли човек.А като го изкарат тоя Zen споко ще го сравня с моя i7 5960x да видим как е :)

Извинете за спама, който ще направя, но не се сдържах. Забелязал съм, че само първите 2-3 поста от темата помагат на питащия(не само за тази тема и за другите теми се отнася)...другите само ей така си сравняват овърклокнатите видео-шитни и процесори и т.н.....

Редактирано от nekuf_si_tam (преглед на промените)

преди 22 часа, nekuf_si_tam написа:

Извинете за спама, който ще направя, но не се сдържах. Забелязал съм, че само първите 2-3 поста от темата помагат на питащия(не само за тази тема и за другите теми се отнася)...другите само ей така си сравняват овърклокнатите видео-шитни и процесори и т.н.....

Обсъждат се частите и се дават съвети и примери. Не бих казал спам. Но понякога темата се отклонява и започват спорове, в тази е тихо и спокойно. 

Към автора.. Ако си фен взимай си amd процесора, ако ли не, направи се на умен и вземи каквото трябва i5-6500 + 1060 3гб. Блъскай новите игри и не му мисли толкова. Че ако чакаш някой да дойде да ти каже точно какво да вземеш, може и да не го дочакаш.

• Автор

Благодаря на всички ви за съветите. Все още не съм решил твърдо на какво ще се спра. Time will tell така да се изразя :)

Отново благодаря за изказаните ви мнения.

преди 21 часа, goodly написа:

Обсъждат се частите и се дават съвети и примери. Не бих казал спам. Но понякога темата се отклонява и започват спорове, в тази е тихо и спокойно. 

Към автора.. Ако си фен взимай си amd процесора, ако ли не, направи се на умен и вземи каквото трябва i5-6500 + 1060 3гб. Блъскай новите игри и не му мисли толкова. Че ако чакаш някой да дойде да ти каже точно какво да вземеш, може и да не го дочакаш.

Даваш грешни съвети без грам опит в игрите. Ще ти го кажа пак. Изчакай малко да навлезеш в нещата и по-точно в гейминга и конфигурациите за гейминг.  Това дето написа горе е голяма глупост. GTX1060  с 3 GB  е много лоша покупка. i5 6500  също. 

Съгласен съм за видеото че ще спъва процесора, но процесора какво му стана след като излезе 6600...? :)

Ами вкарай му ти i5-6600 и хубаво видео за 1500лв. Със RX 480, 4гб ще се държи по добре. Аз не бих предпочел амд конфинг дори и в кризата и скъпотията която е в днешни дни. До един момент четири ядрен е напълно достатъчен за игри от ново поколение, в следващ близък момент за теб Кико вече не е достатъчен. А до преди появата на 6600 с по високата честота никой нищо не казваше за 6500. Не съм голям геймър като теб, но имам 15 игри на харда и не ми стига мястото. Кажи ми какво ще се случи или какви забележи в игра на Tomb Rider примерно със Xeon 1230, GTX 970 и достатъчно рам на платформа 1150. Общо взето не стигат парите за среден клас гейминг.

преди 1 час, goodly написа:

Съгласен съм за видеото че ще спъва процесора,...

До тук и всеки ще приключи с четенето на "коментара".

Момче,ти някаква граматическа грешка ли си или грешка на природата?Да не си брат на @XECUTIONER?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.