Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми термопаста за лаптоп.

Featured Replies

Дойде време да сменя термопастата, начетох се днес на всякакви мнения, и се спрях на следните термопасти:
#Arctic Silver 5
#Arctic Cooling MX-2
#Arctic Cooling MX-4
Лаптоп:
- Acer Aspire E1-571G
Video: Nvidia GeForce GT 620m / Intel HD 4000
Процесор: Intel-i3(3110m) 2.4GHz

П.С.
Като го купих преди време си играх игрички от 2012-14 с минимум 30 фпс на минимум средна графика, което е приемливо за лаптоп от ниския клас.. Започнаха да ми вървят с по 15 фпс, което е отвратително, НО след като смених пастата всичко беше пак в нормата, (беше някаква измислена, затова сега пак ще сменям с нещо "добро".
Да ми препоръчате коя от тези пасти е най-добра?

Въпрос: Кое е по-добре да сложа лепенка на видео картата или и на нея да и сложа паста? :eek:

преди 3 часа, Crysis55 написа:

Въпрос: Кое е по-добре да сложа лепенка на видео картата или и на нея да и сложа паста?

Там, където радиаторът е закрепен с болтчета, е удачно да се ползва паста, понеже има директен натиск. Ако върху чип Х има радиатор без болтчета или какъвто и да е закрепващ механизъм, слагаш лепенка. При мен, например, въпросният чип Х е чипсетът, а процесорът и видеото са с паста. Логично е, понеже от чипсета не се очаква голямо количество топлина и термолепенката се счита за достатъчна.

• Автор
преди 3 часа, techmaniac написа:

MX-4

Лепенка на видеокартата какво ще рече ?

Термолепенка. Мерси за отговорите, ще сложа паста МХ-4 на процесора и видеокартата. :)

преди 22 минути, Crysis55 написа:

ще сложа паста МХ-4 на процесора и видеокартата.

Ако преди е имало термоподложка не се заменя директно с паста само, защото разстоянието там е по-голямо.

току-що, pconline написа:

Ако преди е имало термоподложка не се заменя директно с паста само, защото разстоянието там е по-голямо.

А ако има подложка и върху нея се положи паста, какъв ще е резултатът?

преди 5 часа, ExaFlop написа:

А ако има подложка и върху нея се положи паста, какъв ще е резултатът?

Мазало.

преди 16 минути, ExaFlop написа:

Въпросът беше към pconline.

Смяташ, че аз не съм компетентен да ти отговоря, така ли?
Значи така..Сваляш охладителя, прашиш лепенката. Дори и да не я напрашиш, може да се скъса. Да предположим, че нищо от това не стане - можеш да я използваш повторно. За разлика от пастата не изветрява особено.
В противен случай. Късаш я, замърсяваш я и мацаш отгоре паста с пръста. Резултатът е точно мазало. След няколко месеца пастата изсъхва и това нещо вместо да провежда топлина, става изолатор. За разлика от процесора, то видеото не пищи. Няма да го чуеш да се оплаква. Докато не се появят проблемите. Тогава е твърде късно.
Извод - не правете тъпотии. Здрава и не напрашена лепенка може да се използва още 1 път, ако в момента нямате нова. Ако е замърсена или е скъсана, възможно най-бързо се снабдявайте с друга или заменете с медна плочка. Последното е рисково, защото не се знае какво е точно разстоянието, а плочката трябва да пасва точно или може да смачка кристала.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 3 минути, simtech написа:

може да смачка кристала.

Освен ако не иде реч за лепенки за памети :) 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 30 минути, ExaFlop написа:

Въпросът беше към pconline.

simtech ме превари с отговора и щом съм го подкрепил съм съгласен с него. 

Иначе подмяната на подложката с другата щото те си имат едни параметри какво могат да прокарат ама ни знаеш производителя ква е сложил за да сложиш същата а и рядко върви инфо с подложката ква точно е особенно китайските. 

Най-добре е с медна пластина и паста, но трябва да си наясно какво правиш. Те са си на размери от 0,5мм през 0,25 май. 

Но комбинация подложка и паста ......... голямо мазало. Не че не съм виждал комбинирана подложка със сива и с бяла паста, нещо като 3 в 1, ама хич не е добра комбинация. 

За MX-4 само хубави думи съм чувал ,колкото до термолепенка за графичния чип или паста .Най-добре е каквото е предвидил производителя,ако е термолепенка и нямаш подръка ползваш старата.Разстоянието там е предвидено за лепенка и като сложиш паста няма да има контакт.Варианта да стягаш винтовете/ако има такива/ е опасен и може да спука кристала.Медна пластина е чудесен вариант,но е пипкава работа и не е за всеки........иска се сръчни ръце и дебели нерви :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.