Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се вързва девиаторен ключ?

Featured Replies

Трябва да подвържа един девиатор. Има изтеглени кабели, но нямам представа как се връзва. Не съм гледал и как изглежда добри самият ключ. Предполагам ще са 2 ключа на разстояние един от друг. Колко жила влизат в единия и в другия. Отварях схеми у гоогле, нещо не  му схванах, тъй че по-добре ми обяснете като на Българче. Само фаза ли влиза и в него, или и нулата минава оттам... Те, обикновен и сериен знам как са... ;0

Редактирано от qnkov (преглед на промените)

• Автор

Е, откъде. Една сграда, коридор и стърчат кабели от кутиите за ключа. Утре ще ги взема от жената и ще трябва да й ги вържа, за да й е мирна главата. Интересува ме просто колко жици влизат в единия и в другия и като цяло една кратко обяснение какво влиза, къде отива и т.н.

преди 18 минути, qnkov написа:

Трябва да подвържа един девиатор. Има изтеглени кабели, но нямам представа как се връзва. Не съм гледал и как изглежда добри самият ключ. Предполагам ще са 2 ключа на разстояние един от друг. Колко жила влизат в единия и в другия. Отварях схеми у гоогле, нещо не  му схванах, тъй че по-добре ми обяснете като на Българче. Само фаза ли влиза и в него, или и нулата минава оттам... Те, обикновен и сериен знам как са... ;0

dev_sh_3.gif

Отлично обяснение ,кое как и защо.

Редактирано от Любо (преглед на промените)

• Автор

Това го гледах и аз. Но на тоя девиатор отзад сигурно ще има номерация или нещо, 1,2,3,4,.. нали трябва да знам кое къде. Демек са 3 жици от ключ. По тая схема какво става сега. И нулата минава през двата ключа и тя прекъсва? За к'во се съгласих да го връзвам това... ;0

dev_sh_1.gif

А тая леко обратно? Това, дето показваш ти, май е за стара инсталация, това е на нова сграда. Накратко с думи искам да ми се обясни принципа на действие и връзването. Ще го схвана, някак си. :)

преди 7 минути, qnkov написа:

Това го гледах и аз. Но на тоя девиатор отзад сигурно ще има номерация или нещо, 1,2,3,4,.. нали трябва да знам кое къде. Демек са 3 жици от ключ. По тая схема какво става сега. И нулата минава през двата ключа и тя прекъсва? За к'во се съгласих да го връзвам това... ;0

dev_sh_1.gif

А тая леко обратно? Това, дето показваш ти, май е за стара инсталация, това е на нова сграда. Накратко с думи искам да ми се обясни принципа на действие и връзването. Ще го схвана, някак си. :)

Стара нова инсталация свързването е едно и също разликата е в ключовете два ,три ,четири и.н.Най-добре викни някой ел.техник да го свърже да не стане фал.По-ясно обяснено от това в линка незнам възможно ли е.Също и без да се види на терен е трудно да се говори каквото и да е освен в общ план.

преди 9 минути, qnkov написа:

dev_sh_1.gif

Тази е твоята схема. Но все пак и зависи как са ти прекарани проводниците, но най вероятно е тази.
Пич ти ако тая схема не може да я разчетеш и навържеш какво си тръгнал да правиш ?
Виж няма опасност от късо съединение каквото и да правиш но все пак тока тресе яко.

• Автор

Като питаш утре как се слага нещо или маха, така да ти отговорят. Викни си майстор, да не стане фал. Ще се оправя, остави. Най ми е чудно проводника между двата ключа, но не е правено от извънземни ще отида и ще си го направя. Ае мерси за опитите ви. :)

преди 1 минута, qnkov написа:

Като питаш утре как се слага нещо или маха, така да ти отговорят. Викни си майстор, да не стане фал. Ще се оправя, остави. :)

Това видео ще избистри ли нещата.

Разбери няма кой да ти каже кое как да свържеш понеже никой не е видял нищо даже и на снимка от това което искаш да правиш.

• Автор

Ето нещо и от мен, което е нагледно и за хора, дето не са пипали девиатор (като мен). :)

Много е просто. В инструкцийте има схема как се включва, а става абсолютно просто ако се знае кой кабел какъв е.

• Автор

И това ще трябва да разбера утре. Работа за висши, к'во да да се прави... Поне човек ще има достатъчно материал за обучение, когато влезе в тази тема. ;0

току-що, niki292002 написа:

Много е просто. В инструкцийте има схема как се включва, а става абсолютно просто ако се знае кой кабел какъв е.

Неразбира схемите и търси нещо нагледно готово това което аз разбрах до тук..

Обаче, имаше и една друга тема за девиаторните ключове. Проблема там беше, че ел. инсталацията е била по-старичка (преди съществуването на кръстатите винтове) и схемата е била по-различна. 

• Автор

Браво, бе Любо. Разбра нещо, което още от първия пост написах. Ей, гоУем си! Ел.техник! Айде, край по темата. :)

преди 2 минути, qnkov написа:

Браво, бе Любо. Разбра нещо, което още от първия пост написах. Ей, гоУем си!

Незнам аз гоуем ли съм не съм ли ,но тези като мен ти помагат а не обратното ,в случая правим всичко възможно ти да вденеш нещо ,с 0% информация по въпроса от твоя страна (не сме видели инсталацията,ключовете)и пак се мъчим с нещо да помогнем ,а твоето отношение е като на бараба.Както и да е, то си е за теб,но е грозно  отношението ти спрямо случая.

• Автор

Видя се какво поисках, и какво получих. Всичко бе написано просто и четливо, просто обяснение, не схеми, понеже не ги схващам. Клип щеше да свърши работа, а не локуми и техници да си викам. Айде недей прави от мухата слон и лягай да спиш, че е 11 часа. :)

преди 1 минута, qnkov написа:

Видя се какво поисках, и какво получих. Всичко бе написано просто и четливо, просто обяснение, не схеми, понеже не ги схващам. Клип щеше да свърши работа, а не локуми и техници да си викам. Айде недей прави от мухата слон и лягай да спиш, че е 11 часа. :)

Най-вероятно гроздовата  не ти е простила.

преди 23 минути, qnkov написа:

А защо си мислиш че на клипа цвета на проводниците ще е същия ? Ти щом не вдяваш от схеми е силно препоръчително да стоиш на страна от тока.

Добре, намери на първо време кой е фазата ? В една от двете кутии за ключове трябва да намериш един проводник който е фаза.
Намери го и после ще продължим.
Фаза се търси с фазопоказател. Ако нямаш под ръка недей да я търсиш с пръст и бос на плочките.

product_2341.jpg
За клеми 1 - едноцветно свързване, за клеми 3 и 4 - разноцветно

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Аз да попитам! 

Защо трябва да се помага на такива, след като  хем не разбират, хем нямат капка благодарност? 

Остави го да цепи дърва. Той явно друго едва ли умее.

• "Интереси:Много са... дори не знам защо се занимавам с някои неща. :)"
  • Много хора се питаме...защо се занимаваш!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 часа, qnkov написа:

Ето нещо и от мен, което е нагледно и за хора, дето не са пипали девиатор (като мен). :)

ако тва ти е по ясно от схемата ....   трябваше да направи демонстрация дали бачка :D 

преди 2 часа, qnkov написа:

dev_sh_1.gif

0     към лампата 1 проводник 

и от другия извод на лампата проводник до " ключ 1 "

от "ключ 1"  2 жила ( проводника ) до другия "ключ 2"

и захранване на ключ 2 с фаза

действие- изключва се единия ключ  и веригата се прекъсва  ако се  изключи другия ключ -- ключовете правят  верига и се  включва лампата понеже идват на един проводник

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

Цитат

А за девиаторните ключове има хватка:
1. Гасиш тока
2. махаш ключовете
3. пускаш тока и тъсиш фазата - трябва да е само една от шестте жички отбелязваш си я по някакъв начин
4. пак гасиш тока и монтираш единия ключ така, че фазата да е от страната дето има само една клема а другите две жици слагаш от другата страна дето има две клеми
5. пак пускаш тока и отиваш при другия контакт - търсиш фазата, щото вече се е появила от първия ключ - отбелязваш я
6. отиваш пти монтирания ключ и го щракваш един път
7. пак отиваш при конзолата с извадените кабели и търсиш фаза - тя трябва да е на друго място, не там дето е била преди малко и отбелязваш и този кабел.
8. сега се спира тока на ново и се монтира ключа така, че двете жици на които е имало фаза да са от страната с две клеми без да има значение кое, къде а третата жица се слага на самостоятелната клема
9. вграждате ключа и пускате тока
10. Радвате се на ефекта :) и продължавате да пишете във форума

преди 35 минути, Ma_ri написа:

Да ти е кеф, ако двата ключа са на два етажа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.