Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отново проблем със Hp при даунгрейд до 7-ца

Featured Replies

Това е много относително че с 8.1 или 10 ще му е по леко от колкото с 7.Моита бънгия е със същите параметри горе долу и с 7 работи най добре.

• Отговори 52
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

И аз малко да оспамя темата............,но като стана въпрос за 8.1 и 10,аз вчера сложих(не на мен)един 8.1 pro x64,като поне 2-3 месеца не бях инсталирал никъде уйндоус.Инсталирах без нет и като се инсталира махнах файла за виртуална памет и изключих хибернацията,като сложих и няколко програми и браузер и......................с голяма изненада установих,че уйндоса заема 9.8гб:ohmy:.Не знам кво са го направили и оптимизирали,но много се изненадах.

преди 10 минути, ExaFlop написа:

Да не е инсталиран в CompactOS режим?

Не,всичко както и преди съм правил,пък и това има ли го в 8.1,не е ли само в 10ката?

Бих сложил Линукс на тая машина.

Помогни му да сложите Линукс, за да спрат мъките :) 

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

То аз казах как да сложи линукс сега е с убунту, но на човека му трябва windows. Ще пробвам методите по-горе и ще видим как е със 7-ца.

Паметта не може ли да се ъпгрейдне?
Слави Маринов.

Относно  по темата, да си сложи един Linux Mint........

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Ами лаптопа е 4Гб с две плочки по 2гб. Не знам дали собственика ще си закупи. А и с тази 10-ка процесора беше луднал.. 100% usage.

преди 5 минути, Mr.n0b0dy написа:

Ами лаптопа е 4Гб с две плочки по 2гб. Не знам дали собственика ще си закупи. А и с тази 10-ка процесора беше луднал.. 100% usage.

Най лекият линукс с най леката графична среда ще свърши работа.
За сърфиране, за офис. за мултимедия ще върши чудесна работа.

• Автор

Знам.. точно това обясних на човека, че всичко ще е по-лесно и леко с линукс, но когато не си свикнал.. трудна работа.

Докосвал съм се до такива системи, какъвто и Windows да им сложиш върви отвратително, може да се поиграе достта финно с такава система, като се вкарат супер ръчни оптимизации, спират се услуги, ефекти, функции, след това се исталират подрбрани програми, които заемат малко ресурси, най често са по стари версии на днешни актуални програми.

• Автор

Точно тези услуги и ефекти ги спирах със "Fix" тулчетата за 10-ка. И се оправи можеше да се работи, процесора не се натоварваше, но с толкова анимаций и задачи в бекраунда отново се скапа..

преди 4 минути, Mr.n0b0dy написа:

Точно тези услуги и ефекти ги спирах със "Fix" тулчетата за 10-ка. И се оправи можеше да се работи, процесора не се натоварваше, но с толкова анимаций и задачи в бекраунда отново се скапа..

Пробвай без тулчета а направо с работа през сървиси, научи кои услуги за какво са и какви завиисимости имат, и според това ги дай на Manual.

• Автор

Ами ще опитам, но в момента лаптопа не е със уиндоус.

Изтриват се и ненужните драйвъри, но много внимателно и преди това се прави точка на възстановяване.

• Автор

Ами може и със 8-ца да опитам.. И за драйверите в самото исо или във вече инсталираната система?

Може и само в инсталираната система. А ако ще правиш и инсталатор за тази машина, го маправи и в инсталатора.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Значи трябва да се постарая повече.. щото доста исота се счупиха когато правех опити със 7-цата.

преди 1 час, Tanner Foost Foust написа:

Паметта не може ли да се ъпгрейдне?

Нещо явно съм опуснал,попрегледах темата,но не видях да става дума за паметта.Мисля,че 4гб са напълно достатъчни не само за линукс,но и за всеки уйндоус,но доколкото видях не в паметта му е проблема............аз бих дал съвет наистина да се насочи към 8.1,щото е компактна, бърза и няма проблеми с драйвърите,или ако държи на 7ца да сложи това:http://getintopc.com/softwares/operating-systems/windows-7-lite-edition-32-64-iso-free-download/

• Автор

И аз си мислех за 8-цата. Е за сега значи вече знам какво ще изпробвамм.!!
Дано да не се пъне с и нея.

преди 11 часа, Слави Маринов написа:

Нещо явно съм опуснал,попрегледах темата,но не видях да става дума за паметта.Мисля,че 4гб са напълно достатъчни не само за линукс,но и за всеки уйндоус,но доколкото видях не в паметта му е проблема............аз бих дал съвет наистина да се насочи към 8.1,щото е компактна, бърза и няма проблеми с драйвърите,или ако държи на 7ца да сложи това:http://getintopc.com/softwares/operating-systems/windows-7-lite-edition-32-64-iso-free-download/

Имах предвид твърд диск или мемори карта.

преди 13 часа, Mr.n0b0dy написа:

А и с тази 10-ка процесора беше луднал.. 100% usage.

Или от актуализациите, или от управлението на виртуалната памет, или от режим на Compact OS.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

на 29.11.2016 г. в 0:21, ExaFlop написа:

Да не е инсталиран в CompactOS режим?

Между другото хибернацията в 8.1 заема цели 5.7-5.8гб(поне при мен е така),което е твърде много,при 10ката е около или малко над 2гб,като се спре и виртуалната памет (около2гб по подразбиране при мен)се спестяват едни почти 8гб при уйн 8.1 и той е под 10 гб,дори и с инсталирани няколко програми и браузер.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.