Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

С++ задача /файл/

Featured Replies

Повечето хора опитват да си пуснат курсовите тук с надежда за някаква помощ - това правя и аз :D

задачката е следната:

Съставете програма с функции за:

а) Въвеждане от клавиатура във файл и в масив(чрез добавяне) данни за корабни превози(до 20) - БМФ Варна: маршрут, кораб-име, начална дата, крайна дата, име на капитана, брой контейнери със съответен товар, обща сума на приходите от транспортирането. Извеждане текущото съдържание на масива(файла) на екран.;

б) Извеждане на екран данните за превозите на кораб по въведено от клавиатурата име на кораб(със запитване за нова справка); в)Извеждане на екран данните за корабния превоз с най-голяма продължителност.

Главна функция main() - с меню за избор на функции и проверка за състоянието на данните. Използване на глобални променливи е забранено.

До тук стигнах за сега, направил съм единствено въвеждането(въпреки че едва ли е правилно). Имам някаква представа как да направя display функцията си, но за подточка Б нямам идея. Знам,че вероятно съм написал всевъзможни простотии. Надявам се да ми разясните как да продължа със задачата си. Благодаря ви!

#include<iostream>
#include<fstream> 
#include<string>
using namespace std;

struct korab
{
	string marshrut;
	string imekorab;
	int nachalnadata;
	int krainadata;
	string imekapitan;
	int broi;
	float sumaprihodi;
};
fstream	bmf;
void dobavi(korab gr[]);

void dobavi(korab gr[])
{
	int n;
	bmf.open("bmf.txt", ios::binary | ios:: out); 

do
	{
		cout << "\n=";
		cin >> n;
	} while (n <= 0 || n>20);
	if (bmf.fail())
	{
		cout << "Input file opening failed"; // pokazva greshka
		exit(1);
	}
	for (int j = 0; j< n; j++)
	{
		cout << "vavedi marshrut:";
		cin >> gr[j].marshrut; // vuvejda marshrut
		bmf << gr[j].marshrut << endl;
		cout << "vavedi ime na korab:";
		cin >> gr[j].imekorab; //vuvejda ime na korab
		bmf << gr[j].imekorab << endl;
		cout << "vavedi nachalna data:";
		cin >> gr[j].nachalnadata; //vuvejda nachalna data
		bmf << gr[j].nachalnadata << endl;
		cout << "vavedi kraina data :";
		cin >> gr[j].krainadata; // vuvejda kraina data
		bmf << gr[j].krainadata << endl;
		cout << "vavedi ime na kapitan  :";
		cin >> gr[j].imekapitan; // vuvejda ime na kapitan
		bmf << gr[j].imekapitan << endl;
		cout << "vavedi broi konteineri :";
		cin >> gr[j].broi; // vuvejda broi 
		bmf << gr[j].broi << endl;
		cout << "vavedi suma na prihodite  :";
		cin >> gr[j].sumaprihodi; // vuvejda obshto prihodi
		bmf << gr[j].sumaprihodi << endl;

}
	bmf.close(); // zatvarq faila
}

void main()
	{
		int choice; long int tfn;
		korab gr[20];
		do
		{
			cout << "\nMenu" << endl;
			cout << "\n1. Dobaviane :" << endl;
			cout << "2. Pokazvane na tekushto sudurjanie na masiva:" << endl;
			cout << "3. Izvejdane po ime na korab " << endl;
			cout << "4. Izvejdane na nai-dulug prevoz" << endl;
			cout << "\nVavedete izbor:";
			cin >> choice;
			switch (choice)
			{
			case 1: {void dobavi(korab gr[]);break; }
			case 2: {}
			case 3: {}
			case 4: {}

}
		} while (choice != 5);
	}

Редактирано от blodwenn (преглед на промените)

Не, че нещо лично, но се чудя защо въобще учите този език за програмиране???? Това е третата тема  за днес с молба да се направи на някой курсовата работа?? Какво мислите въобще да правите после??? Не мога да си отговоря на тези въпроси.

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не, че нещо лично, но се чудя защо въобще учите този език за програмиране???? Това е третата тема  за днес с молба да се направи на някой курсовата работа?? Какво мислите въобще да правите после??? Не мога да си отговоря на тези въпроси.

Помолих за насока, а не да ми напишете курсовата работа. Надявам се това да отговаря до някаква степен на въпроса ви.

Редактирано от blodwenn (преглед на промените)

преди 5 минути, blodwenn написа:

Помолих за насока, а не да ми напишете курсовата работа. Надявам се това до отговаря до някаква степен на въпроса ви.

Казах нищо лично. Има колеги от форума, предполагам ще помогнат.

• Автор
току-що, _Alex&Vanko_ написа:

Ела де да не се обиди?

Нямам причина - вярно си е че трябва да чета повече 

преди 1 час, Емил Костов написа:

Не, че нещо лично, но се чудя защо въобще учите този език за програмиране????

Аз пък се чудя какво се учи в момента като програмиране - не на този или онзи език. Принципно. Защото логиката е една и съща - инструментите са различни за различните езици, но основното си остава.

преди 4 минути, jhoro написа:

Аз пък се чудя какво се учи в момента като програмиране - не на този или онзи език. Принципно. Защото логиката е една и съща - инструментите са различни за различните езици, но основното си остава.

Нищо не се учи в момента в България!! Абсолютно нищо. В момента се играе на ученици, студенти и преподаватели. Щом си стигнал до курсова работа и не знаеш къде се намираш значи просто не си отварял учебник. Професора обаче няма да те скъса. Той просто ще ти даде изпита и ще си вземе тлъстата сумичка пари, която ще му дадеш. Ти ще се радваш, че си минал и си го излъгал, а той ще се радва на парите. Нацията обаче си заминава в геометрична прогресия.

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Нищо не се учи в момента в България!! Абсолютно нищо. В момента се играе на ученици, студенти и преподаватели. Щом си стигнал до курсова работа и не знаеш къде се намираш значи просто не си отварял учебник. Професора обаче няма да те скъса. Той просто ще ти даде изпита и ще си вземе тлъстата сумичка пари, която ще му дадеш. Ти ще се радваш, че си минал и си го излъгал, а той ще се радва на парите. Нацията обаче си заминава в геометрична прогресия.

бъди спокоен - миналата година са минали 40 от 250 студенти.Да, знам че звучи невъзможно за ТУ, но доцента е сериозен.

М-дааа - и накрая - уж някой учил нещо ...

преди 1 минута, blodwenn написа:

бъди спокоен - миналата година са минали 40 от 250 студенти.Да, знам че звучи невъзможно за ТУ, но доцента е сериозен.

Спокоен ли - дреме ми на дядовия... Ти му мисли - аз когато трябва съм учил. Ама наистина.

• Автор
преди 4 минути, jhoro написа:

М-дааа - и накрая - уж някой учил нещо ...

Спокоен ли - дреме ми на дядовия... Ти му мисли - аз когато трябва съм учил. Ама наистина.

Просто питах за насоки, съвет или каквото и да е. Не съм молил никой да ми напише програмата, нито да ми дава готов код. Това което исках е нещо което да ми помогне да се справя сам. Жалко че не сте ме разбрали правилно и сте сметнали за по-правилно да ме нападате безпричинно, надявам се не съм обидил никого .

преди 13 минути, blodwenn написа:

Аз съм спокоен. Много добре знам цялата процедура на обучението. Първата ми специалност е педагогика. Бил съм учител 4 години. Много добре познавам цялата образователна система. И в момента продължавам да поддържам връзки с колеги. Не е важно колко ще скъса професора. В крайна сметка изпита ще се даде. Въпроса е ТИ искаш ли да се занимаваш с програмиране и искаш ли да научиш този език. От това което показваш в момента е просто да мине изпита и майната му.

Пак ще кажа, че няма нищо лично срещу теб.Просто те карам да се замислиш. Това дали ще ми прочетеш поста и дали ще  си помислиш този пък отворко какво ми говори, за мен е без значение. Всичко си зависи само от теб. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

току-що, blodwenn написа:

Просто питах за насоки, съвет или каквото и да е. Не съм молил никой да ми напише програмата, нито да ми дава готов код. Това което исках е нещо което да ми помогне да се справя сам. Жалко че не сте ме разбрали правилно и сте сметнали за по-правилно да ме нападате безпричинно, надявам се не съм обидил никого .

Чакай сега - надей да подскачаш така.

Ще ти обърна Фнимание, ама утре. Че ми свършиха цигарити - сори. Ок???

преди 4 минути, blodwenn написа:

Насоките ти ги е дал асистемнта още като си започнал курсовата работа. Със сигурност ти е дал и начин на комуникация, за да може да обсъдите този или онзи проблем. Просто ти не си учил. Защо, това само ти си знаеш.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Насоките ти ги е дал асистемнта още като си започнал курсовата работа. Със сигурност ти е дал и начин на комуникация, за да може да обсъдите този или онзи проблем. Просто ти не си учил. Защо, това само ти си знаеш.

Донякъде си прав, не съм учил, но съм чел. Друг е въпроса колко съм разбрал. Нямам никакъв метод за комуникация с асистента, освен от упражнения, на които самия асистент влиза с думите "препишете кода от дъската и да си ходим че съм тук от 7 сутринта"  (упражнението е в 5 до 7 вечерта). Въпросия асистент рядко успява да отговори на въпросите ни, както и да поправи грешките в кода ни. Надявах се да науча нещо от упражненията но за жалост това не се случи и изостанах. Това може да ви звучи като "на тоя все някой друг му е виновен", но в случая вината не е само моя. Както и да е - аз ще наваксам и ще се науча - в това съм сигурен. Друг е въпроса че няма да предам тази курсова работа ако не се справя с нея до вторник. Най-вероятно утре ще я пиша от обед до 3 вечерта, а след това ще стана отново в 7 сутринта за да продължа, както правя вече 3-4 седмици. Мислите че съм мързелив но това не е така, чета и пиша код но просто не мога да се справя с въпросната задача. Дали не чета достатъчно или не съм достатъчно умен за тази специалност - не зная.. може би и двете :)  .

преди 4 минути, blodwenn написа:

Донякъде си прав, не съм учил, но съм чел. Друг е въпроса колко съм разбрал. Нямам никакъв метод за комуникация с асистента, освен от упражнения, на които самия асистент влиза с думите "препишете кода от дъската и да си ходим че съм тук от 7 сутринта"  (упражнението е в 5 до 7 вечерта). Въпросия асистент рядко успява да отговори на въпросите ни, както и да поправи грешките в кода ни. Надявах се да науча нещо от упражненията но за жалост това не се случи и изостанах. Това може да ви звучи като "на тоя все някой друг му е виновен", но в случая вината не е само моя. Както и да е - аз ще наваксам и ще се науча - в това съм сигурен. Друг е въпроса че няма да предам тази курсова работа ако не се справя с нея до вторник. Най-вероятно утре ще я пиша от обед до 3 вечерта, а след това ще стана отново в 7 сутринта за да продължа, както правя вече 3-4 седмици. Мислите че съм мързелив но това не е така, чета и пиша код но просто не мога да се справя с въпросната задача. Дали не чета достатъчно или не съм достатъчно умен за тази специалност - не зная.. може би и двете :)  .

Ти и колегите ти тогава какво правите ТАМ?????

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Надяваме се да избутаме първия семестър и да караме на 100%-ово самоучение до втория семестър - когато асистента ще е друг (с доста по-добра репутация)

преди 1 минута, blodwenn написа:

И ти си прав, и ... всички останали. Претупват се нещата.

Хайде утре сутрин ще съм тук (надявам се) - пиши и ще обмислим какво не си разбрал.

Добро впечатление - както много хора в България.

преди 5 минути, blodwenn написа:

Надяваме се да избутаме първия семестър и да караме на 100%-ово самоучение до втория семестър - когато асистента ще е друг (с доста по-добра репутация)

И след като 2 години си изпуснал от обучението си какво правим после??? И след като асистента ви не струва защо го търпите. Програмист няма да станеш така.Гарантирам ти.

• Автор

И след като 2 години си изпуснал от обучението си какво правим после??? И след като асистента ви не струва защо го търпите. Програмист няма да станеш така.Гарантирам ти.

Всъщност не са две години а 3 месеца. Търпим го защото нямаме избор.

И след като асистента ви не струва защо го търпите. Програмист няма да станеш така.Гарантирам ти.

Досега не съм виждал някъде студентите да определят асистента. А поне 60% са фигуранти...

преди 12 минути, blodwenn написа:

Всъщност не са две години а 3 месеца. Търпим го защото нямаме избор.

Хайде сега няма избор!! Няма значение. Аз казах каквото трябваше да кажа! Ти си знаеш най-добре!! Успех!

преди 2 часа, blodwenn написа:

за подточка Б нямам идея

Има два варианта.

1. Обхождаш масива, и като намериш съответния низ, вадиш справката.

2. Вместо в масив поставяш данните в хеш таблица (ънордеред мап), и нищо не обхождаш, директно по името, като ключ, си намираш справката. Ся забравих, на С++ ънордеред сет имаше ли, нямаше ли, ама като няма ънордеред сет, ънордеред мап е ънордеред сет.

А, има и трети. Сортираш масива, по име на кораб, и с бинари сърч намираш справката. В СТЛ имаш и сортиране и ордеред мап (за сет забравих има ли) и бинари сърч. Нямаш грижи. 

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Не, че нещо лично, но се чудя защо въобще учите този език за програмиране????

Е, какво му е на езика. Език като език. СТЛ е малка и голяма, зависи от гледната точка.

преди 28 минути, Реджеп Иведик написа:

Има два варианта.

1. Обхождаш масива, и като намериш съответния низ, вадиш справката.

2. Вместо в масив поставяш данните в хеш таблица (ънордеред мап), и нищо не обхождаш, директно по името, като ключ, си намираш справката. Ся забравих, на С++ ънордеред сет имаше ли, нямаше ли, ама като няма ънордеред сет, ънордеред мап е ънордеред сет.

А, има и трети. Сортираш масива, по име на кораб, и с бинари сърч намираш справката. В СТЛ имаш и сортиране и ордеред мап (за сет забравих има ли) и бинари сърч. Нямаш грижи. 

Е, какво му е на езика. Език като език. СТЛ е малка и голяма, зависи от гледната точка.

Не ме разбра!! Нищо му няма на езика. Питането ми към постващия е защо го учи след като не иска да става програмист и няма да го използва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.