Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът не включва

Featured Replies

Ами както предположих, 24 пиновия кабел се е разместил. Ако бях видял темата по-рано щеше да си спестиш ходенето, но както и да е. Важното е, че си решил проблема. 

• Отговори 53
  • Прегледи 2,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 12 часа, nikolela написа:

Дву канален режим.

И защо да не работят в едноканален? По какъв начин едноканален режим би довел до не тръгване на РСто изобщо а в двуканален да работи???

• Автор
преди 9 часа, Gangosa написа:

Със много здраве и късмет да си ползвате тая прекрасна машина :D

Искрени благодарности!! :)

• Автор

Понеже при мен всичко е временно,включително и щастието.Снощи имах удоволствието а първи път да поиграя на новата си машина,докато отново се превърна във не работещ компютър.Инсталирах драйвъри,програмки разни и реших да премина към игрите,инсталирах си една от моите игри която цъкам и играта буквално летеше,процесора стигна до макс 60-65 градуса а видеото до към 72 и така си поиграх около час.Реших да спра и да инсталирам друга игра,направих го,пуснах я,логнах се повървях 10 секунди и се чу едно бип и компютърът изключи.Оттогава никакъв признак на живот,натискам power бутона и няма никаква реакция,единствено LAN порта премигва защото съм вързал нета.Вече се чудя дали просто съм карък или прокълнат. :(

Наистина не знам какво става или пък какво му правиш сигурно към 1 месец избира части отделно сега продължават проблемите явно не е писано да играеш скоро на него :D

• Автор
преди 1 минута, Kristian Denkov написа:

Наистина не знам какво става или пък какво му правиш сигурно към 1 месец избира части отделно сега продължават проблемите явно не е писано да играеш скоро на него :D

Може и да си прав,явно все още трябва да чакам.

Занеси го на сервиз бе човек за профилактика тука да гадаеме от какво е няма файда.Ясно е че проблема е по сложен от софтуерен с тези игрички да си играеме на включване и изключване ще убиеш дъното .

• Автор
току-що, adersa написа:

Занеси го на сервиз бе човек за профилактика тука да гадаеме от какво е няма файда.Ясно е че проблема е по сложен от софтуерен с тези игрички да си играеме на включване и изключване ще убиеш дъното .

Ами явно ще трябва да звънна до Jar дали ще могат да го видят днес или чак след нова година.

яко е избирал нито ssd   нито рамта е  официално съвместима

на 12/21/2016 в 3:04, BAZZINGA написа:

Извадих едната без прилагане на много сила и пак я напъхах,тръгнах да вадя другата обаче нещо ми беше трудно и се отказахз

нали знаеш че има  палчета където я държат ?  след като едната си  я поставил лесно и извадил  следователно същата не е правилно поставена 

• Автор
преди 6 часа, Yvan Sergeev написа:

яко е избирал нито ssd   нито рамта е  официално съвместима

нали знаеш че има  палчета където я държат ?  след като едната си  я поставил лесно и извадил  следователно същата не е правилно поставена 

Щом системата вижда 16GB значи е правилно поставена,нали?И не че нещо,но във темата за избирането на частите няколко пъти даже питах за нещо дали ще стане (дали е съвместимо),и всички казваха че е наред,ако не се лъжа и ти беше от коментиращите.Ако наистина е имало нещо,защо не си каза.Не искам да изляза като неблагодарник,даже напротив благодарен съм на всички за помощта (най-вече на Кико,Can Oa,goodly и Roujin Z),но при положение че си следил темата,можеше да кажеш това е несъвместимо,онова е несъвместимо.Въпреки че доколкото разбирам,това не би било проблем за не работенето на системата.

Мани ги тия дрънканици за несъвместима памет. 

Производителя взима 10-20-30 модела различни памети и ги тества и те вървят и той ги описва. Това че останалите стотици модели и производители не са описани не ги прави несъвместими!

.......... първо ако съм писал нещо е ориентировачно

второ не я знам тази рам каква е SS   или DS   ли е

вадиш двете рам памети четеш в книгата-инструкция в кой слот трябва да е  първата рам и слагаш реално повече от 8 гб рам не ти трябва и стартираш и не дишаш .

преди 17 часа, BAZZINGA написа:

Ако наистина е имало нещо,защо не си каза.

а дали е имало смисъл

преди 16 часа, pconline написа:

Мани ги тия дрънканици за несъвместима памет. 

Производителя взима 10-20-30 модела различни памети и ги тества и те вървят и той ги описва. Това че останалите стотици модели и производители не са описани не ги прави несъвместими!

но не ги прави и съвместими

процесора масов интелски сюпортва официално рам 2133  другото е съчинения по картинка ако тръгне тръгне 

дъното  то пък вече си е писано колко сюпортва

нали авторът е овърклокър да влезе в  биоса да си настрои рамта на

15-15-15-35

гледам тук едно дъно зетовско  поддържа 2400  струва 500 лв 

а друго като въпросното поддържа толкова и повече и струва 200 лв как става това нещо 

та какво съм писал .....

Цитат

на дъното пише 3200 за  рам а на рамта 2400 не съм  много наясно какъв ще е ефекта  при смяна с ддр 3200

въбще  честота на рамта играе ли някаква роля

Цитат

КОНТРОЛЕР НА ПАМЕТТА

Dual Channel DDR4-2133 / DDR3L-1600
Цитат

не съм компетентен по рамта аз бих взел всичко на  2133  да си вържа гащите :D

на 21.12.2016 г. в 14:07, BAZZINGA написа:

Няма как да сложа на двата червени,защото единият червен най-близо към процесора леко е покрит от охладителя а и плочките са леко високи.

има ли какво повече да говориме .......

преди 5 часа, Yvan Sergeev написа:

но не ги прави и съвместими

Да не ги прави ГАРАНТИРАНО СЪВМЕСТИМИ, но това не означава, че са несъвместими както за пореден път обясняваш. 

След като няма списък със съвмесстимите видеокарти, то това правили всички видеокарти несъвместими?

преди 5 часа, Yvan Sergeev написа:

процесора масов интелски сюпортва официално рам 2133  другото е съчинения по картинка ако тръгне тръгне 

и за пореден път извънредно заблуден си и дрънкаш неверни неща. Всяка памет може да работи БЕЗ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ на по-ниска честота. Това, че паметта е на повече от тази която пъддържа процесора не е проблем ама абсолютно никакъв. 

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Проблема не е паметта ,ако имаш вградено видео махни от слота външната видео карта и пробвай без нея

Гледм ,че дъното позволява overclock .............пипал ли си нещо там ?

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

преди 6 часа, Yvan Sergeev написа:
  на 12/21/2016 в 14:07, BAZZINGA написа:

Няма как да сложа на двата червени,защото единият червен най-близо към процесора леко е покрит от охладителя а и плочките са леко високи.

на 23.12.2016 г. в 11:39, BAZZINGA написа:

Понеже при мен всичко е временно,включително и щастието.Снощи имах удоволствието а първи път да поиграя на новата си машина,докато отново се превърна във не работещ компютър.Инсталирах драйвъри,програмки разни и реших да премина към игрите,инсталирах си една от моите игри която цъкам и играта буквално летеше,процесора стигна до макс 60-65 градуса а видеото до към 72 и така си поиграх около час.Реших да спра и да инсталирам друга игра,направих го,пуснах я,логнах се повървях 10 секунди и се чу едно бип и компютърът изключи.Оттогава никакъв признак на живот,натискам power бутона и няма никаква реакция,единствено LAN порта премигва защото съм вързал нета.Вече се чудя дали просто съм карък или прокълнат. :(

Вземи си провери отново свързването на кабелите. Вероятно нещо си омотал, и не си свързал както трябва. По-назад каза, че от корпуса те удря ток, със сигурност имаш утечка някъде. Провери си и контактите дали са занулени. 

Към останалите - стига с тази RAM, не е проблема в нея. Това, че не я пише в съпорт листа на дъното, не означава, че не е поддържана. Симптомите на проблем с RAM са съвсем различни - рестарти, сини екрани, и т.н., но не и това !

• Автор

Първо да отговоря на Иво,овърклок не съм правил и скоро не мисля да правя.techmaniac нз за кабелите,не съм ги пипал откакто носих компа във JarComputers единствено прекарах SATA кабел за вторият диск който е HDD.Но след като затворих кутията нямаше ядове поне 3-4 часа,и угасна точно докато пусках една игра.Иначе тока не ме удря от корпуса а от щепсела като пипна онези железните (все им забравям името) където влизат във контакта.

Редактирано от BAZZINGA (преглед на промените)

• Автор
преди 28 минути, techmaniac написа:

Значи все пак някъде има утечка. А кабелите наистина ги провери, някъде нещо може да се е мръднало.

Намествах,притисках,мушках кабели и пак не пали.Но като цяло няма значение,на 27-ми ще го отнеса във Jar да го погледнат.

Засега оставам със съмнения в захранването. Нямаш ли от къде да вземеш друго за проба (приятел, съсед..). 

Можеш да пробваш да махнеш видеокартата, и да пробваш с вграденото. Съмнява ме това да е причината, но не пречи и това да опиташ.

• Автор
преди 15 минути, techmaniac написа:

Засега оставам със съмнения в захранването. Нямаш ли от къде да вземеш друго за проба (приятел, съсед..). 

Можеш да пробваш да махнеш видеокартата, и да пробваш с вграденото. Съмнява ме това да е причината, но не пречи и това да опиташ.

Като цяло има друго,то е на старият комп но е някакво супер евтино и изненадващо компа работи със него вече 4-та година а и не ми се занимава със разглобяване и прочие.Иначе забелязах че като няма кабел във LAN порта премигва само веднъж,а като има си премигва през няколко секунди,което не знам дали може да насочи към нещо ако е сдало багажа.

Добре а пробва ли с връзване на монитора на вградената видеокарта като махнеш тази на слота ?

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор
преди 5 минути, techmaniac написа:

Добре а пробва ли с връзване на монитора на вградената видеокарта като махнеш тази на слота ?

Не съм,но със какво ще помогне това ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.