Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте , с един приятел водим спор по този въпрос и решихме да потърсим компетентно мнение в сайта благодарим предварително

Заслужава ли си ъпгрейда

Твърдо НЕ ! Освен ако не го взмеш на някаква "далавера" но прираста в производителносста е минимален. И ще остане такъв още няколко години, ако тоя прословут Зен на АМД се окаже, че не е това, за което го представят.(няма да им е за пръв път)

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Твърдо НЕ ! Освен ако не го взмеш на някаква "далавера" но прираста в производителносста е минимален. И ще остане такъв още няколко години, ако тоя прословут Зен на АМД се окаже, че не е това, за което го представят.(няма да им е за пръв път)

И аз това обяснявам , но на ония му е корава главата :)

То ако беше смяна само на процесора - окей, но за да скочиш на новия, се ангажираш да смениш също дъно и памет. Разликата по спомен е не повече от 15-20% при една и съща честота. Новият е по-студен и носи повече на клок. Ако искаш да ползваш благинки, които ги няма на Z77 (примерно M.2 SSD) или ако искаш просто актуална конфигурация, за да не става старата непродаваема, то ъпгрейдът си струва.

Смислен ъпгрейд би бил SB > KL. Сметнете сами колко поколения ги делят и съответното ''подобрение''.

преди 7 минути, killchain написа:

То ако беше смяна само на процесора - окей, но за да скочиш на новия, се ангажираш да смениш също дъно и памет. Разликата по спомен е не повече от 15-20% при една и съща честота. Новият е по-студен и носи повече на клок. Ако искаш да ползваш благинки, които ги няма на Z77 (примерно M.2 SSD) или ако искаш просто актуална конфигурация, за да не става старата непродаваема, то ъпгрейдът си струва.

Е , ако работата ти е свързана с постоянно прехвърляне на данни съм съгласен за м.2 , но за обикновения потребител мисля , че сата3 си е достатъчно

преди 1 минута, XECUTIONER написа:

Смислен ъпгрейд би бил SB > KL. Сметнете сами колко поколения ги делят и съответното ''подобрение''.

Май си объркал знака :D може ли мнението ти конкретно за 3770к и 6700к

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 11 минути, Neext написа:

Заслужава ли си ъпгрейда

3770к    да се  смени с 6700к  ?

не виждам какво толкова повече може да получи освен разход на повече ениргия и по висока сметка за ток

освен ако не се използва вградената видео карта на  6700к но пък кой ползва вградени  видео карти...

ще сменя ферарито от 2015 с това от 2017 щото новото харчи 10 литра бензин повече и вдига 20 км повече и боята му е по нова

това е спора.

преди 8 минути, Neext написа:

Май си объркал знака :D може ли мнението ти конкретно за 3770к и 6700к

Имах предвид последователност.:D Килчейн ти е отговорил вече с изключение на твърдението му за клока.

но защо не, може да се пробва да  продаде 3770к  на някой на цената на  6700к  или с някаква минимална разлика 10-20-30-40 лв и да си вземе  6700к   като ги гледам в олх така правят пробват се да продават на цената на която са го купили и новите струват по-евтино отколкото старите и ползвани.

преди 34 минути, Neext написа:

Заслужава ли си ъпгрейда

Погледни това примерно:

2017-01-04_225255.jpg

Дори да клокнеш i7 3770K  при тая игра, той е доста назад спрямо i7 7700K  на дефолт честота. Но погледни и това:

2017-01-04_225538.jpg

Ако търсиш добра игра при 2-3 игри, си заслужава!!!! Ако търсиш вертикална синхронизация  на 60 Hz при всички игри, пак си засл;ужава!!! Но ако не се сещаш за какво иде реч, не си заслужава!!!

преди 7 минути, sennheiser написа:

Погледни това примерно:

2017-01-04_225255.jpg

Дори да клокнеш i7 3770K  при тая игра, той е доста назад спрямо i7 7700K  на дефолт честота. Но погледни и това:

2017-01-04_225538.jpg

Ако търсиш добра игра при 2-3 игри, си заслужава!!!! Ако търсиш вертикална синхронизация  на 60 Hz при всички игри, пак си засл;ужава!!! Но ако не се сещаш за какво иде реч, не си заслужава!!!

Не се сещам , аз го имам 3770к ако някой има 6700к да сравним как се товарят процесорите на gta v примерно

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 минута, Neext написа:

Не се сещам

Ами значи не сменяй, просто е, ще предпазиш тоя форум от много спам. Навремето гърците като сяа ни били, са оставили по един с едно око на 1000 да ги води Тоя форум е така - има един на 1000, дето ви води и не му мислете.

преди 33 минути, XECUTIONER написа:

Айде още един с едно око.

преди 7 минути, sennheiser написа:

значи тези графики който ги е правил само той знае какво е примерно 53,92   круши ли са ябълкили са домати ли са 

второто което е само рамта е различна dd3/ddr4 да не говорим за другите работи и да е едната по калпава от другата може да даде сериозни отклонения.

преди 8 минути, sennheiser написа:

Айде още един с едно око.

Джони или Кико? Скоро не се беше появявал. ;)

преди 12 минути, XECUTIONER написа:

Джони или Кико? Скоро не се беше появявал. ;)

Хаха. Скоро? Имаш предвид докато бях на работа? Май ти не се бе появявал скоро, че аз по Нова-та Година пиша нон стоп. Теб не съм те засичал от месе поне. Пиян ли си, кво? Не е обида, просто те бях забравил посления месе и милипсваха тъпите ти коментари ;) За сметка на това виунаги се намират тъпи коментари, та има човек с какво да се занимава. 

преди 18 минути, Neli Asenova написа:

значи тези графики който ги е правил само той знае какво е примерно 53,92   круши ли са ябълкили са домати ли са 

второто което е само рамта е различна dd3/ddr4 да не говорим за другите работи и да е едната по калпава от другата може да даде сериозни отклонения.

Ами както искаш го разбирай. Новата архитектура с DDR 4  дава повече. Ай сложи DDR 4  на i7 3770 K  да те видя. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

преди 3 минути, sennheiser написа:

Ами както искаш го разбирай. Новата архитектура с DDR 4  дава повече. Ай сложи DDR 4  на i7 3770 K  да те видя. 

много общи приказки и нищо по същество 

на графиките дадена една видеокарта и процесор и цифрички

нито пише марка хард нито марка рам и количество ей тъй цифрички и кой както иска да ги разбира

преди 55 минути, Neli Asenova написа:

много общи приказки и нищо по същество 

на графиките дадена една видеокарта и процесор и цифрички

нито пише марка хард нито марка рам и количество ей тъй цифрички и кой както иска да ги разбира

Ако смяташ, че МАРКАТА хард и РАМ ще те оправи... 

Иначе хората са си написали и хард и рам. Просто не ми се занимава да давам и марката на кутията.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 11 минути, sennheiser написа:

Че дъното ми z77 extreme4 не поддържа над 3000 рам

angaben in punkten  значело точки е как се формират тея точки ?  нещо форула ?

и после отдолу  фреймове и хоп всички горе долу еднакво

на  gtx 960 e  как няма да е еднакво като тя си работи на максимално

преди 9 минути, Neext написа:

Ще ти дам DDR5 още не е излязла на пазара но е прясна. На 6000 устройва ли те?

преди 10 минути, Neli Asenova написа:

angaben in punkten  значело точки е как се формират тея точки ?  нещо форула ?

и после отдолу  фреймове и хоп всички горе долу еднакво

на  gtx 960 e  как няма да е еднакво като тя си работи на максимално

Добре де, ето ти линк, не ми се занимава да отговарям на всеки въпрос.

https://www.computerbase.de/2017-01/intel-kaby-lake-test-core-i7-7700k-i5-7600k/

преди 11 минути, Neext написа:

Въпросът бе  задачка -закачка. Ти го приемаш буквално. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

преди 4 минути, sennheiser написа:

Добре де, ето ти линк, не ми се занимава да отговарям на всеки въпрос.

https://www.computerbase.de/2017-01/intel-kaby-lake-test-core-i7-7700k-i5-7600k/

Въпросът бе  задачка -закачка. Ти го приемаш буквално. 

Тук печели всичко що е на висока честота.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.