Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да свържа 2 монитора

Featured Replies

Добър ден. Имам следния въпрос. Как да свържа 2 монитора на 1 компютър. Монитори те са V193HQL (Едни и същи), Видео картата Nvidia 750 ti ph и дъното http://www.asrock.com/MB/AMD/FM2A55M-VG3/index.bg.

Благодаря предварително :)

Редактирано от FoxterBG
Правописна грешка (преглед на промените)

Трябва ти адаптер DVI-D към VGA.

• Автор
току-що, niki292002 написа:

Трябва ти адаптер DVI-D към VGA.

Един приятел ми разправя, че няма да стане такъв обикновен адаптер. Имало е в видео картата някакви цифрови неща. ;д

nz.png

преди 2 минути, Kristian Denkov написа:

nz.png

преди 3 минути, FoxterBG написа:

Един приятел ми разправя, че няма да стане такъв обикновен адаптер. Имало е в видео картата някакви цифрови неща. ;д

Кажи на твоя приятел да разучи различните типове DVI. Можеш да изкараш VGA от Dual Link DVI-D без проблеми със съответния адаптер.

• Автор
току-що, niki292002 написа:

Кажи на твоя приятел да разучи различните типове DVI. Можеш да изкараш VGA от Dual Link DVI-D без проблеми със съответния адаптер.

Значи този дали ще стане ?

Ако не греша и мониторите и видео картата имат VGA и DVI? Единия го включвате с VGA кабел ,другия с DVI. Така би трябвало да се получи. Разбира се има го и варианта да продадете тези стари монитори ,а с парите от тях ,и още някой лев отгоре ,да си вземете един ,но голям. 

преди 2 минути, Soviet Soldier написа:

Ако не греша и мониторите и видео картата имат VGA и DVI? Единия го включвате с VGA кабел ,другия с DVI. Така би трябвало да се получи. Разбира се има го и варианта да продадете тези стари монитори ,а с парите от тях ,и още някой лев отгоре ,да си вземете един ,но голям. 

Не всички монитори имат DVI. Със преходника по-горе ще стане купуваи смело.

А защо на мен ми изписва ,че въпросния монитор разполага и с DVI и с VGA (D-Sub)?

http://upic.me/i/j7/10262327_10200800930944113_1570266624_o.jpg

Подобни преходници не са добра идея. Няма гаранция ,че мониторът поддържа DVI-I

преди 45 минути, niki292002 написа:

Не му говори неща ,които не разбираш ,защото точно DVI-D поддържа само ЦИФРОВ сигнал или с други думи не е съвместим с VGA (аналагов) А това дали е Dual Link го интересува за монитори с висока резолюция над 3млн. пиксела. DVI-I може да работи с двата типа сигнали. 

За мен въпросното начинание не си заслужава

1-во няма гаранция ,че ще стане.

2-ро при конвертиране на сигнала се нарушава качеството на картината.  

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

Не му говори неща ,които не разбираш ,защото точно DVI-D поддържа само ЦИФРОВ сигнал или с други думи не е съвместим с VGA (аналагов) А това дали е Dual Link го интересува за монитори с висока резолюция над 3млн. пиксела. DVI-I може да работи с двата типа сигнали. 

За мен въпросното начинание не си заслужава

1-во няма гаранция ,че ще стане.

2-ро при конвертиране на сигнала се нарушава качеството на картината.  

И защо да не работи ? Във момента се сещам за 3-ма човека който ползват такива. Понеже картите им нямат VGA, а не им се дават пари за нови монитори. Съгласен съм със теб че DVI  е цифров a VGA аналогов, така е. Но работи някак си :)

преди 7 минути, JoRkA написа:

И защо да не работи ? Във момента се сещам за 3-ма човека който ползват такива. Понеже картите им нямат VGA, а не им се дават пари за нови монитори. Съгласен съм със теб че DVI  е цифров a VGA аналогов, така е. Но работи някак си :)

Зависи каква версия DVI е самия конектор. DVI има разновидности. Ако мониторът е с конектор DVI-D няма да можеш да включиш въпросния преходник ,защото самия преходник има повече пинове от конекторът. 

overview-connectors.jpg

Виждате ли пиновете в лявата страна ,които са отделени на DVI-I? Те пренасят аналоговия сигнал. При DVI-D те отсъстват.

FoxterBG ако е възможно снимайте конекторите под самия монитор и прикачете снимката тук. 

преди 3 минути, Soviet Soldier написа:

Виждате ли пиновете в лявата страна ,които са отделени на DVI-I? Те пренасят аналоговия сигнал. При DVI-D те отсъстват.

Не съм толкова на ясно със това. И се съгласявам със теб :)

• Автор
преди 35 минути, JoRkA написа:

Не съм толкова на ясно със това. И се съгласявам със теб :)

http://prntscr.com/dsnbuy Ако трябва още нещо пишере :) Благодаря за бързите отговори

5.jpg

Редактирано от FoxterBG
Редакция (преглед на промените)

Това е VGA кабел. Снимайте самия монитор отдолу (мястото където включвате този кабел) до него би трябвало да има още един подобен конектор ,бял на цвят за DVI кабел. Идеята ми е единия монитор да го свържете с този кабел ,който сте снимали ,а другия монитор да го включите към DVI конекторите с DVI кабел. 

vx2268wm%20dvi%20vga.jpg

Такъв DVI (бял) конектор наличен ли е на вашите монитори? 

• Автор
преди 8 минути, Soviet Soldier написа:

Това е VGA кабел. Снимайте самия монитор отдолу (мястото където включвате този кабел) до него би трябвало да има още един подобен конектор ,бял на цвят за DVI кабел. Идеята ми е единия монитор да го свържете с този кабел ,който сте снимали ,а другия монитор да го включите към DVI конекторите с DVI кабел. 

vx2268wm%20dvi%20vga.jpg

Такъв DVI (бял) конектор наличен ли е на вашите монитори? 

Само този синия VGA :) http://prntscr.com/dsnifh

Редактирано от FoxterBG
Добавяне на др (преглед на промените)

Ясно. Сега погледнете DVI (белия) конектор на видео картата. Ако е същия ,като от фиг. 1 DVI-I с 4 допълнителни пина за аналогов сигнал ,може да вземете спокойно предложения по-горе преходник. Ако е като от фиг. 2 DVI-D няма да успеете ,да го включите ,защото липсват 4-те пина за аналогов сигнал. 

9012699e.jpg

Вашата видео карта е с DVI-D конектор ,съответно преходниците ,които са ви пратили по-горе НЕ СТАВАТ. Преходниците ,които са ви предложили по-горе са VGA - DVI-I те не са съвместими с DVI-D. Има разбира се и VGA - към DVI-D ,но те са по-скъпи ,защото в тях има платка ,която конвертира сигналът. Ето така изглежда преходник VGA - DVI-D: 

b98b57c9-1af2-4541-b76b-48f1738b3971_1.e
Въпросния струва 30 долара в един американски сайт. Вижте по нашите магазини ,колко ще струва. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

Явно е че мониторите са VGA и двата. 

Видеокартата има само един аналогов изход, а другите са чисти цифрови. За да се изваи от DVI аналогов сигнал трябва да има до ламаринката в дясно още 4 пина/дупки 2 от горе и 2 от долу. Тука такива липсват!

DOfY9f7LMW13w9aj_setting_fff_1_90_end_50

Та това което искате може да се случи само с конвертор от цифров сигнал към аналогов. 

преди 42 минути, Soviet Soldier написа:

Вашата видео карта е с DVI-D конектор ,съответно преходниците ,които са ви пратили по-горе НЕ СТАВАТ. Преходниците ,които са ви предложили по-горе са VGA - DVI-I те не са съвместими с DVI-D. Има разбира се и VGA - към DVI-D ,но те са по-скъпи ,защото в тях има платка ,която конвертира сигналът. Ето така изглежда преходник VGA - DVI-D: 

b98b57c9-1af2-4541-b76b-48f1738b3971_1.e
Въпросния струва 30 долара в един американски сайт. Вижте по нашите магазини ,колко ще струва. 

Редактирано преди 22 минути от Soviet Soldier (преглед на промените)

Вариант да стане за 5лв с преходник НЯМА! НЕ СТАВА!

преди 1 минута, FoxterBG написа:

Ще станат и двата. Този с 3,5мм жак е ,ако мониторът има вградени колонки ,защото DVI , HDMI и DP освен картина пренасят и звук. Само VGA не пренася звук и се нуждае от отделен 3,5мм жак. 

• Автор

Извинете ме, но може ли да ми намерите по-евтин, ако не 2-рия нали ще стане със сиг.

преди 22 минути, FoxterBG написа:

Извинете ме, но може ли да ми намерите по-евтин, ако не 2-рия нали ще стане със сиг.

Трудно ще се намери по-евтино. Все пак ,ето какво открих:

http://epazar.bg/1080p-hdml-kam-vga-preobrazovatel

http://www.cable.bg/kabel.php?cPath=101_10108&products_id=21009781

Разбира се може да си поръчатe директно от Китай (от Aliexpress) ,там подобен преобразовател струва 2-3 долара ,но доставката ще отнеме доста време (до 60 дни).

HDMI VGA Male to Female Video Adapter Cord Converter Cable 1080P Chipset For PC

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.