Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Работа в детайли с Windows Firewall !?

Featured Replies

Искам да заключа дадена програма със защитната стена на Windows Firewall, но

някъде явно имам пробив и вече ми се наложи да я презаписвам вече втори път за днес !

Входовете и Изходите / Inbound Rules & Outbound Rules / съм ги блокирал !

Но когато отворя MONITORING > FIREWALL ми излизат обозначенията на два входа

/ в зеления цвят /, които са ми ОТВОРЕНИ и не мога да блокирам :

ScreenShot_20170107194322.jpeg

Редактирано от Optium
корекции в текста ! (преглед на промените)

Не се занимавай с Windows Firewall защото е пълен боклук. Вариантите са или да си инсталираш софтуерен firewall или да си купиш хардуерен такъв. Колеги от форума ще ти предложат.

• Автор
преди 8 минути, Емил Костов написа:

Не се занимавай с Windows Firewall защото е пълен боклук. Вариантите са или да си инсталираш софтуерен firewall или да си купиш хардуерен такъв. Колеги от форума ще ти предложат.

Вие ми отговаряте като Делфийския оракул без да ми дадете някакви конкретни предложения по въпроса,

защото вече ми писна да презаписвам постоянно "изпортени" програми !

преди 2 минути, Optium написа:

Вие ми отговаряте като Делфийския оракул без да ми дадете някакви конкретни предложения по въпроса,

защото вече ми писна да презаписвам постоянно "изпортени" програми !

Аз няма да ти дам, защото не се занимавам, но колеги които се занимават ще ти предложат. Вече зависи за какво ти трябва този firewall.

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Аз няма да ти дам, защото не се занимавам, но колеги които се занимават ще ти предложат. Вече зависи за какво ти трябва този firewall.

Когато блокирам дадена програма наистина да я държи "вързана", а не да се САМОИЗКЛЮЧВА по-свое собствено желание !

преди 3 минути, Optium написа:

Когато блокирам дадена програма наистина да я държи "вързана", а не да се САМОИЗКЛЮЧВА по-свое собствено желание !

Просто съм любопитен, защо изобщо инсталираш програма за пренасочване на портове, като искаш да я блокираш напълно ?

• Автор
преди 8 минути, Ken написа:

Просто съм любопитен, защо изобщо инсталираш програма за пренасочване на портове, като искаш да я блокираш напълно ?

Защото след Регистрация в Pro version след рестартиране, ми я връща в предучилищна възраст - Free version !?

Редактирано от Optium

преди 59 минути, Optium написа:

Това какво общо има с  Firewal-а и блокирането на портовете? 

• Автор
преди 50 минути, ined написа:

Това какво общо има с  Firewal-а и блокирането на портовете? 

Все пак няма ли кой да ми каже какви са тези два отворени горе "тунела в зелен цвят",

/през които протича нежелана информация/,  която ще ме накара да презаписвам тази програма

за 3 път утре ! 

Това не би могло да ме накара да се откажа от намерението ми да преместя утре  тази тема в друг форум,

където може би някой наистина ще ми каже как да спря "течовете" от нея . . . 

Редактирано от Optium

преди 2 часа, Optium написа:

Искам да заключа дадена програма със защитната стена на Windows Firewall, но

някъде явно имам пробив и вече ми се наложи да я презаписвам вече втори път за днес !

Виж тука стъпка по стъпка http://www.howtogeek.com/112564/how-to-create-advanced-firewall-rules-in-the-windows-firewall/

• Автор
преди 10 часа, nikssi написа:

Благодаря ви много за посочената от вас Инструкция за работа,

защото помощта на Microsoft в Windows 7 по този въпрос е разпокъсана и разводнена,

която трябва да превеждаш абзац по абзац  /на парче/ с Google Преводач !

• Автор
преди 1 час, ExaFlop написа:

Благодаря ви за предоставената ми от вас информация !

Относно Twiking.com (Right Click) я имам от година, но предпочитам подобни блокировки

да си ги правя ръчно, защото имам няколко случая на "изпортени вече програми !

Нещата трябва да се изпипат прецизно, поне това зная от двугодишния си вече престой в този форум,

откъдето научих много неща !

Вчера също от тук ме предупредиха за по-голяма сигурност да изтрия също настройката на конфигурацията 

на програмата update.ini и да я подменя с обикновен текстов файл /взет от друго произволно място/, който също

да го обознача с разширението .ini и да го поставя на мястото на оригиналния файл.

Блокирал съм също РЪЧНО  Inbound Rules & Outbound Rules в Windows Firewall, но когато отворя

Monitoring - Firewall ми изкачат два тунела към програмата ми в зелен цвят /отворени/, които ме

безпокоят да не "обърнат" отново нещата.

Снимката на този "проблемен обект" съм я дал в публикуваната от мен тема по-горе !

Няколко пъти отворих програмата при Изключен Интернет и тя ми се появява в Пълната си версия

с всичките  опции и инструменти към нея !

Но ми изкача и този допълнителен прозорец, който ме плаши да и пусна Интернета и ме кара да работя още върху нея :

Prozorec_za_aktualizaciya_na_danni.jpeg

Редактирано от Optium

преди 15 часа, Optium написа:

ScreenShot_20170107194322.jpeg

Изтрий от конфигурацията долните два реда.
А и за да искаш ъпдейтване, няма как да блокираш програмата в стената.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
току-що, ExaFlop написа:

Изтрий от конфигурацията долните два реда.

Точно поради това пуснах тази моя тема във форума, защото от тази страница Monitoring-Firewall

не мога да ги премахна тези два отворени тунела !?

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules

Намери си двете правила и ги изтрий. Рестартирай коомпютъра

Ако не помогне - нулирай всички настройки в стената изапочни да я градиш отначало. Симтоми за "омазана" регистратура.

Tweaking.com - Windows Repair > сложи отметка на Repair Windows Firewall

Ето ти инструменти за пренасочване на портове:
https://www.raymond.cc/blog/simple-port-forwarding-normally-cost-15-is-now-free/

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 12 минути, ExaFlop написа:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules

Намери си двете правила и ги изтрий. Рестартирай коомпютъра

Ако не помогне - нулирай всички настройки в стената изапочни да я градиш отначало. Симтоми за "омазана" регистратура.

Tweaking.com - Windows Repair > сложи отметка на Repair Windows Firewall

Ето ти инструменти за пренасочване на портове:
https://www.raymond.cc/blog/simple-port-forwarding-normally-cost-15-is-now-free/

Благодаря ви много за съдействието и още сега ще пусна CCleaner Pro да започне

тотално почистване от остатъци в Операционната ми система.

Безпокои ме факта че тази програма съм я отворил само няколко пъти и то при изключен Интернет,

а тунелите от 2 са станали вече 4 . . .!?

Rabota_s_Windows_Firewall.jpg

Редактирано от Optium

Ясноо, решили сте си нещо предварително и това ще правите... Успех. Аз нямам вече работа в тази тема.

• Автор
преди 1 час, ExaFlop написа:

Ясноо, решили сте си нещо предварително и това ще правите... Успех. Аз нямам вече работа в тази тема.

Инструкциите ви са много точни и последователни,

но тъй като се пипа по регистъра ще ви питам отново,

дали да трия всички тези позиции които откривам на тази страница в Registry Editor :

Izgled_ot_registrite.jpg

Редактирано от Optium

• Автор
преди 57 минути, ExaFlop написа:

Да, точно тия, които са с Action=Allow  се изтриват

И сега след като на Monitoring Firewall вече ясно се вижда че входа и изхода

към програмата са блокирани и updater.ini e променен от вътре,  дали вече мога да се

престраша и да пусна Интернета към нея !?

Мога ли също да си позволя да маркирам в ПРОГРАМАТА модела, потребителското име и паролата

на рутера ми, без да ми се налага да започвам всичко от начало за трети път .  .  .!?

ScreenShot_20170108151436.jpeg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.