Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли устройство за "заглушаване" на телевизия в часови диапазон?

Featured Replies

Значи, питането ми е съвсем сериозно и няма да правя нищо незаконно. Просто вече сегашното положение не се търпи и това е отчаяна стъпка в търсене на начин да си възстановя съня. Става въпрос за това, че майка ми нощно време (3-4 сутринта) има навика да си пуска телевизора и да му надува звука до дупка, защото е глуха, но не го признава. Понеже цифровото устройство добавя собствен volume control, нивата на звука достигат невероятна сила, която се чува из целия апартамент, въпреки многото врати между нас. Вече почти месец се будя по-рано, отколкото трябва, а после, като не съм се наспал и откажа да изляза да ѝ върша нейните задачи, почват скандали.

Сигурно ще кажете, че съм гледал много филми и сигурно е така, но вече съм отчаян, защото не се сещам за друго средство за борба с тоя домашен вредител. Затова ви питам: съществува ли някое устройство, което да свържа я към рутера, я към суича, което в зададен от мен времеви интервал през нощта да заглушава сигнала към нейния телевизор (без обаче да спира сигнала към телевизора на сестра ми) и реално да ѝ спира телевизията по това време?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 47 минути, rado84 написа:

защото не се сещам за друго средство за борба с тоя домашен вредител

Ти Радо имаш ли минимална идея колко пъти майка ти се е будила заради теб. Едва ли те е определяла някога като домашен вредител.
Аве храни куче да те лае.
Сега по темата ти.
Излез на квартира и престани с този паразитен начин на живот.

Това ''устройство'' се нарича шумоизолация за стена/таван. Но не е много удачно да се използва в домашни условия,повечето го ползват за Музикални студиа (Освен ако не си някой запален по-силната музика). Напр. няма да можеш да чуеш ако ти се звъни на вратата... и мн. др.недостатъци. Ако наистина има проблем с слуха, вземете и слухов апарат за да не се налага да увеличава TV-то на макс.

Редактирано от NBS 9322 (преглед на промените)

Повечето телевизори имат <Hotel Mode>, с което се огранияава нивото на звука. Измислено е за подобни случаи - от някоя стая да не безспокоят гостите в друга. Нека си гледа картина и чете надписи.

преди 7 часа, rado84 написа:

Сигурно ще кажете, че съм гледал много филми и сигурно е така, но вече съм отчаян, защото не се сещам за друго средство за борба с тоя домашен вредител. Затова ви питам: съществува ли някое устройство, което да свържа я към рутера, я към суича, което в зададен от мен времеви интервал през нощта да заглушава сигнала към нейния телевизор (без обаче да спира сигнала към телевизора на сестра ми) и реално да ѝ спира телевизията по това време?

Искаш  вредителя да не гледа тв  в 3 часа сутринта, въпреки че вредителя знае това. Тв има ли дупка за нета, че да  пускаш пакети в дупката.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

По-вероятно става дума за комшийката през панела. Ако фугата има пукнатина, се чува ясно и не можеш да заспиш. Същата история имаше при нас, комшийката пали телевизор в 3 или 4 часа през нощта, има деменция и не излиза навън. Замазахме стената и няма проблем.

Съвсем ясно го разбирам Радо. На чужд гръб и 100 тояги са малко, като не сте имали същия проблем, не го упреквайте. Това не се издържа!

преди 12 часа, rado84 написа:

Става въпрос за това, че майка ми нощно време (3-4 сутринта) има навика да си пуска телевизора и да му надува звука до дупка, защото е глуха, но не го признава.

@Mlechko Коя част от написаното не прочете?  ...Или просто ти се пише ей така....

Редактирано от NBS 9322 (преглед на промените)

преди 14 часа, rado84 написа:

Понеже цифровото устройство добавя собствен volume control, нивата на звука достигат невероятна сила, която се чува из целия апартамент, въпреки многото врати между нас. Затова ви питам: съществува ли някое устройство, което да свържа я към рутера, я към суича, което в зададен от мен времеви интервал през нощта да заглушава сигнала към нейния телевизор (без обаче да спира сигнала към телевизора на сестра ми) и реално да ѝ спира телевизията по това време?

За каква телевизия става въпрос - кабелна(DVB-C) или IP ?

Монтирай на кабела един прекъсвач на сигнала(на скрито за нея място), и като си лягаш го изключвай...

Другият вариант, е да влезеш в сервизното меню и да активираш HOTEL MODE - там има ограничения на звука.

Редактирано от hristoslav2 (преглед на промените)

преди 8 часа, hristoslav2 написа:

За каква телевизия става въпрос - кабелна(DVB-C) или IP ?

Монтирай на кабела един прекъсвач на сигнала(на скрито за нея място), и като си лягаш го изключвай...

Другият вариант, е да влезеш в сервизното меню и да активираш HOTEL MODE - там има ограничения на звука.

IPTV е. А телевизорът е дъртак и се съмнявам, че има такъв режим. Някакъв Краун е, със заоблен кинескоп.

Тогава остават два варианта

- да монтираш един резистор на кабела към говорителите, по този начин ще ограничиш максималната сила на звука

- със скритият прекъсвач....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.