Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за телевизор JVC LT-43VF43B

Featured Replies

Здравейте, съфорумци. Моля за мнение за този телевизор - JVC LT-43VF43B. В момента е на цена 599 лв. в Технополис.

http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-JVC-LT-43VF43B/p/11441

http://jvctv.eu/eu-en/lt-43vf43b/

Интересува ме дали ефирната цифрова телевизия ще се вижда поразмазана на него, защото ще се гледа само безплатната телевизия със стайна антена, т.е. HD канали няма ефирни на този етап. Заслужава ли сиспоред Вас парите този бюджетен тв турска сглобка (Vestel)? Благодаря Ви!

Редактирано от cybercrackerbg (преглед на промените)

• Автор

Пробвал съм, когато съм разглеждал други телевизори, да ги накарам. И обикновено отказват - въртят си HD клипове, на които се вижда примамливо за клиента. Нямат интерес да се пуска нещо, което би показало недостатък в картината (примерно DVB-T сигнал).

преди 2 часа, cybercrackerbg написа:

Здравейте, съфорумци. Моля за мнение за този телевизор - JVC LT-43VF43B. В момента е на цена 599 лв. в Технополис.

Интересува ме дали ефирната цифрова телевизия ще се вижда поразмазана на него, защото ще се гледа само безплатната телевизия със стайна антена, т.е. HD канали няма ефирни на този етап. Заслужава ли сиспоред Вас парите този бюджетен тв турска сглобка (Vestel)? Благодаря Ви!

Тук ще ви покажа един телевизор JVC model 7128EE закупен от Кореком в далечната 1983 година за сумата от 480 щ.д.

На него дори и винтчетата по кутията му са маркирани с надписа: MADE IN JAPAN.

СЪЩИЯТ РАБОТИ БЕЗ РЕМОНТ ДО ДЕН - ДНЕШЕН ! Смятам да го върна в Япония за музея на фирмата, защото той заслужава това !

До него ви представям телевизора SONY който го закупих през 2013 година /словашко производство/ за сумата от 1150 лева.

Веднага след изтичането на Гаранционния му срок /24месеца/ се появи дефект на екрана, който не подлежи на ремонт

и ще трябва да го гледам така докато телевизора изгори напълно ! 

Направете си вие изводите какво "JVC" купувате и колко време ще го ползувате:

collage_A.jpg 

Редактирано от Optium
корекции в текста ! (преглед на промените)

преди 21 минути, Optium написа:

Веднага след изтичането на Гаранционния му срок /24месеца/ се появи дефект на екрана, който не подлежи на ремонт

Хм. Няма нищо непоправимо, но не ти се плаща за труд и части на мнорално остарял телевизор. По-скоро ще си вземеш нов 4К 50"

преди 1 минута, zemonti написа:

Хм. Няма нищо непоправимо, но не ти се плаща за труд и части на мнорално остарял телевизор. По-скоро ще си вземеш нов 4К 50"

По добре да гледам морално остарял телевизор на който картината е като фотокартичка, отколкото модерния SONY BRAVIA

"сделань от словаците"  с тъмни петна по екрана . . .!?

• Автор

Уважаеми Optium, много пъти е писано за т.нар. планирано остаряване на стоките. Има статии и документални филми, които разказват как производителите умишлено скъсяват живота на стоките или правят отремонтирането им нерентабилно, за да се купуват нови и нови... Христоматиен пример за планирано остаряване е съглашението за производство на електрически крушки, подписано в Женева през 1924 г., т.нар. картел Фьобус.

Има и документално видео в Ютюб, който се интересува (цъкнете в настройките, за да се появят БГ субтитрите):

С това искам да кажа, без да злорадствам изобщо, че скапването на телевизора ти е закономерно премислено и предвидено от корпорациите да се случи 2-3-4-5 години след покупката му.

Някъде бях чел, че при работа на един 32-инчов телевизор средно по 3 часа на ден, животът му в най-добрия случай е 27 години. Ако работи денонощно, това означава, че ще се скапе най-късно след 3 години и 4 месеца. Разбира се, че може да дефектира някоя част и по-рано. Всичко зависи от експлоатацията, околната среда и куп други фактори.

Във филма за планираното остаряване е даден пример с Айпод на Епъл - компанията е заложила батерията на еди кой си модел телефон да се скапе за максимум 18 месеца, след което да си купиш нов апарат, защото само нова батерия не се предлага. Някой веднага ще ми опонира вероятно, че след 18 месеца всеки трети потребител ще го е срам от модела телефон - морално остарял ще е, и ще иска да закупи друг. Въпросът обаче е принципен: защо корпорациите не са коректни към клиентите и защо се поощрява консуматорството, което води след себе си замърсявания на природата и т.н.

преди 1 час, Optium написа:

До него ви представям телевизора SONY който го закупих през 2013 година /словашко производство/ за сумата от 1150 лева.

Този Телевизор Sony ''сделань от Словаците''.. не си заслужава и 400лв.. Ако питаш мен. 1-во;  поради малкия му екран....  2-ро; поради лошия му дизайн.... И 3-то; заради цената му!

Можеше напр. да си вземеш  Philips 40 PFL5606K FULL LED Flachbild LCD TV.

Редактирано от NBS 9322 (преглед на промените)

преди 1 час, ined написа:

JVC made in Japan и JVC от Vestel са две съвсем различни неща.

Совите не са това, което бяха. Доказано е и изобщо няма нужда да се коментира.
Между другото японците все още продължават да произвеждат Made in Japan,  но не напускат страната и са на 2-3х цената на Made in Malaysia, Singapore etc.

преди 4 часа, cybercrackerbg написа:

Аз лично не намирам място за притеснение - Vestel произвеждат близо 15 марки, като част от тях са по поръчка на търговци.

Предлагам ти да прочетеш мненията на турските ни колеги

https://forum.donanimhaber.com/forumid_761/tt.htm

Прилича ми на стандартно поокастрено шаси Vestel 17MB95. Каквото плащаш, това и получаваш. Какво пише отпред няма значение. То ако и всичкото на което пише "гроздова" е направено от грозде  - няма толкова лозя в България.

66 

преди 5 часа, Optium написа:

По добре да гледам морално остарял телевизор на който картината е като фотокартичка, отколкото модерния SONY BRAVIA

"сделань от словаците"  с тъмни петна по екрана . . .!?

Под "морално остарял" имам впредвид точно тази дърта BRAVIA LCD от преди появата на LED телевизорите. Да не говорим за вече масовите дбес извити екрани, UHD и smart TV.

• Автор

hristoslav2, как да си преведа мненията от турския форум, с Гугъл транслейт ли?

zemonti, UHD и извитите екрани в България не са масови, мисля.

преди 10 минути, cybercrackerbg написа:

hristoslav2, как да си преведа мненията от турския форум, с Гугъл транслейт ли?

zemonti, UHD и извитите екрани в България не са масови, мисля.

За извитостта си прав. Тя е повече при скъпите монитори, отколкото при телевизорите.

Ето обаче какво виждам за UHD в графа "ТЕЛЕВИЗОРИ" на Технополис:

РЕЗОЛЮЦИЯ 

• 4K ULTRA HD 3840 X 2160 (146)
  • FULL HD 1920 X 1080 (107)
  • HD READY 1366 X 768 (48)

Редактирано от zemonti (преглед на промените)

преди 2 часа, zemonti написа:

За извитостта си прав. Тя е повече при скъпите монитори, отколкото при телевизорите.

Ето обаче какво виждам за UHD в графа "ТЕЛЕВИЗОРИ" на Технополис:

РЕЗОЛЮЦИЯ 

• 4K ULTRA HD 3840 X 2160 (146)
  • FULL HD 1920 X 1080 (107)
  • HD READY 1366 X 768 (48)

Той човека явно живее на друга планета, и не му е ясно че по провинцията у нас

хората  /предимно пенсионери / гледат още черно-бели телевизори !

Редактирано от Optium (преглед на промените)

Което не ги прави "морално остаряли?

Ще дадеш ли пари за части и поправка за още работеща словашка BRAVIA LCD МОДЕЛ 2008, при положение, че подобен модел вече не се произвежда?

преди 18 минути, zemonti написа:

Което не ги прави "морално остаряли?

Ще дадеш ли пари за части и поправка за още работеща словашка BRAVIA LCD МОДЕЛ 2008, при положение, че подобен модел вече не се произвежда?

Ще дам ако за смяна на кинескопа му, не ми искат 2/3 от стойността на телевизора като нов !

Това са последиците от гибелната "пазарна икономика", която ни натрапиха вашите американски приятели

след умишленото разтуряне на социалистическата система от предателя Горбачов и мижитурките около него,

който има дори наглостта да отпразнува миналата година своята 80-годишнина в Лондон !

Редактирано от Optium
корекции в текста ! (преглед на промените)

току-що, Optium написа:

Ще дам ако за смяна на кинескопа му, не ми искат 2/3 от стойността на телевизора като нов !

Разбра ме накрая. Такъв "нов" вече няма.

• 1 месец по-късно...
на 1/14/2017 в 23:49, Optium написа:

Това са последиците от гибелната "пазарна икономика", която ни натрапиха вашите американски приятели

след умишленото разтуряне на социалистическата система от предателя Горбачов и мижитурките около него,

който има дори наглостта да отпразнува миналата година своята 80-годишнина в Лондон !

Явно още си живеете в миналото не се и очудвам. И устройството на тия телевизори няма нищо общо с кинескопите. И както каза @zemonti такива антики Sony Bravia няма...

Редактирано от Year Zero (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.