Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутер на батерия

Featured Replies

Здравейте приятели,
Мога ли да захраня рутер с батерия? Трябва ми заряд за не повече от 2-3 часа.

Рутерът е Teltonika RUT 950, на адаптера му пише:
INPUT: 100-240V ~ 50/60 Hz 0.4 A Max
OUTPUT: 9.0V (знак за прав ток) 1.0 A.

Ръководство: http://www.teltonika.lt/main/?media_dl=2044

Кратка ел. характеристика от сайта http://www.teltonika.lt/product/rut950/
Electrical, Mechanical & Environmental
■ Dimensions (H x W x D) 80 mm x 106 mm x 46 mm
■ Weight 250 g
■ Power supply 100 – 240 VAC -> 9 VDC wall adapter
■ Input voltage range 9 – 30VDC
■ Power consumption < 7 W
■ Operating temperature -40 °C to 75 °C
■ Storage temperature -45 °C to 80 °C
■ Operating humidity 10 % to 90 % non-condensing
■ Storage humidity 5 % to 95 % non-condensing

Имам 2 преносими батерии по около 5000 mAh всяка, т. нар. Power Bank с изходно напрежение 5V и възможност да избирам между 1A и 2A. Ако ги свържа ПОСЛЕДОВАТЕЛНО, ще получа 10 V изходно напрежение. С 1V повече от необходимото. Дали ще е проблем? Амперите доколкото разбирам стават еднакви?

pwoer.jpg

Благодаря предварително!

P.S. Коментарът е редактиран, като са добавени допълнителни детайли и информация с цел улесняване на други, които ще имат нужда.

Редактирано от FULL_BASS (преглед на промените)

Би трябвало да стане, но колко ще искара е друг въпрос. Малко ме съмнява да искара много със една батерия.

Таз батерийка е 200 мАч я изкара 10~ 15 минути я не.

http://matt-batt.com/akumulatorni-standartni/hr22-9v-block/akumulatorna-bateria-hr22-9v-200-mah-varta.html

Редактирано от ined (преглед на промените)

Ако ги свържа успоредно, ще получа 10 V изходно напрежение. С 1V повече от необходимото. Дали ще е проблем? Амперите доколкото разбирам стават еднакви? "

Е, как като свържеш успоредно две батерии от по 5 волта, ще получиш 10? Нови закони ли измисляш? Ще получиш отново 5 волта с двойно по голям ток. Трябва да ги свържеш...ПОСЛЕДОВАТЕЛНО, младеж!

С PowerBank няма никакъв проблем да захраниш рутъра - свързани последователно!
(+-)<->(+-)
, с 9V батерийка 9F22 - забрави!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Важното е какво пише на рутера. И какво му е вътрешното захранване. Вероятно работи на 3,3, максимум 5V. Ако е първото вероятно може и само с една външна батерия. А има и готови акумулатори 6V. Да го види някой, който разбира.

Първо сметките ти за напрежението са абсолютно неверни. Не съм сигурен защо си решил, че при последователното свързване напрежението е сумата от напреженията по крайщата на проводниците на веригата... Иначе идеята не че е нереализима... Така и не спомена никъде марка и модел на рутера, но по дадените параметри в първия пост, въпросната 9V батерия няма да ти свърши работа, тъй като тока по нея е около 300mA.

преди 3 часа, FULL_BASS написа:

Здравейте приятели,

На адаптера му пише:

Мисля си за батериите 9V, но не знам дали ще съвпаднат ампери, херци и т.н., величини, които не разбирам.
product_773.jpg

Друг вариант, който си мисля:
Имам 2 преносими батерии, т.нар. Power Bank с изходно напрежение 5V и възможност да избирам между 1A и 2A. Ако ги свържа успоредно, ще получа 10 V изходно напрежение. С 1V повече от необходимото. Дали ще е проблем? Амперите доколкото разбирам стават еднакви?

pwoer.jpg

Благодаря предварително!

Може с PowerBank -  Mikrotik hAP Lite ! Дават му максимална пикова консумация 3.5W !

преди 3 часа, FULL_BASS написа:

Здравейте приятели,

На адаптера му пише:

Мисля си за батериите 9V, но не знам дали ще съвпаднат ампери, херци и т.н., величини, които не разбирам.

Друг вариант, който си мисля:
Имам 2 преносими батерии, т.нар. Power Bank с изходно напрежение 5V и възможност да избирам между 1A и 2A. Ако ги свържа успоредно, ще получа 10 V изходно напрежение. С 1V повече от необходимото. Дали ще е проблем? Амперите доколкото разбирам стават еднакви?

Благодаря предварително!

а какво ще кажете за TP-Link TL-MR3040

• Автор
преди 5 часа, Филипов написа:

Важното е какво пише на рутера. И какво му е вътрешното захранване. Вероятно работи на 3,3, максимум 5V. Ако е първото вероятно може и само с една външна батерия. А има и готови акумулатори 6V. Да го види някой, който разбира.

Здравейте и благодаря на всички, които помагат. Сбъркал съм с начина на свързване. Трябва последователно да се свържат батериите.

Рутера е Teltonika RUT950. Кратка ел. характеристика от сайта http://www.teltonika.lt/product/rut950/
Electrical, Mechanical & Environmental
■ Dimensions (H x W x D) 80 mm x 106 mm x 46 mm
■ Weight 250 g
■ Power supply 100 – 240 VAC -> 9 VDC wall adapter
■ Input voltage range 9 – 30VDC
■ Power consumption < 7 W
■ Operating temperature -40 °C to 75 °C
■ Storage temperature -45 °C to 80 °C
■ Operating humidity 10 % to 90 % non-condensing
■ Storage humidity 5 % to 95 % non-condensing

Преносимата ми батерия е около 5000 mAh. Дали ще работи с една батерия или ще трябва и втората да свържа?

Благодаря на всички, които се отзоват предварително!

P.S. Тук е цялото ръководство: http://www.teltonika.lt/main/?media_dl=2044

Ако някой има желание и възможност да го погледне, има почерпка през PayPal. :))

P.S. 2 Добавена е допълнителна информация и спецификации към първия пост.

Редактирано от FULL_BASS (преглед на промените)

Не мисля, че ръкодството е необходимо в случая. Знаете с какви ток и напрежение се захранва рутера, такива трябва да подадете. При свързването напрежението трябва да е константа, тъй като се насочвате към методи за свързване, преценете кой Ви е необходим. 

Като пускате линкове, предварително ги проверявайте дали се отварят.

Ето сервизното описание: http://megaline39.ru/upload/iblock/5ec/5ec52a56bb2d7650d68775971549101f.pdf

Захранването на рутера е от 9 до 30 волта, което ви дава възможност да си купите една  12  волтова малка акумолаторна батерия и преодически да я зареждате. Примерно 12V/7ампера - има да се продават във магазините за електронни компоненти. Използват се и при захранване на охранителни системи.

2.4 Electrical, Mechanical & Environmental
 Dimensions (H x W x D) 80mm x 106mm x 46mm
 Weight 250g
 Power supply 100 – 240 VAC -> 9 VDC wall adapter
 Input voltage range 9 – 30VDC
 Power consumption < 7W
 Operating temperature -40° to 75° C
 Storage temperature -45° to 80° C
 Operating humidity 10% to 90% Non-condensing
 Storage humidity 5% to 95% Non-condensing

И какъв е смисъла от цялата процедура? То хубаво ще захраниш рутера, ами компютъра какво ще го захранва??

Може да има лаптоп на батерия например... Аз също си търся някаква такава 'домашна' постановка за моя рутер tp-link 1023n - ще ползвам на чичо Стефан метода с акумулаторните батерии от ups на 12V.

преди 2 минути, krassleto написа:

Може да има лаптоп на батерия например... Аз също си търся някаква такава 'домашна' постановка за моя рутер tp-link 1023n - ще ползвам на чичо Стефан метода с акумулаторните батерии от ups на 12V.

Ако това е така по-добре да си вземе един 3G модема с пакет на някой мобилен оператор. Ще му излезе по-евтино отколкото да купува и да свързва батерии и прочие. А като гледам постващия няма умения и знания за това нещо. Освен това лаптопа ще издържи 1-2 часа.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Ако това е така по-добре да си вземе един 3G модема с пакет на някой мобилен оператор. Ще му излезе по-евтино отколкото да купува и да свързва батерии и прочие. А като гледам постващия няма умения и знания за това нещо. Освен това лаптопа ще издържи 1-2 часа.

Аз предложих нещо по-горе, но май никой не му обърна внимание.....

на 1/14/2017 в 18:50, capnemo написа:

а какво ще кажете за TP-Link TL-MR3040

преди 6 минути, capnemo написа:

Аз предложих нещо по-горе, но май никой не му обърна внимание.....

Е както винаги си прав Капитане. Това не бях се сетил. То даже самите оператори предлагат подобни устройства. Макс Телеком и Виваком със сигурност имат. Предполагам, че МТЕЛ и Теленор също.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Е както винаги си прав Капитане. Това не бях се сетил. То даже самите оператори предлагат подобни устройства. Макс Телеком и Виваком със сигурност имат. Предполагам, че МТЕЛ и Теленор също.

Предлагат се. Но те са мисля основно за мобилна мрежа като доставчик. Докато горния модел може да работи и с кабелни доставчици :)

преди 1 минута, capnemo написа:

Предлагат се. Но те са мисля основно за мобилна мрежа като доставчик. Докато горния модел може да работи и с кабелни доставчици :)

Пак си прав!! Явно още не съм се събудил след отпуската. Макар, че ако спре тока, в повечето случаи спира и интернета. Като гледам и цената му е приемлива.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Макар, че ако спре тока

Трябва да е спрял и на клетката на оператора.

преди 4 минути, ExaFlop написа:

Трябва да е спрял и на клетката на оператора.

Особено лятото, когато има бури се спира всичко, защото изгарят постоянно преносните устройства. Все пак всичко е относително. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.