Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на AMD Phenom II x4 840

Featured Replies

Здравейте,

бих искал помощ с овърклок на този процесор. Играя само една игра и като се съберем повечко хора доста ми "забива", та искам малко помощ с процесора (то е ясно, че трябва да взимам нова видео карта)

Естествено искам да му направя някакъв безопасен клок. Не искам да го пържа и тн.

Захранването е 500 w

Видеокартата Radeon hd6770

Всичко е със стоково охлаждане

Ето малко характеристики:

z1.jpg

z2.jpg

z.jpg

Каква е тази игра ? (може да ти забива от много неща, заради видеокартата, процесора, интернета, скапано оптимизирана игра)

• Автор
преди 2 минути, niki292002 написа:

Каква е тази игра ? (може да ти забива от много неща, заради видеокартата, процесора, интернета, скапано оптимизирана игра)

Starcraft 2

давам пример: - играем 3 vs 3 и просто като има повече единици и тн. почва да ми зацикля страшно много.

Ако играем по-малко - няма проблем.

Компютъра ти се вписва в минималните изисквания на играта, според това което прочетох. Според мен проблема с лагването е в това, че повечко хора натоварват сървъра. Пусни един пинг до сървъра когато ти лагва, и провери дали нямаш загуби на пакети. После един traceroute за да провериш къде по трасето е проблема.

• Автор

Извинявай, но съм сигурен, че разбираш повече от мен, но това не ми се струва точно така - говоря за натоварването на сървъра. 

Става дума, че в определен момент когато са налични повече единици и тн. започва да ми цикли - по-точно на картинки играя. 

Преди това нямам никакви проблеми, говоря за първите минути на играта.

Изтегли prime95 и aida64(желателно е да е лицензирана, за да не скрива важни показания).

Пусни aida64 и отвори раздела Датчик(Sensor). Пусни blend test в Prime95. След около 10 минути направи снимка на aida64, за да видим напреженията.

Също ще е добре да споделиш точни марка и модел на захранването. Евентуално, снимай етикета на захранването.

преди 28 минути, techmaniac написа:

Компютъра ти се вписва в минималните изисквания на играта, според това което прочетох. Според мен проблема с лагването е в това, че повечко хора натоварват сървъра.

RTS игрите напъват най-вече процесора. HD6770 е достатъчно добра, за да се справи с графиката(малко по-слаба от препоръчаната в изискванията HD7790[напомпанаHD7770] ).

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Имаш ли други вентилатори в кутията? Тия SSD-та са нечовешки топли.

Ако компютърът не е почистван скоро, желателно е да го почистиш обстойно, както и да смениш термопастата на процесора.

• Автор

Други вентилатори нямам. Компютърът е чист, а за термопастата - ще се смени.

И сега какво правим? :)

Хващаш упътването на дъното и изчиташ хубаво MB Intelligent Tweaker. Там е всичко свързано с овърклока.

За момента мога да ти дам следните насоки:
- PCI-E шината задължително я заключи на 100 MHz!
- постарай се честотата на рам паметта да остане същата, каквато е сега.

Ти ще се занимаваш със CPU Clock Ratio(множителя), CPU Frequency и CPU Voltage Control.
Clock Ratio го задаваш на максималния възможен, волтажа оставяш на auto и полека-лека вдигаш cpu frequency(на интервали от 2-5MHz). След всяко покачване пускаш Prime95 да върви поне 30 минути(по принцип хората го държат доста по-дълго, но тук не гоним рекорди). Ако усетиш нестабилност(замръзвания/рестартиране) качваш леко волтажа на процесора(не превишавай 1.4V). Под "леко" разбирай нещо от рода на 0.025V или първо виж какви са стъпките.

• Автор

Ето какво сътворих

Photo 1-21-17, 17 55 20.jpg

Всъщност върнах на 220 mhz и стана 3600 CPU CR 

Един въпрос в менюто за boot pritority има CPU unlock това трябва ли да го дам на enabled Или да си остане auto?

Untitled.jpg

Редактирано от bumblebee (преглед на промените)

CPU Core Control е за друго. С нея можеш да отключваш заключени ядра, но твоят феном няма такива. Въпросното отключване БИ МОГЛО да се приложи някои специфични бройки AMD процесори([url=http://www.cpu-world.com/info/AMD/Unlocking_cores_and_L3.html]четиво по темата[/url]). На твое място бих оставил core control-a на auto. Просто не се знае какво и защо е заключено на твоя процесор, ако въобще има нещо заключено - заради пазара или заради изправност/стабилност.

Тия температури в покой ли са? Да, виждам оборотите на перката, да, виждам градусите, но не виждам/не знам дали е приложен товар.

• Автор

Мда, но няма никаква разлика в играта. Пуснах си fraps и когато стартирата играта и първите 5-7 мин. няма никакви проблеми (говоря когато сме повече хора) и съм на 30-40 FPS, но след това пада до 8-9.

Трябва да проследиш натоварването на видеото и на процесора. MSI имат чудесен ingame overlay, с който да следиш честоти, натоварване в проценти, температури и т.н.

http://download.msi.com/uti_exe/vga/MSIAfterburnerSetup.zip

https://www.youtube.com/watch?v=xeUSkaZ4_t0

Виж какво се случва, когато се натрупат повече единици на екрана и кадрите паднат. Също, направи си експеримент - измествай камерата някъде по картата, където няма толкова много единици и следи overlay-a какво показва.

• Автор

Странно защо това тикче Show in On-screen-display го няма при мен..... Инсталирах програмата изгледах/прочетох тоториала, но тикчето го няма :)

Untitled.jpg

Явно още използват riva tuner.

https://www.msi.com/blog/setting-up-osd-with-msi-afterburner

Ако си махнал отметката на riva tuner-a по време на инсталацията, това ти е проблемът. Инсталирай го и него и ще сработи.

• Автор

Пуснах един replay сега много странно...... на масовките когато FPS ми пада около 7 

GPU 60%

RAM 5000

CPU 40%

memory 500 mb

дори видеото не е натоварено, а на мен ми цикли яко

Маркирай в афтърбърнера температурите на ядрата на процесора, на видео картата, честотите на процесора и видеото. Пусни пак и наблюдавай.

Единственото, което мога да предположа за момента, е някакъв throttle, но не мога да кажа къде - процесор или видео.

Последната ми идея е да преинсталираш драйвъра за видеото. Друго не мога да се сетя...

Първо пускаш display driver uninstaller(като изскочи запитване, избираш safe mode (recommended) и чистиш стария драйвър(clean and restart).

Теглиш последния драйвър от тук и инсталираш. CSS и RSC са два напълно различни драйвъра, на теб ти трябва само единият. Ако искаш, играй на сигурно и инсталирай catalyst software suit-a(по-стария драйвър). Ако искаш, пък, да пробваш, инсталираш crimson edition-a и тествай - в случай, че не ти хареса по една или друга причина, чистиш с ddu и инсталираш стария драйвър. (имайки предвид, че legacy of the void бе пусната към края на 2015, вероятно ще е по-разумно да пробваш първо crimson драйвъра)

Аз се изчерпах. Не мога по друг начин да си обясня 0% gpu usage.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.