Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настолен компютър за лек гейминг

Featured Replies

преди 2 часа, еара написа:

Хубава конфигурацийка. Само Crucial-а не ми харесва. Мисля, че ще бъда с Кингстън 8гб, но една платка, за да мога в бъдеще да си взема още една и да не ми се налага да продавам. Дъното малко скъпичко ще ми дойде сякаш - трябват ми 2 места за РАМ. Повече според мен ще са ми излишни. Може би ще взема B250, но някое по-евтино с по-малко глезотийки. :D  Тамън няма да се занимавам и с флашване на БИОС. Може би си забравил да махнеш 15-20 лева печалба на фирмата продавач и за това да не излизат парите. Тоест ако нещо го взимаш от дистрибутор за 80 лева слагаш печалбата (20 лева примерно) и стават 100. Тогава им слагаш ДДС. Може твоята конфигурация да влезне в тези 1300, макар че още 100 не са кой знае колко - ще хапвам кренвирши още 15 дена. :D Друго освен филми, музика, интернет и някоя игра няма да се пуска. Е ще си инсталирам VirtualBox и ще разръчквам Линукс и Windows Server, защото съм се насочил към системна администрация, но имам още доста да уча и да чета. :) Предполагам за сега 8ГБ РАМ ще са достатъчни. 

Значи с  8GB ще си добре... за сега. Като навлезеш в нещата и започнеш да вдигаш повечко виртуални машини ще ти трябва повече рам и повече ядра, но щом си начинаещ - ще може да почака.

Бих те посъветвал да изчакаш до излизането на Ryzen процесорите на AMD, защото изглеждат наистина доста обещаващи. :) 

Редактирано от M4R1Y4N (преглед на промените)

Обещаващи са,но първо ще излезат "големите" 8/16 ядрени. А те ще са лев. Малките се очакват към лятото и се спекулира ,че ще са просто отпадъчните бройки от големите и няма да могат да се клокват много. Дори може и по-малко от големите,което ще рече предполагаемо до около 4 гц най-много. Това естествено не е показателно и това че Интел гонят толкова високи честоти не е особен фактор за производителност,но за хора без понятие и вярващи сляпо на рекламни надписи може и да е определящо.

За картите - още едно + за RX470 плюс SSD и като цяло балансиране на конфигурацията в бюджета. Доста по-бърза е от 1050Тi и е най-доброто съотнешение цена/качество. Освен това се и клоква доволно и не няма да има проблем с температурата. Вярно е ,че актуалните Нвидии харчат малко по-малко ток и са малко по-хладни,но това в никакъв случай не означава,че картите на АМД имат температурни проблеми. Това с лаптопите наистина е съвсееееем друга бира. А ако ще се дават повече пари RX 480 пак е по-добрия вариант,независимо дали 4гб vs.3гб 1060 или 8vs.6гб. Адекватни модели винаги са по-евтини от съответната Нвидиа а и в момента общо погледнато са долу-горе равни,заради по-стари игри с DX11 а в по-новите(DX12 / Vulkan) предимно АМД са напред. Игрите на Близард вървят по-добре на зелените ,но те по принцип вървят достатъчно добре на всичко,така че това не е фактор дали ще върви със 120 или 160 кадъра.....

Колеги, извинявам се, ако накърня нечии чувства, но защо постоянно предлагате само и единствено дъна на Асрок? Имам чувството, че ви се плаща за това. Аз например, бих препоръчал на колегата ТОЗИ АСУС. Него съм харесал, след дълго ровене и смятам да си го взема другия месец, но чета коментарите и се чудя, все едно само една марка дъна има в България. Къде отидоха MSI, GIGABYTE, ASUS?

Чак ме е страх да помоля за съвет за конфигурация, защото вече знам какво ще ми предложите. Може ли малко разяснение?

• Автор

По мой лични наблюдения, АСрок са най-евтини (поне като ги сравниш с МСИ и Гигабайт, за Асус не мога да кажа). Честно казано не разбирам много от дъна и брандове (същото важи и за брандовете на видео картите), но това е което съм видял. 

Относно видео картата - ще разгледам РХ 470 и 480. За сега се спрях на 1060 6гб, макар че парите не ми се дават, но поне няма да ми се наложи да я сменям в следващите поне 2-3 години (така поне си мисля). Ще разгледами Радеоните, защото четох едни коментари, че ако искам една карта да издържи повече години, трябва да си взема АМД, ако искам за 1-2 години - Нвидиа. Нвидиите щом излезнел нов модел спирали поддръжката на драйверите на старите карти, което е малко кофти. :D Може някои РХ да взема, ако цената е около тази на 1060, Иначе освен MSI Gaming коя друга РХ ще предложите. По мое време (преди 10 години го разбирайте) Sapphire беше номер едно сякаш. :D Сега малко дърварски ми се струват на външен вид и вентилаторите им. :D  Gaming ще ми изразходи на макс парите за видео, и то не GAMINGX версията. XFX и Sapphire ще са ми по-добре за джоба. Гледам в единия доставчик има и Gigabyte Gaming,  Asus Strix ( с 3 вентилатора) и  Power C AX (на нея пише Devil и е с 3 вентилатора). Gigabyte и тази с Devil на нея са най-евтини. Как са като основи за РХ 480 ? Може би ще е добре да пусна друга тема само за тези основи . :D 

Редактирано от еара (преглед на промените)

преди 30 минути, driver_sl написа:

Колеги, извинявам се, ако накърня нечии чувства, но защо постоянно предлагате само и единствено дъна на Асрок? Имам чувството, че ви се плаща за това. Аз например, бих препоръчал на колегата ТОЗИ АСУС. Него съм харесал, след дълго ровене и смятам да си го взема другия месец, но чета коментарите и се чудя, все едно само една марка дъна има в България. Къде отидоха MSI, GIGABYTE, ASUS?

Чак ме е страх да помоля за съвет за конфигурация, защото вече знам какво ще ми предложите. Може ли малко разяснение?

Предлагаме това, което е най-евтино, защото е глупаво да се наливат пари в дъно без причина, а в повечето случай, нито се търси клокърско дъно, нито такова, което има възможност за SLI/Crossfire, нито някоя друга екстра, затова слагаме най-евтиното, което ще върши работа, а в случая е Asrock, същото щеше да бъде, ако MSI предлагаха по-евтини дънни платки със необходимите слотове и прочие.

Всъщност в момента по-магазините най-евтиното дъно съвместимо с новите процесори е на GB. http://www.vario.bg/gigabyte-ga-b250m-d2v 

Asrock за момента най-евтиното им предложение е това - http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-B250M-HDV-LGA1151/description.html

На MSI - http://www.vario.bg/msi-b250m-pro-vd-7a74-002r и Asus - http://www.vario.bg/asus-prime-b250m-k-90mb0t10-m0eay0

При старите поколения пък имаше варианти на Асус на същата цена с по-добро аудио тоест не винаги Asrock е по-изгодно.

Именно когато говорим за клок се наблюдава тенденция да се пести от фази при другите или просто да са им по-скъпи платките както искате го бройте.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 2 часа, еара написа:

По мой лични наблюдения, АСрок са най-евтини (поне като ги сравниш с МСИ и Гигабайт, за Асус не мога да кажа). Честно казано не разбирам много от дъна и брандове (същото важи и за брандовете на видео картите), но това е което съм видял. 

Относно видео картата - ще разгледам РХ 470 и 480. За сега се спрях на 1060 6гб, макар че парите не ми се дават, но поне няма да ми се наложи да я сменям в следващите поне 2-3 години (така поне си мисля). Ще разгледами Радеоните, защото четох едни коментари, че ако искам една карта да издържи повече години, трябва да си взема АМД, ако искам за 1-2 години - Нвидиа. Нвидиите щом излезнел нов модел спирали поддръжката на драйверите на старите карти, което е малко кофти. :D Може някои РХ да взема, ако цената е около тази на 1060, Иначе освен MSI Gaming коя друга РХ ще предложите. По мое време (преди 10 години го разбирайте) Sapphire беше номер едно сякаш. :D Сега малко дърварски ми се струват на външен вид и вентилаторите им. :D  Gaming ще ми изразходи на макс парите за видео, и то не GAMINGX версията. XFX и Sapphire ще са ми по-добре за джоба. Гледам в единия доставчик има и Gigabyte Gaming,  Asus Strix ( с 3 вентилатора) и  Power C AX (на нея пише Devil и е с 3 вентилатора). Gigabyte и тази с Devil на нея са най-евтини. Как са като основи за РХ 480 ? Може би ще е добре да пусна друга тема само за тези основи . :D 

Asus Strix rx470 4gb, изключително тиха карта и не грее, 5 часа гейминг на GTA5, не е вдигала повече от 60 градуса, при температура в стаята 23 градуса и 1 вентилатор вкарващ и 1 изкарващ въздух на кутията. Настройките на играта всичко е на hight/ultra, средно вадих около 65fps. Сега разполагам с MSI RX480 Gaming X 4GB, една идея малко по-шумна е от асуса, но също не е вдигала повече от 64 градуса, при вече посочените условия.

Чудя се на хората купуващи 480 ама ти ме уби с тая смяна... :no-no: 

п.п. Нормално при по-висок клок да грее повече съответно и шуми повече ако трябва да държи същите температури.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Аз я смених, защото се оказа, че RX470 и като цяло RX картите на Asus не се спогождат  с macOS, докато MSI-то върви като пушка под macOS. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.