Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои крушки са подходящи?

Featured Replies

преди 7 минути, Yvan Sergeev написа:

Брой включвания и изключвания преди изгаряне

15000

Тоя текст едвам се вижда, трябваше да де постави "чисто" (Ctrl+Shift+V) или да се премахне или промени форматирането ръчно  но както и да е..

е, 15 000 щраквания, да... но има и с по повече. Всъщност на някои даже пише че НЕ се влияят от броя на включвания и изключвания !

• Отговори 50
  • Прегледи 7,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

маркирай да го искара бели букви на син фон

между другото някой  знае ли как се променя като се маркира текс да е бели букви с черен фон ?

Мисля че да  ;)Правиш си го в Word или друг софт - Аз ся го бъкнах на WordPad... копваш го и го пействаш... тва е D;ъ

Ъъ, всъщност го направих на WordPad, Но го копнах ОТ MS Word ! ... От WordPad поне при мене не стана... ;) 

не не 

само маркиране на текста да не  е син цвят а черен

http://prikachi.com/images.php?images/553/9024553w.jpg

е това синьото  да е черно

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 33 минути, Yvan Sergeev написа:

а прочете ли дребния надпис с  по 2 часа на ден включени или нещо подобно :D 

Не е 2 часа, а 12. Но не са предвидени за денонощна работа. Що се отнася за 20 000 часа експлоатация. Нормално слагам 5 часа работа. От като се стъмни и се пусне лампата до лягането когато се гаси. 5 часа по 365 дни в годината прави 1825 часа на година. 20 000 часа са 11 години експлоатация. 15 000 включвания и изключвания  също са и малко и много. Нормално са две на ден. Включване и изключване. 15 000 стигат за 20 години. Проблем е само когато става въпрос за тоалетна, където включванията и изключванията са повече. При 10 на ден пак е 4 години експлоатация. Въобще не бих го мислил това освен, ако не става въпрос за някакви по-специални изисквания.

Що се отнася до мигането - няма такова. Отделно в магазина ги пробват и може да се види дали има някакъв проблем.

Всички LED крушки трептят, не се залъгвайте.

Просто не го виждате, защото е над 100Hz.

на 23.01.2017 г. в 10:11, Momolord написа:

Всички LED крушки трептят, не се залъгвайте. Просто не го виждате, защото е над 100Hz.

И лампите с нажежаема жичка трептят.

преди 4 часа, simtech написа:

И лампите с нажежаема жичка трептят.

но имат инерционен момент, което значително намалява амплитудата на трептене

преди 1 час, дръндю написа:

но имат инерционен момент

Някои му викат хистерезисна крива. :) 

на 1/22/2017 в 19:51, pullman написа:

Oт видеото стана ясно, че крушката с честота 100 Hz трепти. Не стана ясно обаче, колко Hz ~ е другата, която не пулсира. 

ОМГ! Крушката не е "с честота 100 Hz" :) Променливият ток в ел. мрежата е с честота 50 Hz. Което значи, че за една секунда 50 пъти се променя от 220 V до -220 V. Като се изправи с един елементарен диоден мост, започва да се променя 100 пъти в секунда от 220 V до 0 V. И като подадеш такова напрежение на светодиода на крушката, той започва да мига 100 пъти в секунда.

Същото се случва и в крушките с нагреваема жичка. Само че там източникът на светлина е нажежена волфрамова спирала. Която не може да се охлади за една стотна от секундата и да престане да свети. Докато диодът има много малко време на реакция и успява да угасне.

В качествените LED крушки има изглаждащ филтър (примерно един кондензатор, включен успоредно). Когато напрежението нараства, кондензаторът се зарежда и поглъща част от тока. Когато намалява - кондензаторът се разрежда и освобождава допълнителен ток. В резултат на което подаденият към светодиода ток не скача от 0 до 220 V и обратно, а се променя примерно от 180 до 200 V. T.e. пак има някакви пулсации, но промяната на интензитета на светлината е в много по-малки граници, респ. много по-трудно доловимо. А има и по-сложни изглаждащи схеми, които подават на изхода постоянен ток без промяна. Обаче тези елементи също струват пари. Затова е по-добре да се ползват малко по-скъпи, но по-качествени крушки.

Достатъчно е да пуснете камерата на телефона и да я насочите към крушката за да видите пулсациите.

Моите V-TAC на таблетската камера светят без пулсации

преди 13 минути, ExaFlop написа:

ще търся такива, щото аз съм с луминофорни, които също не трептят на камерата, но не им знам модела
тъй де, купени са миналата година
не знам дали си спомняте, преди много години как свързвахме луминесцентни лампи за в къщи, но и при тях нямаше трептене
само да ви припомня, за баласт пак се ползваше дросел след който слагахме удвоител на напрежение изпълнен с диоди и кондензатори
нямаше нужда от стартер, а лампите се запалваха изведнъж, без примигване
и най-хубавото е, че бяха безплатни, ако питате защо, ами защото ползвахме изгорели-нагревателната жичка прекъсната
у дома нощем беше като ден и светеха с години
е, ся вече съм болен, не работя и няма откъде да ги вземам безплатно

http://v-tac.bg/za-kompaniyata/za-nas.html
Провери за магазинче и в твоя град или в хранителните маркети

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, ExaFlop написа:

Твоите, едва ли са различни от моите - на камерата на телефона си пулсират доволно.

Иначе, продават се във Фантастико.

преди 2 минути, Momolord написа:

Твоите, едва ли са различни от моите

Знам ли - моите не пулсират и са от магазин на V-TAC.

току-що, ExaFlop написа:

Знам ли - моите не пулсират и са от магазин на V-TAC.

Да не мислиш, че във Фантастико са по-различни - same shit.

Както вече казах, не очаквайте от евтини LED крушки - чудеса.

Дори OLED телевизорите и екрани за телефони и лаптопи имат PWM.

кви камери са ви налегнали ве, пускайте вентилатори и гледайте през тях, стробоскопичния ефект се вижда
едно време да не би да сме имали камери?!!!

преди 3 минути, Momolord написа:

Да не мислиш, че във Фантастико са по-различни - same shit.

Както вече казах, не очаквайте от евтини LED крушки - чудеса.

Дори OLED телевизорите и екрани за телефони и лаптопи имат PWM.

Споко! Не се наемай като глист на буца - само споделих какво е при мен.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 2 минути, дръндю написа:

кви камери са ви налегнали ве, пускайте вентилатори и гледайте през тях, стробоскопичния ефект се вижда
едно време да не би да сме имали камери?!!!

Ами, не си спомням да съм имал телефон без камера, освен първия ми мобифон.

Флопи, казвам как стоят нещата - не се "наемам"!

Правилната дума не е ли - напъвам?

преди 7 минути, Momolord написа:

Ами, не си спомням да съм имал телефон без камера, освен първия ми мобифон.

ами ти си младо момче
едно време телефоните не бяха мобилни и бяха с шайби

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.