Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на суич.

Featured Replies

преди 2 часа, Atanas Pachov написа:

А хард ресет пробва ли ? Адаптера измери ли дали даваше ли напрежение ? Размърда ли захранващата букса ?

Ти през редовете ли четеш ? Колегата вече го е върнал, и си е взел обратно парите, т.е. даваш ми ненужен съвет.

на 17.03.2017 г. в 23:20, niki292002 написа:

Така, закупих въпросния суич от линка и след дълго чакане пристигна при мен. За мое много голямо нещастие, не работеше. (пробвах какво ли не)

Върнах го и си върнах парите.

Сега имам друг въпрос - имам един стар компютър, мога ли да използвам благинките на Pfsense, в комбинация с многопортова лан карта, за да го използвам като суич ? За сега просто ми е интересно дали може. 

П.П. Под не работеше, имах в предвид, че изобщо не искаше дори и да се включи - не показваше никакви признаци на живот.

Ники, за моженето то може да си вдигнеш Pfsense. Ако обаче не си работил с Linux/Unix, ще ти е трудничко да се ориентираш как да си го настроиш. Да не говорим, че трудно ще намериш мрежов адаптер с повече от 4 етернет порта, а на тебе ти трябват доста повече. Виж ако искаш да си начешеш крастата опитай, но да не се разочароваш от крайния резултат. Pfsense е предвиден основно за маршрутизатори, а не комитатори, което не означава, че няма да ти свърши работа, но все пак обмисли. Според мен най-доброто решение е някой неуправляем 24 портов комутатор. Cisco имат решение във ниския клас, където нямат конкуренция.

На тебе всъщност колко VLAN-a ще ти се налага да вдигнеш максимално? Не се разбира от питането...

Иначе аз бих предложил router board с microtik и поне 5 порта. Единия е входящ за интернета и можеш да организираш до 4 vlan-a. И освен това да задаваш правила и да шейпваш по скорост. И на който искаш vlan пасивен комутатор с 24 порта, доста по-евтин от управляем. Това заменя и рутер-а, могат да се дават приоритети QOS и т.н. Има и 8 и 11 портови router board с безжични модули вградени дори, но няма да влезем в бюджета съвсем...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.