Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на суич.

Featured Replies

Здравейте, предстои ми покупката на суитч. Предпочитам да е с 24 порта. (постоянно ще се използват 13 порта, а от време на време, ще се прави домашно лан парти и ще се използват до към 22-23) Задължителна подръжка на Vlan. Препоръчително е да може да се монтира на рак. А колкото повече функции - толкова по-добре. Бюджета е до 100-150 лева. Не е проблем да се поръчва и от англиийския/германския Amazon/Ebay. (дори да няма доставка до България)

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

Не ми трябва нещо невероятно, просто задължително да отговаря на тези 3 условия - да може да се монтира на рак, да поддържа Vlan и да има 24 порта. Всичко друго е просто опционално.

Не е задължително да е чисто нов.

преди 6 минути, niki292002 написа:

Не ми трябва нещо невероятно, просто задължително да отговаря на тези 3 условия - да може да се монтира на рак, да поддържа Vlan и да има 24 порта. Всичко друго е просто опционално.

Не е задължително да е чисто нов.

Избери си. Това е най-доброто в бранша. Може и нещо от хуавей да си вземеш

А това или това ?

Според мен и двете ми покриват всички нужди - 24 порта, монтира се на рак и поддържат VLAN. 

преди 3 минути, niki292002 написа:

А това или това ?

Според мен и двете ми покриват всички нужди - 24 порта, монтира се на рак и поддържат VLAN. 

Този на НР е 100 мегабита, това покрива ли изискванията? Иначе тази серия им беше добра. Само се приготви да отделиш време за четене преди да го конфигурираш

преди 4 минути, capnemo написа:

Този на НР е 100 мегабита, това покрива ли изискванията? Иначе тази серия им беше добра. Само се приготви да отделиш време за четене преди да го конфигурираш

Да, абсолютно достатъчно е. (интернета ми е 100/50 и в следващите 2 години няма да видя повече) А относно четенето няма никакви проблеми - може да похабя известно количество нерви докато проработи нещо, но за сметка на това ще науча нещо ново. 

преди 10 минути, capnemo написа:

Не ми се сърди Капитане, но точно управляем суич на HP няма да си взема. Достатъчно се мъча със софтуера за компютрите им. 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не ми се сърди Капитане, но точно управляем суич на HP няма да си взема. Достатъчно се мъча със софтуера за компютрите им. 

Емо, въпрос на свикване е :) През ръцете ми са минали много такива неща :D

преди 2 минути, capnemo написа:

Емо, въпрос на свикване е :) През ръцете ми са минали много такива неща :D

За момента признавам Cisco ( там е тежката артилерия ) и Huawei. Няма грешка. 

преди 13 минути, Емил Костов написа:

За момента признавам Cisco ( там е тежката артилерия ) и Huawei. Няма грешка. 

и на Интел не са лоши. Моята лан карта е на  Интел, още върви.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Защо VLAN и защо рак?

преди 5 минути, acnekt написа:

и на Интел не са лоши. Моята лан карта е на  Интел, още върви.

Виж за какво става на въпрос в темата. 

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Виж за какво става на въпрос в темата. 

За суитч. Защо изобщо, постоянно ме карате да чета темата. Аз никога не флуудвам.  Какво съм казал, толкова. 

Освен това работил съм на  Cisco IOS. 

преди 3 минути, acnekt написа:

За суитч. Защо изобщо, постоянно ме карате да чета темата. Аз никога не флуудвам.  Какво съм казал, толкова. 

Не знам интел да имат L3 суичове. 

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Не знам интел да имат L3 суичове. 

Въобще суитча работи ли на L3. Рутера работи с IP. Суитча работи с МАК адреси. На ниво 2.

преди 4 минути, acnekt написа:

Въобще суитча работи ли на L3. Рутера работи с IP. Сутча работи с МАК адреси.

Работи да!!!

преди 4 минути, acnekt написа:

Да и има NAT и ARP

Капитана ще ти обясни!!! И къде казах, че флудиш ??? ;)

преди 34 минути, Емил Костов написа:

Капитана ще ти обясни!!! И къде казах, че флудиш ??? ;)

Да се изтрии поста, моля . Въпросният човек прочете коментара ми. И не пасва на темата.

преди 1 час, simtech написа:

Защо VLAN и защо рак?

За да мога да разделя домашната мрежа (приемници, wifi и домашното сървърче) и лан партито. (скромно, само от приятели) А защо рак - просто имам и намерението да преместя сървърчето в кутия за рак и да си направя един рак. (по-практично ми се вижда)

преди 2 часа, niki292002 написа:

За да мога да разделя домашната мрежа (приемници, wifi и домашното сървърче) и лан партито. (скромно, само от приятели) А защо рак - просто имам и намерението да преместя сървърчето в кутия за рак и да си направя един рак. (по-практично ми се вижда)

Като искаш да си разделиш домашната мрежа ще изключиш ЛАН кабела и..воала!

преди 10 часа, simtech написа:

Като искаш да си разделиш домашната мрежа ще изключиш ЛАН кабела и..воала!

Ако изключа лан кабела това означава да оставя всички други вкъщи без телевизия и интернет. Точно с тая цел искам VLAN.

• 1 месец по-късно...

Така, закупих въпросния суич от линка и след дълго чакане пристигна при мен. За мое много голямо нещастие, не работеше. (пробвах какво ли не)

Върнах го и си върнах парите.

Сега имам друг въпрос - имам един стар компютър, мога ли да използвам благинките на Pfsense, в комбинация с многопортова лан карта, за да го използвам като суич ? За сега просто ми е интересно дали може. 

П.П. Под не работеше, имах в предвид, че изобщо не искаше дори и да се включи - не показваше никакви признаци на живот.

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

А хард ресет пробва ли ? Адаптера измери ли дали даваше ли напрежение ? Размърда ли захранващата букса ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.