Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Wireless на лаптоп

Featured Replies

• Автор

Дръндю - пробвах варианта с програмата 3DP_Net, обаче при стартиране и проверка ми откри само LAN adapter-a, никакъв Wireless-Wifi не откри по трасето ... но все пак много ти благодаря !

Я направи една снимка на devmgmt.msc  с разгърната Network adapters  секция

на 30.01.2017 г. в 14:38, mikrotik написа:

Ken , Емил и Иво - проверих ги тези неща - в смисъл смених няколко безжични карти и драйвери, хардуер-бутона, който е отстрани на лаптопа е включен, а през клавишната комбинация - няма никаква реакция, само при стартиране на компа премигва само за малко диодната индикация в зелен цвят , която се намира пред тъч-пада и е една до друга с тази на bluetooth-a и до там и това е, погледнах и в Device мениджъра за удивителни и въпросителни, но не открива такива, а и не открива самата карта като физическо устройство, сканирах и с програми за драйвери и с  Еверест , но ефект няма - лаптопа е  Asus X59 GL, а ОС-а е Windows 7 ...

• Автор

Да, знам за това, но се появиха в последствие, в смисъл днес - вчера ги нямаше , а това , което успях да намеря в нета като инфо е, че нямали нищо общо с Интернет връзките - в смисъл едното е липсваща част от драйвер за Копроцесора, а другите 2 са за HD аудио ... и аз отначало си помислих, че от тях може да идва проблема, но е малко вероятно ( поне за мен ), Вие какво мислите ?

Дай хардуерни идентификатори на двете непознати устройства.

http://www.wikihow.com/Find-Hardware-ID

• Автор

Ок, ето надявам се да съм ги снимал хубаво ...

ID_1.jpg

ID_2.jpg

ID_3.jpg

А защо не ги копира? за да ни е гадно на нас?
Десен клик по горния символен ред > Copy. И поставяш тук във форума

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

ExaFlop - пропуснах тази стъпка , сега ще направя тази корекция... и се извинявам, за което, НЕ искам да Ви е гадно ...

PCI\VEN_10DE&DEV_0AA3&SUBSYS_1A871043&REV_B1

PCI\VEN_10DE&DEV_0AA3&SUBSYS_1A871043

PCI\VEN_10DE&DEV_0AA3&CC_0B4000

PCI\VEN_10DE&DEV_0AA3&CC_0B40

ACPI\ATK0100

*ATK0100

HDAUDIO\FUNC_02&VEN_11C1&DEV_1040&SUBSYS_10431636&REV_1002

HDAUDIO\FUNC_02&VEN_11C1&DEV_1040&SUBSYS_10431636

Дай модел на лаптопа Asus ...
Първите два драйвъра са си баш важни:
PCI\VEN_10DE&DEV_0AA3&SUBSYS_1A871043
ACPI\ATK0100

https://www.asus.com/support/Download/3/132/0/3/30/
ATK Hotkey Utility for Win7
ASUS Wireless Switch Utility
ATKACPI Driver for Win7 64 bit
nVidia INF Update Driver

преди 5 часа, mikrotik написа:

Емил Костов - бутонът е за безжичната карта ..., но , когато го включвам или иключвам няма абсолютно никаква реакция - за мен е странно, ти какво мислиш по въпроса ?

Тест нямаш комбинацията от клавиатурата както твърдеше. Ако е така има вероятност да ти е повреден и бутона за включване и изключване на безжичната карта.

ПС: Деинсталирай тази Avast защото и тя ти прави проблем с мрежата.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Емил - и без Аваст-а същите проблеми си ги има, в смисъл - лаптопа имаше период без антивирусна, бях му изключил и вградената такава - Windows Defender - в период само за проба , а по едно време беше с Microsoft Security Essentials, Nod32, и сега реших да му сложа нещо по-яко като Avast в случая ... А ако е  повреден и бутона за включване и изключване на безжичната карта както казваш тогава какво се прави ?

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

След още няколко ходения по мъките - експерти от сервиз в София след обстоен преглед са на мнение, че лаптопа е пуснат на пазара с този дефект и ми е продаден така . Лошото е, че вече е извън гаранция. Казаха също, че с този модел на Asus - всеки клиент, който са имали досега е със същия проблем като моя и един вид - за да се оправи на 100 % - трябва да се върне обратно на производителя . Не ми взеха пари за диагностиката .

Помоли в сервиза за проба да ти сложат друг модел безжичен адаптер и да видиш дали няма да тръгне.

• Автор
преди 38 минути, ExaFlop написа:

Помоли в сервиза за проба да ти сложат друг модел безжичен адаптер и да видиш дали няма да тръгне.

Не се сетих за това, но може, ако отида пак някой път , че вече не ми се занимава :)

на ‎30‎.‎1‎.‎2017‎ г. в 15:58, mikrotik написа:

пробвах 3 карти, които на други лаптопи работят

същият модел или различни модели? Или изобщо не си слагал други карти?
Потърси актуализация на BIOS.
Кака марка/модел е лаптопът? С коя версия на BIOS  е?

• Автор
преди 10 часа, ExaFlop написа:

същият модел или различни модели? Или изобщо не си слагал други карти?
Потърси актуализация на BIOS.
Кака марка/модел е лаптопът? С коя версия на BIOS  е?

Казаха само за модела конкретно, а лаптопа е Asus X59GL AP 130, ами слагал съм му общо 3 карти на Atheros, не съм актуализирал Биос, а коя версия е - нямам идея , трябва да се направи ъпдейт на Биос ли ?

• Автор
преди 12 часа, ExaFlop написа:

Нищо не направих, но както и да е, отказвам се ! Можеш ли да ми препоръчаш читав USB адаптер ?

Редактирано от mikrotik (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.