Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с достъп до всички сайтове

Featured Replies

преди 2 часа, Димитър 59 написа:

Първата страница в новите версии на  гугъл хром се зарежда без интернет,а при опит за отваряне на която и да е друга, уведомява,че компютъра няма свързан интернет ! Пак казвам,че има нещо объркано,в драйвъра на безжичния адаптер.Може версията му да не е точна за твоята система.

Какво е общото между драйвъра, наличието на интернет свързаност (има пинг към google.bg) и  DNS_probe_finished_no_internet

преди 4 часа, hyonkov написа:

Стартирах   zhpcleaner 

сканирането завърши, като докладва за 22 обекта,

но не иска да стартира REPAIR

Качи лог файла от сканирането.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 116
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, ExaFlop написа:

Какво е общото между драйвъра, наличието на интернет свързаност (има пинг към google.bg) и  DNS_probe_finished_no_internet

Ако драйвъра не работи правилно,което не е единичен случай за този Qualcomm Atheros,няма да има интернет,както е в случая.

Ако драйвъра не работи, няма да има и ping!

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Ако драйвъра не работи, няма да има и ping!

Не пинг може да покаже че има,но пак да няма интернет.Има го показано в случая.

Опа, ще има пинг и няма да работи драйвъра? ...стига,бе!

преди 4 минути, Димитър 59 написа:

Има го показано в случая.

И къде точно, в случая, е видно това?

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Опа, ще има пинг и няма да работи драйвъра? ...стига,бе!

Просто можеше да преинсталира драйвъра,което щеше автоматично да поправи всички проблеми с връзката.Точно този модел ми е правил тези номера и си го знам от опит.Просто се опитах да помогна и приключвам с помоща тук.А ти го пращаш в глуха линия,да му търсят вируси,много му помогна... 

преди 4 минути, Димитър 59 написа:

Просто можеше да преинсталира драйвъра,което щеше автоматично да поправи всички проблеми с връзката.Точно този модел ми е правил тези номера и си го знам от опит.Просто се опитах да помогна и приключвам с помоща тук.А ти го пращаш в глуха линия,да му търсят вируси,много му помогна... 

Да, насочвам го натам, защото е факт и това

преди 5 часа, hyonkov написа:

Стартирах   zhpcleaner 

сканирането завърши, като докладва за 22 обекта,

но не иска да стартира REPAIR

Или ще кажеш, че драйвърът пречи и на сканирането?

преди 9 минути, ExaFlop написа:

Или ще кажеш, че драйвърът пречи и на сканирането?

На глупави въпроси няма нужда да отговарям.Забелязал съм,че когато на някой не му се открие проблема,за който е питал,го пращат в антивирусния раздел,за да се отърват по лесно.Тази тема е нагледен пример за това.

Не отговори на въпроса, който дори и да е глупав, не получи отговор! Като си п-умен от въпроса, моля, направи го. Заобикалямето му дали те прави по-прав? Ти държиш НА ВСЯКА ЦЕНА твоята крава да е мъжка. Е, добре...
Аз каквото имах да кажа, съм го направил. 
Време ще покаже...

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Ти държиш НА ВСЯКА ЦЕНА твоята крава да е мъжка.

Не държа въобще на това.Не ми пука,каква ще излезе причината в крайна сметка.Дали с вируси или без тях,за мен е ясно само,че  в този компютър в момента няма интернет.

Прегледах двата файла.
Виждам че от рутера компютъра получава данни от DHCP сървър.
Виждам че Компютъра пингва публични айпи адреси.
Изписва се в cmd ipconfig /flushdns.
Влиза се в адаптера и се задават статични данни.
За адрес се слага 192.168.1.100
За маска се слага 255.255.255.0
За шлюз се слага 192.168.1.1
За dns се слага 8.8.8.8
За втори dns се слага 8.8.4.4
И отново се опитва да се зареди уеб страница.
В краен случай сменя се уеб браузъра.
Проверява се часът и датата на компютъра актуални ли са.
IP V6 се изключва.
Проверява се даи машината не е зомбирана.

Иначе се подхожда така:

Виждам че мрежата е клас C.

Виждам че мрежата е 192.168.1.0/24
Виждам че нетмаската е 255.255.255.0.
Виждам че шлюзът е 192.168.1.1.
Виждам че първият използваем адрес е 192.168.1.2.
Виждам че последният използваем адрес е 192.168.1.254.
Виждам че броудкаст адресът е 192.168.1.255.

Преносната среда?
Виждам че е WIFI.
Сканират се  каналите и  трябва да се избере канал по малко срещан в периметъра.

Първото нещо което трябва да се направи е да се отвори контролният панел и да се стигне до мрежите.

При мрежите да се обърне внимание на адаптерите, нека всички се изключат и да се остави адаптера за етхернет или за WIFI зависи, кое се използва.

Проверява дали TCP IP функционира коректно.
Прави се, като се пингне лупбек адреса.
Той е 127.0.0.1.
В cmd се изписва ping 127.0.0.1.
Ако всичко е 6 тук се продължава нататък.

Проверява се мрежовият адаптер дали получава коректни данни.
Пише ipconfig /all в cmd.
Може и само ipconfig.
Разликата в командите е в това че първата показва всички мрежови адаптери а втората показва по малко данни.
Там се гледа мрежовият адаптер дали е получил данни от DHCP сървъра на рутера!
Или мрежовият адаптер е вкаран във една друга мрежа в която се вкарват компютрите когато не могат да получат данни от DHCP сървър.

Ако тук мрежовият адаптер не е получил коректни данни лошо.

Проверява се дали има наистина физическа свързаност.
Проверява се девайс мениджъра дали мрежовата карта функционира.
Проверява се дали адаптерът в мрежите е активен в контролният панел.

Ако няма DHCP данни, се вкарват в мрежовият адаптер статични данни.

Проверяват се пингове до гетуей, до DNS и до останали хостове в локалната мрежа.
Проверяват се пингове до публични айпи адреси.
Прави се tracert на трафика.
Проверява се резолване на имена и ip адреси.
Командата е nslookup.
Изтриват се dns записите с  ipconfig /flushdns.

С тестова цел се изключват всички защитни стени и софтуер свързан с филтриране на трафика.

В заключение мога да добавя че проблемът най вероятно е в DNS-а, в уеб браузъра, в защитната стена, в конфликт на айпи адреси, конфликт между IPV4 и IPV6.

Бих решил този проблем интуитивно.
Малко ми е трудно да преценя, това поведение по принцип е странно.
Накрая може да се окаже че въобще не е мрежов проблем.
Тъй като, за колизиите се грижи DHCP сървъра в рутера, а IPV4 и 6 работят заедно без да си пречат.
И нещата при мен клонят към уеб браузъра или защитната стена, или към софтуер който филтрира трафика.

Няма да се изненадам ако системата  е зомбирана и под контрола на някой друг и за крайният потребител се получава нещо като отказ на услуги.

Да се пусне netstat команда и Wireshark анализатор на пакети.

Аз лично не бих си губил време в разследване, ако имам бекъп скачам на него.

Ако не, чиста преинсталация.

Ако разполагам с време, от любопитство бих сканирал системата с някой сериозен антивирусен софтуер.

Бих прегледал процесите в таскмениджъра, бих прегледал startup конфигурацията, бих изключил подозрителните неща там.
Бих създал нов потребителски акаунт.
Преди преинсталация бих опитал sysprep  oпцията в C/Windows/System32/sysprep.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 8 часа, ExaFlop написа:

Мани не се мъчи да обясняваш на човек дето няма да те разбере за какво става дума. Толкова са му възможностите.

Друга обаче ми е мисълта. Направи ли ти впечатление какъв primary dns му е назначен на мрежовата карта? Още в първия пост на темата, дето автора и е дал изхода от ipconfig /all се вижда, че картата взима IPv6 primary dns, който започва с fe80: ,което на IPv4 езика ще рече 169.254.0.0/16 или с други думи "служебно назначен". По някаква причина Windows-a прибягва до тази грешна заявка, каква е причината не мога да гадая. Точно за това и в първия ми пост по темата предложих като най-елементарно начало да се дебъгне проблема, е да се изключи IPv6 протокола, който пост обаче беше подминат от автора на темата.

преди 14 минути, exwol написа:

Друга обаче ми е мисълта

Това евентуално е възможно, ако рутърът няма вкл. DHCP по v6

преди 8 часа, ExaFlop написа:

Това евентуално е възможно, ако рутърът няма вкл. DHCP по v6

Не бях обърнал внимание на IP v6 стойностите. 

• Автор

По повод на драйвера:

1. От Qualcomm Atheros за моята карта и Уиндоус7(64)  ми предлагат killer_e2200_wireless_netcard_1_1_50_1414_driver.zip,

но се оказа, че нямам читав архиватор , а не мога да си сваля, защото нямам достъп.

2. От HP ми предлагат sp65428.exe, който не знам как да го използвам.

3. При опит за смяна на драйвера получавам съобщение, че е сменен и е актуален. 

• Автор

Благодаря на всички за вниманието.

Явно проблемът надхвърля моите възможности.

Между другото  IP v6  в момента е изключен.

Имам и следните файлове  FRST.txt и Addition.txt

преди 4 часа, hyonkov написа:

Явно проблемът надхвърля моите възможности.

Така е защото „умниците“ обясняват тези неща,така все едно си на тяхното ниво.Не възможностите ти са надхвърлени,а никой не пожела да ти каже последователно,колко лесно може да оправиш проблема си.Деинсталираш сегашния драйвър.Почистваш регистрите с CCleaner .Теглиш от от официалният им сайт твоя драйвър  Qualcomm Atheros QCA9565 Bluetooth 4.0 + HS Adapter Инсталираш го на чисто.Автоматично по време на инсталацията ,ще се поправи интернет връзката.Това е всичко.

преди 5 часа, hyonkov написа:

По повод на драйвера:

1. От Qualcomm Atheros за моята карта и Уиндоус7(64)  ми предлагат killer_e2200_wireless_netcard_1_1_50_1414_driver.zip,

но се оказа, че нямам читав архиватор

Десн клик по файла> Open with>Windows Explorer
И 100% няма да стане!

преди 22 минути, Димитър 59 написа:

Автоматично по време на инсталацията ,ще се поправи интернет връзката.Това е всичко.

Ха, ново двайсе!
А да беше погледнал лога на ZHPCleaner? Какво ще кажепш за това:

Цитат

FOUND : HKLM64\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinSock2\Parameters\Protocol_Catalog9\Catalog_Entries\000000000001 [C:\Program Files (x86)\YouTube Accelerator\ytalsp.dll (Not File)]  =>Hijacker.Winsock
FOUND : HKLM64\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinSock2\Parameters\Protocol_Catalog9\Catalog_Entries\000000000002 [C:\Program Files (x86)\YouTube Accelerator\ytalsp.dll (Not File)]  =>Hijacker.Winsock
FOUND : HKLM64\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinSock2\Parameters\Protocol_Catalog9\Catalog_Entries\000000000003 [C:\Program Files (x86)\YouTube Accelerator\ytalsp.dll (Not File)]  =>Hijacker.Winsock
FOUND : HKLM64\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinSock2\Parameters\Protocol_Catalog9\Catalog_Entries\000000000004 [C:\Program Files (x86)\YouTube Accelerator\ytalsp.dll (Not File)]  =>Hijacker.Winsock
FOUND : HKLM64\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinSock2\Parameters\Protocol_Catalog9\Catalog_Entries\000000000005 [C:\Program Files (x86)\YouTube Accelerator\ytalsp.dll (Not File)]  =>Hijacker.Winsock
FOUND : HKLM64\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinSock2\Parameters\Protocol_Catalog9\Catalog_Entries\000000000006 [C:\Program Files (x86)\YouTube Accelerator\ytalsp.dll (Not File)]  =>Hijacker.Winsock
FOUND : HKLM64\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinSock2\Parameters\Protocol_Catalog9\Catalog_Entries\000000000007 [C:\Program Files (x86)\YouTube Accelerator\ytalsp.dll (Not File)]  =>Hijacker.Winsock
FOUND : HKLM64\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinSock2\Parameters\Protocol_Catalog9\Catalog_Entries\000000000008 [C:\Program Files (x86)\YouTube Accelerator\ytalsp.dll (Not File)]  =>Hijacker.Winsock
FOUND : HKLM64\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinSock2\Parameters\Protocol_Catalog9\Catalog_Entries\000000000020 [C:\Program Files (x86)\YouTube Accelerator\ytalsp.dll (Not File)]  =>Hijacker.Winsock

Цитат

---\\ Statistics
~ Items scanned : 67472
~ Items found : 128

Я да видим как инсталаторът на драйвра ще поправи това.

преди 13 минути, ExaFlop написа:

Ха, ново двайсе!
А да беше погледнал лога на ZHPCleaner? Какво ще кажепш за това:

Пак намекваш за логове и вирус,а той няма никакъв интернет! Всъщност вирус е Hijacked.Winsock,а не както е в случая Hijacker.Winsock...но това е друга тема.Няма никакъв смисъл да се отклоняваме .

Ако вече беше пуснал тема в подходящия раздел, до сега щеше да има ремонтирана уеб връзка. Тази машина ИМА интернет свързаност. Но поради проблем с winsock няма работещи браузъри.
Ти продължавай да си тъпчеш на едно място.
Логовете са за това - да дават информация за ситуацията в машината.
Не каза само как инсталаторът на драйвъра ще ремонтира проблема.
Изобщо не правиш добро на човека така.

Фикс с Farbar Recovery Scan Tool

icon13.gif Изтеглете прикачения файл fixlist.txt и го запазете там, където сте свалили FRST.exe
Стартирайте отново FRST.exe и натиснете бутона Fix веднъж и изчакайте.

Press%20the%20FIX%20button_zpsdd5zi3mt.p

Ще се създаде нов лог файла FixLog.txt. Прикачете съдържанието му в следващия си коментар.

ЗАБЕЛЕЖКА: Този скрипт е написан специално за този потребител,и за тази конкретна машина. Изпълнението на фикса, на друг компютър може да доведе до увреждане на  операционната ви система

pfNZP4A.png  Дневници

В следващия си отговор, моля да включите следните дневници:

• FixLog.txt

@icotonev, проблемът е от драйвър, нали? :ph34r:

:D Има интернет връзка!
Просто неканеният гост пребиваващ в системата блокира уеб браузърите, това може да е умишлено или просто нещо се е счупило, но няма нищо случайно.

Ех тези драйвери, та драйвери, нека потребителят си ги преинсталира, но картинката не говори за проблем с драйвери, те си функционират, коректно.
Подозирам че авторът вече го е направил и пак няма резултат, просто му е дотегнало да пише всеки детайл.

Бих казал че си предубеден :)

Човек който не се е сблъсквал с реална интернет заплаха и не се е борил, мисли точно по този начин като теб, няма лошо, но това не вдига нивото ти, и не те прави по добър, прави те заседнал, нищо лично просто има много да четеш и учиш за мрежи и киберсигурност.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.