Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на аудио система.

Featured Replies

Здравейте, искам да си купя нови колонки на компютъра та тука съм избрал няколко модела ( Бюджета е до 150-60 лева) 

Logitech Z533 , Edifier x600 , Fenda A530U, Microlab fc-330 , Fenda T-200X, Trust  GXT 38. Това са ,който съм ги избрал моля да дадете съвет да избера възможно най-добрата система изброена по-горе ... Това каквото търся за системата да има силен бас :) Благодаря Ви предварително.

Аз имам на единия компютър ето този модел, Microlab fc-330  но малко преправени от мен. Представят се добре за ниският си клас. Не можеш да искаш от 6 инча говорител "силен бас". А и не ти трябва. Научи се да слушаш музиката такава, каквато е в оригинала.

• Автор
преди 26 минути, * СТЕФАН * написа:

Аз имам на единия компютър ето този модел, Microlab fc-330  но малко преправени от мен. Представят се добре за ниският си клас. Не можеш да искаш от 6 инча говорител "силен бас". А и не ти трябва. Научи се да слушаш музиката такава, каквато е в оригинала.

Колкото и да е малък баса ако е примерно 3,4 вата пак дразни тъпанчето :) Аз не искам да ми падат прозорците , искам по-скромно басче не да слушам само колоните а баса едвам да се поддава.

Тъй като съм фен на електронната музика , повече бас не е зле.

• Автор
преди 31 минути, Atanas Pachov написа:

Това 15-тата система ли ще ти бъде ?

Не, 165-тата.

на ‎2‎/‎7‎/‎2017 в 20:01, suba написа:

Не, 165-тата.

За да не купуваш утре 166-та и да си хвърляш парите за боклуци, събери повечко кинти и си купи една читава.

Вземи си две трилентови колони с 10" - 12" нискочестотен и усилвател. Не се занимавай с нещастни 2.1 системи.

• Автор
преди 2 часа, AGD написа:

За да не купуваш утре 166-та и да си хвърляш парите за боклуци, събери повечко кинти и си купи една читава.

Вземи си две трилентови колони с 10" - 12" нискочестотен и усилвател. Не се занимавай с нещастни 2.1 системи.

Примерно тези? http://audiozavar.com/archives/7530

или тези - https://audiovideoworld.wordpress.com/about/home-audio/тонколони/перфектни-трилентови-тонколони-technics-sb-3430/

преди 1 час, suba написа:

Аз  във аудиотехниката не съм срещал толкова неграмотен човек освен теб.  Подигравка ще е да вземеш колоните от първия линк и да им ебеш мамата!

• Автор
преди 10 часа, * СТЕФАН * написа:

Аз  във аудиотехниката не съм срещал толкова неграмотен човек освен теб.  Подигравка ще е да вземеш колоните от първия линк и да им ебеш мамата!

Първо ме съветвате да взема нещо по-скъпо после ми викате неграмотен ? То е ясно,че в тоя форум няма нормални хора освен няколко (Stoyanow , kymchovulcho и т.н. ) другите сте много зле. Ще ми викате да събирам пари за по-хубави тонколони а накрая Ви пращам едни Вие ми Викате неграмотен. Я опъвайте коня.

преди 5 часа, suba написа:

Първо ме съветвате да взема нещо по-скъпо после ми викате неграмотен ? То е ясно,че в тоя форум няма нормални хора освен няколко (Stoyanow , kymchovulcho и т.н. ) другите сте много зле. Ще ми викате да събирам пари за по-хубави тонколони а накрая Ви пращам едни Вие ми Викате неграмотен. Я опъвайте коня.

И пак ти казвам. Събери си 3-4000 лева и ще помислим какво да си вземеш. Стига си правил оборот на OLV. И не се сърди де! Никой не се е родил, научен, но за този модел колони от първият ти линк  - да ти кажа и трябва да ми вярваш. Произвеждаха ги по времето, когато баща ти е играел в пепела, а не ти. В тази фирма съм бил служебна командировка по комунистическо време за 1 месец. А колоните се произвеждат само от филиала им , в Германия. Новото телефонче работи ли добре? Да, Стоянов е много добро момче. И Кумчо Вълчо - също. Всички във форума са добри, но ти  не вярваш. Линкът, който си предоставил на фирмата -продавач, разполага с още един чудесен модел на REWOX, които много ще ти харесат, но да знаеш, че са активни! За всеки говорител има собствен усилвател  и активен RC филтър за честотния му обхват. Няма 5, няма 6. Свирят така, както трябва. Но са 2,3 пъти по скъпи. Потърси ги, ако искаш. А от такава фирма е редно да купуваш с човек, който е на голямо ТИ, защото може да има сериозни изненади. Знаеш, че с течение на времето, мембраната на говорителя, гофрите и много меките проводници към шпулката се похабяват от ползване и от...времето (40 години). Така че сам не можеш да си си сигурен, че ще вземеш нещо като хората. Ти ги избираш обикновено по картинките. Тонколона се слуша ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, а това че ти е харесала на външен вид, значи че можеш само да се снимаш до нея.Тук има хора, които биха ти помогнали, но като ти четат "сериозните" постове, те подминават като стара баба. Горе главата. 

Ето ти линк:  
http://audiozavar.com/archives/category/3-озвучителни-тела/page/8

http://www.thevintageknob.org/THEVAULT2/AGORAB/AGORAB.html

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 4 часа, * СТЕФАН * написа:

И пак ти казвам. Събери си 3-4000 лева и ще помислим какво да си вземеш. Стига си правил оборот на OLV. И не се сърди де! Никой не се е родил, научен, но за този модел колони от първият ти линк  - да ти кажа и трябва да ми вярваш. Произвеждаха ги по времето, когато баща ти е играел в пепела, а не ти. В тази фирма съм бил служебна командировка по комунистическо време за 1 месец. А колоните се произвеждат само от филиала им , в Германия. Новото телефонче работи ли добре? Да, Стоянов е много добро момче. И Кумчо Вълчо - също. Всички във форума са добри, но ти  не вярваш. Линкът, който си предоставил на фирмата -продавач, разполага с още един чудесен модел на REWOX, които много ще ти харесат, но да знаеш, че са активни! За всеки говорител има собствен усилвател  и активен RC филтър за честотния му обхват. Няма 5, няма 6. Свирят така, както трябва. Но са 2,3 пъти по скъпи. Потърси ги, ако искаш. А от такава фирма е редно да купуваш с човек, който е на голямо ТИ, защото може да има сериозни изненади. Знаеш, че с течение на времето, мембраната на говорителя, гофрите и много меките проводници към шпулката се похабяват от ползване и от...времето (40 години). Така че сам не можеш да си си сигурен, че ще вземеш нещо като хората. Ти ги избираш обикновено по картинките. Тонколона се слуша ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, а това че ти е харесала на външен вид, значи че можеш само да се снимаш до нея.Тук има хора, които биха ти помогнали, но като ти четат "сериозните" постове, те подминават като стара баба. Горе главата. 

Ето ти линк:  
http://audiozavar.com/archives/category/3-озвучителни-тела/page/8

http://www.thevintageknob.org/THEVAULT2/AGORAB/AGORAB.html

Благодаря, нямам намерение да давам 3,4 хиляди лева за сандъци и хартии ;)

Благодаря, нямам намерение да давам 3,4 хиляди лева за сандъци и хартии ;)

Ти колони за 3-4 хиляди едва ли ще оцениш, но ако искаш нещо горе долу нормално за слушане ще ти трябват към хиляда лв.  

• Автор
преди 14 часа, AGD написа:

Ти колони за 3-4 хиляди едва ли ще оцениш, но ако искаш нещо горе долу нормално за слушане ще ти трябват към хиляда лв.  

Aз не искам много добро качество,няма да ходя да правя събор или да се състезавам, искам нещо просто да вади звук :)

Aз не искам много добро качество,няма да ходя да правя събор или да се състезавам, искам нещо просто да вади звук :)

В такъв случай няма значение кое ще избереш, купуваш си поредния боклук и готово.

• Автор
преди 5 часа, AGD написа:

В такъв случай няма значение кое ще избереш, купуваш си поредния боклук и готово.

Аз незнаех,че боклука струва 100-200 лева.

За 200 лева нищо читаво не можеш да си вземеш. Набий си го в главата.

Слушал съм много системи в техното за тия пари, и звукът на всичките им е много "постен" . След като човек прослуша няколко, резултата е Хвани единия, удари другия. 

Нямате ли Техномаркет или друга верига близо до Вас ? Прослушай ги на живо.

Като цяло, препоръчвам ти да си вземеш ето-този усилвател и да го комплектоваш с някакви колони за 100 лева със стари драйвери на Филипс. Има ги един куп на старо. Няма значение надписа, дори да са самоделни. Важното е да имат поне 20 литра обем и поне 12мм плоскости. За филтъра можеш да го моднеш, ако е само кондензаторче,  макар че не вярвам, защото старите колони с такива говорители са качествено направени и няма такива изпълнения.

На димитровградският пазар и в заложните къщи ги има един куп.

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

• Автор

Реших малко да се изхвърля , вземам 2 броя http://www.muzikalen.bg/zvuk-svetlina/govoriteli/govoriteli-10-inchovi/10-inchov-koaksialen-govoritel-cx10n251-11100068 , Имам кутий с обем около 30-35 литра с настройка на най-ниско до 25 Hz и ще ги окомлектовам със този усилвател -http://www.electronics.bg/product_info.php?products_id=21005640&electronics=epuj6avet8v8rag5g7srcgqnd0

• Автор
преди 3 часа, Atanas Pachov написа:

Явно си поредният трол...

Aйде сега кажи какво не ти харесва бе пичага?

Аз ша дам братче 1000 лева само за високоговорители без кутия ти ша ми викаш поредния трол? я

• Автор

Аз бях намислил да взема  B&W Nautillus 803  и някакъв усилвател до 1000 лева...

Сигурно сега пак ще някой,че съм ненормален.

на 11.02.2017 г. в 12:40, * СТЕФАН * написа:

Какво мислиш за B&W Nautillus 803?

преди 2 часа, suba написа:

Аз бях намислил да взема  B&W Nautillus 803  и някакъв усилвател до 1000 лева...

Сигурно сега пак ще някой,че съм ненормален.

Какво мислиш за B&W Nautillus 803?

Ако въпросът ти е към мен бих ти отговорил ето така, както чичо ти Н. Русев от Варна е отговорил на този питащ от близката 2010 година. И още нещо. Наско в горният си пост несъзнателно те  е нарекъл трол. Ти не си трол а буквално ЧУК в тази техника. Постоянно го потвърждаваш с думите си. Що се касае точно до сегашният ти въпрос за B&W - това е една от най реномираните и добри английски фирми, създадена от двама братя. И да искаш, не можеш да си купиш модела, посочен от теб по простата причина че трябва да го купиш на дъски, за да ти стигнат парите. Смени си ника и опитай с друг, но да не е този, с който питаш за телефони.

Снимка001.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 16 часа, * СТЕФАН * написа:

Ако въпросът ти е към мен бих ти отговорил ето така, както чичо ти Н. Русев от Варна е отговорил на този питащ от близката 2010 година. И още нещо. Наско в горният си пост несъзнателно те  е нарекъл трол. Ти не си трол а буквално ЧУК в тази техника. Постоянно го потвърждаваш с думите си. Що се касае точно до сегашният ти въпрос за B&W - това е една от най реномираните и добри английски фирми, създадена от двама братя. И да искаш, не можеш да си купиш модела, посочен от теб по простата причина че трябва да го купиш на дъски, за да ти стигнат парите. Смени си ника и опитай с друг, но да не е този, с който питаш за телефони.

Снимка001.jpg

Нямам други профили освен този!

От 2 месеца насам имам вече механа, и имам добри доходи озвучението ще бъде за механата не за унас :)

Аз съм с Edifier x600 и съм доволен от към звук и бас и качество!

• Автор
преди 10 часа, Уолтър Уайт написа:

Аз съм с Edifier x600 и съм доволен от към звук и бас и качество!

Aз днес чух Edifier x600 и  Fenda   A530U - Еdifier-a  повече ми харесва откъм звук и качество.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.