Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на аудио система.

Featured Replies

• Автор
преди 13 минути, Atanas Pachov написа:

Явно имаме и раздвоение на личността...

Кажи на някой модератор да провери с кой ип-та е влизано във профилите тогава ще видиш :) 

Първо пишеш че искаш система до 150-200 лева и викаш, че повече от това не би дал и не търсиш качество.

След това предлагаш чаркове от 1000 лева.

След това казваш, че имаш механа и търсиш озвучение ...

Аз какво да си мисля ?

Ако искаш наистина хубаво качество ще трябва да дадеш поне 500лв+ за домашно кино

Редактирано от Уолтър Уайт (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, Atanas Pachov написа:

Първо пишеш че искаш система до 150-200 лева и викаш, че повече от това не би дал и не търсиш качество.

След това предлагаш чаркове от 1000 лева.

След това казваш, че имаш механа и търсиш озвучение ...

Аз какво да си мисля ?

Като 1000 пъти ми натяквате да взема нещо скъпо какво да правя аз?

При този темп в техническата революция, не мога да повярвам че предлагате да се купува техника от преди 20г., но това е ситуацията, какво да се прави. Технологично конструкцията на високоговорителите не се е променила изобщо, вече няма какво ново да предложат и производителите наблягат главно на външният вид, с компромис в качеството. Защото днес младежта е залята от компютърни игри и нови процесори и се разчита на неграмотността на хората, при избора на озвучителна техника, слушайки на колоните долнопробна чалга, която ще  звучи чалгаджийски на всяка една система, независимо от качеството й. Специално аудио-компютърна периферия със задоволително качество няма да се намери на каквато и да е цена, първо защото потребителите слушат музика предимно от YouTube и теглят МП3-ки от интернет, отделно звуковите карти на дънните платки вадят калпав звук. Поради тези причини, такова е и търсенето и производителите не се стараят да правят качествена аудиотехника, в тонколоните наблъскват такива постни усилватели, вече замениха стандартния мрежов трансформатор в системите за домашно кино, че накрая получаваме един шумящ радиоприемник, който и с най-грамадната антена, нито една радиостанция не може да улови като хората. Но кой ще слуша радио, нали има има вход за флашка, четяща МП3-ка, а нормалните аудиодискове били отживелица, а пък радиото ще го слушаме онлайн или през сателитната чиния на Булсатком.

Затова на пазара ще се предлагат боклуци, независимо от цената, нуждите на хората са такива.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Как да няма качествена аудиотехника?

Има бол - ама повечето хора искат от пръдня, боя да изкарат.

Ми няма как. Ако искате качество - ще трябва да се изръсите с четирицифрена сума.

В противен случай се задоволявате с 3 в 1 боклуците.

Какво качество за 100 лева системки ? Един качествен говорител струва толкова.

Всичко на тая цена е компромис. Подбор на евтини китайски говорители, които свирят най-малко зле, евтина пластмаса, "усилвател", изграден с евтини крайни TDA чипчета, 4558 операционни, малка филтрация и 10 ватови трафчета, които на първия бас им кляка напрежението с 30%. Като включим и печалбата за производителя, транспортът, митото, печалбата за вносителя, печалбата на продавача и т.н. 

Сегашните май ги правят с импулсно и клас Д крайни чипчета. Евентуално така може да се извади повече мощност. 

Та, просто искам да ти кажа, peppone1, че за тези пари просто НЯМА КАК да има качество.

И, да, производителите имат интерес да направят нещо, което да свири най-малко зле. Като за пример Fenda. Но просто няма как.

• Автор

Всеки,който има желание да чуе "боклуците" какъв звук вадят (Нека дойде унас). ;) ако някой има желание нека пише на лс.

преди 7 часа, Atanas Pachov написа:

Какво качество за 100 лева системки ? Един качествен говорител струва толкова.

Всичко на тая цена е компромис. Подбор на евтини китайски говорители, които свирят най-малко зле, евтина пластмаса, "усилвател", изграден с евтини крайни TDA чипчета, 4558 операционни, малка филтрация и 10 ватови трафчета, които на първия бас им кляка напрежението с 30%. Като включим и печалбата за производителя, транспортът, митото, печалбата за вносителя, печалбата на продавача и т.н. 

Сегашните май ги правят с импулсно и клас Д крайни чипчета. Евентуално така може да се извади повече мощност. 

Та, просто искам да ти кажа, peppone1, че за тези пари просто НЯМА КАК да има качество.

И, да, производителите имат интерес да направят нещо, което да свири най-малко зле. Като за пример Fenda. Но просто няма как.

И не само ще кляка, ами и ще ляга напрежението, така както са го направили Майкролабите с еднопътен изправител, щото са нямали трансформатор с 2 намотки и че са спестили само 2 диода, но за сметка на това пък трябват двойно по-големи кондензатори. Това не е от икономия, щото дали трафа ще е двунамотков или с една намотка, количеството мед е еднакво. Нищо не са икономисали, просто са имали излишен трансформатор и вместо да го хвърлят, решили да го вложат в аудиосистема за компютър. Схемата я показах в по-старите теми, но лично не се съм се сблъсквал с такава глупост, но вярвам на схемата, поне тя да беше правилна, а чаркалъците някак да ги замажат с лепило, да не се вижда, но тази прехвалена марка застава с името си и съвсем официално си показва кирливите ризи. Отново разчитайки на хорското невежество. Преди 20г. това би било немислимо, освен ако захранването не е импулсно, но импулсното захранване внася големи смущения в радиоприемниците, в областта на цялото жилище.

Знаейки какъв е пазара и желанията на народа, ще ни пробутват боклуци на най-висока цена, няма ги вече онези техници които произвеждаха наистина качествена аудиотехника, те се пенсионираха, а добрите музиканти пукнаха. Никой не се старае, защото изкуството загива и хората загубиха интерес към радиото и телевизията. И аз едно време много държах на качественият саунд, но след като си намерих всички ретро аблуми, музика вече слушам все по-малко. Там прогресът е замрял, а веднъж се возих в такси и ме изненада, когато един шофьора ми каза "Напоследък много добри български поп песни започнахме да правим", чудех се какво да му кажа и се обърнах настрани, все едно не съм го чул.

на 17.02.2017 г. в 19:15, suba написа:

Като 1000 пъти ми натяквате да взема нещо скъпо какво да правя аз?

Ако искаш евтино и качествено, си направи самоделки. У нас все още се произвеждат висококачествени високоговорители на прилична цена, а в магазините за електронни компоненти предлагат сглобени КИТ-модули мощни усилватели, като STK и TDA и др., всичките на достъпна цена и всичко необходимо за да си ги направиш по твой вкус, съобразени с помещението.

Каквото и да правиш, само не го прави с благоевградски говорители. От тях по-голям боклук няма. По-добре дори с Висатонски и стари TVM-ски говорители. Иначе, българските са малко по-добре от неизвестно китайско.

Или най-добрия вариант, стари драйвери на Филипс от ибей.  

Ама като ти гледам познанията и разбиранията, за теб най-би ти паснало една уредбичка на Sony/LG/Philips от техномаркет. И с това приключваме темата. Ти качествен звук нито си го чул, нито знаеш какво е, нито го търсиш. За тебе качеството на аудиотехника се измерва в силата на шума, който произвеждат. Няма защо тепърва да те учим на това що е качествен звук и hi-fi. Най-вероятно с времето и липния опит ще се убедиш, че в цялата тая "гирултия" нещо ти липсва, нещо което придава динамика, детайл и звукова картина и се опитваш да го компенсираш с повече увеличаване на звука. И оттам ще започнеш, както са почнали всички Хай-Фисти. Но със съвсем различни зададени въпроси, предложения и т.н.

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

За мен ли става въпрос или за питащият? Защото аз бих предложил именно благоевградски говорители, не са кой знае какво качество, но поне са здрави и отговарят на импеданс и мощност, докато китайците винаги лъжат, пишат че са 8 ома, а те са 4. Идеални за да ти изгорят усилвателя. Сменял съм говорители на Сони с български, защото гореше усилвателя и с тях свиреше не по-зле. Е, вярно, не ги правят с 4-слойна намотка както Сонито, но те пък и затова изгарят.

преди 6 часа, suba написа:

Всеки,който има желание да чуе "боклуците" какъв звук вадят (Нека дойде унас). ;) ако някой има желание нека пише на лс.

Няма за какво да идваме у вас, направи им една снимка отвътре и я качи тук. Ще ги чуем с очите си.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Аз да взема Български ОТ-та? НИКОГА!

преди 24 минути, peppone1 написа:

Няма за какво да идваме у вас, направи им една снимка отвътре и я качи тук. Ще ги чуем с очите си.

Трябва да отварям ресийвъра за да го снимам отвътре? айде моля Ви се не искам нищо да троша ;)

Toва са снимки от интернет :) Такъв е единият ми суб ;)

IMG_1325 (Custom).JPG

IMG_1324 (Custom).JPG

IMG_1328 (Custom).JPG

IMG_1322 (Custom).JPG

suba!

Щом имаш механа, най добре е да се грижиш за клиентите, дето ще ти донесат някой лев. Остави я тази техника настрани и не се занимавай с нея. Нито ти е при сърце, нито я разбираш. През лятото ще дойда в твоята механа с мой приятел от Русе - занимава се с много сериозна аудио техника. Тъкмо ще почерпиш за...механата! Няма да идваме у вас на гости.

на 16.02.2017 г. в 15:29, suba написа:

Нямам други профили освен този!

От 2 месеца насам имам вече механа, и имам добри доходи озвучението ще бъде за механата не за унас :)

За този бюджет, ако бях на ваше място щях да посетя някоя заложна къща или нещо такова (има специализирани бг сайтове за техника, които също предлагат стари неща) и да си намеря някоя дърта, ма хубава уредба. Аз слушам компютъра си с непрофесионална - съвсем обикновена аудиосистема на Sony и тонколони (50W). И те и системата са на... забележи! 22 години!  На времето не беше нищо специално в класа си. Нормална. Е, грижел съм се горе-долу - да почиствам от прах тонколоните и самата кутия на уредбата, никога не съм увеличавал на макс (а и съседите едва ли щяха да са съгласни). Преди няколко години приятел, който си има кръчма си взе супер стабилна два дека и тонколони Technics от някакъв такъв заложен шоп за направо смешни пари. Става дума за професионална техника. Може да се намерят страхотни неща по такива места. Само гледай да са легални, че да не дойде някой да търси у вас техниката си. Мисля, че за 300 лева, може да се снабдите с нещо много прилично, което да ви изкарва по-добър звук от тея джуденца, пък били те и хипер-гига-мега яки и модерни с ултра дизайн.

Тея малките тонколонки, не знам, ако слушаш FLAC-ове, разбираш, че... ми не. Да не говорим, ако си аудиофил и предпочиташ по-сериозни формати, като да речем DTS, DVD аудио и тъ нъ.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Автор
преди 20 часа, * СТЕФАН * написа:

suba!

Щом имаш механа, най добре е да се грижиш за клиентите, дето ще ти донесат някой лев. Остави я тази техника настрани и не се занимавай с нея. Нито ти е при сърце, нито я разбираш. През лятото ще дойда в твоята механа с мой приятел от Русе - занимава се с много сериозна аудио техника. Тъкмо ще почерпиш за...механата! Няма да идваме у вас на гости.

Добре сте дошли! за черпенето няма проблеми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.