Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се отървя от Мтел

Featured Replies

Здравейте имам договор за 2 години с мтел обаче няма да мога да плащам сметките за напред и желая да се отървя от мтел. Говорих с операторка на мтел и ми каза, че трябвало да заплатя 3 неустойки от 85 лв. Та има ли начин без да ги плащам тези неустойки да си прекратя договора. Не желая да им плащам повече на тези!.

• Отговори 65
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

https://pravatami.bg/610

Трябва да се внесат 3 месечни вноски съгласно договора ти. Не вярвам таксата ти по договор да 85лв

преди 5 минути, Devastation написа:

Здравейте имам договор за 2 години с мтел обаче няма да мога да плащам сметките за напред и желая да се отървя от мтел. Говорих с операторка на мтел и ми каза, че трябвало да заплатя 3 неустойки от 85 лв. Та има ли начин без да ги плащам тези неустойки да си прекратя договора. Не желая да им плащам повече на тези!.

За да се прекрати договор към съответния оператор просто ще трябва да си заплатите всички такси до края на договора и той ще се прекрасти. Иначе ще ви съдят. А това дали имате възможност да плащате или не е Ваш проблем, а не на оператора.

• Автор

Добре де а какво става ако не си платя тези сметки... изобщо ако не им плащам ще ме затворят ли :(

преди 10 минути, Емил Костов написа:

За да се прекрати договор към съответния оператор просто ще трябва да си заплатите всички такси до края на договора и той ще се прекрасти. Иначе ще ви съдят. А това дали имате възможност да плащате или не е Ваш проблем, а не на оператора.

Не е така! От няколко месеца, някои оператори приеха нова политика, която гласи, че е необходимо да се платят само три оставащи неустойки от договора. Няма нужда цялата сума до края.

преди 10 минути, ExaFlop написа:

https://pravatami.bg/610

Трябва да се внесат 3 месечни вноски съгласно договора ти. Не вярвам таксата ти по договор да 85лв

Аз разбрах, че трите неустойки (три месечни такси) са му равни на 85 лева, а не че всяка е по толкова. Грешно го е написал...

Та към автора, питал е как става развалянето на договор, обясни ли са му? Не виждам къде е проблема? Или искате да го развалите, без  да плащате такси? Ами няма такова животно за сега... Не откривам смисъл в тази тема... Трябвало е да помислите, преди да се обвържете с този договор.

преди 4 минути, Devastation написа:

Добре де а какво става ако не си платя тези сметки... изобщо ако не им плащам ще ме затворят ли :(

Между другото, има и друг вариант... Спрете да си плащате сметките, ще Ви пращат разни писма до адреса, ще Ви търсят по телефона, накрая ще мине определено време и отивате към някоя колекторска фирма... Това може да продължи повече от 3 години, като след това и колекторската фирма ще Ви прати над 20 писма на тема "Последно уведомение за извънсъдебно погасяване на задължения" и така ще минат годинки... Ако след това решат да Ви съдят, то делото ще е неоснователно, тъй като по закон никой няма право да иска дълг по-стар от 3 години... А със сигурност ще са минали, освен ако не са станали бързи в работата си... Така ще си развалите добрата репутация и едва ли някога ще можете да ползвате услугите им, възможно е и други оператори да Ви отсвирват след време, въпреки че като цяло не се случва много, много... Но поне нищо няма да плащате... Ако не обичате занимавки и драми, това е непрепоръчителен вариант... Но нали без пари...

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, Blue Ray написа:

Не е така! От няколко месеца, някои оператори приеха нова политика, която гласи, че е необходимо да се платят само три оставащи неустойки от договора. Няма нужда цялата сума до края.

Аз разбрах, че трите неустойки (три месечни такси) са му равни на 85 лева, а не че всяка е по толкова. Грешно го е написал...

Та към автора, питал е как става развалянето на договор, обясни ли са му? Не виждам къде е проблема? Или искате да го развалите, без  да плащате такси? Ами няма такова животно за сега... Не откривам смисъл в тази тема... Трябвало е да помислите, преди да се обвържете с този договор.

Цитат

Между другото, има и друг вариант... Спрете да си плащате сметките, ще Ви пращат разни писма до адреса, ще Ви търсят по телефона, накрая ще мине определено време и отивате към някоя колекторска фирма... Това може да продължи повече от 3 години, като след това и колекторската фирма ще Ви прати над 20 писма на тема "Последно уведомение за извънсъдебно погасяване на задължения" и така ще минат годинки... Ако след това решат да Ви съдят, то делото ще е неоснователно, тъй като по закон никой няма право да иска дълг по-стар от 3 години... А със сигурност ще са минали, освен ако не са станали бързи в работата си... Така ще си развалите добрата репутация и едва ли някога ще можете да ползвате услугите им, възможно е и други оператори да Ви отсвирват след време, въпреки че като цяло не се случва много, много... Но поне нищо няма да плащате...

Този вариант също не е добър могат да ми пратят съдя изпълнител.. да правилно си разбрал 3 неустойки са.

Постващия да си види договора. Такава политика няма никъде. Още повече ако пък в договора има и включен лизинг. 

Е ти си питал какво става, ако спреш въобще да им плащаш, без да си платил неустойките... Ами това става... Лично аз се съмнявам да ти пратят някого, въпреки че имат право дори да ти запорират доходи, както и много други неща... Ще мине време, а в един момент ще е твърде стар дълг, за да ти го искат... Но като знам какви частни съдии-изпълнители има...

Иначе в България, колекторските фирми са доста комични като цяло... Ето сайт на една, която ползваха Мтел май http://sg-group.bg/ 

Имат един стар клип от няколко години как се хвалят, че запорирали сметката с детските надбавки на жена. Един с дебел врат преизчислил дълга и от 35 към 1000 лева. Най-интересно е невротичното премигване на дебеловратия им в средата на клипа, който обяснява, че е добросъвестен и може и да не е.

Иначе мислех си, че е добра идея за хората, след като вече договорите се развалят само с три неустойки, а не всичко до края на договора, както беше преди...

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

Между другото, има и друг вариант... Спрете да си плащате сметките, ще Ви пращат разни писма до адреса, ще Ви търсят по телефона, накрая ще мине определено време и отивате към някоя колекторска фирма... Това може да продължи повече от 3 години, като след това и колекторската фирма ще Ви прати над 20 писма на тема "Последно уведомение за извънсъдебно погасяване на задължения" и така ще минат годинки... Ако след това решат да Ви съдят, то делото ще е неоснователно, тъй като по закон никой няма право да иска дълг по-стар от 3 години... А със сигурност ще са минали, освен ако не са станали бързи в работата си... Така ще си развалите добрата репутация и едва ли някога ще можете да ползвате услугите им, възможно е и други оператори да Ви отсвирват след време, въпреки че като цяло не се случва много, много... Но поне нищо няма да плащате...

Този вариант е възможен, ако не работи легална работа и няма имоти на негово име, с една дума-няма откъде да му вземат.Иначе ще го обуят вместо 80- 800 лв.

Редактирано от lupis (преглед на промените)

• Автор

Ок благодаря ви. Ще премина на прима на виваком веднага щом се махна от тези изроди.

Какво толкова те ядосаха, аз съм на тях от самото начало и освен по времето, когато си сменяха софтуера преди няколко години, не съм имал други претенции. Ако смяташ, че вивакомците са по миризливо цвете, грешиш..

Редактирано от lupis (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, lupis написа:

Какво толкова те ядосаха, аз съм на тях от самото начало и освен по времето, когато си сменяха софтуера преди няколко години, не съм имал други претенции.

за 4 месеца от който по 1 месец ми навъртяха сметка за по 70 лв. това беше с най ниския план на мтел S мисля че беше. Минах на 2XL и сега плащам по 40 лв на месец..

Нещо работата е съмнителна, аз съм на около 12 лв. с ДДС (фирмен) и говоря на воля и пак толкова плащам.

• Автор
преди 2 минути, velislavvasilev написа:

Е, ти нямаш ли си разпечатка? Как така те са ти навъртяли?

Имам обаче ми пише, че съм изговорил толкова пари а имам минути.

преди 12 минути, Blue Ray написа:

Е ти си питал какво става, ако спреш въобще да им плащаш, без да си платил неустойките... Ами това става... Лично аз се съмнявам да ти пратят някого, въпреки че имат право дори да ти запорират доходи, както и много други неща... Ще мине време, а в един момент ще е твърде стар дълг, за да ти го искат... Но като знам какви частни съдии-изпълнители има...

Иначе в България, колекторските фирми са доста комични като цяло... Ето сайт на една, която ползваха Мтел май http://sg-group.bg/ 

Имат един стар клип от няколко години как се хвалят, че запорирали сметката с детските надбавки на жена. Един с дебел врат преизчислил дълга и от 35 към 1000 лева. Най-интересно е невротичното премигване на дебеловратия им в средата на клипа, който обяснява, че е добросъвестен и може и да не е.

Иначе мислех си, че е добра идея за хората, след като вече договорите се развалят само с три неустойки, а не всичко до края на договора, както беше преди...

Не са никак комични. Ще го осъдят 2-3 пъти докато сметката стане 500 лева и да видиш после как ще му се направи запор на заплатата. Поне 10 случая с мои познати имам и съм имал. А и все още не разбирам какъв е проблема на постващия. Иска да се отърве, защото не може да плаща. Нещо не ми се връзват нещата.

преди 17 часа, Devastation написа:

Имам обаче ми пише, че съм изговорил толкова пари а имам минути.

Зависи безплатните минути какви са.  Ето то и прекрасния план. Като нищо си изговорил стоте минути. А и в разпечатката пише към кой номер колко си говорил.

Аз използвам план на Теленор като лоялен клиент. За 20 лева имам неограничени към другите оператори и 10 гигабайта интернет.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Постващия да си види договора. Такава политика няма никъде. Още повече ако пък в договора има и включен лизинг. 

Лизингът е по друг допълнителен договор.

Цитат

Прекратяване на договора ПРЕДИ изтичане на срока

Ако по някаква причина искам да прекратя договора си преди да е изтекъл неговият срок, мога да направя това с 1- месечно писмено предизвестие. В този случай, ако съм абонат на Мтел или Виваком, по силата на постигнато в началото на м. юли 2016 г. съдебно споразумение, независимо колко време остава до края на договора (дали 20 или 2 месеца от 2 годишния срок), неустойките, които се дължат от мен като потребител се равняват на три месечни вноски. Т.е. отсега нататък, ако сключа договор с Мтел или Виваком и реша да се откажа от договора на третия месец от сключването примерно, ще дължа неустойка в размер на месечната такса за 3 месеца, а не всички оставащи месечни вноски. За жалост обаче, ако съм сключил договора си преди 01.07.2016 г., не мога да се ползвам от тази възможност.

По отношение на колекторските фирми наскоро Мая Манолова каза грубо казано да им се показва среден пръст, заради нелегитимността на тия съдилища.

преди 4 минути, ExaFlop написа:

Лизингът е по друг допълнителен договор.

По отношение на колекторските фирми наскоро Мая Манолова каза грубо казано да им се показва среден пръст, заради нелегитимността на тия съдилища.

Направо си е по същия договор.Както ти казах поне 10 случая имам пресни. Колкото до колекторските фирми ти си им показай колкото искаш средни пръсти. Като те осъдят и дължиш сума на държавата работодателя ти може да се съгласи на запор или не, но в повечето случаи се съгласява, даже и от работа могат да те уволнят. И такъв случай съм имал.

• Автор
преди 2 минути, lupis написа:

И колко минути безплатни имаш?

https://www.mtel.bg/Mtel-bezkrai

Гледаш тези 3 сметки долните са от мтел безкрай S. Абе няма какво плащам им там неустойката и се отървавам от тях и повече няма да се навивам на тия договори.. Минавам на прима и тва е.

Untitled.jpg

преди 2 минути, Devastation написа:

https://www.mtel.bg/Mtel-bezkrai

Гледаш тези 3 сметки долните са от мтел безкрай S. Абе няма какво плащам им там неустойката и се отървавам от тях и повече няма да се навивам на тия договори.. Минавам на прима и тва е.

Untitled.jpg

Ами услугата ти е 11 лева мисля. Виждаш за колко месеца си и я прекратяваш, но най-вероятно си предподписал. 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Ами услугата ти е 11 лева мисля. Виждаш за колко месеца си и я прекратяваш, но най-вероятно си предподписал. 

Услугата е 11 лева, но има 100 включени безплатни минути. Ако говори като луд/луда и разпраща СМС-и, много лесно ще навърти тези сметки. (тарифата е 30 стотинки на минута и 20 стотинки на СМС)

преди 3 минути, niki292002 написа:

Услугата е 11 лева, но има 100 включени безплатни минути. Ако говори като луд/луда и разпраща СМС-и, много лесно ще навърти тези сметки. (тарифата е 30 стотинки на минута и 20 стотинки на СМС)

Точно де. Вероятно това е станало. А и има възможност да си види разпечатката. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.