Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се отървя от Мтел

Featured Replies

Ами явно не си улучил на подходяща тарифа- ако беше на L на 20 лв., трябва по цял ден да говориш, за да ги изговориш.

• Отговори 65
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Да предподписах както и да е ... не може да го оправим. Благодаря ви все пак. Ще си платя неустойката и приключвам с тях.

Няма как да Ви "надпишат". Колкото ползвате, толкова плащате. Не мисля, че са виновни Мтел, освен ако не си с двата абонаментни плана, пък са те объркали и мислиш, че си сменил плана.

@Емил Костов комични са, по изброените горе причини... Някакъв с невротично примигващи очи се хвали как запорирал детските надбавки на жена от ромски произход и как можел да надчисли дължимото с още 600-700 лева. Накрая пак нервно примигване. 

http://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Resheno-Prizovkata-ot-arbitrazhen-sad-ot-drugata-sedmitca-v-kosha-z_644256.html
Емо, ето ти го средният пръст

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 3 минути, ExaFlop написа:

Това го гледай колкото си го искаш. Аз лично съм се разправял с адвокати и по дела заради баща ми. Прати си 1200 лева та стой и гледай. Постващия ако иска нека да ти следва съвета. А и тези фирми, не са произволни. Всеки един оператор си сключва договор с тях. По същия начин искаш да ми кажеш, че може да не си плащаш и кредит или нещо от този сорт???

преди 3 минути, Blue Ray написа:

Няма как да Ви "надпишат". Колкото ползвате, толкова плащате. Не мисля, че са виновни Мтел, освен ако не си с двата абонаментни плана, пък са те объркали и мислиш, че си сменил плана.

@Емил Костов комични са, по изброените горе причини... Някакъв с невротично примигващи очи се хвали как запорирал детските надбавки на жена от ромски произход и как можел да надчисли дължимото с още 600-700 лева. Накрая пак нервно примигване. 

Ами да, хумора и е малко черен, но действат. Да не говорим, че проблема не е в МТЕЛ, а в постващия.

Ако спре да плаща без да е анексирал договора, ще дължи всички месечни такси до края на договора. Ако го прекрати в писмена форма - ще дължи трите месечни вноски. Тук е малко замъглено обяснението какво включва тя.
Емиле, това са новите законови промени. Що трябва да овчедушно да следваме всичко?

преди 26 минути, Devastation написа:

за 4 месеца от който по 1 месец ми навъртяха сметка за по 70 лв. това беше с най ниския план на мтел S мисля че беше. Минах на 2XL и сега плащам по 40 лв на месец..

Нещо има разминавания в думите, казваш, че плащаш с 2XL  по 40 лв., пък тя е 33.99 лв. Искаш да кажеш, че и там ли те надписват?

• Автор
преди 2 минути, lupis написа:

Нещо има разминавания в думите, казваш, че плащаш с 2XL  по 40 лв., пък тя е 33.99 лв. Искаш да кажеш, че и там ли те надписват?

Да нещо се натрупват ...

• Автор
В момента на Ваше име имате 1 мобилна услуга с договор от 23.12.2016г.
Старата е изчезнала нали ?
точно така, само това е договора на това име.
преди 7 минути, ExaFlop написа:

Ако спре да плаща без да е анексирал договора, ще дължи всички месечни такси до края на договора. Ако го прекрати в писмена форма - ще дължи трите месечни вноски. Тук е малко замъглено обяснението какво включва тя.
Емиле, това са новите законови промени. Що трябва да овчедушно да следваме всичко?

Чудесно, постващия да спира да плаща. Сам ще разбере какво ще му се случи.

• Автор

Ок Емо може ли да сложиш катинар на темата разбрах ви. 

преди 50 минути, Без умствен капацитет написа:

Теб ще те съдят но нея не

Е, тогава защо да го прави? То и без това, ако спре плащанията него ще съдят...

Отиваш в офис на виваком  или теленор избираш си тарифен план и си прехвърляш номера към тях. Те се оправят с Мтел.

Абонат съм на Мтел от Коледа 1999г. до момента не съм имал проблеми, не мисля скоро да ги сменям. За 12 лв. имам 200+200мин към всички мрежи, 200 минути към фиксирани домашни тел. Някакъв интернет и с Мтел говоря безплатно и неограничено но след изчерпване на безплатните мнути. Мтел трансвер се водеше плана договора е от преди 2-3год.

преди 45 минути, П.е.т.ъ.р написа:

Отиваш в офис на виваком  или теленор избираш си тарифен план и си прехвърляш номера към тях. Те се оправят с Мтел.

Абонат съм на Мтел от Коледа 1999г. до момента не съм имал проблеми, не мисля скоро да ги сменям. За 12 лв. имам 200+200мин към всички мрежи, 200 минути към фиксирани домашни тел. Някакъв интернет и с Мтел говоря безплатно и неограничено но след изчерпване на безплатните мнути. Мтел трансвер се водеше плана договора е от преди 2-3год.

Трансфер S е плана ако не се лъжа. Аз също съм на него от 2 години някъде. 200+200 минути и 400 МБ Интернет. Доволен съм, само имам проблем с 4G нещо е слаб обхвата в района. В другия слот имам карта с мобилен нет на Виваком и с него нямам такъв проблем. Ходих в офиса на мтел, разправях се с оператори, само еднозначно отговориха, че се развивало и такива клишета. 

Просто нямат пари за повече или по-добри клетки в района ти. И ти отговарят клиширано. Vivacom, според мен за сега са с най-голямо покритие като цяло, където се поддържат и най-големи скорости (за 4G става въпрос). На места на мтел, клетките толкова товарят устройството, поне при мен, че се награвя доста и батерията пада изключително бързо...

преди 15 минути, Blue Ray написа:

Просто нямат пари за повече или по-добри клетки в района ти. И ти отговарят клиширано. Vivacom, според мен за сега са с най-голямо покритие като цяло, където се поддържат и най-големи скорости (за 4G става въпрос). На места на мтел, клетките толкова товарят устройството, поне при мен, че се награвя доста и батерията пада изключително бързо...

Клетките не товарят устройството, голямата консумация е при постоянно превключване между клетки и начално инициализиране на връзката.

преди 17 минути, Blue Ray написа:

Не знам. С картата на Виваком нямам проблем. Между другото в район с добро покритие на 4G на Мтел скоростите са по-високи от Тия които достигам на Виваком. Ама пък Виваком я докарват добре откъм покритие. Не знам просто това ми е опита.

преди 16 минути, capnemo написа:

Клетките не товарят устройството, голямата консумация е при постоянно превключване между клетки и начално инициализиране на връзката.

А ако мобилната станция не се движи? Тоест вече е регистрирана и е в обхвата на клетката с най-силен сигнал. 

преди 5 минути, XECUTIONER написа:

А ако мобилната станция не се движи? Тоест вече е регистрирана и е в обхвата на клетката с най-силен сигнал. 

Ако натоварването на каналите на клетката е голямо може да се стигне терминала да реши и да се свърже със следващата по критериите клетка

преди 1 час, capnemo написа:

Ако натоварването на каналите на клетката е голямо може да се стигне терминала да реши и да се свърже със следващата по критериите клетка

Само не разбрах какво разбирате под ''терминал'', защото решението за ''прехвърляне'' се взима от мрежата, а не от мобилната станция. 

преди 13 часа, Devastation написа:

Говорих с операторка на мтел и ми каза, че трябвало да заплатя 3 неустойки от 85 лв

И какво още се дъвче? Предприемането на съдебно действие от тях стартира нова 5 годишна давност.. И понеже автоматично губиш делото, плащаш и поне минималното адвокатско задължение от 300 лв + 25 лв държавна такса. Ако оспорваш - още толкова. На Манолова хич не вярвайте на популистките изцепкии - чак след като го напишат в Държавен вестник, когато новоизбрания парламент евентуално го гласува. И премахнат печално известните чл. 410 и 417.

преди 7 часа, XECUTIONER написа:

Само не разбрах какво разбирате под ''терминал'', защото решението за ''прехвърляне'' се взима от мрежата, а не от мобилната станция. 

Терминал е мобилния телефон. И той избира към коя станция да се върже. И станциите правят hand-over помежду си

преди 9 часа, techmaniac написа:

Не знам. С картата на Виваком нямам проблем. Между другото в район с добро покритие на 4G на Мтел скоростите са по-високи от Тия които достигам на Виваком. Ама пък Виваком я докарват добре откъм покритие. Не знам просто това ми е опита.

Няма пълно щастие. Всеки дейта канал струва пари, лицензионни такси. Така че операторите трябва да решават дали да сложат повече клетки с по-малко канали или по-големи клетки с повече канали....

преди 17 часа, Devastation написа:

Ок Емо може ли да сложиш катинар на темата разбрах ви. 

Не, нямам права в този раздел.

преди 11 часа, П.е.т.ъ.р написа:

Това не е вярно. Да, ще може да си пренесе номера ако си е плащал сметките без да има разправии, но ще трябва да си плати към МТЕЛ всички оставащи такси до края на договора. 

преди 17 часа, velislavvasilev написа:

Devastation

Предлагам ти сам/а да си отговориш на няколко важни за теб въпроса и на които никой не би могъл да ти даде отговор.

1. Какво ти пише в договора за неговото прекратяване, как се подновява, колко време ти остава до изтичането му.

2. На каква тарифа си и по-конкретно: какви безплатни минути имаш, към кого, как се тарифират услугите след изтичането им. Също - как се тарифират услугите, които не са включени в безплатните минути.

3. Чрез разпечатка, да си прегледаш много внимателно услуга по услуга и да разбереш защо имаш такава сума.

Лично на мен ми е надписвана фактура с 10лв, защото "В сайта на Мтел имало Условия и пише, че всеки нов абонат на фиксирана услуга заплаща еднократна такса от 10лв за първия месец" Последваха разправии и им казах, че не съм им подписвал сайта, а договор черно на бяло. В него никъде нямах описана така такса, а още по-малко и да се съобразявам с писаниците на сайта на Мтел. Последваха разправии, КЗП и всичко приключи благополучно. Не знам как стоят нещата при Мтел, но при Виваком разписките ми идваха с 2 месеца закъснение, което е проблем за мен, защото ми бе трудно да си следя в телефона с 2 месеца назад къде съм звънял. Един път ми се случи да имам някакъв международен разговор в разписката, а аз съм 100% сигурен, че до тогава не бях умишлено звънял на международни номера. Дали аз съм натискал нещо, дали те са си го надписали - не знам. Нямаше и как да разбера, защото нямах толкова хистори в телефона, че да видя за 2 и повече месеца назад номерата, на които съм звънял. Каквото и да си говорим, цените на мобилните услуги в БГ са космически за тамушния стандарт на живот. Всеки сам си решава от какво има нужда и колоко е готов да плаща за тази нужда. Аз заради това преминах на предплатени карти. Още повече, че вече навсякъде има WiFi и така или иначе ползвах Вайбър.

Напротив не навсякъде има wi-fi мрежа и не винаги е свободна. Ако е пък свободна в почетето случаи не може да я използваш защото са се закачили доста устройтва. За предплатените карти няма да коментирам. Не ми се мисли ако ти се налага да говориш често или бизнеса ти е такъв къде ще му излезе края и колко пари ще се набуташ от презареждане. 

Да, цените са наистина високи, но и тук падат лека полека. Освен това всеки един оператор дава възможност да се регистрираш в сайта му и да си следиш нещата. Аз използвам 2 оператора -  Виваком и Теленор. Никога не съм имал проблеми с тях, няма и да имам. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.