Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заместване на английски субтитри с български в игрален филм ?

Featured Replies

Досега тази манипулация с наслагването на български текст в свален игрален филм

съм извършвал без затруднения когато съм изравнявал двата файла /този на видеото и на текста/,

в разширенията им, като съм запазвал разширението .srt във файла на текста.

Така до сега филма винаги ми е тръгвал с български текст ! 

Но сега това не се получи защото в директорията на филма ми вече има  файл с английски готов фабричен текст

и когато приложа тази процедура филма ми върви изобщо . . .без НИКАКЪВ текст !?

Забележка:

Предоставям ви директорията на филма с оригиналния английски текст към него:

Faylove_na_igralen_film.jpg

Редактирано от Optium
корекции в текста ! (преглед на промените)

Или преименуваш, ако евентуално може да ти потрябват за нещо.
Копирай файла с БГ субтиутрите в директорията на видеото, копирай името на файла на видеото и преименувай файла на БГ субтитрите с копирания текст.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 6 минути, ined написа:

Ако мислиш че ингилизките субтитри ти пречат що не ги изтриеш?

Не ги изтрих, но ги преместих в другия край на компютъра и сложих българския текст

който е pdrl-din.srt, но дали и него трябва да го направя . . .mp4.

• Автор
преди 24 минути, ExaFlop написа:

Punch....x264.srt

След като отстраних файла с оригиналния английски текст и на негово място поставих файла с български превод,

който промених от pdrl-din.srt в Punch-Drunk.Love.2002.720p.HDTV..x264.YIFY.srt филма наистина ми тръгна с български субтитри.

Но с тях работи само с MPC-HCx64, докато с Windows Media Player работи без субтитри  и ми праща съобщение че има грешка в

текста !

Защо е така . . . !?

Редактирано от Optium

Явно щот има грешка(и) във файла със субтитрите. Отвори файла със субтитрите със Subtitle workshop и обратно го запиши, без да пипаш нищо по файла.

• Автор
преди 21 минути, ExaFlop написа:

Явно щот има грешка(и) във файла със субтитрите. Отвори файла със субтитрите със Subtitle workshop и обратно го запиши, без да пипаш нищо по файла.

Освен това как да го настроя този плеър MPC-HCx64 с който ми работят добре СУБТИТРИТЕ с дадените по-долу

от мен настройки на десктопа за ПОСТОЯННО /тъй като сигнала от лаптопа го прехвърлям на LCD с голям екран/,

като тези настройките които съм показал да са ми ПОСТОЯННИ, а не да ги сменям за всеки един филм поотделно . . . !?

Nastroyki_za_ekran.jpg

Редактирано от Optium

• Автор
преди 9 часа, ExaFlop написа:

View->Video Frame->Override Aspect Ratio

В моята версия на K-Lite Codec Pack 12.8.5 пътя ми за настройка на екрана е следния

View > Video Frame > Aspect Ratio:

Default /DAR/, 4:3, 5:4, 16:9, 235:100, 185:100, Asume square pixels /SAR/

Названието "Override" никъде не успях да го срещна !

За съжаление не натисна ли бутона " FULL SCREEN" екрана на компютъра и телевизора

не може да ми се ИЗПЪЛНИ до край и да изчезнат страничните ленти около екрана.

Дори ако река да използувам бутона " F11" нямам гаранция че ще се получи !?

Momenti_ot_nastroykite_na_film.jpg

Редактирано от Optium

Елиминираш ли черните ленти видеото става непропорционално. Кръгът никога няма да ти е кръг.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

преди 6 часа, ExaFlop написа:

Елиминираш ли черните ленти видеото става непропорционално. Кръгът никога няма да ти е кръг.

Когато си сваля сам видеото / YIFY-Torrents.com / и текста / subsunacs.net /

и ги сложа в MPC-HCx64, мога да обработя видеоматериала преди да се консумира.

Проблематично е когато филма се гледа директно от специализиран сайт за филми,

какъвто е ONLINE-FILMI.Info и плеъра от който го сваляш няма специални настройки за образа

и субтитрите. Тогава ти се налага да се съобразяваш с техните настройки, като често се случва те /субтитрите/

да са толкова малки, че трябва да ги четеш едва ли не с . . .микроскоп ! 

Заснел съм този кадър от филм който гледах преди няколко часа днес директно от ONLINE-FILMI.Info,

където на практика няма никакви настройки които да упражниш върху излъчването му . . .

Kadr_ot_filma.jpg

Редактирано от Optium

преди 1 час, Optium написа:

Проблематично е когато филма се гледа директно от специализиран сайт за филми,

какъвто е ONLINE-FILMI.Info и плеъра от който го сваляш няма специални настройки за образа

и субтитрите. Тогава ти се налага да се съобразяваш с техните настройки, като често се случва те /субтитрите/

да са толкова малки, че трябва да ги четеш едва ли не с . . .микроскоп ! 

Сваляш филма на харда и си го гледаш с твоя плеър.Това ти дава повече възможности.Вградените субтитри не можеш да променяш,но е по-добре от гледане през браузер.

• Автор
преди 46 минути, Воробянинов написа:

Сваляш филма на харда и си го гледаш с твоя плеър.Това ти дава повече възможности.Вградените субтитри не можеш да променяш,но е по-добре от гледане през браузер.

За едно гледане на филм /което е средно около 2 часа/ да си създаваш подобни главоболия ми се струва прекалено !

До края на 2016 година ONLINE-FILMI.Info който филмов сайт ползувам вече втора година, използуваше плеъри на които

можеше преди филма да направиш настройки на субтитрите и екрана, но сега вече ги няма . . . !?

Не знам защо, но вече всички филми гледаме там с помощта на плеъра Estream.to. Той не ни предлага никакви собствени настройки,

ами ни прехвърля към настройките на Adobe Flash Player(a) който сме инсталирали на компютъра си.

Кажете ми,

какви настройки са нужни /от тези които виждате на екрана/ за да можем да гледаме спокойно ONLINE филми по телевизията :

Nastroyki_na_ekrana_s_pomoshchta_na_Adob   

преди 1 час, Optium написа:

Кажете ми,

какви настройки са нужни /от тези които виждате на екрана/ за да можем да гледаме спокойно ONLINE филми по телевизията

Когато филмът започне,долу,вляво от часовника/времето/ има малко синьо квадратче-captions settings.Скриващо се меню,трабва да раздвижиш мишката.Разгледай го.

Свалянето на един филм не е главоболие.Става за 15-20 мин.

Мисля,че не гледаш с Flash Player.Поне аз не гледам,защото плъгина ми е изключен?

Редактирано от Воробянинов (преглед на промените)

• Автор
преди 3 часа, Воробянинов написа:

Когато филмът започне,долу,вляво от часовника/времето/ има малко синьо квадратче-captions settings.Скриващо се меню,трабва да раздвижиш мишката.Разгледай го.

Свалянето на един филм не е главоболие.Става за 15-20 мин.

Мисля,че не гледаш с Flash Player.Поне аз не гледам,защото плъгина ми е изключен?

Точно това искам да ви обясня че от началото на тази година след като въведоха от Online-Filmi.Info 

повсеместното използуване на плеъра Estream.to /погледнете го по-горе на публикуваното от мен изображение/,

тази позиция <captions settings> просто изчезна . . .вдън земя !?

Можеш да натиснеш само позицията <cc> за да положиш готовия български текст на субтитрите върху екрана.

Това го знам много добре, защото всеки БОЖИ ДЕН гледам филми от този сайт !

Така че се измъчвам постоянно когато трябва да гледам тези филми, защото субтитрите им са с "малък формат" 

и когато ги прехвърлиш пък и на голям екран, стават ИЗКЛЮЧИТЕЛНО дребни и трудни за четене !

А да ги настроиш по-големи, както ставаше преди с <captions settings> вече не може, защото тази опция я НЯМА ВЕЧЕ !?

МОЛБАТА МИ Е НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ, МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ИЗЛЕЗЕ ВЪОБЩЕ ОТ ТАЗИ ТРУДНА СИТУАЦИЯ . . .

Редактирано от Optium

преди 6 часа, Optium написа:

А да ги настроиш по-големи, както ставаше преди с <captions settings> вече не може, защото тази опция я НЯМА ВЕЧЕ !?

Кликваш по <captions settings> най-горе като се отвори менюто и ги имаш всички опции.После натискаш Done.

screenshot_1.png

• Автор
преди 2 часа, Воробянинов написа:

Кликваш по <captions settings> най-горе като се отвори менюто и ги имаш всички опции.После натискаш Done.

screenshot_1.png

За съжаление колкото и да "кликам" върху екрана на компютъра ми след като филма вече е започнал да се върти,

освен този надпис с параметрите на филма /който съм заградил в червено/,

никакви <Captions setting> не ми излизат:

ScreenShot_20170220101036.jpg

Редактирано от Optium

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.