Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв акумулатор

Featured Replies

Акумулатор на години капацитетът му пада. Това ти написах и на ЛС. Недей гледа етикета, това са идеализирани данни при чисто нов акумулатор, измерено в лаборатория. Недей слага по-малък акумулатор от заводската спецификация. Старт/Стоп и разни други глупости и електроники точат ток.
Никога не бих си позволил да карам с по-малък от препоръчителния. Ако към даден момент върши работа, то със сигурност ще спре да върши работа по-бързо. Падът в капацитета е неизбежен.
------
Аз алергия към хора със средства нямам. Но за мен 90-ти набор, който още не е научил от коя страна се държи ножа, па камо ли как се вади хляба да има 18 бона за кола звучи като далавераджийска/ шанаджийска работа. А аз към такива хора вече имам антипатия.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Хаха поздрави за за КОМПЛЕКСАРИ като Simtech

Ето какво ми писа на лично!

Важното е кой е по-нов, кой по стар. Защото характеристиките им са оптимистични характеристики в лабораторни условия при чисто нов акумулатор. 4 годишен акумулатор капацитетът му пада с между 1/3 и 1/2 от заводския, ако все още става.
Някои от акумулаторите почват да им се рушат плочите, да дават вътрешно късо и да няма никой. Независимо какви характеристики пише на етикета.
А понеже аз не съм дърт комуняга, аз знам как се вадят пари в България или по-точно знам как трудно се вадят. Да изсипеш 18 бона, освен ако не е лизинг означава, че имаш достатъчно пари, за да не ги мислиш тия работи.
А лично моето мнение е, че млад човек, който не е работил да има свободни 18 бона означава, че се занимава с нещо съмнително и нелегално.
Така че, откровено казвам,че те гледам като далавераджия, шанаджия и нещо от сорта. Аз на твоите години учех, работех, скъсвах се от работа и свободни 18 бона пак нямах.

Аз си оставам на мнението. 25-27 годишен с 18 бона в България е съмнителна персона.
При условие каква е средната заплата за страната и колко работят младите масово.
А съвета за акумлатора си важи - той е технически.

Пълен паляк! Ако за него работа значи  да копа по цял ден на къра - негова си работа!

Capture1111.PNG

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

2.16 Забранено е публикуването на лична кореспонденция (лични съобщения) във форума без съгласието на двете страни, участвали в кореспонденцията, както и всякаква форма на лични данни извън официално публикуваните в настоящия форум (снимков или друг материал, засягащ личния живот), когато това може да е в ущърб или да служи за дискредитация на някоя от двете страни. Ако това стане, то по желание на ощетената страна такива постове ще бъдат трити без предупреждение.

• Автор

Знеш ли колко би пука - батенце! К'во дескридитиране, к'ви пет лева - като той ми 0*сра темата тук! Че и продължава да досажда на лични, как съм бил едва ли не наркобос!Ти като к'ъв го раздваш - като заместник модератор или кандидат за такъв?

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

преди 2 минути, Viiipeer написа:

Знеш ли колко би пука - батенце! К'во дескридитиране, к'ви пет лева - като той ми 0*сра темата тук! Че и продължава да досажда на лични, как съм бил едва ли не наркобос!Ти като к'ъв го раздваш - като заместник модератор или кандидат за такъв?

Каквото искаш си прави, просто не е редно да нарушаваш правилата на този форум. (с които между другото си се съгласил, когато си натиснал бутона "Регистрация")

преди 28 минути, Viiipeer написа:

Пълен паляк! Ако за него работа значи  да копа по цял ден на къра - негова си работа!

Аз се занимавам с фина електроника и системи за видео наблюдение. Добър ден. Дали повече не я чаткам електрониката?
За акумулатора си оставам на думите. Акумулатор се взима по спецификация и никога не можеш да очакваш използван да има капацитета на нов. Нов с идея по-малък капацитет е 1000% по-добре от втора ръка използван 4 години. Защото ако единият, който е стар е бил 72Ah, а другият е нов, но 62АH, то в 72Ah-часовия 100% не е останал и 56Ah капацитет.
Тя колата може и да пали, ама се пита до кога?  И къде ще те остави? А после? С имобилайзера и компютъра така се палят на бутане новите коли.
А писмата на лично ги почна ти.
18 бона за кола и да питаш за малък или втора ръка акумулатор? Да караше някой Голф3, да те извиня. С кола за 18 бона не си извинен. И си оставам на мнението. Младеж, junior с 4К заплата? Баси, колко съмнително.

преди 12 минути, Viiipeer написа:

Айде - малко повече ми идват превъзнасянията - ок?

Не отричам нищо, което съм писал на ЛС. Ако вземеш прочетеш, дори съм преписал в предно мнение каквото съм писал на теб на ЛС като отговор. Голяма заплаха, голямо отмъщение със скрийншота. Сигурно това е техническата грамотност на ИТ-то. Да натиска принт скрийн бутона и да научи комбинациите CTRL+V и CTRL+S
Само да ти кажа - аз карам кола за 1000лв и си купувам нови части. Ако не е бай ганьовщина да си купиш кола за 18000лв и да питаш за втора ръка акумулатор, то не знам кое е.

преди 15 минути, Viiipeer написа:

Че и продължава да досажда на лични

О, аз ли? Защото аз ти писах на лични пръв, нали така!?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 23 часа, Viiipeer написа:

Аре да си стоиш в мишата дупка, а? Има да ги сънуваш тези 19 бона, които съм дал! Отделно, к'ъв си ти да ми правиш сметката на мен? Ти даже не можеш да вникнеш какво се пита в задачата! Аре баста!

Просто акумулатора трябва да отговаря на характеристиките, които има самата кола. Дизелите им трябват по мощни акумулатори. Щом колата пали не виждам от какво се притесняваш.

• Автор
преди 12 часа, simtech написа:

аше някой Голф3, да те извиня. С кола за 18 бона не си извинен. И си оставам на мнението. Младеж, junior с 4К заплата? Баси, колко съмнително.

преди 12 часа, simtech написа:

Аз се занимавам с фина електроника и системи за видео наблюдение. Добър ден. Дали повече не я чаткам електрониката?
За акумулатора си оставам на думите. Акумулатор се взима по спецификация и никога не можеш да очакваш използван да има капацитета на нов. Нов с идея по-малък капацитет е 1000% по-добре от втора ръка използван 4 години. Защото ако единият, който е стар е бил 72Ah, а другият е нов, но 62АH, то в 72Ah-часовия 100% не е останал и 56Ah капацитет.
Тя колата може и да пали, ама се пита до кога?  И къде ще те остави? А после? С имобилайзера и компютъра така се палят на бутане новите коли.
А писмата на лично ги почна ти.
18 бона за кола и да питаш за малък или втора ръка акумулатор? Да караше някой Голф3, да те извиня. С кола за 18 бона не си извинен. И си оставам на мнението. Младеж, junior с 4К заплата? Баси, колко съмнително.

Не отричам нищо, което съм писал на ЛС. Ако вземеш прочетеш, дори съм преписал в предно мнение каквото съм писал на теб на ЛС като отговор. Голяма заплаха, голямо отмъщение със скрийншота. Сигурно това е техническата грамотност на ИТ-то. Да натиска принт скрийн бутона и да научи комбинациите CTRL+V и CTRL+S
Само да ти кажа - аз карам кола за 1000лв и си купувам нови части. Ако не е бай ганьовщина да си купиш кола за 18000лв и да питаш за втора ръка акумулатор, то не знам кое е.

О, аз ли? Защото аз ти писах на лични пръв, нали така!?

Къде пропусана Pait приложението - Ваше превъзгордейшество?

на ‎23‎.‎2‎.‎2017‎ г. в 22:49, simtech написа:

И си оставам на мнението. Младеж, junior с 4К заплата? Баси, колко съмнително.

Млад меринджей бе бате, какво съмнително има?  :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.