Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв акумулатор

Featured Replies

Здравейте! Интересувам се за съвет - сегашния акумулатор на мерцедеса c220 cdi който взех е Varta AGM 68ah 380A DIN/ 680A EN

Имам Bosh S5 Silver Line 74Ah 750A EN,

Доколкото знам, Варта е слаб за колата , но е по-нов като технология , докато Bosh-a е по-мощен и въпреки всичко пак под изиксванията.

Идеята ми е - Bosha- е закупен преди точно 4 години и регулярно е карано с него, Varta е купен с колата и ужким бил нов - нов, нов, колко да е нов, те всички така казват.

Дали е разумно да сложа Bosha-а, предвид че не е AGM - AGM-а бил по-добър за къси разстояния.

Мерси!

Ако няма проблеми със сегашния акумулатор ,защо да го сменяте с друг и то бая изтормозен за 4г.? Ако държите на колата си ,ще си вземете нов акумулатор според изискванията за конкретния модел. Обичайно Мерцедесите заводски излизат с Варта. По-новите модели имат доста електроника и е важно да се поставя добър акумулатор. 

Какво трябва да е според книжката (каталог)? Можеш да сложиш ои една стъпка по-голям, ако механично мястото го позволява.

По какви причини искаш да сменяш? Нещо като работи не се пипа. А, и преди да го откачиш помисли за кода на свирката.

• Автор
преди 4 часа, Филипов написа:

Какво трябва да е според книжката (каталог)? Можеш да сложиш ои една стъпка по-голям, ако механично мястото го позволява.

По какви причини искаш да сменяш? Нещо като работи не се пипа. А, и преди да го откачиш помисли за кода на свирката.

Причини няма, - разни "разбирачи" казват че е малък за колата - колата пали с него и няма някакъв признак да се тормози. Просто въртя ключа и ето така пали с Вартата който е купен лятото на 2014-та (така го взех тази година )  Предвид, че има рискове при смяната с другия, не вярвам + 70А и + 4 Ah чак толкова да са от значение спрямо сегашния Bosh с който искам да го сменя.

Поздрави!

преди 6 часа, Soviet Soldier написа:

Ако няма проблеми със сегашния акумулатор ,защо да го сменяте с друг и то бая изтормозен за 4г.? Ако държите на колата си ,ще си вземете нов акумулатор според изискванията за конкретния модел. Обичайно Мерцедесите заводски излизат с Варта. По-новите модели имат доста електроника и е важно да се поставя добър акумулатор. 

Проблеми нямам със сегашния - просто разни, които се пишат че разбират казват че бил слаб акумулатора, както виждате пали без проблем. Сега друг е въпроса че при фиата пали от завъртане, но мерцедеса е по-комлексен автомобил и може би това ме подвежда относно "няколкото" завъртания преди да запали. ;-)

Щом си работи перфектно, не се тормози и пали от раз, акумулатора е нов, защо ти е да го сменяш тогава ? За мен са си пари на вятъра. 

Нали знаеш, че консуматорите в една кола са много ? Ако е слаб (извинете ме ако изръся бисер) за колата, колата ще дърпа повече от колкото ще го зарежда. 

П.П. Опитай се да пуснеш и климатика. (един от най-големите консуматори в една кола, ако тогава колата гасне или пък се "тормози", значи му е слабичък)

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

• Автор
преди 6 минути, niki292002 написа:

Щом си работи перфектно, не се тормози и пали от раз, акумулатора е нов, защо ти е да го сменяш тогава ? За мен са си пари на вятъра. 

Нали знаеш, че консуматорите в една кола са много ? Ако е слаб (извинете ме ако изръся бисер) за колата, колата ще дърпа повече от колкото ще го зарежда. 

П.П. Опитай се да пуснеш и климатика. (един от най-големите консуматори в една кола, ако тогава колата гасне или пък се "тормози", значи му е слабичък)

Да гасне едва ли, но как мога да разбера дали се тормози? ;-)

преди 5 минути, niki292002 написа:

Много ми стана интересно климатика какво общо има с цялата работа около акумулатора !

• Автор

И аз това питам ;-) То веднъж запалила - макар и със слаб от там насетне вече не е проблем. Тука дилемата е без да купувам съвсем нов, а дали да ги разменя с този, който съм посочил.   Прединия фиат го бях купил 2008-ма с поставен акумултор от 2004-та, който беше драстично по-слаб а модела и той сдаде багажа едва 2013-та, та май на този етаб е безмислено да си отварям работа с безсмислен " ъпгрейт"

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Иди в някой сервиз да ти го замерят при пълно натоварване и ще ти кажат дали има нужда от смяна.

• Автор
преди 4 минути, Momolord написа:

Иди в някой сервиз да ти го замерят при пълно натоварване и ще ти кажат дали има нужда от смяна.

Благодаря - а иначе от видеото - добре ли пали?

преди 1 минута, Viiipeer написа:

Благодаря - а иначе от видеото - добре ли пали?

Не съм го гледал видеото, но щом казваш че пали от раз - не виждам проблем, докато не възникне проблем.

И моят палеше от раз, докато един прекрасен ден, въобще не запали.

Отидох, купих нов и така.

Наистина, ако сега в студеното време (цяла зима) не ти е правил проблеми, аз лично за себе си не виждам ни най-малка причина за смяна на нещо, което работи.

Но ако имаш пари за хвърляне и си си го навил на пръста - давай.

• Автор

Колага е купена Януари и не съм я пробвам на по-голям студ от - 5 градуса , така че нямам база за сравнение. В крайна сметка предвид това, че ще си рестартирам компютъра и разни разправии в последствие, като се наложи считам че е по-добрия вариант тогава вече да взимам по-силен акумулатор, а не да слагам и без това малко по-мощен, но въпреки това хем по-старт, хем пак една идея по-слаб от препоръчителните стойности на MB.

Благодаря на всички включили се.

Значи, купуваш си кола за 8 бона(интересно с кви пари) а след това се циганиш за акумулатор? Я марш в магазина?! Аз си купих 72Ah акумулатор, като колата иска 56Ah и дори и с по-малко ще върви. Ааааа...като нямаш пари за акумулатор да не си я купувал!

преди 9 часа, BMW Маниак написа:

Много ми стана интересно климатика какво общо има с цялата работа около акумулатора !

Не знам особено (за това предварително се извиних, ако изряся някой бисер), но старото Audi на баща ми гаснеше когато се включи климатика. (беше купил колата, а акумулатора беше с мощност под минимума за колата, палеше с много зор)

П.П. Сложиха акумулатора в официалния сервиз на Bosch - за да се завери гаранцията. Тестваха с един уред (не знам как се казва) акумулатора. Видях, че консумацията скачаше, когато климатика беше включен.

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

• Автор
преди 4 часа, simtech написа:

Значи, купуваш си кола за 8 бона(интересно с кви пари) а след това се циганиш за акумулатор? Я марш в магазина?! Аз си купих 72Ah акумулатор, като колата иска 56Ah и дори и с по-малко ще върви. Ааааа...като нямаш пари за акумулатор да не си я купувал!

Аре да си стоиш в мишата дупка, а? Има да ги сънуваш тези 19 бона, които съм дал! Отделно, к'ъв си ти да ми правиш сметката на мен? Ти даже не можеш да вникнеш какво се пита в задачата! Аре баста!

Ся, климатиците наистина товарят много (особено по- скромните двигатели), ама чак пък да гасне... намирисва повече на издъхващ компресор, не на акумулатор. Разбира се, това е много относително. Имах случай, да ми се включва АБС-а без да пипам спирачка, заради издъхнал акумулатор.

преди 2 минути, язе написа:

Ся, климатиците наистина товарят много (особено по- скромните двигатели), ама чак пък да гасне... намирисва повече на издъхващ компресор, не на акумулатор. Разбира се, това е много относително. Имах случай, да ми се включва АБС-а без да пипам спирачка, заради издъхнал акумулатор.

Просто акумулатора беше прекалено слаб. Както казах, палеше с много зор. (2-3 неуспешни опита и акумулатора беше аут) Акумулатора бе сменен и няма никакви проблеми.

Нормално... слабия акумулатор, се превръща в голям консуматор.

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 1 час, Viiipeer написа:

Аре да си стоиш в мишата дупка, а? Има да ги сънуваш тези 19 бона, които съм дал! Отделно, к'ъв си ти да ми правиш сметката на мен? Ти даже не можеш да вникнеш какво се пита в задачата! Аре баста!

Защо ти не се скриеш някъде? С големите претенции за баровщина си си купил Мерцедес, а си стиснат да му купиш един акумулатор.Аз карам стар автомобил и пак си купих нов акумулатор от магазина, а не се правя на циганин кой втора ръка да си взема.
Аз ли къф съм да ти правя сметката?  8 или 19бона - през к*ра ми е! КАТО са 19, имаш и 1000лв за акумулатор! Ама като гледам датата на раждане, само на работяга ми приличаш! Такива тарикати като теб са ми ясни!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 6 минути, simtech написа:

Защо ти не се скриеш някъде? С големите претенции за баровщина си си купил Мерцедес, а си стиснат да му купиш един акумулатор.
Аз карам стар автомобил и пак си купих нов акумулатор от магазина, а не се правя на циганин кой втора ръка да си взема.
Аз ли къф съм да ти правя сметката? Абе ей, дечко! Ще ми викаш БАТКО!

Хаха, аре бегай да си лягаш - че сънчо мина. Кой ти каза, че взимам стар акумулатор, палячо? И кой е казал, че си взимам мерцедес да се правя на баровец, така като те гледам, май гузен - негонен бяга! Мерцедес се взима не за да се правиш на баровец, а за да ти е гот като караш! На запад дори не те отразяват, че караш такава кола, но тук Бай-Баня  като види нещо по-ново от голф 3-ка и вече е гъзар....  И двете коли са си МОИ и АЗ ще реша какво и как да правя - ясно ли ти е? Вартата е нов , но по-слаб - боша е стар, но по - силен - ти кое не разбра. Ако владееш други езици, различен от Българския, ми пиши, за да ти го напиша на тях!

преди 22 минути, Viiipeer написа:

Хаха, аре бегай да си лягаш - че сънчо мина. Кой ти каза, че взимам стар акумулатор, палячо? И кой е казал, че си взимам мерцедес да се правя на баровец, така като те гледам, май гузен - негонен бяга! Мерцедес се взима не за да се правиш на палячо, а за да ти е гот като караш!  И двете коли са си МОИ и АЗ ще реша какво и как да правя - ясно ли ти е? Вартата е нов , но по-слаб - боша е стар, но по - силен - ти кое не разбра. Ако владееш други езици, различен от Българския, ми пиши, за да ти го напиша на тях!

Ама грам не ме интересува и не ми се обяснявай като госпожица! Вартата била слаба, а боша бил 100 годишен. Взел си акумулатор под спецификацията и искаш да го сменяш със 100 годишен бош? Като се циганиш за акумулатор, мерцедес не ти трябва! Купи си Москвич Алеко! Ще го караш и с 45 ампер часа умрял на половина.
Боша бил по-силен? КОГА БЕ?! Кога е бил по-силен? Той и баща ти като е бил млад лесно си го е вдигал, ама я го питай сега какво му е. За останалото - 25 годишен дечко с мерцедес за 19 бона. Татко паричко значи. Пари ли нямате за акумулатор тогава бе?! Аз карам 100 годишна кола и повече пари отделян за поддръжка!? Ама как се излагате само!
Като не искаш акумулатор, купи си колело!
-----
Причината да се ядосам... 4 годишен акумулатор отдавна пътува към кофата. В най-добрия случай има 1/2 от заводските си характеристики като нов. Със сигурност не е по-добре от новата Varta.
Винаги се взима акумулатор поне с капацитета на заводската препоръка. А хубаво е да се вземе един капацитет по-нагоре. Новите коли са пълни с електроника. Не е случайно акумулаторът да е голям.
Само като се сетя на познат мерцедеса(2010година) колко време му светят фаровете и интериорните светлини, след като го заключи от дистанционното...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Големия мъж - напиши си годините бе! И да, дори не можеш да смяташ! На 27-съм, от такива като теб - затова сме на този хал!

При положение, че колата пали от ряз и няма признаци за проблеми не виждам смисъл да го сменяш. Както те посъветваха по-горе - мини през някой магазин за акумулатори или сервиз да ти го замерят и това е. Идва лято и ако колата няма auto start/stop функция не би следвало да има нужда да го сменяш, поне не и до следващата зима, при положение, че се окаже, че всичко му е в норма. 
Има и друго - при наличен auto start/stop, е крайно препоръчително акумулатора да е според спецификацията за колата, дори ги водят малко по-специални, тъй като при автоматичното гасене все нещо трябва да поддържа работещи компресора на климатика, инфотеймънт системата, всичките пуснати лампи/фарове и пр. В този случай акумулатори от Кауфланд на акция, или пък купуване на по-слаб такъв, не би свършило работа и може да се очакват изненади.

Simtech го остави, той има алергия към хора със средства. Започва да им дири сметка по-нахъсан и от гладен данъчен инспектор в акция. Всеки си знае джоба и се простира според него. Простотия е да дириш другимо сметка за неща, които не ти влизат в работата.

Редактирано от angelovarna (преглед на промените)

• Автор

Мерси, колега! Евалата за коментара! В крайна сметка от МБ сервиза ми казаха на този етап да си карам и да не го мисля.

Поздрави!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.