Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на часовник

Featured Replies

Здравейте и Честит празник!

Търся си часовник, като имам няколко изисквания:

-Да е водоустойчив, колкото да се къпя с него.

-Да показва дата.

-Да е що-годе здрав.

-Евентуално да има светлинки, че в тъмното да се вижда нещо.

Бюджет до около 120 лева.Замислих се и дали да не взема  Casio G Shock GA-100  (бих дал тия 195 лева), но чета, че имали разни проблеми със запотяване, GA серията били калпави и леко се поразмислих.Другия който гледам е ей тоя - http://casioshop.bg/MCW-100H-1AVEF 

По принцип не съм някакъв фен на часовниците и не съм имал много.Повече си разчитам на телефона.Бих бил благодарен ако изразите мнения относно марката, модели и т.н.

Spoiler

Ако съм объркал раздела, моля модератор да премести темата в правилния.

Редактирано от Pamlea (преглед на промените)

• Автор

По-полезен коментар не можа ли да напишеш?Щото съм пуснал тема, ако някой може да сподели впечатления от часовниците, а не да се пишат подобни тъпи мнения.

Аз съм с един ILLUMINATOR на Casio от 19 години! Едва от скоро започна да се запотява, защото се износи уплътнението на капачката, но е чудесен избор като марка. Този е по-близо до изискванията ти, но е със соларна батерия(за която нищо не знам). G-Shock е за предпочитане, поне, заради минералното стъкло. Колкото до оплакванията за GA-серията...на пазара е пълно с ментета на тази серия и може на това да се дължи.

Ти, че си пуснал тема, не означава че разбираш какво питаш.

Идиотско е да се къпеш с часовник! Водоустойчивостта не изказва нищо за качеството. Защо искаш да се къпеш с часовник?

преди 1 час, Desdinova написа:

Ти, че си пуснал тема, не означава че разбираш какво питаш.

Идиотско е да се къпеш с часовник! Водоустойчивостта не изказва нищо за качеството. Защо искаш да се къпеш с часовник?

Защо да не се къпи с часовник- ти като не се къпиш с часовник не означава, че и другите не требе? На море като отиде ще иска да се къпи с часовника за да не му го "откраднат" както прави моя баща ;):D

Аз преди няколко дни си взех 1 Adidas LED watch онлайн, бяха на промоция. Не е зле, много е стилен! Аз по принцип харесвам часовници с сини/черни циферблати... ама този път разнообразих. Пък и на механичните много бързо им умират батериите (аз така си мисля).  Апък отнсно тея G-shok сериите, с каквито се сетиш функции (не се сещам за точен модел) 1 мой приятел има такъв и не е доволен, винаги показвал грешна дата и изоставал с 1-2 мин макс.   Все пак има и електронни часовници, (Sikmei) нещо подобно които са водоусточиви за по 30лв... някъде там.  Нали знеш .... Часовника от 120лв показва същия час като този от 30 нагоре примерно.

Редактирано от NBS 9322 (преглед на промените)

• Автор

Ти май явно си пишеш колкото да не заспиш.Казъл съм, че търся часовник, ти ми изнасяш лекция, че е идиотско да се къпя с него.Все едно да отидеш в тема за клокърски компютър и да им обясняваш, че е идиотско да се клокват процесори.

Относно последния пост.Знам какво показва часовника.Просто искам да си взема един читав, който да върви с мене навсякъде.Няма студ, няма жега.Дъжд или каквото и да е било.Просто тоя часовник го слагам и докато не му притрябва смяна на батерията не го свалям.Не искам като тръгна да си мия ръцете, да се къпя да го свалям.Където съм аз, там е и той.G Shock ми харесва защото го водят по-здрав от обикновените, самия му вид също ми допада.Аналоговите ми харесват повече отколкото дигиталните.Иначе има по-евтини дигитални.

За смарт отново не съм навит, просто защото са по-скъпи и за мен ще са безполезни.Като гледам до 200 лева са на някакви малоумни марки, дето я оцелее 1 година я не.

Едно е миене на ръце, друго е да го вземеш под душа и съвсем друго в морето.

За тея пари не очаквай нищо добро. Ако искаш класически водуустойчив часовник, който ще ползваш по - дълго време си вземи Rolex Submariner.

преди 10 часа, Desdinova написа:

Едно е миене на ръце, друго е да го вземеш под душа и съвсем друго в морето.

Е какво му се чудиш толкова? Човека иска да си го носи постоянно... - И аз ако имах такъв часовник и аз щях да правя като него...

- Даже аз като си взимам душ си държа мобилния в банята кат някой ми звънне да вдигам... :emoji_smiley-01:

И моя мобилен е в банята за да имам музика, но е на dnd :)

nнито ме интересува колко е късно докато се къпя, нйто искам да еземам обаждания!

Редактирано от Desdinova (преглед на промените)

на 3.03.2017 г. в 19:24, Pamlea написа:

Ти май явно си пишеш колкото да не заспиш.Казъл съм, че търся часовник, ти ми изнасяш лекция, че е идиотско да се къпя с него.Все едно да отидеш в тема за клокърски компютър и да им обясняваш, че е идиотско да се клокват процесори.

Относно последния пост.Знам какво показва часовника.Просто искам да си взема един читав, който да върви с мене навсякъде.Няма студ, няма жега.Дъжд или каквото и да е било.Просто тоя часовник го слагам и докато не му притрябва смяна на батерията не го свалям.Не искам като тръгна да си мия ръцете, да се къпя да го свалям.Където съм аз, там е и той.G Shock ми харесва защото го водят по-здрав от обикновените, самия му вид също ми допада.Аналоговите ми харесват повече отколкото дигиталните.Иначе има по-евтини дигитални.

За смарт отново не съм навит, просто защото са по-скъпи и за мен ще са безполезни.Като гледам до 200 лева са на някакви малоумни марки, дето я оцелее 1 година я не.

Какво ще кажеш за часовник който нито батерия му трябва, нито сверяване /само се сверва по радиосигнал/ , здрав, устойчив за туризъм и естествено за къпане ? Слагаш  и забравяш . Има такива касиота .

Аз съм фен и имам уев-цептор и протрек . ИЗбери си според бюджета който искаш , имат гледам един уевцептор за 160 лв, , протрек май ще ти е по скъп, но пък има компаси , барометри алтметри и др екстри .

• Автор

Ми G Shock ще да е.Остава ми само да избера кой точно.200+ не ми се дават ама 30/40 лева къде не отишли.Компаси, барометри и подобни не ми трябват..А G Shockовете просто ми харесват като визия и покриват изискванията ми.

Днес си купих аналогов/крарцов чаовник casio MTP-1290D който показва и дата . Знае ли някой часовника как преценява от колко дни се състои месеца ? 

преди 55 минути, welcome2 написа:

Днес си купих аналогов/крарцов чаовник casio MTP-1290D който показва и дата . Знае ли някой часовника как преценява от колко дни се състои месеца ? 

Този Не преценява. Ще се наложи сам да преценяваш...

Това е 1 часовник, кой ли знае какво си избираш, след време ще се развали ще си вземеш друг..   

GA серията били каплави? Това според мен им е най-добрата серия, взимай GA-100 без значение в каква разцветка имам 2-ма приятели с точно този и нямат никакви проблеми, а още 5-6 с други GA 200, 120, 150... Да спомена, че от 3 години ползват часовниците почти всички и не ги свалят ;)

Редактирано от Монката (преглед на промените)

на 3/3/2017 в 21:00, Desdinova написа:

За тея пари не очаквай нищо добро

водоустойчиви часовници колко искаш още преди 20 години имаше на битака за 15 лв   издържащи на 30 метра дълбочина .

но за мен е излишна вещ един часовник .   мога да се ориентирам по слънцето или да питам някой балама който е дал 100 лв .

на 3/8/2017 в 20:29, welcome2 написа:

Знае ли някой часовника как преценява от колко дни се състои месеца ? 

с програмиране и на 4 години месец февруари 29 дена

тея г -шок са ми некви като от зрънчо за 50 стотинки навремето

преди 6 часа, Yvan Sergeev написа:

но за мен е излишна вещ един часовник .   мога да се ориентирам по слънцето или да питам някой балама който е дал 100 лв .

Абе то и аз си гледам часа по гсм-а, но ми е удоволствие да  нося що годе  качествен часовник.

След години носене всеки почва д аусеща раликата между евтините и наистина добрите.

• Автор

Както и да е.Поръчах ей тоя - https://casioshop.bg/AW-591-2AER Като дизайн ми хареса повече.Па и е със 30 лева по-евтин.Ако искате оставете темата, ако ви се дискутират часовници и прочие.

на 12.03.2017 г. в 20:32, velislavvasilev написа:

С цел по-дълъг живот.

Има и зареждащи се с топлината от ръката :) но са  по скъпи. Имах Сейко 5 и още няколко подобни  с автоматично навиване при движение, но и той даваше отклонения и си искаше досадно сверяване.

Касио със слънчево панелче и радиосверяване е най оптимално и сравнително евтино решение за "вечен часовник" :)

Вижте кво, часовниците така или иначе вече служат повече за украшение, така че купете си нещо гъзарско. Джобен с верижка например. Златен разбира се... Ква е тая ширпотреба Касио.  Разбирам, че нямате за Rolex, ама поне нещо Certina, Omega, Rado...

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 16 минути, язе написа:

Вижте кво, часовниците така или иначе вече служат повече за украшение, така че купете си нещо гъзарско. Джобен с верижка например. Златен разбира се... Ква е тая ширпотреба Касио.  Разбирам, че нямате за Rolex, ама поне нещо Certina, Omega, Rado...

Дали е ширпотреба?

https://www.amazon.de/Casio-G-Stoß-MRG-8100B-1AJF-Mehrband-HERRN/dp/B001J2YQR6/ref=sr_1_1?s=watch&ie=UTF8&qid=1489688263&sr=1-1&keywords=casio

преди 4 минути, capnemo написа:

Ширпотреба е. Часовниците, които не са ширпотреба, цената им расте с годините- не пада. Часовник- швейцарски. Иначе няма смисъл- само долните гащи още са без часовник на тях. Ама знам ли, може и такива да има...

преди 5 минути, язе написа:

Ширпотреба е. Часовниците, които не са ширпотреба, цената им расте с годините- не пада. Часовник- швейцарски. Иначе няма смисъл- само долните гащи още са без часовник на тях. Ама знам ли, може и такива да има...

Тези чиято цена расте с времето имат цени, които започват от шестцифрено число...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.