Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мъдрости от век във век .....

Featured Replies

Не подавай на всяка цена ръка на сриналия се в калта. Не знаеш защо е паднал.
Петър Дънов

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 543,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Този текст е откъс от еврейската книга Талмуд. В нея се описва разговорът на Бога с Човека, съветите и препоръките, които Той дава. Ето как завършва техният разговор: Внимавай много, когато раз

• "Моята болка може да бъде причината за нечий смях, но не искам никога моят смях да бъде причина за нечия болка" Чарли Чаплин

• Мойра
    Мойра

Публикувани изображения

Доброто и злото са асиметрични величини. Доброто не се позовава на злото, за да потвърди своята правота, а злото винаги изтъква за оправдание едно или друго добро.
Станислав Лем

Пред глупостта и боговете са безсилни.
Шилер

Бог, който прощава всичко, би бил несправедлив Бог.

Едуард Юнг

Тежко на този държавник, който не се потруди да намери основание за война, което и след войната ще съхрани своя смисъл.

Ото фон Бисмарк

Който има пари, има в джоба си и тези, които нямат нищо.

Лев Толстой

Не се безпокой от това, че хората не те познават, обезпокоително е, ако ти не познаваш хората.

Конфуций

Демокрацията е договор за правилата между добре въоръжени джентълмени.

Бенджамин франклин

преди 8 часа, Мойра написа:

...

Бенджамин франклин

Всъщност го е казал Пабло Коелю по фейсбук...

преди 10 минути, flare написа:

Всъщност го е казал Пабло Коелю по фейсбук...

Грешиш, драги!

източник

Простено да ти е!

:wink12:

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 11 минути, Мойра написа:

Грешиш, драги!

източник

Простено да ти е!

:wink12:

Не желая прошка за нещо, което не мисля че съм сбъркал. Или поне докато не ми представиш англоезична версия на казаното от сериозен източник... Щото има десетки неща, дето се преписват на кой ли не. А като видя такъв гранчащ с циничното цитат уж казан от един от "бащите" на демократична Америка, взимам да се усъмнявам и да се поразтърсвам. И като не намеря нищо за 10 минути, приемам, че работата е ясна. Ако после ме обвинят в грешка, нещата стават по-дебели и тръгвам да търся по-сериозно. Примерно пробвам буквален превод. Гугъл намира доста резултати, но упс - в сайтове завършващи на .ru или свързани с Русия или от руски автори... Това ще го рапортувам, като грешно в уикито, да се оправят ако искат.

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

И какво ако го е казал Бенджамин Франклин. Много мъдра мисъл си е. За който умее да мисли логично разбира се.

Не ми се коментира съдържанието. Но изобщо не си прав за "какво като (не) го е казал". Когато правиш цитат, половината от ефекта се дължи на отношението на четящия/слушащия към автора, съответно приписвайки неща някому, заблуждаваш (волно или неволно). Очевидно е... За който умее да мисли логично разбира се. . :P

преди 5 минути, flare написа:

Не ми се коментира съдържанието. Но изобщо не си прав за "какво като (не) го е казал". Когато правиш цитат, половината от ефекта се дължи на отношението на четящия/слушащия към автора, съответно приписвайки неща някому, заблуждаваш (волно или неволно). Очевидно е... За който умее да мисли логично разбира се. . :P

Аз в такива случаи обичам да цитирам това :)

dont-believe-internet.jpg

Значи признаваш, че изразът "за който умее да мисли логично разбира се" няма себеприрода

преди 8 минути, flare написа:

Току що, Реджеп Иведик написа:

Значи признаваш, че изразът "за който умее да мисли логично разбира се" няма себеприрода

Offtopic: Не зная какво е себеприрода, па хич дали изразите могат да я имат, па ептен за конкретно посочения. И не ми пука много :D

Оффтопик

Означава, че няма присъщо съдържание. Само не се отмятай ако обичаш. Ти сам току що го изтвърди за цитатите. Същото важи и за изразите.

Което е поднесено в сериозна форма, изглежда плитко, в остроумна - може да изглежда дълбоко.

Георг Кристоф Лихтенберг

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.