Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За оня свят

Featured Replies

Според вас как изглежда оня свят. Повечето хора го наричат духовен свят, оня свят, задгробния живот и т.н. В youtube има филм наречен Наш дом с оригинално заглавие Nosso Lar ( Astral City ) и има много съвпадения с това което твърдят регресори, медиуми и ясновидци. Филма е направен по книгите на бразилския медиум Чико Шавиер.  Лентата има огромен успех в Бразилия, като само през първия уикенд на екран зрителите надвишават милион. Визуалните ефекти са в ръцете на холивудски специалисти работили по продукции като "След утрешния ден" и "Пазители".Същата информация описва и Майкъл Нютън в книгата му "Пътят на душите" и преживяванията на 29 човека след смъртта.В книгите си  Чарлз Ледбитър описва същите светове, до които е стигнал чрез медитация. 

Менталното творение е почти всичко в живота ни. Енергиите вибрират в различни измерения и състояния. 

Ха ха ха ха заглавието ме уби! Не знам само на мен ли ми се струва смешно. Както и да е. По същество: Такова понятие "Оня свят" според мен е измислено ,като утеха ,от хората ,които ги е страх да приемат че един ден ,рани или късно просто ще заспят и никога повече няма да се събудят. След това има едно голямо нищо. "Оня свят" съществува в главите на хората. Това е най-вероятната за мен теория. Естествено никой не се е върнал от там да ни каже ,така ли е или не. 

• Автор

Във филма Наш дом главният герой първо се озовава в чистилището, а после го отнасят до един от хилядите астрални градове плаващи над планетата. С други думи над планетата има океан от невидима материя. Има сцени как хората отиват в духовния свят и дори как се наблюдава живота на Земята. Но визуалните ефекти са уникални.

http://petardanov.com/index.php/topic/16244-духовен-свят-какво-представлява-духовният-свя/#gsc.tab=0

тук описват малко от нещата характерни за онова пространство.

на 7.04.2017 г. в 11:33, Soviet Soldier написа:

Ха ха ха ха заглавието ме уби! Не знам само на мен ли ми се струва смешно. Както и да е. По същество: Такова понятие "Оня свят" според мен е измислено ,като утеха ,от хората ,които ги е страх да приемат че един ден ,рани или късно просто ще заспят и никога повече няма да се събудят. След това има едно голямо нищо. "Оня свят" съществува в главите на хората. Това е най-вероятната за мен теория. Естествено никой не се е върнал от там да ни каже ,така ли е или не. 

то някои като са си заспали... чакай да се събудят

преди 14 минути, haidukpikaso написа:

Оня твой Бог олигофрен дето си говорила с него, го поздрави от мен да гори в пъкъла. Аз казах!

Мое ще бъде царството божие! Бях пръв сред ангелите и на мен се полага.

• Автор
преди 2 часа, haidukpikaso написа:

Именно. От това което съм чел в мрежата разбирам че живота е не е нищо повече от един сън.Времето е страничен ефект от непрекъснато местен фокус на съзнанието ни.

Имайки предвид, че всички от тоя свят, отиват на оня свят - то не тая надежди, че ще е по- добре. Това е моя най- съкровен кошмар - че като умра, ще се озова в среда, в която пак ще ме занимават разни глупаци, с разни глупости.  Та цялото това въодушевление по оня свят не го разбирам - дори и да го има, какво толкова. И ако ще си говорим за него и ще предполагаме разни неща, нека поне да са по- реални, като например - мен живо ме интересува дали ще има и там данъци или пък да речем как стои въпроса с корупцията, също и дали ще се налага и там да гласувам за разни некадърници, които ще са ми ясни, че всичките фактически не стават за работата, за която ще ги избирам ..... но не, никой не обелва дума по такива въпроси и свещените книги мълчат, всъщност най- вече свещените книги, в тях пише за 40 девственици и че това било рая, което нямам думи що за очевадна лъжа е, няма как хем да ти качат на главата 40 девственици, хем това да е рая. Или пък щяло да има реки от вино - ма боже, че аз вино и сега си имам, мога да направя повече, отколкото ми е възможно да изпия, за какво са ми тези реки от вино и това вино дали ще става за пиене, ако пикаят в него, разни животни и земеделците пръскат с химия, нито ми се струва някакъв кеф да плуваш във вино .... пък и то колко ли ще можеш да плуваш, то все гълташ по малко, така че не след дълго ще се отрежеш на талпа. 

Сигурно ще можеш да си избираш дали да ти се качат 40 девственици на главата или да си една от девствениците :)

В различните религии има различни описания на отвъдното. В будизма и индуизма има различни сфери, някои от които се свързват с живот изпълнен със страдания, а други - с живот лишен от такива. Но тези сфери, според някои тълкувания са изцяло илюзорни. Т.е. те представляват наситена илюзия, съставена от човешките неизживени желания, които човек изживява, докато те изчерпят силата си. В сферите на страданията, човек изживява своите страхове и пороци, а в другите сфери всички неотрицателни стремежи. В последните сфери наистина няма никакви страдания, но и никаква възможност за развитие, тъй като изживяванията в тях са изцяло субективни. След като се изчерпят последствията от положителните и отрицателни стремежи, човек ще се събуди за съзнателно съществуване в някоя сфера - най-вероятно тази в която сме сега.

Пиша това, не за да убедя някого в нещо. Има хиляди други версии, които се тиражират, някои от които могат също да отразяват истината или част от нея, понеже разнообразието от надземни сфери е голямо. Но при всички случаи нашето съществуване в отвъдното е свързано с настоящите ни действия и стремежи, а също така и с нашите представи. Материалистът ще си остане в илюзията на материализма. Фанатикът няма да надскочи "истината" диктувана му от религията и т.н. В крайна сметка всеки ще получи това, към което е насочен основния поток на неговата мисъл тук на Земята и ще се сблъска с последствията от своите мисли.

• Автор

Интересен кадър от Nosso Lar показваща къде се намира оня свят. Нашите баби и дядовци са били прави като са казвали че когато умре човек отива на небето. 

666666666666666666.png

Града на отвъдното.

1ef39507483d75ba.png

• 2 седмици по-късно...
на 11.04.2017 г. в 0:35, sound написа:

Имайки предвид, че всички от тоя свят, отиват на оня свят - то не тая надежди, че ще е по- добре. Това е моя най- съкровен кошмар - че като умра, ще се озова в среда, в която пак ще ме занимават разни глупаци, с разни глупости.  

ами ако духовната ти група е от глупаци...

:P

• Автор
преди 1 час, haidukpikaso написа:

Или от зли магове. Не се нарича духовен свят, а истинска реалност.

816b4ZZWxpL._AC_UL320_SR298,320_.jpg

Платон - Животът е само един миг между две вечности.
Момента на Планиране е също един миг. Планира се това трябва да се изживее с всяка една подробност.
За външния наблюдател наша­та Вселена съществува един миг, като родена и угаснала във вакуума частица, а за нас като вътрешни наблюдате­ли  живее милиарди години.

Редактирано от Батман (преглед на промените)

може и зли магове, ама те не са горе

• Автор
преди 1 час, haidukpikaso написа:

може и зли магове, ама те не са горе

Зависи. Парадоксът е, че когато заспиваме се будим в истинската реалност, а когато се будим - заспиваме, за да заживеем в илюзия. Всеки един от нас притежава всичко необходимо, за да осъществи връзка с финия свят, с родното място на Душата. И ние я правим непрекъснато, но понеже фокусът на вниманието ни е съсредоточен на друго място - се съмняваме и забравяме.

Забравяме, за да изживеем най-пълноценно това, което е предначертала Душата. Ако тя е заложила нещо да си спомним в определен момент, то този потенциал ще се прояви. Душата задава темата за съответния живот, а Личността я изследва и развива, чрез изборите, които непрекъснато правим.

преди 6 минути, Батман написа:

Зависи. Парадоксът е, че когато заспиваме се будим в истинската реалност, а когато се будим - заспиваме, за да заживеем в илюзия. Всеки един от нас притежава всичко необходимо, за да осъществи връзка с финия свят, с родното място на Душата. И ние я правим непрекъснато, но понеже фокусът на вниманието ни е съсредоточен на друго място - се съмняваме и забравяме.

Забравяме, за да изживеем най-пълноценно това, което е предначертала Душата. Ако тя е заложила нещо да си спомним в определен момент, то този потенциал ще се прояви. Душата задава темата за съответния живот, а Личността я изследва и развива, чрез изборите, които непрекъснато правим.

говорех за ония дето витаят само у черното

иначе за останалото си прав, така е

преди 3 часа, haidukpikaso написа:

Че аз нямам духовна група - и както споменах: не съм срещал такава, която да не ври от глупаци. :Д

преди 13 минути, sound написа:

Че аз нямам духовна група - и както споменах: не съм срещал такава, която да не ври от глупаци. :Д

имаш имаш как да нямаш - всеки си има духовна група

:)

това са семейството ти, близките ти, приятелите ти, колегите ти... - в този ти живот

пак сте заедно - абе няма спасение

преди 54 минути, haidukpikaso написа:

....

Че то сред тях има всякакви - атеисти, християни, будисти. Една група от хора с различни духовни разбирания, няма как да са духовна група - духовната група е налице, при единомислието. 

Така, че - аз съм спасен по рождение, даже още преди да се родя. :Р

преди 1 час, sound написа:

Че то сред тях има всякакви - атеисти, християни, будисти. Една група от хора с различни духовни разбирания, няма как да са духовна група - духовната група е налице, при единомислието. 

Така, че - аз съм спасен по рождение, даже още преди да се родя. :Р

какво точно е единомислието според теб и според плановете на животите, които си правим

:rolleyes:

Питаш ме какво е единомислие? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.