Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за автоматични предпазители - DIN шина

Featured Replies

Предстои ремонт и ще сменям старото табло с автоматични витлови предпазители! Ще слагам ново с предпазители DIN шина, но въпросът е с:

- "В" крива?

- "С" крива?

Масово се продават с "C" крива!? Къде е обозначена кривата върху маркировката на предпазителя - това да не ме "мята" продавача!?

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

по-слаби, по-евтини...питай търговците 'що не ги предлагат.

• Автор
преди 1 час, ExaFlop написа:

по-слаби, по-евтини...питай търговците 'що не ги предлагат.

Да, де! Просто си коментирах.

Питах търговеца за такива с B крива, а той ме пита ккакво им е, какво им е криво!?!?

Като не тие казал да си изкеривиш тия с С кривата до B крива...:D
Явно си налетял на пишман търговци на електромат'р'яли.

• Автор
преди 6 часа, ExaFlop написа:

Като не тие казал да си изкеривиш тия с С кривата до B крива...:D
Явно си налетял на пишман търговци на електромат'р'яли.

Кво да се прави, като ги сменят през ден! Оказа се ,че в моя град няма друго освен с С крива! И в интернет няма с "В" "крива т.е. или са с много малък ампераж или твърде голям! Вес ми се вижда, че дори да са с "Ч" крива - все тая.....мммм!

Колко ти е импеданса фаза-нула ? Какъв ти е предпазителя преди електромера ? Ако са ти сложили крива B предпазител, и в имота са ти крива C, при всяко късо съединение, дори на някое от малките кръгове, ще ти пада предпазителя на таблото на блока. И така ще ти бъдат отчасти безполезни. Между крива B и крива C разлика в бързодействието има огромна. Примерно, мога да ти кажа че съм правил няколко пъти късо на кръг със C16  предпазител,  и винаги пада B50 трифазния за цялата къща. Един път дори на осветлението със C6 предпазител направих късо, и пак падна този на външното табло. Другия път, в гаража на кръг през C16 мисля, паднаха и двата. В нашият град, и по уличните табла, и в блоковете EVN смениха всичките предпазители с такива от крива B. Примерно - в старите блокове от C25 предпазители ги смениха с B50. Явно за да си предпазят оборудването.

За кръговете, на които ще пускаш климатици и всякакви мощни електродвигатели, слагай крива C. На останалите - B. Варианта е да сложиш, примерно. или B16  или C25.

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

• Автор
преди 10 минути, ExaFlop написа:

Въпросът в случая е къде да ги намери.

Да, така е!

преди 42 минути, Atanas Pachov написа:

Какъв ти е предпазителя преди електромера ?

Какъв - обикновен керамичен бушон! При нас ЧЕЗ не е по смените.

И тук отново - къде да намеря? Ще се повторя, но в моя град не намирам с "B" крива. В интернет намирам но с много нисък ампераж или твърде висок такъв! Нужни са ми само 4 т.е. 6А, 10 или 16А, 20А и още един 20 или малко по - голям пр. 24А

Та, с тия 4 предпазителя влязох в приключение - одисея!

От кой град си ?

Поне Практикер нямате ли ? Там мисля че ги продават.

Много типове предпазители са керамични, объркващо е. Сигурно имаш предвид витлов, нали ?

• Автор
преди 1 час, Atanas Pachov написа:

" От кой град си ?"      Враца! Нямаме Практикер, но и не бих казал, че магазините са малко! Просто всичко което се предлага е с "С" крива!

" Много типове предпазители са керамични, объркващо е. Сигурно имаш предвид витлов, нали ? "       Да! Или иначе казано - обикновен бушон.

В интернет пространството намерих с "B" крива на  vikiwat.com , но те бяха до 10А което не ме устройва в случая

А през валтроник мина ли ? Ако все още го има.

Предполагам, минал си през големите железарии.

http://www.maxiel.com/index.php?m=320&lang=1&category=1000124&pc=1000119 20А но не е указан тип крива

http://www.tehnoevropa.com/vitlov.html 25/32А

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Има поща/куриери... 5-6 предпазителя ще се натоварят с по лвче, ако не се намерят наоколо. 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

То ако ще е по-интернет, нека види тези : цък, цък, цък

Това е за 5 минути сърч. Ти му предлагаш разни витлови ? Сериозно ли ? Като е написал, че става дума за ново табло с DIN шина.

Ти сериозно ли предлагаш пазаруване от Полша?

Transfer Multisort Elektronik sp. z o.o.

ul. Ustronna 41 

93-350 Łódź, Poland

Адрес за кореспондeнция:

90-951 Łódź 40, PO BOX 2071

[email protected]

tel. +48 42 645 54 44
fax +48 42 645 54 70

Regional Sales Manager
Jacek Pietruszewski

[email protected]

tel. +359 2 491 76 62

• Автор

Не е проблем да се поръча и през интернет, но нещо не намирам! Т.е. да кажем, че един ме устройва от тия дето попаднах на тях с "B" крива от 6A, но другите ще трябва да са друга марка и с "С" крива! Не ми се щеше да са мешания! В понеделник ще проверя на още 1 - 2 места и ако не открия ще бъде каквото намеря! 

Не мислех, че няколко предпазителя ще ме накарат да обикалям здраво и да изпиша куп писания в теми! В крайна сметка - омръзна ми, а и времето ме притиска

преди 9 минути, Atanas Pachov написа:

То ако ще е по-интернет, нека види тези : цък, цък, цък

Ще разгледам!

преди 6 минути, ExaFlop написа:

Ти сериозно ли предлагаш пазаруване от Полша?

Не се карайте - всяко мнение ми е полезно, всеки коментар, съвет! Благодарен съм на всеки един от вас

на 4/8/2017 в 11:41, ExaFlop написа:

Изчезвай, спамер. Пак успяваш да осереш всяка тема.

Ако ще се хващаме за детайлите, човека е писал че става дума за DIN шина на ново табло. Ти препоръчваш някакви безсмислици, витлови предпазители, пускаш сърчове в гугъл и се напъваш да отговориш на всяка тема, без да имаш необходимият капацитет.

Та, ето :

на 4/8/2017 в 11:38, Atanas Pachov написа:

Това е за 5 минути сърч.

Някакви проблеми с паметта, зрението ли имаме ?

И какъв е проблема, като през този сайт може да се поръча към България

?

Ама важното е да окензаш всяка тема...

Съжалявам на автора за безсмисления спам, но не успях да се сдържа. Имам малко лично отношение към този индивид.

Разгледай този сайт и този . Също и викиват, когато си оправят сайта.

• Автор

Хъм - намерих едни в по -  малък местен магазин, но цените нещо не ми изнасят, но и като гледам и през интерент  + доставака и = все тая. Да не говорим, че на половината интернет запитвания не получих отговор!

• Автор
преди 16 минути, Atanas Pachov написа:

А провери ли тука ?

Има от 1 до 63А.  И 4,50 не е много за такъв предпазител.

Ми, това ми е убягнало! Наистина цените са приятни и ме устройват. Благодаря ти! Притеснява ме само едно т.е. дано са коректни защото като гледам приложените на снимките са си с крива "С"

Снимките са само примерни.

Не каза колко е импеданса фаза-нула. Предполагам 6кА на късо те устройват. Нали трафопоста не е във вашият блок ? :D И елмарк също не са лоши и ще ти свършат работа, ако това те притеснява. Не слушай глупости. Разлика кой-знае каква в АП-та няма като вътрешна изработка, че до огромна степен да се робува на марки. А елмарк не е от най-неизвестните ментета, че да не успее да издържи 2-3 тока на късо. Най-евтиния крива B предпазител при ток на късо действа по-бързо от Шнайдерски, примерно, с C крива. 

4,56 на мен лично ми изглежда добре като за такъв предпазител.

Лошото е че нямат магазин във Враца и трябва да поръчваш.  Казах ти да провериш във Валтроник, там няма ли ?

• Автор
преди 15 минути, Atanas Pachov написа:

Снимките са само примерни.

Не каза колко е импеданса фаза-нула. Предполагам 6кА на късо те устройват. Нали трафопоста не е във вашият блок ? :D И елмарк също не са лоши и ще ти свършат работа, ако това те притеснява. Не слушай глупости. Разлика кой-знае каква в АП-та няма като вътрешна изработка, че до огромна степен да се робува на марки. А елмарк не е от най-неизвестните ментета, че да не успее да издържи 2-3 тока на късо. Най-евтиния крива B предпазител при ток на късо действа по-бързо от Шнайдерски, примерно, с C крива. 

4,56 на мен лично ми изглежда добре като за такъв предпазител.

Лошото е че нямат магазин във Враца и трябва да поръчваш.  Казах ти да провериш във Валтроник, там няма ли ?

ОK 

Устройва ме! Устройва ме дори и като доставка чрез куриер! Това ще да е!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.