Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Update

Featured Replies

преди 7 минути, Shpionche написа:

Аз ще си го сваля и ще си направя бутваща флашка, но не разбрах, трябва да го преинсталирам цялостно или да надградя с реинсталация ? И мога ли да го направя ( независимо коее от двете ) при включен комп, като сложа флашката, или трябва да го изключа и като го включва, през бутващото меню да работя ? Защото ми е много по-лесно, да инсталирам при включен комп.

ако имаш много  файлове за запазване в дял c: ги премести в друг дял
аз лично предпочитам чистата инсталация

• Отговори 81
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, дръндю написа:

той е много напред във версиите, а освен това е и с ентърпрайс

Това пък къде го видя,доколкото се вижда е про версията.Между другото не трябва ли голямото обновяване сега да е 1704,а не 1703,все пак официално го пускат през април.............аз преди 2 часа пуснах 10ката и само ъпдеити се въртят,повече от час,без разбира се да се е появил този големият(1703).Доста бавно ми се струва(за разлика от друг път)хем съм със ссд диск.

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Това пък къде го видя,доколкото се вижда е про версията.Между другото не трябва ли голямото обновяване сега да е 1704,а не 1703,все пак официално го пускат през април.............аз преди 2 часа пуснах 10ката и само ъпдеити се въртят,повече от час,без разбира се да се е появил този големият(1703).Доста бавно ми се струва(за разлика от друг път)хем съм със ссд диск.

ExaFlop  е с няколко ОС и с информираността си е много, ама много по-напред от мен
а иначе 1703 е пусната официално, но все още не са пуснали като ъпдейт, инструмента за надграждане до 1703

:D

а иначе и 1607 беше пусната през осмия месец

Преди известно време го бяха пуснали и същия ден го скриха.

преди 28 минути, дръндю написа:

а иначе и 1607 беше пусната през осмия месец

Хах,не съм проверявал,макар,че може много лесно да го направя,но даже помня и датата -12 юли го пуснаха,не знам ти кви спомени имаш........

преди 44 минути, ExaFlop написа:

Преди известно време го бяха пуснали и същия ден го скриха.

помня този ден, както и това, че само "ръбчо" ми даде инфо, че е пробно изпитване
а иначе аз съм си със 1703 изтеглена от сайта на микромеките и инсталирана на чисто
58ed538de1707_Bitmap.jpg.a434486ae0d66c416ab6721bcbbacb77.jpg

преди 19 минути, Слави Маринов написа:

Хах,не съм проверявал,макар,че може много лесно да го направя,но даже помня и датата -12 юли го пуснаха,не знам ти кви спомени имаш........

спомените са ми, че първите дни на осми месец, получих ъп за надграждане

пс

даже в момента дърпа актуализации
58ed574543621_Bitmap.thumb.jpg.5834a99bbd471a1ecc96d235ce39f0af.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

а ето го резултата след актуализацията

58ed5aa282d81_Bitmap.jpg.044e3e10a57c310d81e205fa127fb140.jpg

• Автор

Привет, отново. Сагата ми продължава. Снощи получих съобщение за ъпдейта и избрах да го инсталирам. Всичко беше наред, изтегли се, започна да се инсталира и като се рестартира и дазапочна да зарежда и инсталира в изключен режим, всичко се повтори от предния път. Час и половина се инсталираше в изключен режим и като се рестартира започна да върти едно кръгче ето така, и изключи. Като го включих, пак изписа, че се възтановява до предишната версия

62c1ee64f2e1267b.gif

преди 12 часа, дръндю написа:

спомените са ми, че първите дни на осми месец, получих ъп за надграждане

Прав си,от справките излиза,че 1607 е пусната на 2 август,на мен не знам кво ми се е загнездила тази дата(12 юли):(

преди 7 часа, Shpionche написа:

Привет, отново. Сагата ми продължава. Снощи получих съобщение за ъпдейта и избрах да го инсталирам. Всичко беше наред, изтегли се, започна да се инсталира и като се рестартира и дазапочна да зарежда и инсталира в изключен режим, всичко се повтори от предния път. Час и половина се инсталираше в изключен режим и като се рестартира започна да върти едно кръгче ето така, и изключи. Като го включих, пак изписа, че се възтановява до предишната версия

62c1ee64f2e1267b.gif

тези неща ги знаят повечето потребители на десетката, затова си изтеглят исото
а ти щом искаш надграждане(няма истинско надграждане, а запазване на файлове във windows.old), след като изтеглиш исото, разархивирай го в една папка, намери \sources\setupprep.exe и го стартирай
както писах в предишен пост, аз предпочитам чиста инсталация

Spoiler

Щот не си пробвал със жертвоприношение - черна кокошка с бяло вино.

• Автор

Записах диск, с помоща MediaCreatinTool и започнах да надстройвам, както ме бяхте посъветвали. Всичко беше ОК, до момента в който не започнаха да се инсталират актуализациите накрая и компютъра заби, доакто се включваше и се въртяха точиците отново 40-50 минути. При, което бях принуден отново да го изключа и включа и се върна пак в същото положение.

Не знам версията, която свалих през инструмента дали е 1703, или е по-стара и се свалят ъпдейти до 1703, за да преинсталирам с него. В замунда има нов торент, който уж е оригинално ISO Windows 10 Pro 1703 (x64) Bulgarian. Аз съм с легална Home версия и, ако инсталирам друго ще я загубя, което хич не ми се иска, но май ще се наложи.

А ако се надстроиш до 1703 през Windows Update няма да си загубиш активацията.

• Автор

Знам, но се опитах вече няколко пъти, но винаги бъгва нещо и компа започва да върти акто се включва и не може да включи :(

Какво се губи и какво се печели с надграждането до 1703:
https://www.thurrott.com/windows/windows-10/107195/updating-windows-10-version-1703-win-lose

преди 3 часа, Shpionche написа:

В замунда има нов торент, който уж е оригинално ISO Windows 10 Pro 1703 (x64) Bulgarian

какви замунди ти се въртят в главата
направи си една чиста инсталация
това  е линк към про/хоме и активацията ще я получиш, когато си на линия
не забравяй, че трябва да инсталираш версията за която си имал активация...демек ако си с home в момента, трябва да избереш нея за инсталиране
линкът важи за 24 часа
https://software-download.microsoft.com/pr/Win10_1703_Bulgarian_x64.iso?t=3c9b7fc0-93c8-41a0-9889-0b96bc553777&e=1492161125&h=edbe9a2e9c0e8cf9416e087d21f72bc3

От това iso можеш да надгградиш сегашната инсталация. Ако не стане - на чисто. 

• Автор
преди 2 часа, дръндю написа:

какви замунди ти се въртят в главата
направи си една чиста инсталация
това  е линк към про/хоме и активацията ще я получиш, когато си на линия
не забравяй, че трябва да инсталираш версията за която си имал активация...демек ако си с home в момента, трябва да избереш нея за инсталиране
линкът важи за 24 часа
https://software-download.microsoft.com/pr/Win10_1703_Bulgarian_x64.iso?t=3c9b7fc0-93c8-41a0-9889-0b96bc553777&e=1492161125&h=edbe9a2e9c0e8cf9416e087d21f72bc3

За да използвам лицензионната активация, не трябва ли с CreatinTool-а да сваля ISOто, за да се вмъкне вътре електронния лицензионен ключ ? Или ?

Тази версия на която си ми дал линк каква е ? С вграден ъпдейт за 1703 ли ? В смисъл, ако напрвя чиста инсталация с него, ще имам ли директно до 1703 или пак мпже да ми забие ?

Иначе за замундата има качена про версия с 1703, майкрософтска и й хвърлих окото.

преди 1 час, ExaFlop написа:

От това iso можеш да надгградиш сегашната инсталация. Ако не стане - на чисто. 

Да, ама неще гадина. Аз, нали прикачих снимка от снощи как се издъни с надграждането . . . два часа се инсталира и накрая угасна и даде грешка. Явно с ъпдейт и надграждане няма да стане, и не знам защо става така и къде е проблема. Всеки път ли ще трябва да правя нови и нови инсталации, като има голям ъпдейт.

Редактирано от Shpionche (преглед на промените)

преди 1 час, Shpionche написа:

За да използвам лицензионната активация, не трябва ли с CreatinTool-а да сваля ISOто, за да се вмъкне вътре електронния лицензионен ключ ? Или ?

Тази версия на която си ми дал линк каква е ? С вграден ъпдейт за 1703 ли ? В смисъл, ако напрвя чиста инсталация с него, ще имам ли директно до 1703 или пак мпже да ми забие ?

Иначе за замундата има качена про версия с 1703, майкрософтска и й хвърлих окото.

аве, недей така, че ме заболя корема от смях, това не е ъпдейт 
този линк дето съм ти го дал е операционна система Windows 10_1703 
като в исото има версиите pro и home
:lol6:

аве, за първи път ли ще инсталираш операционна система?

преди 1 час, Shpionche написа:

Да, ама неще гадина.

С това iso ли?

преди 3 часа, дръндю написа:

• Автор
преди 1 час, дръндю написа:

аве, недей така, че ме заболя корема от смях, това не е ъпдейт 
този линк дето съм ти го дал е операционна система Windows 10_1703 
като в исото има версиите pro и home
:lol6:

аве, за първи път ли ще инсталираш операционна система?

Неее, просто не ме разбра. Това ISO с вграден 1703 ъпдейт ли е, или ще се свали 1703, веднага след като преинсталирам ? Питам, за да не стане пак някой бъг и да омажа и да не успея да преинсталирам.

преди 1 час, ExaFlop написа:

С това iso ли?

Неее, нали ви казах, че си свалих медя туулса и с него свалих версия, която не знам коя е. И с нея се опитах да надградя, но даде грешка, както при опит за ъпдейт.

преди 4 минути, Shpionche написа:

Неее, просто не ме разбра. Това ISO

Това iso E 1703

• Автор
преди 37 минути, ExaFlop написа:

Това iso E 1703

И ще трябва да ползвам активатор, нали ? Моя няма да може да бъде легален...

Оф, спиам да обяснявам вече!!!!
Май по-добре да не пишеш, отколкото да пишеш глупости.
Ако използваш посочения по-горе инсталатор, който е Home/Pro ситемата няма да ти иска активитране - ще го направи тихо. И

ще се инсталира 1703

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 15 часа, Shpionche написа:

Знам, но се опитах вече няколко пъти, но винаги бъгва нещо и компа започва да върти акто се включва и не може да включи :(

Сега пуснах 10ката и стигнах до актуализациите(ъпгрейда)за 10 сек. през windows update и след това през страницата на майкрософт,сега се тегли.

Екранна снимка (5)_LI.jpg

Екранна снимка (4).png

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.