Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Краш на инсталаторите на всички пробвани дистрота?

Featured Replies

По верме на инсталацията на всички дистрота които пробвах инсталатора крашва. В момента пробвам да инсталирам Убунту 16.04 LTS и тъкмо стигна почти до края, и отново крашна. Теглих по няколко пъти всяко дистро и все крашва инсталатора. Единствено на GMac няма проблеми при инсталацията и с Кубунту, но пък при него след инсталация стига до черен екран с курсор само (а преди инсталация си работеше доста добре). Та въпроса е сега с инсталирането на Убунтуто (този път теглено с торент клиент и създадена флашката под Уиндоус с помощта на Руфъс). Инсталатора му крашна точно при изпълнение (или инсталиране пишеше) на gpkg а до инсталация на бут лоудъра даже и не стигна. Има ли начин да се доинсталира, за да мога спокойно да рестартирам системата?

п.п.Забравих да кажа, че става дума за лаптоп Acer Aspire 5336 за който пуснах темата за Макинтоша тук!

Редактирано от zazvida (преглед на промените)

Изписва ли нещо повече, проверил ли си checksum-а на iso-то, което си свалил, черният екран с курсор, ако натиснеш ctrl+esc случва ли се нещо?

Редактирано от bvbfan (преглед на промените)

• Автор

Черния екран с курсор беш при Кубунту. Сега инсталирам Убунту. Как да проверя какво се е инсталирало и какво не?

Това  лог файла от var/log

dpkg.log.zip

преди 5 минути, velislavvasilev написа:

Нещо си объркал при създаването на Live образа. И аз имах подобен проблем докато не започнах да чета отделно във всяка една дистрибуция какво препоръчват да се ползва. За Убунту мисля не бе Руфус, а нещо друго.

Пробвах и с Unetbootin както под Уиндоус така и под Линукс GMac но все същото при опит за инсталиране. Инсталатора крашва и все на различни места и време от инсталирането.

преди 33 минути, zazvida написа:

По верме на инсталацията на всички дистрота които пробвах инсталатора крашва. п.п.Забравих да кажа, че става дума за лаптоп Acer Aspire 5336 за който пуснах темата за Макинтоша тук!

Жертвай 40-50 стотинки и запиши един жив диск (DVD). Имаш достатъчно ресурс за стартиране на всяка графична среда, както и непретенциозна и добре поддържана под Linux  видеокарта.

• Автор

Сега създавам флашка наново с помощта на Universal-USB-Installer и ще видя после дали се инсталира до край или пак ще крашне.

преди 4 минути, cybercop написа:

Жертвай 40-50 стотинки и запиши един жив диск (DVD). Имаш достатъчно ресурс за стартиране на всяка графична среда, както и непретенциозна и добре поддържана под Linux  видеокарта.

Имам вече над 20 флашки с какво ли не направени и съм сигурен, че всичките са читави. Ако обаче пак крашне след направата с този инстрмент който сега изтеглих ще търся диск, за да го запиша с Убунту 16.04 LTS, и дано тогава се получи, ако не стане сега. Целта ми е да инсталирам Убунту 16.04 и после да го направя с визия на Мак както съм описал в другата тема.

преди 8 минути, zazvida написа:

Целта ми е да инсталирам Убунту 16.04 и после да го направя с визия на Мак както съм описал в другата тема.

Инсталирай Xubuntu 16.04, един лек док от типа на Plank и изгледа ти е готов за минути. Останалото е разкрасяване.

Всяко дистро с какъвто софтуер пише в документацията/гайда с такъв се инсталира. Това Ubuntu се записва на флашка с Rufus.

• Автор
преди 3 минути, Kieli написа:

Всяко дистро с какъвто софтуер пише в документацията/гайда с такъв се инсталира. Това Ubuntu се записва на флашка с Rufus.

И с Руфъс същата работа. Не знам ако сваля харда и го окача на компютъра си дали ще се инсталира Убунтуто и после дали ще тръгне на лаптопа като върна хард диска?

През браузъра ли ги теглиш дистротата? Сигурен ли си, че са изтеглени напълно? Както ти казаха проверявай checksum-а.

преди 21 минути, zazvida написа:

За съжаление и при тази инсталация крашна инсталатора. Ето снимки:

9092011.jpg   9092012.jpg

Имаш ли достъп до кабелна връзка от рутер - Ethernet ?

• Автор
преди 46 минути, Kieli написа:

През браузъра ли ги теглиш дистротата? Сигурен ли си, че са изтеглени напълно? Както ти казаха проверявай checksum-а.

Да сигурен съм, че са изтеглени както трябва, проверни са. Последното го изтеглих през торент от официалния сайт предложен като алтернативно изтегляне.

преди 39 минути, cybercop написа:

Имаш ли достъп до кабелна връзка от рутер - Ethernet ?

Имам, но няма да се налага да го ползвам, защото теста с инсталирането на Убунту на компютъра върху хард диска от лаптопа и после връщането му в лаптопа сработи, и сега Убунтуто бачка без проблеми. Не съм сигурен обаче дали ще се справя с останалите команди про преобразяването му в Мак, както са дадени тук в тази тема: Macbuntu 16.04  Ако има проблеми ще пиша. :)

преди 13 минути, zazvida написа:

Да сигурен съм, че са изтеглени както трябва, проверни са. Последното го изтеглих през торент от официалния сайт предложен като алтернативно изтегляне.

Имам, но няма да се налага да го ползвам, защото теста с инсталирането на Убунту на компютъра върху хард диска от лаптопа и после връщането му в лаптопа сработи, и сега Убунтуто бачка без проблеми. Не съм сигурен обаче дали ще се справя с останалите команди про преобразяването му в Мак, както са дадени тук в тази тема: Macbuntu 16.04  Ако има проблеми ще пиша. :)

За да получиш подобие на OSX, изобщо не е трябвало да инсталираш Ubuntu Desktop. Много по- подходящи за тази цел са Xubuntu, Ubuntu Mate или Ubuntu Gnome с Gnome Shell. С последната нямам опит, но съм виждал много приятно направени десктопи с док или, просто с преместена лента със стартери в долния край на екрана.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Доколкото знам, алтернате образите май за това са създадени, кут не става така, давай с лопатата. (Кой не носи на майтап, да не го е чел, сори).

Извън темата - ще си взема друга клавиатура скоро, по-скоро даже и от нов комп, не може в две изречения да се получават толкова грешки на трезва глава. Или ще си запоя кабела на старта (малко не се виждат част от бутоните, но е в пъти по-удобна).

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

• Автор

Въх, май ще стане интересно. :D

Какво се оказа в крайна сметка. Значи всички дистрота се инсталират, но не по техния си начин (за автоматичното разделяне на дяловете), а ръчно. До сега се занимавах с кое ли не дистро да пробвам да го инсталирам. Значи ако оставя да създаде дяловете автоматично като използва целия диск инсталаторите крашват по различно време. Също така не трябва да има свързан интернет защото също крашват (това не само на лаптопа, но и на компютъра ми). Задавам ръчно създаване на дяловете като правя първо дяла за виртуалната памет (автоматично го създават инсталаторите като втори), и след това правя другия дял "/" (не ми се занимаваше да правя отделно /boot и /home). Така след като дяла за виртуалната памет е първи и в началото няма краш на инсталаторите, а както си ги създава автоматично го пляска втори и в края на диска. Дано да греша, но както си ги създавам аз дяловете краш на инсталаторите няма. :) 

Поне до Ubuntu 14.04, инсталаторът на Ubuntu, работеше добре при каквато и да е връзка. При новата Anaconda и Calamares и аз съм забелязал сриване на инсталатора при предварително свързване към мрежата с всяка връзка, различна от автоматичната Ethernet (кабел от рутера).

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Автор

Значи няма никакво значение дали е записано исото на флашка или на диск. Купих си маркови DVD дискове и записах Pearl Linux 3.0 и пуснах инсталацията. Абсолютно същото положение се получава както при инсталиране от флашка т.е. инсталатора крашва. Също така няма значение дали интернета е безжичен или кабелен, все си крашва когато си реши. Единствено ако се направят ръчно дяловете и суап дяла е първи, и в началото на диска няма краш и от флашка и от DVD диск. Ако е в края както сам си го прави инсталатора крашва още при копирането на файловете. Не знам защо е така, но на практика при мен точно това се получава т.е. крашването на инсталатора идва от това къде се създава суап дяла.

Нещо не е както тряя ,аз няма суап и съм инсталирал толку дистрибуции колкото ти чекии не си ударил :) .Па немам ни един краш на инсталатор

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

преди 48 минути, Иво Димов написа:

Нещо не е както тряя ,аз няма суап и съм инсталирал толку дистрибуции колкото ти чекии не си ударил :) .Па немам ни един краш на инсталатор

Не си пробвал некачествено направени "сборки", затова. И аз мисля, че точно това е един от проблемите му. Както и ако може да се инсталира, то пък ще работи проблемно/не както се очаква.

• Автор

Защо ме карате да се смея? Хайде модифицираните с Мак визия както и да е, но официалните Убунту, Кубунту, Ксубунту, Лубунту и Минт да крашват е несериозно да твърдите, че са некачествени. При всички опити без значение дали от диск или от флашка е все тая ако се направи суап дяла по подразбиране все крашват инсталаторите. Но ако се направи първи няма проблеми. Честно казано до сега никога не съм инсталирал без суап дял и не знам дали ще крашнат или ще се инсталира без проблеми. И между другото тестовете ги правя не само на лаптопа, но и на компютъра ми, а той е нов. ;) 

Е, па, на мен са "гърмели" всички инсталатори, даже и на alternate образите, можеш ли да ми кажеш защо (аз знам защо)?

Може и да си казвал какъв ти е хардуера, но затриваш всичко на харда от жив диск и създаваш наново таблицата на дяловете, и чак после създаваш дяловете, дали да е gpt или mbr ти си знаеш и, предполагам, една част от проблемите ти ще изчезнат. А какви флагове да се вдигнат и на кои дялове, както и дали не е проблема в момента от тях - вятър и мъгла.

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.