Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова бюджетна конфигурация

Featured Replies

Ползвам PCI адаптер също. При мен най-важният фактор бяха антените. 

П.П. Гледай да поддържа Windows 10. Като взимах моя нямаше поддръжка на 8 и си карам от няколко години на Win7 64 Ultimate, не че е лошо, но имам чувството, че новите могат да предложат повече Performance в игрите,

• Автор

Спрях се на D-Link DWA-172, заради по ниската цена и в предвид , че рутера и поддържа максимално 450 Mbps.

Частите за компютъра пристигнаха и е почти сглобен.

aa8e24746633b98c.JPG

5e470b8c5bcf03e5.JPG

Само вторият хардиск не съм свалил от моето PC за да го монтирам.

Доста се "борих" докато го сглобя , тъй като това е първият който сглобявам.

Най вероятно утре ще инсталирам ОС и ще направя cable managment-a.

Но ми направи впечатление че в BIOS (UEFI), показва, захранващо напрежение на процесора/ядрото само 0.96 V)

Нормално ли е това за i5 7gen, за този процесор?

Като ги сравних с i5 2Gen показва около 1,24 V.

Съмнява ме да не би захранването да намало капацитета си в предвид ,че не ново (работило около година и половина ) и след това още 2 години в шкафа (за резерва)

Както и защо рамта работи на 2133 Mhz, а не на 2400 Mhz. Да не би дъното да не поддържа точно модел RAM.

Или трябва да задам ръчно да е 2400 Mhz, а не както е на AUTO.

145c4fbaad01d332.JPG

ba45969d4672ffe1.JPG

c2c5f19d2928fabd.JPG

1. Обнови биоса с версия 2 - http://www.asrock.com/MB/Intel/B250M Pro4/index.asp#BIOS

2. Премести модула с памет на първия слот (A1).

3. XMP Profile.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 20 минути, Roujin Z написа:

1. Обнови биоса с версия 2 - http://www.asrock.com/MB/Intel/B250M Pro4/index.asp#BIOS

2. Премести модула с памет на първия слот (A1).

3. XMP Profile.

Точка №3 е верен отговор. Обясни за останалите 2 точки, ако ти е удобно.

• Автор

Поставих плочката на слот 2, за да е по далече от охлаждането на процесора.

Не ми се обновява BIOS, за това. Още повече че компютъра е нов.

Направи ми впечатление и на мен че има опцията XMP Profile 2.0, като разглеждах  UEFI.

Относно захранването, нормално ли е по ниското напрежение на процесора?

Гледах в интернет снимки от CPU-z, на същият процесор и всичките с различни напрежения V за Core на процесора. Но имаше и по високи от 0.96 V.

преди 13 часа, oic написа:

Спрях се на D-Link DWA-172, заради по ниската цена и в предвид , че рутера и поддържа максимално 450 Mbps.

Частите за компютъра пристигнаха и е почти сглобен.

aa8e24746633b98c.JPG

5e470b8c5bcf03e5.JPG

Само вторият хардиск не съм свалил от моето PC за да го монтирам.

Доста се "борих" докато го сглобя , тъй като това е първият който сглобявам.

Най вероятно утре ще инсталирам ОС и ще направя cable managment-a.

Но ми направи впечатление че в BIOS (UEFI), показва, захранващо напрежение на процесора/ядрото само 0.96 V)

Нормално ли е това за i5 7gen, за този процесор?

Като ги сравних с i5 2Gen показва около 1,24 V.

Съмнява ме да не би захранването да намало капацитета си в предвид ,че не ново (работило около година и половина ) и след това още 2 години в шкафа (за резерва)

Както и защо рамта работи на 2133 Mhz, а не на 2400 Mhz. Да не би дъното да не поддържа точно модел RAM.

Или трябва да задам ръчно да е 2400 Mhz, а не както е на AUTO.

Аз тук в БГ мтел ги видях да предлагат "200" мегабита, които са реално 100 по мои наблюдения, а моя 50 мегабитов, на който резултатите в момента са : 

6259590052.png 

Та загубите могат да дойдат от рутер, от 10 стени като при мен, от 10 устройства вързани за рутера, от доставчика... И 150 мегабитова да беше все същото, важното е да има силен сигнал. 

Не знам защо, но не мога да ти отворя снимките. 

Напрежението ти е напълно нормално в биоса. Нито е ниско , нито високо. Пусни си CPU-Z и ще видиш ,че и твоето варира. Ама пусни след това един стрес тест на Аида64 цпу+рам едновременно и ще видиш максимално до колко ще стигне. По принцип на Каби лейк е малко по ниско напрежението спрямо Скайлейк. На брат ми процесора е 7400 , за пример ще ти дам че варира 0.488 до 1.025V някъде под трес тест. Всичко е в рамките на нормалното.

edit: Задай както ти казаха паметта на XPM профил и ще тръгне на 2400. Не барай биоса , няма смисъл в твоя случай.

Редактирано от pepy86 (преглед на промените)

• Автор

Интернет-а който се ползва сега  50 Mbps. Рутера може да разпръсква безжично до 450 Мbps. За това избрах и въпросният адаптер.

Рамта е направих от BIOS  на XPM Profile. Но не съм погледнал дали работи на 2400 Mhz.

f5c8e5b59a7e50ce.JPG

Днес инсталирах ОС (Windows 8.1) на новият компютър. Но се оказа ,че няма драйвери за вградената видео карта за 8.1.

За сега ще с този win.и без Intel-ски драйвер. И без това компютъра няма да се ползва за игри.

Не че разбирам защо по-стара ОС но за имане всичко си има - ftp://europe.asrock.com/Drivers/Intel/VGA/VGA(v21.20.16.4542).zip

Принципно и да не го инсталираш с ъпдейтите ще се инсталира тоест както ти е удобно.

п.с. Всичките за 8.1 - http://www.asrock.com/MB/Intel/B250M Pro4/index.asp#osW8164

Може да ползваш APP Shop за улеснение ако желаеш.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 19 минути, oic написа:

Интернет-а който се ползва сега  50 Mbps. Рутера може да разпръсква безжично до 450 Мbps. За това избрах и въпросният адаптер.

Рамта е направих от BIOS  на XPM Profile. Но не съм погледнал дали работи на 2400 Mhz.

f5c8e5b59a7e50ce.JPG

Днес инсталирах ОС (Windows 8.1) на новият компютър. Но се оказа ,че няма драйвери за вградената видео карта за 8.1.

За сега ще с този win.и без Intel-ски драйвер. И без това компютъра няма да се ползва за игри.

Малко размисли от моя страна...

- за сглобката - можеш да поприбереш отзад топката свободни кабели от захранването(не е фатално); демонтирай горната клетка за дискове; както писах по-напред е добре да се монтира още един вентилатор отпред да охлажда дисковете.

- за връзката маршрутизатор - приемник - видях, че ще са отдалечени на голямо разстояние, а ти си избрал 5GHz. Странно. А за скоростите на пренос недоумявам, освен ако нямаш предвид локален такъв.

П.П. Диска е 2.5''?

преди 10 часа, Монката написа:

Не знам защо, но не мога да ти отворя снимките. 

Големички са, а с твоя нет...:D

• Автор

То е ясно че може още по добре да се наредят кабелите и не съм се смятал за мн. добър в това.

Докато не се добави и записвачка след няколко месеца в последствие ще стане и разместване с кабелите.

Идеята е мн добра за добавяне на вентилатор.

Кутията е много тиха, въпреки че има два допълнителни вентилатора.

Маршрутизатора и компютъра е са отдалелечени много дели ги една стена. и обхвата е почти пълен (без едната чертичка)

Диска е стандартен 3.5. Но трея/шейната за него е по голям И до като разбера как се монтира поставят болчетата мина час.

За тези които не са монтирали хардиск на въпроснтата кутия, болчетата минават през анти-вибрационните тампони които закрепват хард диска от долу

Редактирано от oic (преглед на промените)

преди 2 часа, XECUTIONER написа:

Големички са, а с твоя нет...:D

Ама верно, да ги ... в еднодневните рутери :D 3 tp-link-а от тези по 30 лв имам в нас ( не, че са плащани ), минат няколко месеца и изобщо сигнала не е силен, а като са нови бачкат много яко. 

Явно като са им много устройствата изплезват език, ето резултат след като си легнаха другите ползватели на нета :D 

6260839625.png

Доста приемливо вече... 

Редактирано от Монката (преглед на промените)

• Автор

Днес погледнах в BIOS, дали рамта работи на 2400 Mhz:

e9b1e1efbe9c5004.JPG

2eb3fc96b9a0497a.JPG

На снимка номер 2, мога ръчно да променя честотата на 2400 Mhz, от DRAM Frequency, ако е необходимо.

Последният скрийн от UEFI, не се различава преди да промените на профила XM:

5d572ca5da29a610.JPG

И снимка и от програмата CPU-z:

625daea1b043ba62.jpg

Въпроса ми е дали всичко е точно с паметта и дали реално работи на 2400 Mhz (CPU-z поне май не лъже като се умножи x2).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.