Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви са конструктивните изисквания за транзистора

Featured Replies

преди 8 минути, Yvan Sergeev написа:

:D  не е нужно да научаваш нещо от работата можеш да научиш нещо житейско от  колегата .  което да ти е по-полезно .

Много си прав. Добрият работник и служител е не тоя, дето сам открива нещата, а който и взема/краде от колегите си. Знаеш ли каква е разлиакта между мен и някои мои колеги? Аз въпреки, че съм първи, най-стар работник, монтирал машинариите и познаващ всичко от-до и въпреки, че съм с по-голямо образование от тия около мен, то винаги крада от колеги! Колегите обаче не крадат от мен и това ги прави посредствени. Ей това трябва да се прави - мисъл + кражба. Остави егото. Обаче само с кражба не става. И да ти кажа за егото. Ще си много по-добре, ако откраднеш нещо от колегата си и му покажеш, че си го откраднал. Така той се главозамайва и се мисли за малък Бог. И там му е проблема, щото почти никога не може да се справи с по-напечени ситуации. Затова мисли и кради !

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

• Отговори 52
  • Прегледи 2,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 16 минути, sennheiser написа:

оставяйки те без заплати и то не един път, а периодично.

Лично мен в бъдеще ако ме оставят без заплата, си подавам CV-то в други фирми и ако това със заплатата се повтори втори път подред, автоматично заминавам във фирмата която са ме поканили на интервю и ако ме приемат оставам там. Не знам тези хора как работят по 5-6 месеца без заплата. Не искам да ги обиждам, но това си е чиста простотия и мазохизъм. (като оня случай, дето месеци наред фирмата оставя служителите без заплата, накрая продава фирмата на някакви араби и уволнява всички служители, без дори да получат и 1 заплата)

преди 20 минути, sennheiser написа:

Може би така ти се струва, но си прав. Трябва лек контрол. Имай предвид, че масови убийци са както задоволени деца на милиардери, така и бити с каиша деца на алкохолици. И не забравяй, че добро дете може да бъде както такова от финансово подсигурено семейство, така и от смейство, в което родителите или един от родителите е пиянде и бияч. И тук вече се намесва училището. То трябва да осигури баланса между пияния родител и родителя милиардер. 

Но за да има някакви резултати, трябват и хубави основи. Като къща е - не можеш да очакваш да е стабилна, ако си си оставил ръцете в основите. Основния проблем е, че винаги има "проблемния" ученик. Той прецаква дисциплината на някой друг, така лека по лека се разваля дисциплината на целия клас. При мен например още в 6-ти клас дойде нов ученик (пушач) и още с първия месец зариби половината клас. В 7-ми клас същите ги зариби и по тревата. А проблемен може и да е учителя - има ги всякакви. Например, може да има такъв, дето в началото на годината си набелязва "фаворити" и на тези фаворити, независимо какво правят им оставя добри оценки и се държи с тях значително по-добре от колкото с останалите, а на останалите независимо колко учат и какво правят умишлено ги малтратира и им занижава оценките. (още по-лошо става ако администрацията не вземе никакви отношение) По този начин озлобява останалата част от класа и след известно време резултата става на лице.

А още по-лошо е когато родителите винаги, независимо каква простотия казва, вярват на детето си и после ходят и крещят по учителите. На тийнейджъри не трябва винаги да се вярва, защото те лъжат. Всички. А това е много лош навик от страна на родителите, защото така един вид му показват, че може да лъже и да се измъква безнаказано. 

преди 39 минути, niki292002 написа:

Не знам тези хора как работят по 5-6 месеца без заплата.

Ами то тия 5-6 месеца се натрупват постепенно. Ще ти кажа как. Аз бях 6 месеца назад със заплатата преди време. Обаче това стана по следния начин. Първо, сменяме името на фирмата. Идва някакъв човек на шефа и ни дава на няколко човека по 1000 лева в плик. Направо на адрес.  Преди това дължи доста повече. Сменя името на фирмата, ние напускаме предния ден и сме назначени на следващия без прекъсване. Това означава, че може да ползваме и борса и всичко. Шефа ни събира и обещава, че старите отпуски ще се прехвърлят. И това е така първите 2-3 години. После изневиделица идва някаква имагинерна проверка уж от София и се налага да върнем отпуските . Лично аз изгорях с 6 дена неплатена + още заеми за около 1000 лева, че тогава бях на почивка. Като разхвърляш тия заеми за няколко години, то лихвите стават големи. Тогава бяха 18%. 6 дена неплатена отпуска за мен означаваха около 500 лева. От цялата работа набързо дръпнах около 1000 лева назад, като имаш предвид, че изхарчих напълно непредвидени пари, щото знам че ги имам, а всъщност ги нямам. Да се върна назад при смяна името на фирмата. Решаваме да правим протест. Събираме се във фоайето и шефа идва. разговаряме и той дава някакви обещания. Извиква ме в стаята си, докато другите са се събрали и ми казва истината - тия хора ще ги уволня, но не им казвай. Аз обаче им казах, те не ми повярваха и работиха 4 месеца без пари. Това бяха хора, на които не бе подновен договора. Подновиха договорите на по-малко хора, аз бях сред тях. Казвах им да се махат, те не ми вярваха. После се махнаха, не взеха нито лев, съдиха фирмата, но се оказа, че тя е прехвърлена на някакъв циганин от нашата околия, но със седалище чак в Поморие, тоест почти на 300 км.  едновременно с това изчезнаха и доста трудови книжки. Примерно моята я няма и аз изгорях със 6 години трудов стаж. Ако сега отида на борса по член 327 примерно, няма да имам право на 12 месеца обезщетение, а само на 4. Скоро един колега си търсеше стажа и го пращаха в Поморие, та не знам какво стана. На него му липсваше една година и не можеше да вземе полагаемото му се обезщетение от държавата. Пак да се върна назад след първото преименуване на фирмата. Старата фирма така и не е фалирала до днес - минаха 8 години. Лично аз изгорях с още 2000 неизплатени лева от там, макар че ми дадоха 1000 лева на ръка. Да кажем, липсват ми 1000 лева. Прибавям и другите 100 дето споменах по-горе. Станаха 2000. Това не е всичко, защото преди години пак при прехвърляне към друга фирма, изгорях с 18 дни отпуск. Първата година ми дадоха 4 дена стара отпуска и след това забравиха.  пак се връщам 2009-та година, след като бяхме се вдигнали на протест. Шефа тогава ми обеща - вече ще плащам заплатите до 10-то число в новата фирма. Така бе в началото, въпреки че бяхме вече 2 месеца назад със старите заплати. Плати на 10-то и с времето забавяше с 5 дни плащанията. Така след някоя друга година, след някоя друга стачка, бяхме вече 6 месеца назад! Някои хора напиуснаха и нищо не взеха. Съдиха го, взеха някакви пари и това е. Аз и някои хора останахме. В един момент положението малко се оправи, мисля бе някъде 2013 година. изплати ни заплатите от новата фирма, но вече минаваха 4 години давност за старите заплати от старата фирма. Има решение на съда, с което фирмата не е обявена в несъстоятелност и до днес. Тоест, циганина си има фирма на документи, но никой нищо не може да вземе. Идваха сумати съдии изпълнители и поне 5 банки. Продадоха някои дребни неща и това беше.  И знаеш ли как стана номера, че държавата не се усети? Шефа плати осигуровки, но без заплати!!!! Чаткаш ли далаверата? Държавата не може да го пипне, щото е платил осигуровки. А и на държавата не и се занимава. Днес слушам по радиото шефа на Българската търговско-промишлена палата да споменава, как трябвало да се следи кой не е платил осигуровки от работодателите. Само че далаверата е точно там  - плащат примерно 300 лева осигуровки и пестят 1000 от заплати. Ако питаш, защо хората ен се махат, ще ти кажа. При заплата около и над 1000 тогава, никой не искаше да рискува и да отиде на работа за 400-500.  Останахме хора със заеми и семейства. Аз имах кола за изплащане, други хора други неща. Един мой колега примерно дори до днес има запор на заплатата от съдия-изпълнител, щото стана поръчител на друг колега. Това са 10 години изплащане на заем! Ами той сега е на 47, бил е на 37 като е станал поръчител. Ами то живота отминава, а той не може да стъпи на краката си все още! Как да напусне? Други са в подобно положение. Аз да чукна на дърво, изплатих всичките си заеми преди няколко месеца и ми е все едно вече дали ще съм на работа или не. Само че годинките отлитат и нови авантюри на практика са невъзможни. Заеми вече никога, това е сигурно. Но какво от това, след като скапаната държава ни е провалила живота?  Аз 11 години плащам по около 1000 лева лихви за заеми, тоест почти една моя заплата! Представи си колко са ме ограбили банките за  тия 11 години. Стига вече.  Ето такла стават нещата. после иди ме обвинявай, че съм комунист. Не че съм такъв, ама бх им отрязал главичките на тия идиоти, ако имах възможност!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.