Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви са конструктивните изисквания за транзистора

Featured Replies

преди 28 минути, Yvan Sergeev написа:

не е заради това а защото няма никаква практика  а само писане на хартия и четене  от книги .

Е според тебе учител на 70 години каква практика ще може да преподава? Мога да ти кажа учител на тази възраст какъв е. 

1. Изтрещял.

2.Неговия предмет е най-важен както и това, което преподава. Ще ни спаси направо от марсианците

3. Абсолютен кон не с капаци, а направо с циментени стени на ушите. Нещата които знае въобще вече не съответстват на реалността в момента.

4. Не знае как да се държи с децата при сегашното положение в училищата. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Отговори 52
  • Прегледи 2,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

и преди 15 години се биехме и  сега се бият положението не е по-различното нито от преди 20 години нито сега .учетелят си е учител има едни учебници и си преподава по тях .

преди 4 минути, Yvan Sergeev написа:

и преди 15 години се биехме и  сега се бият положението не е по-различното нито от преди 20 години нито сега .учетелят си е учител има едни учебници и си преподава по тях .

Абе, преди 15 години не сте започвали да пушите от 5-ти клас. ;) 

Всичко с времето остарява - в случая визирам основно психиката на въпросния учител. А обикновенно нещо като остарява лека по лека сдава багажа...

преди 3 минути, niki292002 написа:

Абе, преди 15 години не сте започвали да пушите от 5-ти клас

4-  ти клас пушех -7 ги отказах щото нямаха ефект и беше просто хвърляне на пари в коша .

• Автор
преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

пък женицата  може би е имала в предвид това под "изисквания"

Евентуално. Иначе господин модератор направи най-точната възможна характеристика.

Редактирано от Yordan Videnov (преглед на промените)

преди 26 минути, Yvan Sergeev написа:

Напротив. Положението беше доста по-различно. Аз съм бил учител и знам. 

преди 22 минути, Yvan Sergeev написа:

4-  ти клас пушех -7 ги отказах щото нямаха ефект и беше просто хвърляне на пари в коша .

Пушенето го имаше и по времето на комунизма. Беше си и тогава право на избор. 

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Напротив. Положението беше доста по-различно. Аз съм бил учител и знам. 

да бе знаеш всяка седмица имаше поне по 1-2 боя мойте участия бяха с по един на месец .

преди 11 минути, Yvan Sergeev написа:

да бе знаеш всяка седмица имаше поне по 1-2 боя мойте участия бяха с по един на месец .

Знам. Бил съм учител. Е това с боя си е нормално. Винаги го е имало.

тогава защо спориш че е било по-различно

просто сега го показват и по телевизията защото нямат какво да измислят 

преди 14 минути, Yvan Sergeev написа:

тогава защо спориш че е било по-различно

просто сега го показват и по телевизията защото нямат какво да измислят 

По различно беше образованието, заинтересоваността, желанието да се научи нещо. Имаше още що годе материална база. Учителите все още бяха учители. Нещата висяха на косъм, но той се държеше. Сега вече в образованието като цяло е АД.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

както казах бил съм ученик знам че положението е същото и защо ще иска правителството да им вдига заплатите на учителите ....  според мен не заслужават и минимална заплата >

преди 20 минути, Yvan Sergeev написа:

както казах бил съм ученик знам че положението е същото и защо ще иска правителството да им вдига заплатите на учителите ....  според мен не заслужават и минимална заплата >

Всъщност, заслужават много повече, задето се занимават с разни говеда, с които никой не иска да се занимава, дори родителите им. 

преди 4 минути, sennheiser написа:

заслужават много повече, задето се занимават с разни говеда,

какво се занимава тнищо не се занимават дори се съмнявам и че влизат в  стаите 

преди 4 минути, sennheiser написа:

Всъщност, заслужават много повече, задето се занимават с разни говеда, с които никой не иска да се занимава, дори родителите им. 

Държанието на тези "говеда" зависи от възпитанието им вкъщи. ;) 

преди 3 минути, niki292002 написа:

Държанието на тези "говеда" зависи от възпитанието им вкъщи. ;) 

Всъщност, не точно. Един човек се възпитава главно в училище. Замисли се. Ти си 6 часа на ден в училище, 2-3 часа на улицата и родителите ти се прибират уморени от бачкане, пият две бири, чукат се ако могат и на другия ден пак. Кой те възпитава? По принцип бабите, ама не всеки има тая добра възможност.  Да, знам много добри родители, но истината е, че родителят има много малко време за възпитание на детето си. Тая рооля в съвременния свят, не само в България, е дадена на учителите. И ако ти на тоя човек му дадеш минимална заплата, то той ще мисли за съвсем други неща, различни от задълженията му. Даскалът и попът по време на Възраждането са били най-важните фигури в селото. Това е помогнало България да я има. Днес принизявайки учителя, ние се самоунищожаваме. Същото се отнася и за попа. 

преди 8 минути, sennheiser написа:

Това е точният отговор за днешното поколение!

преди 8 минути, Yvan Sergeev написа:

Защо не предложиш тогава заплатите на учителите наместо да се дават на тях, да ги получават учениците за "доброто си поведение".

преди 8 минути, Yvan Sergeev написа:

Ами...иска ли ти се или не, днешният учител е много образован. Вчерашния също беше. 

преди 6 минути, * СТЕФАН * написа:

Защо не предложиш тогава заплатите на учителите наместо да се дават на тях, да ги получават учениците за "доброто си поведение".

предлагам учениците да се назначават за няколко месеца стаж и работодалите да преценят дали учителите си  свършили работата и тези със стипендиите дали ги заслужават 

преди 4 минути, Yvan Sergeev написа:

предлагам учениците да се назначават за няколко месеца стаж и работодалите да преценят дали учителите си  свършили работата и тези със стипендиите дали ги заслужават 

Обърни се към Чичо ти Бойко, а не към мен.

преди 13 минути, Yvan Sergeev написа:

Да ти кажа нещо за работодателите. Не разчитай на тях. При мен има много току що завършили на по 18-19 почнали работа. Наблюдавам как работодателя им подрязва крилата и как тия хора затъпяват, примамени от една мизерна заплата.  Всъщност, вече и такива няма и не се лъжат, защото безработица в България НЯМА! Това води до наемането на хора от следните категории - глухи, инвалиди, цигани, клошари, олигофрени. Това е самата истина, не се бъзикам. Не, не, хората не са виновни, че са олигофрени. Виновни са работодателите, че искат с пръдня боя да правят.  Примерно при мен имам нов работник с един бъбрек! Има глух с апаратче в ухото. Има почти сляп с 13 диоптъра и пенсионер отдавна. Днес ми разправят, какс е появил и някакъв пиян или олигофрен. Така и не се разбра охраната - дали е бил пиян или е бил олигофрен. Ей такива хора наемаме за 700-800 лева заплата. Няма друго. Обява за работа стои нон стоп в Джобс.бг. Иди му разправяй на другите олигофрени - работодателя и някои началници, че не сме деветдесетте, дето инженери като мен почваха на минимална заплата и то работа, която не само не са работили, а и която е отредена за хора с основвно образование. Те това не може се разбере от работодателите, ти предлагаш характеристика на учениците да правят. Ако искаш да ти направя характеристика, ела при мен да поработиш. Ако ставаш, ще те разкарам от фирмата да си търсиш бъдещето. Ако не, во веки веков си при мен :P

преди 51 минути, Yvan Sergeev написа:

Нищо няма да им вдигне. Това са просто трикове. Едно че няма откъде да се вземат тези пари и второ ако се вдигнат заплатите в един сектор всички други ще искат същото. Това се говори вече с години. И вече се знае, че ако се вдигнат заплатите и пенсийте с някакви проценти се вдигат и цените на всички стоки. 

преди 5 минути, sennheiser написа:

Ако искаш да ти направя характеристика, ела при мен да поработиш

:D  мислиш ли че не се знам

почвам трудно, ставам eксперт за 1-2 седмици  и  до 2 години се откавам, защото ми е скука и елементарно .

преди 27 минути, sennheiser написа:

Всъщност, не точно. Един човек се възпитава главно в училище. Замисли се. Ти си 6 часа на ден в училище, 2-3 часа на улицата и родителите ти се прибират уморени от бачкане, пият две бири, чукат се ако могат и на другия ден пак. Кой те възпитава? По принцип бабите, ама не всеки има тая добра възможност.  Да, знам много добри родители, но истината е, че родителят има много малко време за възпитание на детето си. Тая рооля в съвременния свят, не само в България, е дадена на учителите. И ако ти на тоя човек му дадеш минимална заплата, то той ще мисли за съвсем други неща, различни от задълженията му. Даскалът и попът по време на Възраждането са били най-важните фигури в селото. Това е помогнало България да я има. Днес принизявайки учителя, ние се самоунищожаваме. Същото се отнася и за попа. 

Всъщност на улицата всеки ден гледам как майките и бащите си позволяват всичко на детето си, въпреки, че не е правилно. Постоянно има това "ама той е още малък". Да, вярно, децата не трябва да се насилват, но не трябва и да им се дава всичко. Като им се дава всичко, се получават наречените от теб "говеда". Сега даже се радвам, че майка ми като бях по-малък постоянно ми правеше забележки за поведението и дисциплината, както и, че винаги ми контролираше вредните храни. (направо ми става жал, като гледам 7 годишни "толумбички" как се задъхват едвам като ходят) 

преди 4 минути, niki292002 написа:

Всъщност на улицата всеки ден гледам как майките и бащите си позволяват всичко на детето си, въпреки, че не е правилно. Постоянно има това "ама той е още малък". Да, вярно, децата не трябва да се насилват, но не трябва и да им се дава всичко. Като им се дава всичко, се получават наречените от теб "говеда". Сега даже се радвам, че майка ми като бях по-малък постоянно ми правеше забележки за поведението и дисциплината, както и, че винаги ми контролираше вредните храни. (направо ми става жал, като гледам 7 годишни "толумбички" как се задъхват едвам като ходят) 

Може би така ти се струва, но си прав. Трябва лек контрол. Имай предвид, че масови убийци са както задоволени деца на милиардери, така и бити с каиша деца на алкохолици. И не забравяй, че добро дете може да бъде както такова от финансово подсигурено семейство, така и от смейство, в което родителите или един от родителите е пиянде и бияч. И тук вече се намесва училището. То трябва да осигури баланса между пияния родител и родителя милиардер. 

преди 9 минути, Yvan Sergeev написа:

:D  мислиш ли че не се знам

почвам трудно, ставам eксперт за 1-2 седмици  и  до 2 години се откавам, защото ми е скука и елементарно .

Каква скука, аз ти говоря за законно убийство. В България е така - убийствата и робството са узаконени. Убийство на работно място и робство във фирмата/те, които сменят имената и сменят собствеността си, оставяйки те без заплати и то не един път, а периодично. Иначе елементарна работа няма, дори най-простата. И за година нищо не се научава. За 5 също. Аз 18 години работя моята работа и миналата седмица открих нещо ново. Остаха като гръмнат. И това не е рядкост - да открия нещо, което е било около мен 18 години, а аз не съм го забелязал. Не се надявай за 2 години да стане нещо от теб. Да стане "нищо", да, става. 

:D  не е нужно да научаваш нещо от работата можеш да научиш нещо житейско от  колегата .  което да ти е по-полезно .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.