Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за онлайн магазин и закупуване на нова конфигурация

Featured Replies

• Автор

Ами и мен ме разочароваха малко, но пича каза, че ще тестват всичко. Мисля да помоля за overclock на CPU да видим дали ще ми поискат още пари :) Иначе ми хареса, че ще платя чак когато всичко готово и тествано. Не са го измислили много добре при положение, че нямат всичко наличност и трябва да доставят на доверие.

При конфигурация от pro-bg, сглобяването се заплаща 20 лв. Но на практика, не се плаща, защото се натрупват отстъпки от компонентите, които са приблизително равни на тези 20 лв. Това е официален отговор на фирмата.

И на практика и на теория 20-те лева си ги заплащаш с доставката която също е около 20лв, пък те нека си говорят за отстъпки натрупани от компоненти които отстъпки даже не съществуват. Каквато цена пише такова се събира до потвърждаване на поръчката. Тъка е и в двата магазина само че в крайната цена има разлика и то голяма. Само в nikem се трупат отстъпки но и там си има подвеждаща схема.

Поиграх си да направя сравнение pro vs vario като използвах едни и същи по марка и модел части.

Конфигурацията е примерна и не я препоръчвам на никой! Въпреки това е съвместима от към всички части.

Pro

BE QUIET BG022 be quiet! BASE 600 Silver - 183,64лв

ASUS ASUS-MB-B250M-PRIME-K - 156,90лв

Intel CPU Desktop Core i5-7500 - 431,66лв

D4 16G Kit, 2400MHz,CMK16GX4M2A2400C14,Vengeance - 290,18лв

EVGA GeForce GTX 1050 Ti GAMING - 348,15лв

Corsair VS series 450W - 98,20лв

SSD Corsair Force MP500 series NVMe - 356,31лв

Общо: 1865,04лв. + доставка около 20лв която не е включена.

Vario

BE QUIET! PURE BASE 600 BG022 - 156лв

ASUS PRIME B250M-K - 149лв

INTEL CORE I5-7500 - 438лв

CORSAIR VENGEANCE LPX DIMM KIT 16GB - 274лв

EVGA GEFORCE GTX 1050 TI SC GAMING 345лв

CORSAIR VS SERIES VS450 - 82лв

CORSAIR FORCE SERIES MP500 240GB - 318лв

Общо: 1762лв. с безплатна доставка.

Само до тук разликата е 103лв по скъпо от vario. Доставка ако има още 20лв и 20лв за сглобяване 143лв по скъпо излиза в Pro. Та като дадеш 40 на vario за сглобяване разликата между двата магазина остава 103лв по евтино за Vario.

• Автор

Интересно Pro си имат отделен продукт "Асемблиране" на цена 42лв. https://www.pro-bg.com/product/Services/Asemblirane-na-komputyrna-konfiguratsia_161601.html Защо са казали 20 не е много ясно. Иначе като гледам само някой неща са по-евтини в Pro. Признавам си като търсих гледах само процесор. Поръчах при Vario аз. Пича беше много учтив и търпелив. Самия факт, че ми препоръча по-евтин продукт на два пъти ми направи много добро впечатление. Дано се съгласят на безплатен overclock :)@goodly мерси за сравнението

Не разбирам защо правите на проблем тези 20 или 40 лв за сглобяване? Правите си конфигурации за по 2000лв и на горе , а се възмущавате на някакви дребни в случая пари. Нормално е да се иска. Сглобяването на компютър не е ядрена физика , но си изисква загубено време от страна на някой служител на фирмата. Сами виждате ,че дори и с въпросните пари за сглобка , крайната цена и в двете фирми пак е по-добра от много други онлайн и физически магазини. Въпроса е да си направи човек сметка къде ще му излезне по-евтино и къде смята са по-коректни в гаранционно отношение.

В краен случай , пък ако на някои чак толкова много не му се дава въпросната сума , да гледа клипчета в интернет и да почва да се учи как да си събере сам конфигурацията. В което впрочем няма нищо сложно. Друг е въпроса , че не е невъзможно особено при интелските дънни платки да изкривите някои пин , та за норматив да си изгубите гаранцията на дъното(ама както се казва, това е риска на професията :)  ).

Не виждам някой да прави проблем, или да се възмущава. Напротив, обсъждат се различни предложения на онлайн магазините, каквато е и темата.

• Автор

Аз лично ако имах магазин щях да сглобявам без пари, за да съм сигурен, че всичко е направено правилно. Защото ако някои се опита да се прави на майстор ще направи купища бели заради, които ще страдат и двете страни. Така, че тези 20/40лв по-скоро ме разочароват от колкото възмущават.

преди 10 часа, goodly написа:

И на практика и на теория 20-те лева си ги заплащаш с доставката която също е около 20лв, пък те нека си говорят за отстъпки натрупани от компоненти които отстъпки даже не съществуват.

В pro-bg доставката за поръчки над 200 лв., е безплатна. При поръчки под 200 лв. доставката е 5 лв. Поне за София е така, за провинцията си важат цените на куриера. Същото важи и за Варио.

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

Колеги освен Вариото, кажете магазин или сайт, където може да се закупят повече неща, т.е по-богат избор. Дъно на Асус РОГ е цяло чудо да се намери, а искам да пазарувам на куп от едно място? 
Някой може ли да сподели опит с Мост-а? 

Скъпо и как да се изразя не те ебават въобще ако не си фирма. По-добре да не ти се налага да опираш до гаранция.

Във Варио доставката над 200 лв. е безплатна и не виждам причина да не се купи дъното от там ако го има.

В Никем е над 1 000 лв. тоест ако е от там е по-добре и други части да се закупят за да си спестиш излишни разходи.

В Емаг доставката е безплатна но проверявай цената три пъти понеже е скъпо почти колкото в Мост.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Аз съм ги споменал в първия си пост познатите и тествани магазини. Вариото нямат почти нищо налично и имат глупавия навик да не обявяват предварително, че ще получат. Примерно моя избран процесор го нямаше и търсих на други места. След няколко дни се появи на добра цена. Моя съвет е да им се обадиш и да ги питаш дали очакват това, което ти трябва. Мен на e-mail не ме отразиха :)

Пазарил съм от Стиълтека, но не съм доволен, също и от Плесиото - те са супер ама ако имат някаква част, иначе не поръчват и "не работят" с Асус например... 

Чудех се къде може да се намери всичко  - даже да го няма, очаквам да кажат -  с доставка и т.н. В момента трябва да пазаря от 3 места за да сглобя търсеното... 

Sky - изпратих поръчка, ми имаме еи тия 3 неща... даже не ме питаха искам ли да чакам за поръчка... 

Newegg - изненада - не доставяме до BG = )  WTF

• Автор

@stalkin11

BG магазините наистина са слабо заредени, но ако си навит за от чужбина пробвал ли си сервизи като gabco.org? Те ти дават адрес в Англия и Германия на, които да поръчваш. Доста е евтино. Проблема с интернационалната гаранция обаче за мен поне не е малък.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.