Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да сменя процесора на това дъно?

Featured Replies

Дъното е на лаптоп Lenovo G510. Текущият процесор е i5 4200m

Без име.jpg

Без име.jpg

Редактирано от Devastation (преглед на промените)

Понеже не казваш с какво ще го сменяваш, а само питаш дали е възможно - да възможно е.

• Автор
преди 9 минути, eminem_vr написа:

Понеже не казваш с какво ще го сменяваш, а само питаш дали е възможно - да възможно е.

Ами надявах се вие да ми препоръчате някоя хубава i7 - ца. И как става сменянето ако го дам в сервиз?

преди 1 час, Devastation написа:

Ами надявах се вие да ми препоръчате някоя хубава i7 - ца. И как става сменянето ако го дам в сервиз?

Каква е целта на упражнението? Защото ми изглежда малко безсмислено. Ако ще се харчат едни пари за да качиш 4-5 fps при игрите май няма смисъл.

• Автор
преди 11 минути, eminem_vr написа:

Каква е целта на упражнението? Защото ми изглежда малко безсмислено. Ако ще се харчат едни пари за да качиш 4-5 fps при игрите май няма смисъл.

I7-цата е по мощтна от този двуядрен.. Моля те кажи ми процесор хубав?

Избирай си:
http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket_G3.html
4702MQ и 4712MQ са единствените, които са със същото TDP и са с 4 ядра. С другите рискуваш тухлата(зарядното).

Ако видеото ти е калпаво, смяната на процесора въобще няма да ти помогне.

• Автор
преди 10 минути, hudyr написа:

Избирай си:
http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket_G3.html
4702MQ и 4712MQ са единствените, които са със същото TDP и са с 4 ядра. С другите рискуваш тухлата(зарядното).

Ако видеото ти е калпаво, смяната на процесора въобще няма да ти помогне.

Добре де два въпроса видеото може ли и то да се смени и i7-4712MQ от къде да го поръчам и да ми го сменят в София?

Защо въобще си взел лаптоп, след като вече си готов да му сменяш всичко що може и не може да му се сменя? Потърси сам. Ако цените ти харесат, купувай. Ако не, примиряваш се. Видеото на лаптоп отдавна не се сменя(масово са запоени).

Понеже не споделяш детайли, ще предположа, че видеото е M230, след което ще ти кажа "i7 с такава карта е пилеене на пари" и ще се надявам да разбереш, вместо да си блъскаш главата излишно. Видеа от рода на M230/M240/GT730М/GT740М са лош партньор за производителен процесор, сегашният ти 4200M НЕ Е проблемът!

Впрегни се малко, виж цените и си решавай.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

• Автор
преди 9 минути, hudyr написа:

Защо въобще си взел лаптоп, след като вече си готов да му сменяш всичко що може и не може да му се сменя? Потърси сам. Ако цените ти харесат, купувай. Ако не, примиряваш се. Видеото на лаптоп отдавна не се сменя(масово са запоени).

Понеже не споделяш детайли, ще предположа, че видеото е M230, след което ще ти кажа "i7 с такава карта е пилеене на пари" и ще се надявам да разбереш, вместо да си блъскаш главата излишно. Видеа от рода на M230/M240/GT730М/GT740М са лош партньор за производителен процесор, сегашният ти 4200M НЕ Е проблемът!

Впрегни се малко, виж цените и си решавай.

Добре а в бъдеще ще знам. Може ли да ми кажеш какви лаптопи да търся до 2000 лв. с възможност за ъпдейт в бъдеще?

преди 8 минути, Devastation написа:

Добре а в бъдеще ще знам. Може ли да ми кажеш какви лаптопи да търся до 2000 лв. с възможност за ъпдейт в бъдеще?

Търси настолна машина щом става въпрос за игри и ъпгрейди !!

• Автор
преди 3 минути, eminem_vr написа:

Търси настолна машина щом става въпрос за игри и ъпгрейди !!

Не желая настолен компютър!

преди 57 минути, Devastation написа:

Щом не желаеш настолен компютър ще трябва да си вземеш геймърски лаптоп. Но там цените са доста солени.

преди 1 час, Devastation написа:

А тогава кви ъпгрейди те гонят ? Видеото на лаптопите масово е част от самата дънна платка (с изключение на изключително скъпите модели). Изобщо даже се съмнявам, че ще го мъкнеш някъде - сигурно ще е поредния лаптоп, превърнат в настолен такъв.

преди 1 час, hudyr написа:

С другите рискуваш тухлата(зарядното).

С процесори с по-високо TDP изобщо рискува цялото дъно, тъй като то не е проектиране да издържа по-голям товар.

преди 5 часа, Devastation написа:

какви лаптопи да търся до 2000 лв. с възможност за ъпдейт в бъдеще?

Две трудно съчетаеми понятия използваш - лаптоп и ъпдейт. Защо? Защото едната ram памет и складът не са ъпдейт - не променяш производителността(приемаме, че имаш 8GB ram и най-тежката ти работа е да играеш игри).

Лаптопите не подлежат на това, което си замислил. За това се взема настолна машина - вадиш, слагаш, сменяш каквото искаш в рамките на поддържаните части. До 2000 лева търсиш лаптоп с 4-ядрен i7 и видео карта ПОНЕ среден клас. Пример.

• Автор
преди 15 часа, hudyr написа:

Две трудно съчетаеми понятия използваш - лаптоп и ъпдейт. Защо? Защото едната ram памет и складът не са ъпдейт - не променяш производителността(приемаме, че имаш 8GB ram и най-тежката ти работа е да играеш игри).

Лаптопите не подлежат на това, което си замислил. За това се взема настолна машина - вадиш, слагаш, сменяш каквото искаш в рамките на поддържаните части. До 2000 лева търсиш лаптоп с 4-ядрен i7 и видео карта ПОНЕ среден клас. Пример.

Значи казваш, че на това леново може да му се направи ъпгрейд?

Ъпгрейд за мен означава смяна на почти всеки компонент който не засяга работата на другите.

на 23.04.2017 г. в 14:30, Devastation написа:

Значи казваш, че на това леново може да му се направи ъпгрейд?

Ама разбира се! Ъпгрейдва се и ще ти върши работа поне 10 години. Нито батерията ще се скапе, а може и да си ъпгрейдваш колкото си искаш. Да си запойваш видео към дъното - опитай с поялник. Тия тука лоши хора от форума само те карат да се набуташ да вземеш голяма и тежка кутия и да те вържат към бюрото. А всъщност може с лаптопчето да си отвързан, волен като птичка и да си цъкаш тежките игри в парка. Може даже да си го ъпгрейдваш докато тичаш с него джогинг. Може да си го ъпгрейдваш докато си го балансираш на левия крак и правиш челна стойка с него :)

Твоя сега е с две ядра. Ама ако стане с 4? Два пъти повече ядра чуек! GTA 5 ще литне на макс. Поне два пъти по-добър ще стане. 

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

• Автор
преди 3 часа, eminem_vr написа:

Ама разбира се! Ъпгрейдва се и ще ти върши работа поне 10 години. Нито батерията ще се скапе, а може и да си ъпгрейдваш колкото си искаш. Да си запойваш видео към дъното - опитай с поялник. Тия тука лоши хора от форума само те карат да се набуташ да вземеш голяма и тежка кутия и да те вържат към бюрото. А всъщност може с лаптопчето да си отвързан, волен като птичка и да си цъкаш тежките игри в парка. Може даже да си го ъпгрейдваш докато тичаш с него джогинг. Може да си го ъпгрейдваш докато си го балансираш на левия крак и правиш челна стойка с него :)

Твоя сега е с две ядра. Ама ако стане с 4? Два пъти повече ядра чуек! GTA 5 ще литне на макс. Поне два пъти по-добър ще стане. 

Ахааа... :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.