Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте. Имам стар процесор i3 3220, който все още държи. Смятам да направя малък "ъпгрейд" в скоро време, като си сменя старата видео карта HD 7790 1GB, с по-нова като GTX 1050 Ti или RX 570. Захранването ми e CM Elite Power 460W и предполагам, че ще е достатъчно за GTX 1050 Ti. Това, което искам да попитам, е дали си струва да сменя цяла дънна платка,рам и процесор за Pentium G4560? На този процесор ми харесва цената , и че се справя доста добре с новите игри. Знам, че ще има и препоръки като да взема Ryzen, но в момента да отделя толкова пари за процесор,видео карта и др. не ми е приоритет. Искам единствено да играя новите игри с малко повече кадри, защото с този 1 GB видео картата издъхваше. Знам, че и процесорът не е нищо особено, но мисля, че ще е горе-долу на нивото на пентиума. Благодаря предварително.

Редактирано от retro33_ (преглед на промените)

Къде ще ги бодеш тия неща? на мукавяна подложка?
Да бешв споделил на какво дъно ще работят!

• Автор
преди 4 минути, ExaFlop написа:

Къде ще ги бодеш тия неща? на мукавяна подложка?
Да бешв споделил на какво дъно ще работят!

Явно не прочете какво писах. Ако взема G4560, ще трябва да сменя и старото дъно и рам. Точно това имах предвид, дали си струва.

Аз много добре чета, но не казваш описаните настоящи компоненти на какво дъно работят.

• Автор
преди 4 минути, ExaFlop написа:

Аз много добре чета, но не казваш описаните настоящи компоненти на какво дъно работят.

Gigabyte H61M-DS2. с 8GB DDR3 рам.

Между двата процесора няма кой знае каква разлика освен чистотата (главно) и някои подобрения в технологията които биха допринесли малко в полза на новия процесор G4560. По вероятно ще получиш мощност от видеото ако го смениш със GTX 1050 TI. Ако все пак искаш да ползваш новия процесор, то с него заедно трябва не само дъно да смениш, но и рам памет.

• Автор
преди 4 минути, goodly написа:

Между двата процесора няма кой знае каква разлика освен чистотата (главно) и някои подобрения в технологията които биха допринесли малко в полза на новия процесор G4560. По вероятно ще получиш мощност от видеото ако го смениш със GTX 1050 TI. Ако все пак искаш да ползваш новия процесор, то с него заедно трябва не само дъно да смениш, но и рам памет.

Точно както си мислех. Знам, че ще трябва да сменя и рам паметта и това ще ми коства пари после. За жалост не мога да намеря много сравнения в игри между пентиума и i3 3220. Благодаря ти много за отговора!

Да разбира се разлика ще има но да даваш към 400 лв. и пак да си с подобен клас процесор лично на мен не ми допада.

Ситуацията с 1050TI е подобна. С 570 вече би било смислено но пък ще трябва и захранване тоест отиваме на 500 лв.

п.с. Препоръката ми е втора ръка I7 и задължително Айви не Санди.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 6 минути, Roujin Z написа:

Да разбира се разлика ще има но да даваш към 400 лв. и пак да си с подобен клас процесор лично на мен не ми допада.

Ситуацията с 1050TI е подобна. С 570 вече би било смислено но пък ще трябва и захранване тоест отиваме на 500 лв.

п.с. Препоръката ми е втора ръка I7 и задължително Айви не Санди.

Захранването без това смятам да го сменя като взема хубава карта, не бих искал да рискувам. Спрял съм се на нещо качествено като Seasonic 520W Bronze.За RX 570 друго ме притеснява обаче - дали процесора ( i3 3220) ще е "bottleneck" и дали ще пасне в дъното и в кутията. (CM 430 elite)

Да и на мен не ми допада, но когато човек няма възможно за смяната на всичко ще трябва да се задоволи и само със смяната на видео карта. По принцип процесора g4560 и gtx 1050 TI със ddr4 рам е ясно че си е бюджетно задоволяване в геймърството в днешно време. Но не мога да кажа точно каква ще е разликата ако забие тази карта в 1155 платформа и дали ще си заслужават парите които ще даде за това видео. а за bottleneck имаше един Кико който можеше да ти отговори мигновено точно и ясно, но мисля че ще се намери и друг който да ти отговори по въпроса.

преди 11 минути, retro33_ написа:

Точно както си мислех. Знам, че ще трябва да сменя и рам паметта и това ще ми коства пари после. За жалост не мога да намеря много сравнения в игри между пентиума и i3 3220. Благодаря ти много за отговора!

То и няма място за сравнение. Имай предвид, че ако новия процесор е с DDR 4 памет, а не DDR3,  ще отвее стария и то с много, още повече, че от него ще зависи доста вървежа при нови и не толкова нови игри. Ако говорим за някаква слаба видеокарта, дето процесорите ще е достатъчен, да, да не сменяш ни процесор, ни памет, ни дъно. Ама аз бих продал старото и не бих се занимавал с глупости, като ъпгрейд с i7 на дъно H61. Ако може да разкараш старите неща и да купиш нови без съществена разлика в цената, нарпави го! Ама един i7 да вземеш сега, ще дадеш много пари и няма да получиш почти нищо спрямо нова платформа. Минал си отдавна времето за ъпгрейд на процесора. 

Определено ще спъва картата за това препоръката ми е за добър процесор. Ще има подобрение с тежките игри въпреки слабото видео докато обратното ще даде по-скоро негативен ефект.

Естествено няма как да вземеш нов но втора ръка не е проблем - https://www.olx.bg/ad/protsesor-i7-3770-soket-1155-ID6FPgJ.html#ba142fe046

преди 5 минути, Roujin Z написа:

Определено ще спъва картата за това препоръката ми е за добър процесор. Ще има подобрение с тежките игри въпреки слабото видео докато обратното ще даде по-скоро негативен ефект.

Естествено няма как да вземеш но втора ръка не е проблем - https://www.olx.bg/ad/protsesor-i7-3770-soket-1155-ID6FPgJ.html#ba142fe046

Недей го хвърля в тъча. Добре, че отдавна не съм писал и нямам намерение да пиша в тия теми. Направо си затварям очите като чета подобни коментари. Това изчадие за 330 лева? Айде стига бе! И 200 са му много! 

ПП: Че аз моя преди три години го продадох за 350 лева! И това бе добра цена, защото искаха да ми го купуват и за 300.  Тоя процесор умря, след като залезе и DDR3. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

• Автор

Засега значи остава варианта с 1050Ti, който си е риск, след като няма особено много информация с този процесор. Друг вариант е да продам старите и да мина към Ryzen, но без видео карта и да карам със сегашната докато не купя нова.Въпросът ми е дали ще пасне на AM4 дъно, или няма значение?

Картата може да я монтираш на каквото си искаш актуално дъно.

Предполагам че ще купиш от най-евтините дънни платки които са микро (като сегашната ти) тоест кутията и да не събира пълноразмерни едва ли те касае.

Минаване на амд ще ти излезе около 600, 700лв като караш със старото видео.

• Автор

Толкова излиза, но дали си струва поне, след като нямат особена разлика в цената с i5? И с това видео едва ли ще усетя голяма разлика..

Мисля че 7400 се справя малко по-добре при игри а разликата в парите не е много голяма някакви 20лв. Тъка че до 700лв за смяна на дъно процесор и рам бих заложил на Intel. Другото е че при AMD това е минимума 600лв с най евтиното дъно а при интел можеш да ползваш и по слабия pentium за по малко пари. Просто amd нямат процесор ефтин като g4560 който струва 124лв в един магазин.

Едит:

Забравих да отговоря за видеото, разликата ще дойде от смяна на платформата с новата, но колко точно ще е тя не мога да кажа но няма да усетиш много до впечатление. А и другото което е че гледай да се сдобиеш с видео карта по скоро, а не да чакаш половин година, понеже нещата много бързо се сменят.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

От май месец 2016 година, до януари 2017 съм бил с Celeron G1840 и GTX950.Не ботълнек, ми не знам кво е имало, ама съм играл игрите, които съм искал.

Абе пичове, не се ли усещате, че повечето от нещата ги говорите ей така?На вятъра.Момчето пита за някакъв смешен ъпгрейд, за 200-300 левчета, вие тука му редите чаркове за по 7-800 лева.Та той ако ги имаше, едва ли е толкова неук, че да гледа пентиуми с ht.Моля ви се.

преди 8 часа, goodly написа:

Мисля че 7400 се справя малко по-добре при игри а разликата в парите не е много голяма някакви 20лв. Тъка че до 700лв за смяна на дъно процесор и рам бих заложил на Intel. Другото е че при AMD това е минимума 600лв с най евтиното дъно а при интел можеш да ползваш и по слабия pentium за по малко пари. Просто amd нямат процесор ефтин като g4560 който струва 124лв в един магазин.

Едит:

Забравих да отговоря за видеото, разликата ще дойде от смяна на платформата с новата, но колко точно ще е тя не мога да кажа но няма да усетиш много до впечатление. А и другото което е че гледай да се сдобиеш с видео карта по скоро, а не да чакаш половин година, понеже нещата много бързо се сменят.

Разлика между G3220 и тоя Pentium ще има.Но дали ще си заслужава?

Моето мнение е, че подобни ъпгрейди са безмислени.Или поне докато автора не сподели какви са му крайните цели.Какви игри иска да играе и т.н.Щото ей го 2017 половината се изниза.Ай след няколко месеца излезнала нова фифа, ай нова пуцалка, айде  GTA6 най-вероятно 2018.

Редактирано от Pamlea (преглед на промените)

• Автор

В началото споменах, че искам да играя игрите с малко повече кадри. Не казвам, че не ми тръгват, просто картата издъхва в някои и трябва по-мощна. Беше ми интересно дали ще си заслужава да сменям ivy bridge i3 с kaby lake pentium, но като гледам, по-скоро не. Затова може би ще се спра на GTX 1050 Ti, хем няма да съм в голяма загуба. 

преди 14 часа, sennheiser написа:

Недей го хвърля в тъча. Добре, че отдавна не съм писал и нямам намерение да пиша в тия теми. Направо си затварям очите като чета подобни коментари. Това изчадие за 330 лева? Айде стига бе! И 200 са му много! 

ПП: Че аз моя преди три години го продадох за 350 лева! И това бе добра цена, защото искаха да ми го купуват и за 300.  Тоя процесор умря, след като залезе и DDR3. 

Чак пък изчадие да е 3770 и да е умрял!! хайде няма нужда. Към автора взимай карта..

преди 31 минути, black_r32 написа:

Чак пък изчадие да е 3770 и да е умрял!! хайде няма нужда. Към автора взимай карта..

Ами точно си е умрял с тая DDR3. Ако струваше 100-150 лева, да го вземе. Ама за 330 си е набутвация. Всичко е до пари, а тоя процесор наистина е много умрял на тая честота, на която работи и с тая памет, с която работи! А за i3 3220  какво да акжа. Той е още по-умрял и още по-голяма грешка ще е да се вземе директно бърза видеокарта, без да се предвиди смяна на процесора. Имал съм ги и двата доста време, а и съм правил стотици тестове. Пълни боклуци, дори при тогавашните игри. На всичко отгоре ги бях клокнал и по шина малко. Без клок са още по-голяма трагедия. 

ПП: А по темата...вземай Rizen,  ако ти стигнат парите. Ще си по-добре с тия видеокарти. Fps  не са всичко и ако са накъсани, каквито ще бъдат, язък за многото fps. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

Доста спорим понякога със @sennheiser, но в случая ще го подкрепя напълно. Тези гимнастики са грешни пари и на вятъра.

Единствения долу-горе смислен ъпгрейд е една 1050Тi с идеята да се ползва на следващата платформа. 570 ще е овъркил и ще върви на 70-80% максимум натоварване. Колкото до захранването - ако още е наред няма да има абсолютно никакъв проблем с 570. Някой хора май още като чуят АМД карта и мислят за 290/390/Х. Това е все едно като чуеш Нвидиа и да мислиш за Ферми....

Че каква ще бъде разликата във fps ако замени старото видео с 1050Ti като плати 300 и някой лев, и каква ще бъде разликата ако 1050Ti работи с нова платформа и g4560 за 400лв като включва ново дъно, рам процесор ? Гледах няколко клипа където стария му процесор върви прилично с 1050 TI но точно това е въпроса защо да се дават 300лв като с още 100 може да има по добър резултат. За числата в левове говоря наизуст. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.