Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно колони и усилвател

Featured Replies

Аз ползвам това и съм супер доволен - перфектен звук, бас, много входове, дистанционно и предостатъчна мощност - 500w.

https://www.pazaruvaj.com/aktivni-koloni-c4060/logitech/z906-5-1-980-000468-p47013754/?gclid=CjwKEAjwsLTJBRCvibaW9bGLtUESJAC4wKw1NGQ2T4H2i2vGeB2NU6kztQiHS9kRy3bptx1Fzj8yLxoCs77w_wcB

Ако наблизо имаш голям магазин за техника, може да отидеш и да си ги видиш и тестваш на място.

• Отговори 63
  • Прегледи 7,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 14 минути, Радослав Матев написа:

Аз ползвам това и съм супер доволен - перфектен звук, бас, много входове, дистанционно и предостатъчна мощност - 500w.

https://www.pazaruvaj.com/aktivni-koloni-c4060/logitech/z906-5-1-980-000468-p47013754/?gclid=CjwKEAjwsLTJBRCvibaW9bGLtUESJAC4wKw1NGQ2T4H2i2vGeB2NU6kztQiHS9kRy3bptx1Fzj8yLxoCs77w_wcB

Ако наблизо имаш голям магазин за техника, може да отидеш и да си ги видиш и тестваш на място.

Темата е за други "свирки".

преди 12 часа, AGD написа:

Покажи активната колона да я видим.

Не знам някой да ти е казвал, че разбираш от нещо. Усилвател с два трансформатора си е инженерно решение и има много варианти на свързването им. В Hi-Fi усилвателите е за предпочитане захранване с 2 трафа в моноблокове и т. н. Давам жокери да видим дали имаш поне малко нещо между ушите - виж напреженията на първичната и вторичната намотка на трансформаторите и се сети как са свързани. О тука нататък може да си направим извод дали усилвателя може да работи с един изгорял траф изобщо. Не ми се занимава да му търся схемата на усилвателя, но ти ще я намериш за да се убедиш.

За колоните коментара просто е уникален - ами те тези колони не са активни и нямат никакъв усилвател!?!

Това че колоните са без усилвател не ги прави по-добри. Предназначението им едно и също - за озвучаване на големи площади и др. и всеки е минавал по главната, чувайки данданията от разни представления, предизборни речи и др. мероприятия и не може да се разбере и една дума от говорещите, все едно слушате скандалите на кумшиите чувайки само "Му-мъ-ъ, бу-бу-у". Иначе вдигат страшна гюрултия, но звука е много орязан, средните напълно отсъстват, могат донякъде да се коригират с подходящ еквалайзер, но високите им също са много зле. По-добре да си купи един мегафон и да вдигне цялото село под тревога. А в комбинация с тези тонколони могат и да се получат нещата.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 18 часа, peppone1 написа:

Това че колоните са без усилвател не ги прави по-добри. Предназначението им едно и също - за озвучаване на големи площади и др. и всеки е минавал по главната, чувайки данданията от разни представления, предизборни речи и др. мероприятия и не може да се разбере и една дума от говорещите, все едно слушате скандалите на кумшиите чувайки само "Му-мъ-ъ, бу-бу-у". Иначе вдигат страшна гюрултия, но звука е много орязан, средните напълно отсъстват, могат донякъде да се коригират с подходящ еквалайзер, но високите им също са много зле. По-добре да си купи един мегафон и да вдигне цялото село под тревога. А в комбинация с тези тонколони могат и да се получат нещата.

Нямам представа за какво ме цитираш, като не четеш какво съм написал. Продължаваш да си фантазираш разни неща несвързани с нищо. Кажи какво се опитваш да покажеш? Аз го знам, но кажи и ти!?!

Същите тонколони ги има за 85 лв. в Конрад.

на 6/1/2017 в 12:13, Радослав Матев написа:

500w

А може би 50W? Че и по-малко. Имаш ли идея колко големи сандъци трябват за 500W мощност?
Така като гледам размерите, това е не повече от 5х10-20W + 40W.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Явно нямаш никаква представа от техника - 500W  за 85лв - на когото и да го кажеш, който има представа от аудио техника и цени, ще се изсмее гръмко. 

За съжаление, обаче, пепоне е най-близо до истината, както винаги. А коментарите от новоизлюпеният форумен "капацитет" - AGD са за пропускане. Все пак най-вероятно зад тях стои човек с диагноза...

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

Май тука всеки си пише каквото му дойде - аз съм писал за аудио система Logitech Z906...вие си пишете за някакви други колони ....

Цитат
RMS power output  500W
Power consumption standby  0W
Power consumption on  23W
Analogue inputs  4x stereo phono (5.1, stereo), dual phono
Digital inputs  1x coaxial S/P-DIF, 2x optical S/P-DIF
Dock connector  none
Headphone output  3.5mm
Satellite cable lengths  4.6m front, 4.6m centre, 7.6m rear, 1.8m reciever
Cable type  replaceable (speaker wire)
Controls located  main unit, infra-red remote
Digital processing  Dolby Digital and DTS decoders, surround upmixing
Tone controls  bss and treble
Price  £285
Supplier  http://www.amazon.co.uk
Details  www.logitech.com

Даа, може и да повярвам, че с 23W консумация ще излязат 500W.

преди 35 минути, peppone1 написа:

Същите тонколони ги има за 85 лв. в Конрад.

преди 16 минути, Atanas Pachov написа:

За съжаление, обаче, пепоне е най-близо до истината

Не се излагай - тия пари не стигат и за 50W свирка (говорител, не озвучително тяло)

В 30см кубче събери 150W говорител. Освен ако това не е мощност на изгаряне :ph34r:
И $400 как стават 85лева...
http://www.logitech.com/en-us/speakers-audio/surround-sound

преди 1 час, Радослав Матев написа:

Май тука всеки си пише каквото му дойде - аз съм писал за аудио система Logitech Z906...вие си пишете за някакви други колони ....

И ти си пишеш каквото ти дойде. Ами хайде накрая да вземеш да прочетеш за какво става въпрос в темата и да не публикуваш тъпите си "свирки", пък и да имаш претенции за звук и други работи.

Хайде да не почваме да се обиждаме писах 1 път, казаха ми че не е по темата и спрях. Преди малко някой ме цитира и затова се включих.

на 29.05.2017 г. в 15:43, AGD написа:

Нека и който разбира повече от профи си каже думата.

http://hobibg.com/products/view/11288 и http://hobibg.com/products/view/6243

Не искам да е като реклама, но съм пазарувал от тези хора и са супур сериозни и коректни.

Ей я на(думата)...в посочените линкове няма нищо ''профи'', както го наричате, а като видя думите ''PIP Audio'' получавам сериозни смущения във вестибуларния апарат. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.