Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Извинявам се ако има такава тема...Преди 3 години ми беше заминало захранването, заедно с харда- смениха ги...

От 3-4 месеца като включа компютъра се чуваше едно бучене, което след известно време спираше, освен ако не хлопна по захранването.

Днес сутринта ставам, но компютъра не иска да се включи...Стар е, но си разцъквах отвреме навреме някакви игрички с приятели и гледах филми...

Четох по форуми, че е възможно да е заминало и дъното...Но дано не е така, защото няма да мога да намеря такова :D

Как мога да разбера в кое е проблема ?  

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Никакви перки ли не се завъртат ? А някакви звуци от спикъра ? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абсолютно нищо...Нито някоя лампичка свети, нито се върти нещо...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Прилича на отишло си захранване.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз мисля така, след това бучене, но няма ли някакъв начин да разбера дали не е дъното...Да не стане така да взема захранване и да се окаже дъното...Защото ако е дъното, ще мисля нещо за нова конфигурация :)


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Затова си купуваш качествено захранване, та ако е дъното поне ще отиде направо за новата конфигурация.

ПС: Какви са ти сегашните части ?

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Както казах е стар...2 GB RAM , Amd athlon x2 64 5200 и видеото е вградено, а дъното е asrock pci express h61m-hvs

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре де нямаш ли толкова едно захранване за проба ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вземи за проба от някой приятел толкова едно захранване, или в краен случай един евтин Фортрон втора употреба (FSP350-60APN примерно). Другия вариант е както казах направо ново и качествено, че ако е дъно направо да остане за новата машина.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Абе я провери захранването с окъсен зелен проводник към маса дали ще тръгне.

Техманиака, бъркаш. Много случеи съм виждал на здрави захранвания и мъртви дъна със същия симптом. Вероятността дъно или захранване е 50/50. 

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Това би трябвало да помогне в твоя случай да тестваш захранването. Говори се за цека ключе, но в твоя случай не е нужен просто една жица между черния и зеления проводник. Тръгне ли вентилатора,на захранването, захранването е читаво.

http://modsbg.com/kak-da-pusnem-atx-zahranvane-bez-dano/

А  и още нещо елементарно. Провери захранващия кабел, щепсела, ако щеш контакта, дали има напрежение. Ако имаш друг захранващ кабел, примерно от монитора, опитай с него!

Редактирано от Чичко Слон (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 минути, Atanas Pachov написа:

Абе я провери захранването с окъсен зелен проводник към маса дали ще тръгне.

Техманиака, бъркаш. Много случеи съм виждал на здрави захранвания и мъртви дъна със същия симптом. Вероятността дъно или захранване е 50/50. 

Е именно де. Казал съм прилича на заминало си захранване, и не твърдя че непременно е то. Остават два варианта - да пробва същото захранване на друга машина (което е рисковано), или друго захранване с това дъно..,

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като начало 

преди 11 часа, aleks-02 написа:

От 3-4 месеца като включа компютъра се чуваше едно бучене, което след известно време спираше, освен ако не хлопна по захранването.

шумяш вентилатор не се ремонтира с удар! Шума означава не добро охлаждане поради понижени обороти и вероятно прегряване. Ако само се "оправи"(спре да шуми) вероятно перката напълно е спряла и е въпрос на време да умре поради прегряване на елементите. Освен това с удар не само, че не можете да оправите захранването но и ще съсипете отново диска.

Мече са ви дали правилното решение. Инвестирайте в четаво захранване което да ползвате и в нова конфигурация ако тази тотално е умряла.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

....и какво показваме с тази снимка???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, aleks-02 написа:

IMG_20170530_114241.jpg

Липсващ пин! Или прегорял! С малко технически опит е възможно въстановяването му!  Ако виждам добре ,липсва бял проводник - 5v.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, Чичко Слон написа:

Липсващ пин! Или прегорял! С малко технически опит е възможно въстановяването му!  Ако виждам добре ,липсва бял проводник - 5v.

Ми не точно изобщо да си го няма.

atx-connector-20-24pin.jpeg19c31dd2a6a33aaf4fb6b99635674b45.jpg04fig05.jpg

ATX_LBL.png

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пуснах тази снимка, за да може някой да ми каже дали е от това не работи захранването..Най-лесно за мен ще е ново захранване..След тази снимка още ли има съмнение, че може да е дъното ? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре де,окъси зеления пин от снопа с някой черен и ако завърти перката значи работи.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 3 часа, pconline написа:

Ми не точно изобщо да си го няма.

Възможно е! Ама като гледам каква яма е в пласмасата...прилича ми на нагрявало,нагрявало...

преди 1 час, aleks-02 написа:

Пуснах тази снимка, за да може някой да ми каже дали е от това не работи захранването..Най-лесно за мен ще е ново захранване..След тази снимка още ли има съмнение, че може да е дъното ? 

Направи това което ти казаха " Добре де,окъси зеления пин от снопа с някой черен и ако завърти перката значи работи."

И аз ти дадох линк към статия с този тест, ама ако не ти е ясно питай! А ако изобщо не си в час, с това което ти казваме, потърси помощ от някой който разбира. Иначе е най-лесно да си купиш ново захранване и ако се окаже дъното, ще си имаш ново захранване без дъно!

Няма как, без ти да съдействаш с проби и информация да ти кажем дали е дъното или захранването. В един от вариантите на ATX  24 pin power connector

този пин оргинално не съществува! Другия вариан е проба с друго захранване!

Редактирано от Чичко Слон (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 21 минути, Чичко Слон написа:

Възможно е! Ама като гледам каква яма е в пласмасата...прилича ми на нагрявало,нагрявало...

Ми не и другите гнезда изглеждат по абсолютно същия начин но понеже вътре в момента има метална обувка изглежда да са различни. Автора най добре може да каже има ли мандахерцащ се бял със скъсана обувка. 

преди 1 час, Бенц Фен написа:

Добре де,окъси зеления пин от снопа с някой черен и ако завърти перката значи работи.

Това че вентилатора ще развърти нищо не значи. 

И АКО СЕ ПРАВИ ТОЗИ ТЕСТ ЗАДЪЛЖИНЕЛНО КОНЕКТОРА ДА НЕ Е ЗАКАЧЕН КЪМ ДЪНОТО! Защото ако конектора е закачен към дъното и не подава корекни напрежения а принудително го подкараш с мост на зеления и черен пин вероятността тогава вече да изпукаш дъното е голяма!

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 15 минути, pconline написа:

 

Това че вентилатора ще развърти нищо не значи. 

И АКО СЕ ПРАВИ ТОЗИ ТЕСТ ЗАДЪЛЖИНЕЛНО КОНЕКТОРА ДА НЕ Е ЗАКАЧЕН КЪМ ДЪНОТО! Защото ако конектора е закачен към дъното и не подава корекни напрежения а принудително го подкараш с мост на зеления и черен пин вероятността тогава вече да изпукаш дъното е голяма!

Някъде съм чел...руски сайт беше, където обясняваха, че този тест е абсолютно достоверен.Импулсния генератор взема информация от изходите и тръгва единствено ако изходните напрежения са нормални. Точно за ATX  24пин ставаше дума.

Но е напълно правилно, че захранването не трябва да е свързано с дъното!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах с друго захранване и всичко тръгна...Харесал съм едно на cooler master, ще взема него, защото ако след време правя нова конфигурация ще пасне:) Благодаря на всички за отговорите :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Ivailo Mihalev
      Здравейте! 
      От известно време имам проблем със зареждането на определени страници в интернет.Винаги ми излиза ''няма достъп до интернет'' а реално имам интернет. Имам втори компютър който е на същия интернет и при него няма никакъв проблем със зареждането на определени страници.Реших че имам някакъв вирус и сканирах с Malwarebytes Premium и той откри няколко заплахи след което ги изтрих но нямаше резултат.Долу-горе 50% от страниците не ми ги отваря.


      Поздрави!

    • от nedqlkow
      Здравейте,
      от известно време имам проблем с Microsoft Word, който меко казано ми създава главоболия в ежедневната работа. Версията, на програмата, която се използва в компанията, в която работя е 2007, а проблемът се състои в следното:
      При получаване на имейл, съдържащ word файл и отварянето на въпросния файл, въпреки че изпращащия е спазил всички разстояния между думите, препинателни знаци и т.н(проверено на неговия компютър), при мен текстът на места излиза слят, без абсолютно никакво разстояние между думите. Съответно трябва всеки път да го проверявам и да разделям думите една от друга. На пръв поглед не е кой знае колко сериозен проблем, но когато говорим за документ, който съдържа 20-30 страници, определено бих казал, че е доста досадно и най-вече води до загуба на излишно време.
      Някой има ли някаква идея на какво би могъл да се дължи въпросният проблем и как бих могъл да се справя с него? Версиите на програмите са еднакви, шрифтът, който се използва е Times New Roman. Ще бъда изключително благодарен на всеки, който се включи
    • от xXx*Triple*xXx
      Добър вечер колеги !!! От няколко дни имам един много странен проблем който преди НИКОГА не ми се е случвал и незнам вече към кой да се обърна за помощ,защото не ги разбирам много проблема може да е от от дънната платка от захранването видеокартата или някоя плочка рам да прави проблеми !!! Но нека да не гадая а да ви споделя проблема и се надявам някой от вас да може да помогне !!! Проблема започна когато чаках да ме пусне в игра на League докато бях в Loading Screen екрана стана черен компа заби рестартирах го след като зареди ми излезе прозорец с надпис :
      Сигнатура на проблем:
        Име на проблемно събитие:    BlueScreen
        Версия на ОС:    6.1.7601.2.1.0.256.1
        ИД на езикова променлива:    1026
      Допълнителна информация за проблема:
        BCCode:    124
        BCP1:    0000000000000000
        BCP2:    FFFFFA8004CF98F8
        BCP3:    0000000000000000
        BCP4:    0000000000000000
        OS Version:    6_1_7601
        Service Pack:    1_0
        Product:    256_1
      Файлове, които помагат проблемът да бъде описан:
        C:\Windows\Minidump\102018-17531-01.dmp
        C:\Users\COMPUTER\AppData\Local\Temp\WER-41546-0.sysdata.xml
      Прочетете нашата декларация за поверителност онлайн:
        http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0402
      Ако онлайн декларацията за поверителност не е налична, прочетете офлайн версията на декларацията ни за поверителност:
        C:\Windows\system32\bg-BG\erofflps.txt
      А когато отворих Event Viewer в графата на Errors имаше един BugCheck Event 1001 който изглеждаше така :
      Компютърът е рестартиран от проверка за грешки. Проверката е: 0x00000124 (0x0000000000000000, 0xfffffa8004d598f8, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000). Разтоварването е записано в: C:\Windows\Minidump\102018-18375-01.dmp. ИД на доклада: 102018-18375-01.
      И 4  Event ID 18 WHEA Logger които изглеждаха така :
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 0
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 1
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 2
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 3
      Проверих температурите на процесор/видеокарта/харддиск всичко си е ОК с тях Снощи направих system restore и след това всичко си беше наред цяла вечер не ми е правило проблем но днес същата работа когато отворя браузера или клиента на League екрана става черен и след рестарт ми дава прозорец с надпис :
      Windows се възстанови от неочаквано затваряне и отдолу следното :
      Сигнатура на проблем:
        Име на проблемно събитие:    BlueScreen
        Версия на ОС:    6.1.7601.2.1.0.256.1
        ИД на езикова променлива:    1026
      Допълнителна информация за проблема:
        BCCode:    124
        BCP1:    0000000000000000
        BCP2:    FFFFFA8004CF98F8
        BCP3:    0000000000000000
        BCP4:    0000000000000000
        OS Version:    6_1_7601
        Service Pack:    1_0
        Product:    256_1
      Файлове, които помагат проблемът да бъде описан:
        C:\Windows\Minidump\102018-17531-01.dmp
        C:\Users\COMPUTER\AppData\Local\Temp\WER-41546-0.sysdata.xml
      Прочетете нашата декларация за поверителност онлайн:
        http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0402
      Ако онлайн декларацията за поверителност не е налична, прочетете офлайн версията на декларацията ни за поверителност:
        C:\Windows\system32\bg-BG\erofflps.txt
      ето и частите на системата ако е нужно да се знае : Windows 7 64bit SP 1
      Процесор : Процесор
          Intel Xeon E5420 @ 2.50GHz  
      Оперативна памет
          4,00ГБ Двуканална-канална DDR2 @ 403 MHz 
      Дънна платка
          BIOSTAR Group G31-M7 TE
       Графика
      1024 MB ATI Radeon HD 4600 Series (Gigabyte) HD4670
      Storage
          232GB Western Digital WDC WD2500JD-55HBC0 ATA Device (SATA)
      Силно се надявам проблема да не е сериозен и да не се налага подмяна на някой компонент,защото в момента нямам финансовата възможност
      P.S. - Незнам дали тази вечер отново ще мога да вляза да отговоря на въпросите ви понеже този проблем с черен екран започна да го прави и когато вляза в браузера Ако не стане от компа ще пиша от телефона !!! Мерси Предварително на всички които ми помогнаха да реша проблема !!!
       
       
       
    • от Ramiram
      Здравейте. Казвам се Рамин и имам един въпрос.
      Имам телефон Nokia с Windows 8.1 и наскоро случайно деинсталирах някои приложения от телефона. Опитах се да ги изтегля от Windows Store, но за съжаление те вече не са достъпни за моя тип телефон. Бихте ли ми казали как мога да изтегля тези приложения и откъде?
    • от barbuncela
      Здравейте!  Не знам какво да правя!
      Имам два лаптопа, единия в стаята, другия в кухнята. Рутера преди време го смениха тези от Мтел, някакъв HUAWEI, нямам достъп до него. От известно време този в кухнята започна да губи сигнала. Излиза удивителна на иконката за мрежата. Забранявам адаптора на WI-FI, разрешавам го, оправи се, кара няколко минути и пак удивителна! Хванах се за драйверите...и по-стари, и по нови, никаква промяна. Помислих си...мамка му хардуер! Сложих една флашка WI-FI, работи на пушка! Лаптопа е на три метра от рутера, през вратата на кухнята, стени няма.Другия лаптоп в стаята на около 5-6 метра през стената, няма проблем. Преди няколко дена спря нета, някакъв проблем...Реших да се вържа с тоя на съседа...Правим си тази услуга когато някой не си е платил сметката!    Хвана веднага. На 15 метра през 4 стени панел. По едно време нещо се сетих, махнах флашката и включих неговият си WI-FI. Моментално свърза, без проблем! И си работи! Пуснаха нета. Въртях антените на моя, нищо и половина. А онзи в стаята си работи.
      Естествено се обаждам На Мтел и обяснявам случката. Слушах 5 минути музика, обажда ми се мацката и ми обяснява, че са проверили, да включа и изключа рутера и т.н. Тоя номер съм го правила много пъти не става. При тях всичко било наред!?   Тръгна нета за около час и пак удивителната!   Пак се обадих, пак същото, при тях проблем нямало?!?! С този на съседа връзва моментално хем е доста далече!
      Тая сутрин кара 30 минути, и сега съм пак с флашката! Домашния комп дето си е с кабел от рутера, проблем също няма! 
       Не знам какво да правя?                                                                
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.