Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Захранването или дъното ?

Featured Replies

Извинявам се ако има такава тема...Преди 3 години ми беше заминало захранването, заедно с харда- смениха ги...

От 3-4 месеца като включа компютъра се чуваше едно бучене, което след известно време спираше, освен ако не хлопна по захранването.

Днес сутринта ставам, но компютъра не иска да се включи...Стар е, но си разцъквах отвреме навреме някакви игрички с приятели и гледах филми...

Четох по форуми, че е възможно да е заминало и дъното...Но дано не е така, защото няма да мога да намеря такова :D

Как мога да разбера в кое е проблема ?  

• Автор

Абсолютно нищо...Нито някоя лампичка свети, нито се върти нещо...

• Автор

И аз мисля така, след това бучене, но няма ли някакъв начин да разбера дали не е дъното...Да не стане така да взема захранване и да се окаже дъното...Защото ако е дъното, ще мисля нещо за нова конфигурация :)

Затова си купуваш качествено захранване, та ако е дъното поне ще отиде направо за новата конфигурация.

ПС: Какви са ти сегашните части ?

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор

Както казах е стар...2 GB RAM , Amd athlon x2 64 5200 и видеото е вградено, а дъното е asrock pci express h61m-hvs

Вземи за проба от някой приятел толкова едно захранване, или в краен случай един евтин Фортрон втора употреба (FSP350-60APN примерно). Другия вариант е както казах направо ново и качествено, че ако е дъно направо да остане за новата машина.

Абе я провери захранването с окъсен зелен проводник към маса дали ще тръгне.

Техманиака, бъркаш. Много случеи съм виждал на здрави захранвания и мъртви дъна със същия симптом. Вероятността дъно или захранване е 50/50. 

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

Това би трябвало да помогне в твоя случай да тестваш захранването. Говори се за цека ключе, но в твоя случай не е нужен просто една жица между черния и зеления проводник. Тръгне ли вентилатора,на захранването, захранването е читаво.

http://modsbg.com/kak-da-pusnem-atx-zahranvane-bez-dano/

А  и още нещо елементарно. Провери захранващия кабел, щепсела, ако щеш контакта, дали има напрежение. Ако имаш друг захранващ кабел, примерно от монитора, опитай с него!

Редактирано от Чичко Слон (преглед на промените)

преди 11 минути, Atanas Pachov написа:

Абе я провери захранването с окъсен зелен проводник към маса дали ще тръгне.

Техманиака, бъркаш. Много случеи съм виждал на здрави захранвания и мъртви дъна със същия симптом. Вероятността дъно или захранване е 50/50. 

Е именно де. Казал съм прилича на заминало си захранване, и не твърдя че непременно е то. Остават два варианта - да пробва същото захранване на друга машина (което е рисковано), или друго захранване с това дъно..,

Като начало 

преди 11 часа, aleks-02 написа:

От 3-4 месеца като включа компютъра се чуваше едно бучене, което след известно време спираше, освен ако не хлопна по захранването.

шумяш вентилатор не се ремонтира с удар! Шума означава не добро охлаждане поради понижени обороти и вероятно прегряване. Ако само се "оправи"(спре да шуми) вероятно перката напълно е спряла и е въпрос на време да умре поради прегряване на елементите. Освен това с удар не само, че не можете да оправите захранването но и ще съсипете отново диска.

Мече са ви дали правилното решение. Инвестирайте в четаво захранване което да ползвате и в нова конфигурация ако тази тотално е умряла.

преди 1 час, aleks-02 написа:

IMG_20170530_114241.jpg

Липсващ пин! Или прегорял! С малко технически опит е възможно въстановяването му!  Ако виждам добре ,липсва бял проводник - 5v.

преди 6 часа, Чичко Слон написа:

Липсващ пин! Или прегорял! С малко технически опит е възможно въстановяването му!  Ако виждам добре ,липсва бял проводник - 5v.

Ми не точно изобщо да си го няма.

atx-connector-20-24pin.jpeg19c31dd2a6a33aaf4fb6b99635674b45.jpg04fig05.jpg

ATX_LBL.png

• Автор

Пуснах тази снимка, за да може някой да ми каже дали е от това не работи захранването..Най-лесно за мен ще е ново захранване..След тази снимка още ли има съмнение, че може да е дъното ? 

Добре де,окъси зеления пин от снопа с някой черен и ако завърти перката значи работи.

преди 3 часа, pconline написа:

Ми не точно изобщо да си го няма.

Възможно е! Ама като гледам каква яма е в пласмасата...прилича ми на нагрявало,нагрявало...

преди 1 час, aleks-02 написа:

Пуснах тази снимка, за да може някой да ми каже дали е от това не работи захранването..Най-лесно за мен ще е ново захранване..След тази снимка още ли има съмнение, че може да е дъното ? 

Направи това което ти казаха " Добре де,окъси зеления пин от снопа с някой черен и ако завърти перката значи работи."

И аз ти дадох линк към статия с този тест, ама ако не ти е ясно питай! А ако изобщо не си в час, с това което ти казваме, потърси помощ от някой който разбира. Иначе е най-лесно да си купиш ново захранване и ако се окаже дъното, ще си имаш ново захранване без дъно!

Няма как, без ти да съдействаш с проби и информация да ти кажем дали е дъното или захранването. В един от вариантите на ATX  24 pin power connector

този пин оргинално не съществува! Другия вариан е проба с друго захранване!

Редактирано от Чичко Слон (преглед на промените)

преди 21 минути, Чичко Слон написа:

Възможно е! Ама като гледам каква яма е в пласмасата...прилича ми на нагрявало,нагрявало...

Ми не и другите гнезда изглеждат по абсолютно същия начин но понеже вътре в момента има метална обувка изглежда да са различни. Автора най добре може да каже има ли мандахерцащ се бял със скъсана обувка. 

преди 1 час, Бенц Фен написа:

Добре де,окъси зеления пин от снопа с някой черен и ако завърти перката значи работи.

Това че вентилатора ще развърти нищо не значи. 

И АКО СЕ ПРАВИ ТОЗИ ТЕСТ ЗАДЪЛЖИНЕЛНО КОНЕКТОРА ДА НЕ Е ЗАКАЧЕН КЪМ ДЪНОТО! Защото ако конектора е закачен към дъното и не подава корекни напрежения а принудително го подкараш с мост на зеления и черен пин вероятността тогава вече да изпукаш дъното е голяма!

Редактирано от pconline (преглед на промените)

преди 15 минути, pconline написа:

Това че вентилатора ще развърти нищо не значи. 

И АКО СЕ ПРАВИ ТОЗИ ТЕСТ ЗАДЪЛЖИНЕЛНО КОНЕКТОРА ДА НЕ Е ЗАКАЧЕН КЪМ ДЪНОТО! Защото ако конектора е закачен към дъното и не подава корекни напрежения а принудително го подкараш с мост на зеления и черен пин вероятността тогава вече да изпукаш дъното е голяма!

Някъде съм чел...руски сайт беше, където обясняваха, че този тест е абсолютно достоверен.Импулсния генератор взема информация от изходите и тръгва единствено ако изходните напрежения са нормални. Точно за ATX  24пин ставаше дума.

Но е напълно правилно, че захранването не трябва да е свързано с дъното!

• Автор

Пробвах с друго захранване и всичко тръгна...Харесал съм едно на cooler master, ще взема него, защото ако след време правя нова конфигурация ще пасне:) Благодаря на всички за отговорите :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.