Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


здравейте! имам следния проблем: колоните са свързани с усилвателя точно и всичко е добре, свири нормално. след 5-10 минутки реших да увелича на 50% добре, но когато удари бас, db-децибелите бяха над 100 и колоните изведнъж спряха да работят но това не ми е проблема проблема ми е усилватела на него очевидно му нямаше нищо светеше си но когато го свързах с други колони те не свиреха всичко си беше свързано както трябва не е от захранването нито от кононите, за да съм сигурен пробвах с други колони: ПАК НИЩО! Ако можете да помогнете ще съм благодарен!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 23 минути, teodor kirilov написа:

 

здравейте! имам следния проблем: колоните са свързани с усилвателя точно и всичко е добре, свири нормално. след 5-10 минутки реших да увелича на 50% добре, но когато удари бас, db-децибелите бяха над 100 и колоните изведнъж спряха да работят но това не ми е проблема проблема ми е усилватела на него очевидно му нямаше нищо светеше си но когато го свързах с други колони те не свиреха всичко си беше свързано както трябва не е от захранването нито от кононите, за да съм сигурен пробвах с други колони: ПАК НИЩО! Ако можете да помогнете ще съм благодарен!

 

Намеса от човек, който разбира от ремонт на усилватели. Повредата е елементарна и няма да ви е скъпо.Техника може да го погледне на място. Не е необходимо да посещавате сервиз даже.Не съм ви написал дефекта, за да не се мъчите да го направите още по голям!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

преди 26 минути, Непознат написа:

Намеса от човек, който разбира от ремонт на усилватели. Повредата е елементарна и няма да ви е скъпо.Техника може да го погледне на място. Не е необходимо да посещавате сервиз даже.Не съм ви написал дефекта, за да не се мъчите да го направите още по голям!

Възможно ли е да е изгорял?!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)
преди 8 минути, teodor kirilov написа:

 

Възможно ли е да е изгорял?!

Няма страшно. Най вероятно при усилването са изгоряли предпазителите. Но ако не си в час с тази техника, не те съветвам да правиш каквото и да било. Нека ти го погледне специалист. Ремонта е 20 стотинки за предпазители и 10 лева труд, в зависимост от региона.. За София, може и да ти е по скъпо. Не се притеснявай.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Само да попитам, може ли това да е навредило и на колоните

Редактирано от teodor kirilov (преглед на промените)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)
преди 54 минути, teodor kirilov написа:

Само да попитам, може ли това да е навредило и на колоните

При всички положения - Не! Нито на едните, нито на другите, на които си го пробвал! Стига да не си усилил "волумето" на макс и веднага да подадеш сигнал към входа на усилвателя. Със сигурност си много младо момче и ти харесва вдигането на врява, а не слушане на музика. Един нормално културен музикален фен слуша на около 3-до 5 вата мощност и забележи - не винаги. Вдигане на шум със децибелите не е слушане на музика приятелю!

Напиши точният модел на усилвателя, за да погледна за електрическата му схема. Когато питащият задава въпроси, първо той трябва да посочи уредите или апаратурата, за която става въпрос със нейната марка и модел. По този начин , който от отговарящите сметне за необходимо да отговаря, ще погледне документацията на изделието и ще ви даде най добри ценни съвети за понататъшната процедура. Така се пита, а не с две приказки и темата да става 30 страници от които 29 ще са излишни.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове


Това нищо не значи, че свети. Провери изходното реле дали щрака при включване. Ако не - проверяваш какво има преди него. 
Най-масово усилвателите имат предпазител само в първичната страна на трафа. Щом като свети, значи не е изгорял.
Модел, схема ?

И един страничен въпрос - на колко ома са ти колоните и за колко е предвиден усилвателя ?

И нещо тривиално - пробвай да изключиш и включиш усилвателя от контакта, ако не си го направил. Може просто защитата да се е включила.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
на 30.05.2017 г. в 22:33, Непознат написа:

 

Колоните са 8- ома и усилвателя поддържа 8-ома, колоните са 3, две 8 - инчови и 1 6 инчова!

A500 int.JPG

a500-.JPG

Редактирано от teodor kirilov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Още ли не си го поправил, цял месец мина? Провери предпазителите в малката платка отляво, ако са здрави, значи е повреден. Ако имаш мултимер можеш да измериш крайните транзистори, като превключвателя на уреда трябва да е в положение за мерене на диоди. Ако някой от транзисторите отчита накъсо и уреда бибка значи е изгорял. Забележка: уреда може да бибка и когато са заредени кондензаторите, затова проверката трябва да се прави по-продължително.

Но като начало снимай главната платка от близо и отвори долния капак и я снимай отдолу. Третата тонколона къде я свързваш, усилвателя би трябвало да е 2-канален, ако си я свързал в същата букса с другата тонколона, нищо чудно че е изгорял.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нещо не виждам изходно реле, ако са повредени крайните транзистори трябва да има прав ток на изхода ?!

Най-вероятно е предпазител.

Поне офсет имаш ли някакъв ?

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

От предпазителите е явно! И не, не съм свързвал 2 колони в 1 канал, усилвателя е 4-канален!

 

a500-6.JPG

Редактирано от teodor kirilov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)
преди 1 час, teodor kirilov написа:

От предпазителите е явно! И не, не съм свързвал 2 колони в 1 букса усилвателя е 4-канален!

приятел, занеси го на ремонт
вижда се, че не я разбираш тая техника

ps

не знам дали ще е от полза за темата
https://www.audiovintage.fr/leforum/viewtopic.php?t=16624

http://www.hostingpics.net/viewer.php?id=808713teletona500dLarge.png

teletona500dLarge

 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бегом към сервиза докато не си осрал всичко!  За толкова месеца мъки се разбра че това не е лъжица за твоята уста, нямаш елементарни познания, да не говоря за прост мултицет.

Как ли пък според всички глупаци (клиенти) дефекта е винаги "малък", и възможностите са "откачена жичка", "повредено копче". "изгоряла лампичка" и в краен случай "бушонче".  Все едно няма никакви полупроводници, които да са станали "цели проводници".

За пръдната и боята няма да споменавам. Както и какво си сака козата.

преди 2 часа, teodor kirilov написа:

усилвателя е 4-канален

Дрън дрън ярина. На снимката има транзистори само за 2 канала

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, Филипов написа:

Бегом към сервиза докато не си осрал всичко!  За толкова месеца мъки се разбра че това не е лъжица за твоята уста, нямаш елементарни познания, да не говоря за прост мултицет.

Как ли пък според всички глупаци (клиенти) дефекта е винаги "малък", и възможностите са "откачена жичка", "повредено копче". "изгоряла лампичка" и в краен случай "бушонче".  Все едно няма никакви полупроводници, които да са станали "цели проводници".

За пръдната и боята няма да споменавам. Както и какво си сака козата.

Дрън дрън ярина. На снимката има транзистори само за 2 канала

Първо искам да кажа че не съм се занимавал да оправям усилвателя защото през това време бях в друг град. Второ, да дефекта е бил бушон (вече го оправих) явно тези глупаци са по умни от теб :0! за боята тези снимки ги изтеглих от нета. Ако виждаш на снимките са 4 канала - 2 са означени с буквата А, а другите с В, не знам кво си видял за каналите като каналите на А са от едната страна, на Б от другата...!

                                                            !ЕТО И СНИМКА на каналите!

a500-6.JPG.b32d115c24ecf829acf5db217a056648.JPG

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Усилвателя е двуканален!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

AGD, Браво ! Откри топлата вода ! Имаш още едно мнение - вече са ти 1366 ! Поздравления, вдигна левел !

А сега, авторе, усилвателя ти е двуканален, просто имаш още букси за още един комплект колони. Така е направено, да можеш да превключваш от едните на другите. По-лесно и удобно е. Или пък да слушаш стерео изходен сигнал на 4 колони. Отвътре са свързани паралелно.  В никакъв случей съпротивлението на двете в паралелно свързване не трябва да пада под номиналното товарно съпротивление на усилвателя. Или под 8 ома. В случея, ти си свързал 8 ома и 6 ома паралелно на единия канал, правещо към 3,4 ома DC съпротивление. Предпазителя е спасил крайното стъпало, точно по време на претоварване.

Отсега да ти кажа, ако си сложил болт, вместо предпазител, веднага го смени с редовен предпазител, от същият тип и ампераж ! Иначе рискуваш да ти замине стъпалото при следващо претоварване, или по-лошото - да ти заминат колоните при повредено стъпало.

Хайде. И повече не свързвай колони като гирлянди, ами смятай съпротивлението.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Atanas Pachov написа:

AGD, Браво ! Откри топлата вода ! Имаш още едно мнение - вече са ти 1366 ! Поздравления, вдигна левел !

А сега, авторе, усилвателя ти е двуканален, просто имаш още букси за още един комплект колони. Така е направено, да можеш да превключваш от едните на другите. По-лесно и удобно е. Или пък да слушаш стерео изходен сигнал на 4 колони. Отвътре са свързани паралелно.  В никакъв случей съпротивлението на двете в паралелно свързване не трябва да пада под номиналното товарно съпротивление на усилвателя. Или под 8 ома. В случея, ти си свързал 8 ома и 6 ома паралелно на единия канал, правещо към 3,4 ома DC съпротивление. Предпазителя е спасил крайното стъпало, точно по време на претоварване.

Отсега да ти кажа, ако си сложил болт, вместо предпазител, веднага го смени с редовен предпазител, от същият тип и ампераж ! Иначе рискуваш да ти замине стъпалото при следващо претоварване, или по-лошото - да ти заминат колоните при повредено стъпало.

Хайде. И повече не свързвай колони като гирлянди, ами смятай съпротивлението.

Разбрал си ме погрешно... не 6 ома а 6 инча! всички колони са 8 ома. И не съм сложи болт вместо предпазител, купих същия предпазител!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.