Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преоразмеряване на снимки правени с фотоапарат за гледане в телефон ?

Featured Replies

Днес сутринта безуспешно се опитах да открия някаква помощна таблица в Интернет, която да дава указания

какви са най-подходящите размери до които трябва да се свият снимки правени с фотоапарат като,

се вземе в предвид големината на дисплея на телефона /така че като се поставят на него, след това да не

се налага да се "разширяват или свиват" с допълнително движение на пръста ни по екрана му/ 

Молбата ми е :

1./ До какви размери да свия снимки правени с фотоапарат с размери от 3648 Х 2736 пиксела за да се

вместят в телефон с размер на екрана 3,2" , така че да съвпаднат напълно с  размерите на екрана

му /без да се разширяват или свиват допълнително с пръстта на ръката ни/ 

2./ До какви размери също трябва да се свият тези снимки 3648 Х 2736 пиксела, за да бъдат удобни

от тях да се направят снимки със стандартния размер във фотографията  15 Х 10 сантиметра . 

Редактирано от Optium (преглед на промените)

преди 5 минути, Optium написа:

....

1./ До какви размери да свия снимки правени с фотоапарат с размери от 3648 Х 2736 пиксела за да се

вместят в телефон с размер на екрана 3,2" , така че да съвпаднат  размерите на екрана му

/без да се разширяват или свиват допълнително с пръстта на ръката ни/

Зависи от разделителната способност на екрана. Но повечето програми автоматично ги оразмеряват така че да е събере на екрана

2./ До какви размери също трябва да се свият тези снимки 3648 Х 2736 пиксела, за да бъдат удобни

от тях да се направят снимки със стандартния размер във фотографията  15 Х 10 сантиметра .

С каква разделителна способност ще се печата. За добро качество ви препоръчвам 300 DPI(точки на инч). Така че само можете да си направите сметката

• Автор
преди 18 минути, capnemo написа:

Зависи от разделителната способност на екрана. Но повечето програми автоматично ги оразмеряват така че да е събере на екрана

С каква разделителна способност ще се печата. За добро качество ви препоръчвам 300 DPI(точки на инч). Така че само можете да си направите сметката

За най-разпространени размери се сочат:

1./ най-малък  . . . . . . . . . . .    640х480 пиксела

2./ малък  . . . . . . . . . . . . . .     800х600 пиксела

3./ среден . . . . . . . . . . . . . .   1024х768 пиксела

4./ голям . . . . . .. . . . . . . . .  1280х1024  пиксела

На кой размер да ги смаля тези снимки за да се сместят на телефон с екран само - 3,2" !?

преди 4 минути, Optium написа:

За най-разпространени размери се сочат:

1./ най-малък  . . . . . . . . . . .    640х480 пиксела

2./ малък  . . . . . . . . . . . . . .     800х600 пиксела

3./ среден . . . . . . . . . . . . . .   1024х768 пиксела

4./ голям . . . . . .. . . . . . . . .  1280х1024  пиксела

На кой размер да ги смаля тези снимки за да се сместят на телефон с екран само - 3,2" !?

колко пиксела е екрана? 3.2 инча е физическия размер, не броя на пикселите!!!!!!!!!!!

• Автор
преди 7 минути, capnemo написа:

колко пиксела е екрана? 3.2 инча е физическия размер, не броя на пикселите!!!!!!!!!!!

За телефон SONY Xperia tipo dual 3.2" . . .

За телефон SONY Xperia tipo dual 3.2" . . .

И защо ви домързя да потърсите в интернет спецификациите?

http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2690/sony-xperia-tipo

На този екран много малко снимки ще изглеждат добре

• Автор
преди 22 минути, capnemo написа:

Това го знам,

но една моя колежка ме помоли да и направя тази услуга и да

обработя тези неини снимки за прехвърлянето им в този телефон !?

Сега се колебая между размерите 352х240, 480х400, 640х480, 720х480 и 800х600 . . .

Редактирано от Optium
корекции в текста ! (преглед на промените)

преди 12 минути, Optium написа:

Това го знам,

но една моя колежка ме помоли да и направя тази услуга и да

обработя тези неини снимки за прехвърлянето им в този телефон !?

Сега се колебая между размерите 352х240, 480х400, 640х480, 720х480 и 800х600 . . .

Екрана на телефона е 480х320 т.е. смалявате така че дългата страна  от 3648 да стане 480, другата колкото стане

преди 1 час, Optium написа:

Не трябва да ги "свиваш", ако не искаш да стане още по-ниско качество. 
Във Фотошопа , ако искаш можеш да зададеш размерът на снимките да е 15 Х 10 сантиметра, обаче без да намаляваш пикселите. Така принтера няма да ти вика че са по-големи от 15 Х 10 сантиметра и ще си ги разпечатва, а пък те са си със запазени пиксели.

Аз много често ползвам тази програма, която има и много други функции  PhotoBase. С помощта на нея можете да оразмерявате по хоризонтал и вертикал автоматично, или да си изберете ваши стойности. Мога да ви я кача на облак и да ви дам линк. Работи се много лесно, но не трябва да я обновявате, защото навремето съм я плащал. Ето ви пример:

Ето Ви и линк за сваляне. https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZD5D3Z1BLmw6oVu37sYQvgmEyQ4YC5Q15y

Отново подчертавам. Обновите ли програмата, губите регистрацията и!

На втората снимка се вижда резолюцията на телефона. Снимката съм я орязал със същата програмка.

ScreenShot001.jpg

ScreenShot002.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 10 часа, capnemo написа:

Екрана на телефона е 480х320 т.е. смалявате така че дългата страна  от 3648 да стане 480, другата колкото стане

Благодаря ви , защото размера горе-долу се понамести и стана 480х360.

преди 10 часа, Непознат написа:

Аз много често ползвам тази програма, която има и много други функции  PhotoBase. С помощта на нея можете да оразмерявате по хоризонтал и вертикал автоматично, или да си изберете ваши стойности. Мога да ви я кача на облак и да ви дам линк. Работи се много лесно, но не трябва да я обновявате, защото навремето съм я плащал. Ето ви пример:

Ето Ви и линк за сваляне. http://dox.bg/files/dw?a=71847e8af0 

Отново подчертавам. Обновите ли програмата, губите регистрацията и!

На втората снимка се вижда резолюцията на телефона. Снимката съм я орязал със същата програмка.

ScreenShot001.jpg

ScreenShot002.jpg

*По-всяка вероятност нещо сте объркали, защото линка към DOX.BG който сте ми дали е празен:

ScreenShot_20170601220418.jpg

• Автор
преди 12 часа, Белгиеца написа:

Не трябва да ги "свиваш", ако не искаш да стане още по-ниско качество. 
Във Фотошопа , ако искаш можеш да зададеш размерът на снимките да е 15 Х 10 сантиметра, обаче без да намаляваш пикселите. Така принтера няма да ти вика че са по-големи от 15 Х 10 сантиметра и ще си ги разпечатва, а пък те са си със запазени пиксели.

Фотошопът на Adobe го премахнах още миналата година, защото не ми бе читав и ми затормозяваше работата на компютъра.

На негово място съм инсталирал LIGHTROOM 5.7.1 и не знам дали я има тази опция за "нагласяване размера" на снимките ?

А това което ми казахте относно "свиването размера" на снимките излязохте прав, защото след като 

прехвърлих снимките на телефона с новия размер 480 х 360 лицата на хората в тях, станаха червени на цвят

като задници на павиани . . .   

Редактирано от Optium
корекция на текст ! (преглед на промените)

преди 1 час, Optium написа:

Благодаря ви , защото размера горе-долу се понамести и стана 480х360.

*По-всяка вероятност нещо сте объркали, защото линка към DOX.BG който сте ми дали е празен:

ScreenShot_20170601220418.jpg

Не е празен, но съм забравил да го споделя! Забележката ви е правилна и се извинявам. Сега съм го коригирал и проверил. Този DOX не съм го ползвал от как са го пуснали.

https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZD5D3Z1BLmw6oVu37sYQvgmEyQ4YC5Q15y

Ако ползвате програмата и имате проблеми, можете да ме питате. Няма проблем.Ще се постарая да бъде със снимки. Това е една от програмите, които ползвам повече от 10 години без проблем.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.